وزیر دفاع اسرائیل روز دوشنبه ۳۰ خرداد گفت کشورش «برنامههای پرقدرتی علیه جمهوری اسلامی ایران آماده کرده است و اگر شهروندان اسرائیلی آسیب ببینند، این برنامهها اجرایی خواهند شد».
بنی گانتز افزود ما اطلاع داریم که ایرانیها درصدد اجرای عملیات تروریستی علیه اسرائیلیها در خارج، و بهویژه ترکیه هستند و دوباره از همه شهروندان میخواهیم که به هشدارهای نهادهای امنیتی اسرائیل توجه کنند اما اسرائیل «همزمان، طرحهایی برای واکنش قاطع آماده کرده و در صورت آسیب دیدن شهروندان اسرائیلی این طرحها کلید خواهد خورد».
او در نشست کمیسیون سیاست خارجی و امور دفاعی کنست، مجلس اسرائیل، اظهار داشت: امکان انجام عملیات علیه طیف وسیعی از اهداف را داریم و اگر اسرائیلیها آسیب ببینند، موجب اجرایی شدن این عملیات خواهد شد.
آقای گانتز این را نیز گفت که کشورش روابط با ترکیه را تقویت میکند و غیر از گفتوگوی تلفنی این هفته میان اسحاق هرتزوگ، رئیسجمهوری اسرائیل با رجب طیب اردوغان، همتای ترکیهای او، یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، نیز این هفته راهی ترکیه میشود تا از این کشور که برای حفظ جان گردشگران اسرائیلی به سختی تلاش کرده است، قدردانی کند.
وزیر دفاع اسرائیل این را نیز بیان کرد که غیر از ترکیه، سرویسهای اطلاعاتی کشورهای خارجی نیز در ارائه اطلاعات به اسرائیل در مورد خطراتی که متوجه گردشگران اسرائیلی در ترکیه، از ناحیه برنامهریزی ایران برای لطمه زدن به آنها بوده، سهیم بودهاند. او به نام این کشورها اشاره نکرد.
در این میان، برخی از رسانههای اسرائیل گزارش دادهاند که نام حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، به عنوان کسی که ممکن است هدف انتقامگیری باشد، مطرح شده است.
رسانههای عبری پیشتر نوشته بودند که حسین طائب در پشت پرده دستورات به مامورین وابسته به رژیم ایران برای لطمه زدن به گردشگران اسرائیلی از ترکیه، قرار دارد تا انتقامی برای کشته شدن حسین صیاد خدایی باشد.
به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، اسرائیل به آمریکا اطلاع داده بود که این کشور حسین صیاد خدایی، افسر نیروی قدس سپاه، را ماه گذشته در تهران از پای درآورد.
یک مقام اسرائیلی روز ۲۹ خرداد در پاسخ به پرسش شبکه کان، که آیا ممکن است حسین طائب از میان برداشته شود، اظهار داشت هر احتمالی مطرح است.
«ایجاد یک ائتلاف دفاع هوایی منطقهای»
بنی گانتز در بخش دیگری از اظهارات خود تصریح کرد که اسرائیل در حال ایجاد یک ائتلاف دفاع هوایی منطقهای تحت حمایت ایالات متحده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر دفاع اسرائیل گفت که این مجموعه دفاعی پیش از این هم حملات ایران را خنثی کرده است و ممکن است با سفر جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا به اسرائیل طی ماه آینده، تقویت شود.
اسرائیل در سالهای اخیر با نزدیک شدن به کشورهای عربی همسو با ایالات متحده که نگرانیهای مشترکی در ارتباط با جمهوری اسلامی دارند، به آنها پیشنهاد همکاری دفاعی داده است. کشورهای عربی از اظهارنظر علنی در این مورد خودداری کردهاند.
وزیر دفاع اسرائیل روز دوشنبه با رونمایی از آنچه که «ائتلاف دفاع هوایی خاورمیانه» نامید، در نشستی با قانونگذاران اسرائیلی گفت که چنین همکاریهایی در حال انجام است.
او گفت که «ظرف یک سال گذشته، من همراه با شرکای خود در پنتاگون و در دولت ایالات متحده، برنامه گستردهای را رهبری میکردم که همکاری بین اسرائیل و کشورهای منطقه را تقویت میکند».
به گفته آقای گانتز، این برنامه در حال حاضر عملیاتی است و رهگیری موفقیتآمیز تلاشهای ایران برای حمله به اسرائیل و دیگر کشورها را امکانپذیر کرده است.
در متن سخنان او به نام کشورهای همکاریکننده با این طرح اشاره نشده و جزئیات بیشتری در مورد حملات خنثیشده ارائه نشده است.
با افزایش تنشها بر سر برنامه هستهای تهران در سالهای اخیر، اسرائیل، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بخشهایی از عراق هدف حملات پهپادی یا موشکی قرار گرفتهاند که به گفته این کشورها از سوی شبهنظامیان مورد حمایت ایران انجام شده است.
رئیسجمهوری آمریکا ماه آینده سفر سه روزهای به خاورمیانه خواهد داشت و مهمترین محور این سفر، دیدار با مقامات عربستان سعودی و پس از آن اسرائیل عنوان شده است.
وزیر دفاع اسرائیل روز دوشنبه افزود که امیدوار است جو بایدن در این سفر «گام دیگری به جلو» در زمینه همکاری منطقهای بردارد.