رهبران اسرائیل که کشورشان در ۱۳ ماه اخیر درگیر جنگ با گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در بخش بزرگی از منطقه بوده و به سومین حمله مستقیم نظامی قریبالوقوع از سوی ایران نیز تهدید شده، از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا به طور گسترده استقبال کردند.
نخستوزیر اسرائیل یکی از اولین رهبران در جهان بود که روز چهارشنبه ۱۶ آبان پیروزی آقای ترامپ را پیش از اعلام رسمی کسب ۲۷۰ رای مجمع گزینندگان (کالج الکترال) مورد نیاز این نامزد جمهوریخواهان برای قطعی شدن پیروزیاش، در پیامی در شبکه ایکس شادباش گفت.
بنیامین نتانیاهو نوشت: «بازگشت تاریخی شما به کاخ سفید آغازی جدید برای آمریکا و تعهد مجدد قدرتمند به اتحاد بزرگ بین اسرائیل و آمریکاست؛ این یک پیروزی بزرگ است».
دفتر نخستوزیری اسرائیل اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو روز چهارشنبه پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا با او تماس تلفنی داشت و دربارهٔ «تهدید ایران» برای امنیت اسرائیل گفتوگو کرد.
در بیانیه دفتر نتانیاهو آمده است: «گفتگو گرم و صمیمانه بود. نخستوزیر پیروزی ترامپ در انتخابات را تبریک گفت و دو طرف توافق کردند که برای امنیت اسرائیل با یکدیگر همکاری کنند. همچنین دربارهٔ تهدید ایران گفتگو کردند.»
اسحاق هرتسوگ، رئیسجمهور اسرائیل، در پیامی در شبکه ایکس با شادباش «بازگشت تاریخی» دونالد ترامپ به کاخ سفید، او را «دوست واقعی و عزیز اسرائیل که به صلح و همکاری وفادار است» نامید.
آقای هرتسوگ افزود مشتاقانه منتظر همکاری با آقای ترامپ و «تقویت پیوند آهنین بین مردم خود» هستیم تا «آیندهای با صلح و امنیت در خاورمیانه بر اساس ارزشهای مشترک خود بسازیم».
ییسرائل کاتس، سیاستمدار اسرائیلی که از سوی بنیامین نتانیاهو به پست وزارت دفاع منصوب شده، در پیام خود در شبکه ایکس به آقای ترامپ نوشت: «ما با هم اتحاد آمریکا و اسرائیل را تقویت میکنیم، گروگانها را بازمیگردانیم و برای شکست دادن محور شرارت به رهبری ایران محکم میایستیم».
آقای کاتس بعد از اقدام غیرمنتظره بنیامین نتانیاهو در روز سهشنبه در اخراج ژنرال یوآو گالانت از مقام وزارت دفاع، به این پست منصوب شده است.
رهبران اپوزیسیون اسرائیل نیز از چشمانداز بازگشت آقای ترامپ به کاخ سفید ابراز خشنودی کردند.
بنی گانتس، رهبر حزب «اردوگاه ملی» در پیام خود نوشت دونالد ترامپ پیشتر دوستی واقعی خود را در قبال اسرائیل ثابت کرده و جای شک نیست که او به تلاش برای تداوم این دوستی حقیقی با اسرائیل ادامه خواهد داد.
ژنرال گانتس افزود دو کشور در رویارویی با «تجاوزات ایران و جاهطلبی آن در دستیابی به توان هستهای (نظامی)، نیازمند شکلدادن واقعیتی بهتر در خاورمیانه و بازگرداندن ربوده شدگان به خانه خود هستند».
روزنامه یدیعوت آحرونوت یک روز پیش از انتخابات آمریکا نوشته بود ترجیح دولت اسرائیل و بنیامین نتانیاهو پیروزی دونالد ترامپ است، حتی اگر برگهٔ بازی با حزب دموکرات در صورت پیروزی کامالا هریس را نیز ظاهراً حفظ کرده باشد.
