خبرگزاریها در ایران روز سهشنبه، ۳۱ خرداد، از برگزاری چهارمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی، در دادگاه انقلاب تهران خبر دادند.
در این جلسه، نماینده دادستان آقای شارمهد را به تلاش برای فروش اطلاعات برنامه موشکی سپاه به افبیآی متهم کرد.
در تصاویری که از چهارمین جلسه دادگاه شارمهد منتشر شده، این شهروند ایران و آلمان کاملا تکیده شده و به نظر میرسد که شرایط جسمی او اصلا مناسب نیست.
ابوالقاسم صلواتی، قاضی این دادگاه، در ابتدای جلسه گفت که این جلسه، با حضور مستشار دادگاه، وکیل مدافع و نماینده دادستان در اجرای ماده ۳۵۲ قانون آیین دادرسی کیفری به صورت علنی برگزار میشود.
جلسه چهارم نیز به قرائت کیفرخواست آقای شارمهد اختصاص داشت. در سه جلسه قبلی نیز کیفرخواست این شهروند ایرانی-آلمانی قرائت شده بود.
نماینده دادستان هنگام قرائت کیفرخواست، یکی از اتهامات جمشید شارمهد را «افشای اطلاعات طبقهبندی شده در خصوص اطلاعات موشکی سپاه پاسداران» از طریق انجمن پادشاهی ایرانیان عنوان کرد.
وی اضافه کرد که این زندانی دوتابعیتی «قصد داشت آدرس و مختصات ده سایت موشکی سپاه پاسداران را افشا کند».
نماینده دادستان همچنین مدعی شد که جمشید شارمهد «در اقاریر خود اعلام کرد که اطلاعات ۱۰ آشیانه سپاه قرار بود به ما به فروش برسد، اطلاعات مختصات موشکی سپاه را برای سازمان افبیآی بردم، اما آنها رغبتی به صحبتهای من نشان ندادند؛ لذا پس از این واقعه دو مورد از اطلاعات را در تلویزیون تندر منتشر کردم، اما با این حال کسی حاضر نشد تا این اطلاعات را از ما بخرد.»
افبیآی پلیس داخلی و فدرال ایالات متحده است و اطلاعات نظامی در حوزه کاری آن نیست. همچنین با توجه به عکسهای تازه از آقای شارمهد مشخص نیست که او در صحت و سلامت و از روی اختیار به این مورد اتهامی «اقرار» کرده باشد.
جمشید شارمهد در مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی در دبی توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی ربوده و به ایران منتقل شد.
رسانههای رسمی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی با انتشار این خبر در روز ۱۱ مرداد همان سال، این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر» (رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا) معرفی کردند.
خانواده آقای شارمهد بارها اعلام کردهاند که با توجه به اتهام «افساد فیالارض» علیه این زندانی ۶۶ ساله در دادگاه انقلاب تهران، او در معرض خطر اعدام قرار دارد و از نهادهای حقوق بشری بینالمللی و دولتها خواستهاند که برای نجات جان او اقدام کنند.
غزاله شارمهد، دختر او، پیش از این در توییتی نوشته بود که پدرش، از تنگی نفس رنج میبرد و داروهایش را به اندازه کافی یا بهموقع دریافت نمیکند.
وی به رادیوفردا نیز گفته است که شرایط جسمی پدرش، مناسب نیست و وی در انفرادی دچار بیماری فشار خون شده است.
نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بارها شهروندان دوتابعیتی ایرانی و نیز شهروندان خارجی را به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «جاسوسی» بازداشت کرده و در مواردی آنها را در مذاکره با کشورهای غربی به عنوان اهرم فشار و ابزار «باجگیری» در سیاست خارجی بهکار گرفتهاند.