لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۳۱

کارنامه آذر ماه ۹۷

تازه‌ترین رویدادهای صنفی و کارگری ایران در آذر ماه ۹۷ را هر روز در اینجا دنبال کنید.

۰۶:۲۵ ۲۰.۹.۱۳۹۷

بازداشت رضا شهابی، حسن سعیدی و سه تن دیگر به دست ماموران پلیس امنیت

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه خبر داد که ماموران پلیس امنیت بامداد سه شنبه رضا شهابی و حسن سعیدی، دو عضو این تشکل کارگری، و سه تن دیگر را بازداشت کرده اند.

بر اساس این گزارش، امیر عباس آزرم وند، رهام یگانه و کیوان مهتدی از سوی پلیس امنیت بازداشت شده اند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه با محکوم کردن بازداشت این پنج تن خواستار آزادی فوری آنان شده است.

این سندیکا توضیحی در مورد دلیل بازداشت و یا اتهام آقایان شهابی، سعیدی، آزرم وند، یگانه و مهتدی نداده است. در عین حال، در رسانه های ایران نیز خبری در این مورد منتشر نشده است.

در همین حال، اتحادیه آزاد کارگران ایران بازداشت رضا شهابى، حسن سعيدى، امیرعباس آزرم وند، رهام يگانه و كيوان مهتدى را محکوم کرد و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط آنها شد.

در سالیان اخیر، برخوردهای امنیتی و قضایی متعددی با فعالان کارگری و صنفی انجام شده است. این برخوردها، انتقاد گسترده اتحادیه های کارگری و سازمان های حقوق بشری در جهان را به دنبال داشته است.

این اتحادیه ها و سازمان ها از جمهوری اسلامی ایران خواسته اند فعالان کارگری و صنفی زندانی را آزاد کند و به حق تشکل یابی کارگران احترام بگذارد.

۱۹:۰۰ ۱۹.۹.۱۳۹۷

کارگران فولاد اهواز کفن‌پوش شدند

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز دوشنبه و در سی و یکمین روز اعتصاب خود کفن‌پوش شدند و در خیابان‌های ‌اهواز راهپیمایی و تجمع کردند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران معترض این مجتمع در مقابل منزل نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان خوزستان نیز تجمع کردند.

تجمع خیابانی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در شرایطی ادامه یافت که اداره اطلاعات اهواز روز پنجشنبه گذشته تهدید به برخورد با حرکت اعتراضی آنان کرده بود.

۱۳:۱۳ ۱۷.۹.۱۳۹۷

دو نشکل بین المللی کارگری خواستار آزادی بخشی، قلیان و نجاتی شدند

کنگره کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری روز جمعه در همبستگی با کارگران و دانشجویان ایران قطعنامه ای صادر کرد و خواستار آزادی کارگران بازداشتی از جمله اسماعیل بخشی، علی نجاتی و همچنین سپیده قلیان شد که در هفته های اخیر در استان خوزستان بازداشت شده اند.

به گزارش کمیته پیگیری ایجاد تشکل های کارگری، کنگره کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری همچنین خواستار به رسمیت شناختن حق تشکیل اتحادیه ها و شوراهای مستقل کارگری از سوی کارگران در ایران شد.

همچنین به گزارش سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه، اتحادیه جهانی کارگران صنایع در گزارشی با اشاره به اخبار مربوط به ضرب و شتم آقای بخشی و خانم قلیان نوشت:" اینگونه تلاش های خشونت امیز و سرکوبگرانه برای شکستن اعتصاب کارگران، برای حکومت ایران مایه شرمساری است.کارگران برای دستمزدهای خود اعتصاب می کنند و رهبران شان با شجاعت در مقابل شکنجه رنج می کشند که از کارگران دفاع کنند".

مقام های قوه قضائیه و دولت پیش از این هر گونه شکنجه این دو را به شدت تکذیب کرده بودند اما در پی بیانیه سندیکای کارگران شرکت نیشکر هفت تپه که به ملاقات خانواده های اسماعیل بخشی و سپیده قلیان و وضع وخیم جسمانی آنها اشاره کرده بود، مصطفی نظری، دادستان عمومی و انقلاب شوش، با اعلام اینکه «ضرب و شتم اسماعیل بخشی را تایید نمی‌کند»‌ گفت: «من اطلاع لحظه به لحظه» از وضعیت اسماعیل بخشی ندارم که «بدانم وضعیت سلامتش چطور است».

۱۲:۵۲ ۱۷.۹.۱۳۹۷

ادامه اعتراض خیابانی؛ کارگران فولاد اهواز تهدید وزارت اطلاعات را نادیده گرفتند

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز شنبه، به رغم تهدید وزارت اطلاعات به اعتصاب و اعتراض خیابانی خود در اهواز ادامه دادند.