هر چند جو بایدن در یک سال اخیر از اسرائیل در جنگ جاری حمایت تسلیحاتی گسترده کرد اما خانم هریس در آخرین سخنانش در کارزار انتخاباتی حاضر نشد به صراحت بنیامین نتانیاهو را یک متحد برای خود بنامد.
درخواستهای پیاپی خانم هریس از اسرائیل برای پایان دادن فوری به درگیریها در غزه و لبنان و برخی حمایتهای تلویحی او از محدود کردن ارسال تسلیحات به اسرائیل، در میان مقامات اسرائیل هم از دولت و هم جناح اپوزیسیون اسرائیل به عنوان یک زنگ خطر تعبیر شده بود.
روزنامه اسرائیلهیوم، حامی بنیامین نتانیاهو، روز سوم آبان نوشته بود بنیامین نتانیاهو و نمایندگان مورد اعتماد وی آشکارا از آقای ترامپ پشتیبانی کردند و معتقد بودند جانبداری کردن از او در اوج کارزار انتخاباتی آمریکا خطر زیادی را متوجه اسرائیل نخواهد کرد زیرا در هر حال «ریاستجمهوری احتمالی هریس برای اسرائیل «یک فاجعه خواهد بود».
این روزنامه نوشته بود اطرافیان نتانیاهو و دستگاه ترامپ در هفتههای اخیر در این زمینه بحث کردند که در صورت پیروزی او در انتخابات آمریکا، دوران دو ماه و نیمهای که تا آغاز رسمی کارش باقی است، در ارتباط با اسرائیل و خاورمیانه باید چگونه باشد و اسرائیل این انتظار را مطرح کرد که آقای ترامپ در مورد «نظم نوین» خاورمیانه «پیام روشن» بفرستد: لزوم تسلیم حماس، آزادی گروگانهای اسرائیلی و عقبنشینی حزبالله از جنوب لبنان.
اسرائیلهیوم نوشته بود قاطعیت ترامپ در خصوص اینکه تا آمدن او به کاخ سفید این اهداف باید محقق شود، اهمیت دارد و بعد از آن دولت او در قبال خاورمیانه با شرایط سختتری روبهرو خواهد شد.
دونالد ترامپ از رویکرد کامالا هریس و دولت جو بایدن در قبال اسرائیل انتقادهای شدید کرده و گفته بود اگر بنیامین نتانیاهو حرف آنها را گوش میکرد، اسرائیل در پیشبرد اهداف جنگ به جایی نمیرسید.
تایمز اسرائیل هفته پیش گزارش داد که آقای ترامپ در دیدار میانه تابستان امسال با بنیامین نتانیاهو در آمریکا به او گفت در صورت پیروزیاش در انتخابات، اسرائیل باید جنگ در غزه را تا روز بازگشت او به کاخ سفید (اول بهمن) به پایان برده باشد.
دونالد ترامپ در آخرین روزهای کارزار خود در دیدار با آمریکاییهای دارای اصلیت عرب و مسلمان نیز بر لزوم پایان دادن به جنگ در لبنان تأکید کرد. او همچنین روز چهارشنبه در سخنرانی اعلام پیروزیاش گفت در دوران ریاستجمهوری دوبارهاش، آمریکا به سوی جنگهای جدید نخواهد رفت بلکه خاتمهدهنده جنگها خواهد بود.
بنیامین نتانیاهو هفته قبل گفت هدف اصلی کشورش جلوگیری از دستیابی ایران به توان هستهای (نظامی) است. دونالد ترامپ نیز روز سهشنبه پس از رای دادن گفت ایران نباید به سلاح هستهای برسد.
در میانه بحران نظامی اسرائیل و ایران، به دستور جو بایدن، آمریکا سامانههای دفاع هوایی «تاد» و یک اسکادران از هواپیماهای اضافی خود را در اسرائیل مستقر کرده و دستکم شش فروند بمبافکن بی۵۲ را در پایگاه هوایی آمریکایی مستقر در قطر آماده مقابله با احتمالات پیش رو کرده است.