آنها در راهپیمایی و تجمع روز شنبه از جمله شعار می دادند: "ما کارگران آهنیم - ریشه ظلمو میکنیم"، "کلیدساز دروغگو - کلید تدبیرت کو" و "نه تهدید نه زندان دیگه فایده نداره".

اعتراض خیابانی کارگران این مجتمع بزرگ صنعتی در شرایطی ادامه یافت که اداره اطلاعات اهواز روز پنجشنبه ۱۰ تن از کارگران را برای "صحبت درباره اعتراض‌های خیابانی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد" احضار کرده بود.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، ماموران اطلاعات گفته بودند که "چنانچه این اعتراض‌ها از روز شنبه ادامه پیدا کند، احضارها به گونه دیگری خواهد بود و برخوردهای لازم برای توقف تجمع‌های اعتراضی انجام خواهد شد".

در پی این احضارها و تهدیدها، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز پنجشنبه در مجمع عمومی و پس از شنیدن مسایل عنوان شده از مسئولین اداره اطلاعات اهواز، بر ادامه تجمع های خیابانی خود بین روزهای شنبه تا چهارشنبه تاکید کردند.

به گفته اتحادیه آزاد کارگران ایران، در این مجمع عمومی اعلام شد که کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران تا رسیدن به اهداف‌شان؛ شامل «بازگشت مالکیت مجتمع به دولت، ورود مستمر شمش و مواد اولیه، راه اندازی تمام خطوط تولید و تهیه تجهیزات و قطعات مورد نیاز،‌ فروش مستمر محصولات، حل مشکل بیمه کارگران و پرداخت مستمر و به موقع دستمزدها» قدمی به عقب بر نخواهند داشت.

پیش از این، کریم یاوری، نماینده وزیر تعاون، کار رفاه اجتماعی، به خبرگزاری مهر گفته بود:" بانک ملی تاکنون به تعهد خود برای تأمین نقدینگی مواد اولیه این شرکت عمل نکرده است".

۱۶:۰۹ ۱۶.۹.۱۳۹۷

احضار ۱۰ کارگر فولاد اهواز به اداره اطلاعات؛‌ کارگران: اعتراض‌ها ادامه خواهد یافت

اداره اطلاعات اهواز به دنبال ۲۶ روز اعتصاب و اعتراض کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، ۱۰ تن از آنان را احضار کرد.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، مسئولین اداره اطلاعات اهواز پس از حضور این کارگران در این اداره، احضار آنان را به عنوان یک نشست و صحبت درباره اعتراض‌های خیابانی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد عنوان کردند و در عین حال،‌ گفتند چنانچه این اعتراض‌ها از روز شنبه ۱۷ آذر ادامه پیدا کند، احضارها به گونه دیگری خواهد بود و برخوردهای لازم برای توقف تجمع‌های اعتراضی انجام خواهد شد.

در پی این احضارها و تهدیدها، کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران روز پنجشنبه در مجمع عمومی خود و پس از شنیدن مسایلی عنوان شده از مسئولین اداره اطلاعات اهواز، بر ادامه تجمع های خیابانی بین روزهای شنبه تا چهارشنبه تاکید کردند.

به گفته اتحادیه آزاد کارگران ایران، در این مجمع عمومی اعلام شد که کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران تا رسیدن به اهداف‌شان؛ شامل «بازگشت مالکیت مجتمع به دولت، ورود مستمر شمش و مواد اولیه، راه اندازی تمام خطوط تولید و تهیه تجهیزات و قطعات مورد نیاز،‌ فروش مستمر محصولات، حل مشکل بیمه کارگران و پرداخت مستمر و به موقع دستمزدها» قدمی به عقب بر نخواهند داشت.

۱۶:۰۳ ۱۶.۹.۱۳۹۷

اخراج ۱۵۰ کارگر یک شرکت پیمانکاری در طرح ساخت خط شش قطار شهری تهران

شرکت پیمانکاری سابیر بین‌الملل با متوقف کردن فعالیت واحد حفاری طرح ساخت خط شش قطار شهری تهران ۱۵۰ تن از کارگران خود را در یک ماه گذشته اخراج کرده است.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، شرکت سابیر بین‌الملل، یکی از بزرگترین و معتبرترین شرکت‌های پیمانکاری در زمینه اجرای طرح های عمرانی در ایران است که در طرح ساخت خط شش قطار شهری، دست‌کم ۲۵۰۰ نیروی کار دارد که امنیت شغلی آنها به خطر افتاده است.

بر اساس این گزارش، این شرکت از شهریور ماه فعالیت بخش حفاری خود را در خط شش متوقف کرده و حتی دستمزد کارگران با تاخیر پرداخت می شود.

بهرام ابراهیمی، مدیر کارگاه پروژه خط شش قطار شهری تهران، به ایلنا گفت: شرکت سابیر بین‌الملل به دلیل تامین نشدن منابع مالی، از ابتدای سال دچار مشکل شده و به تبع آن، تعدادی از نیروی کار خود را تعدیل کرده است.

۱۲:۱۶ ۱۶.۹.۱۳۹۷

انتقاد چهار سندیکای فرانسوی از برخورد حکومت ایران با کارگران و معلمان

چهار سندیکای کارگری فرانسه درنامه ای به رهبر جمهوری اسلامی، از «برخورد بی وقفه» حکومت ایران با فعالان کارگری و معلمان در هفته های اخیر انتقاد کردند.

این نامه از سوی کنفدراسیون دموکراتیک فرانسوی کار (س اف د ت)، کنفدراسیون عمومی کار (س ژ ت)، اتحاد سندیکایی همبستگی (سولیدر) و اتحاد ملی سندیکاهای مستقل (او ان اس آ) امضا شده است.

سندیکاهای امضاکننده این نامه با اشاره به اینکه فعالان کارگری و معلمان در اعتراض به پرداخت نشدن دستمزدها و گرانی، تظاهرات مسالمت‌آمیزی برگزار کرده‌اند،‌ افزودند: «اخیرا تعداد بسیاری کارگر و معلم بازداشت، اخراج و زندانی شده‌اند که آخرین نمونه آن، شرکت نیشکر هفت‌تپه است».

چهار سندیکای کارگری فرانسه با اشاره به صدور احکام زندان برای شماری از فعالان کارگری مانند ابراهیم مددی و جعفر عظیم‌زاده و بازداشت اسماعیل بخشی، سپیده قلیان و علی نجاتی، اضافه کردند که شماری از فعالان صنفی معلمان هم با برخوردهای قضایی مواجه شده اند.

در این نامه، اسامی فعالان صفی معلمان مانند اسماعیل عبدی، محمود بهشتی لنگرودی، محمد حبیبی، عبدالرضا قنبری،‌ روح‌الله مردانی و ... نیز منتشر شده است که به اتهام‌های امنیتی در زندان به سر می‌برند.

چهار سندیکای کارگری فرانسه با اشاره به ماده ۲۲ «میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی»‌ ماده هشتم میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که از سوی ایران امضا شده است، نوشتند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو سازمان بین‌المللی کار نشان داده است که تعهدات خود در چارچوب مقاوله‌نامه های این سازمان، به ویژه حق کارگران ایران در ایجاد تشکل‌های مستقل را اجرا نمی‌کند.

این سندیکاها در پایان نامه به آیت‌الله علی خامنه‌ای، خواستار «لغو محکومیت‌های غیرعادلانه و مغایر با آزادی‌ها و حقوق اساسی، آزادی فوری و بی قید و شرط همه فعالان صنفی زندانی، به ویژه اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیان» شدند.

برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران با کارگران، معلمان و فعالان صنفی انتقادهای سازمان‌های حقوق بشری و اتحادیه‌های کارگری در جهان را به همراه داشته است.

۱۶:۳۳ ۱۵.۹.۱۳۹۷

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران خواستار بازگردانده شدن مالکیت آن به دولت هستند

خبرگزاری ایلنا در گزارشی نوشت که نخستین کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران، برگشتن مالکیت این مجتمع به دولت است.

بر اساس این گزارش،‌ سایر خواسته‌های حدود چهار هزار کارگر گروه ملی صنعتی فولاد ایران، تجهیز و نوسازی خطوط تولید، تامین بی‌وقفه مواد اولیه، راه‌اندازی همه‌ بخش‌های تولیدی کارخانه، پرداخت همه مطالبات مالی کارگران، تعیین زمان ثابت و مشخص برای پرداخت ماهانه دستمزدها و تشکیل شورای کارگران هستند.

به نوشته ایلنا، این کارگران، مشکل بیمه را نیز جدی می‌دانند و می گویند بیمه آنان به طور نامنظم و با فاصله‌های زمانی پرداخت می‌شود به طوری که سازمان تامین اجتماعی به کرات از تمدید و یا تعویض دفترچه‌های درمانی کارگران خودداری می‌کند.

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در گفت‌وگو با ایلنا،‌ «ریشه مشکل این مجتمع» را در «خصوصی‌سازی» می‌دانند و می‌گویند: اصل معضلات کارخانه هایی مثل گروه ملی صنعتی فولاد، به توصیف آنان،‌ «واگذاری‌های غیراصولی و غیرکارشناسی به کسانی است که با استفاده از رانت، واحدها را صاحب شده‌اند».

این در شرایطی است که دولت حسن روحانی، با دفاع از سیاست خصوصی‌سازی، با درخواست کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران و دیگر شرکت‌های واگذار شده برای تغییر در مالکیت این واحدها مخالفت کرده است.

۱۶:۱۷ ۱۵.۹.۱۳۹۷

شریعتمداری: باید به کارگران گفته شود حقوق شما را به رسمیت می‌شناسیم ولی اکنون توان پرداخت نداریم

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اشاره به اعتراض‌های اخیر کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه گفت: «کارگری که هفت ماه حقوق نگرفته است حق دارد عصبانی شود. باید به کارگران گفته شود حقوق شما را به رسمیت می‌شناسیم ولی اکنون توان پرداخت نداریم و فعلا با ما همکاری کنید».

به گزارش خبرگزاری مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی، او با اعلام این موضوع در دیدار با شماری از اعضای مجمع نمایندگان کارگری شرکت نیشکر هفت‌تپه افزود: «اگر شما این سخن را بگویید کارگران با شما همراهی می‌کنند و سفره‌های نداشته خود را نیز به روی شما می‌گشایند».

محمد شریعتمداری بر لزوم تشکیل انجمن‌های صنفی کارگران شرکت نیشکر هفته تپه بر اساس آنچه ظرفیت های قانونی موجود نامید، تاکید کرد. این در شرایطی است که سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه و مجمع نمایندگان کارگری این شرکت که شماری از اعضای آن در دیدار با او شرکت داشتند، فعالیت دارند.

علاوه بر این، شماری از کارخانه های بزرگ ایران مانند ایران خودرو و گروه ملی صنعتی فولاد ایران حتی فاقد شورای اسلامی کار هستند که بر اساس قانون کار باید تشکیل شوند.

وزیر تعاون،‌کار ور فاه اجتماعی همچنین اعلام کرد که ‎حامی کارفرمای خصوصی شرکت نیشکر هفت تپه برای آوردن سرمایه درگردش برای اداره این واحد است.

این موضوع در شرایطی ابراز شد که کارگران نیشکر هفت تپه بارها خواستار بازگردانده شدن مالکیت این شرکت از بخش صوصی به کارگران و با مدیریت شورای کارگری و یا به دولت هستند.

پیش از این نیز مقام های قضایی و دولتی از فراری و یا زندانی بودن کارفرمای خصوصی خبر داده بودند.

۱۴:۴۶ ۱۵.۹.۱۳۹۷

آمادگی ۵۱ وکیل دادگستری برای دفاع از کارگران ایران

بیش از ۵۰ وکیل دادگستری در بیانیه‌ای گفتند که ضمن حمایت از اعتراض کارگران در نقاط مختلف ایران به ویژه استان خوزستان، آمادگی خود را برای «اعلام وکالت از آنها» اعلام می‌کنند.

در روزهای اخیر، اعتصاب و اعتراض صنفی کارگران شرکت نیشکر هفت تپه و گروه ملی صنعتی فولاد ایران خبرساز شده است.

‌امضاکنندگان بیانیه با اشاره به اینکه «از جمله اقشار ضعیف در جوامع، کارگران هستند که همیشه از جانب صاحبان سرمایه و پول مورد ظلم قرار گرفته‌اند»‌ افزودند: «حمایت از آنها گامی به سوی عدالت خواهد بود».

۵۱ وکیل دادگستری از جمله از «جفاهایی»‌ که در حق کارگران و در جریان اعتراض‌های اخیرشان انجام شده است، انتقاد کردند و از حکومت خواستند «با سرلوحه قرار دادن اصول ۲۰، ۲۲، ۲۷، ۲۸، ۲۹ و بندهای دو و چهار اصل ۴۳ قانون اساسی و میثاق‌ها و مقاوله نامه‌های بین‌المللی که آنها را امضاء کرده است، به جای برخورد با کارگران، به تکالیف قانونی خود در حمایت از آنها عمل کرده و به خواسته‌های به حق آنها تمکین و زمینه‌ تحقق آنها را فراهم کند».

از جمله امضاکنندگان این نامه،‌صالح نیکبخت، حسین احمدی نیاز، آرش رجبی کرمانشاهی، سمیه سلیمی، پروانه شهسواری و سارا اله ویسی هستند.

پیش از این نیز شماری از وکلای دادگستری در بیانیه هایی از مطالبات صنفی کارگران حمایت کرده بودند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG