لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۲۱

خامنه‌ای: آمریکایی‌ها می‌ترسند جلو بیایند بنابراین می‌خواهند مذاکره کنند


این نخستین سخنان آیت‌الله خامنه‌ای پس از تحریم شدن شخص او از سوی آمریکاست
این نخستین سخنان آیت‌الله خامنه‌ای پس از تحریم شدن شخص او از سوی آمریکاست

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه در دیدار با مسئولان و کارکنان دستگاه قضایی، خامنه‌ای پیشنهاد مذاکره آمریکا را یک «فریب» خواند.

او درباره پیشنهادهای مکرر دولت آمریکا برای مذاکره با ایران گفت: « آمریکایی‌ها اکنون با وحشت از عوامل اقتدار ملت ایران، می‌ترسند جلو بیایند بنابراین می‌خواهند با مذاکره، این اسلحه و عامل اقتدار را از دست ایران بگیرند تا هر بلایی می‌خواهند سر ملت بیاورند.»

آیت‌الله خامنه‌ای افزود: «دشمن وقتی نتوانسته با فشار به هدفش برسد، با تصور سادگیِ ملت ایران، پیشنهاد مذاکره می‌دهد و می‌گوید ملت ایران باید پیشرفت کند، البته این ملت حتماً پیشرفت خواهد کرد اما بدون شما و به شرطی که شما نزدیک نشوید.»

او اضافه کرد: «اگر در مذاکرات حرف او را قبول کردی پدر ملت در می‌آید و اگر قبول نکردی همین فضاسازی‌های سیاسی، تبلیغات و فشارها ادامه خواهد یافت.»

رئیس جمهور آمریکا و دولتمردان آمریکایی پس از خروج از توافق هسته‌ای با ایران اعلام کرده‌اند که قصدشان کشاندن جمهوری اسلامی به میز مذاکره برای توافقی جدید است.

«تحریم‌ها ظالمانه است، ملت ایران با توهین‌ها جا نمی‌زند»

آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه سخنانش تحریم‌های آمریکا را «ظالمانه» خواند و گفت که «ملت ایران در همین تحریم‌های ظالمانه، مظلوم واقع شده لکن ضعیف نیست، مقتدر است.»

این نخستین سخنرانی آیت‌الله خامنه‌ای پس از آن است که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، سوم تیر ماه فرمانی اجرایی را امضا کرد که علی خامنه‌ای و منصوبان او را در فهرست تحریم‌ها قرار می‌دهد.

رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه در ادامه گفت که دولت آمریکا «ملت ایران را متهم می‌کنند و دشنام می‌دهند. ملت ایران با این توهین‌ها جا نمی‌زند و عقب‌نشینی نمی‌کند.»

دولت آمریکا خواستار تغییر سیاست منطقه‌ای جمهوری اسلامی و توقف برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران است اما آیت‌الله خامنه‌ای هرگونه مذاکره با آمریکا را ممنوع اعلام کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه در واکنش به اظهارات مقامات جمهوری اسلامی و افزایش تنش‌ها میان تهران و واشینگتن در توئیتر نوشت که رهبران ایران واژه‌هایی را که از سر «رحم» و «مروت» بیان می‌شود، نمی‌فهمند بلکه «متاسفانه فقط قدرت و زور را می‌فهمند».

او یک روز پیش از آن نیز در توئیتی نوشته بود که «درخواست ایالات متحده از ایران ساده است: نه سلاح اتمی و نه حمایت از ترور.»

او دو روز پیش از آن نیز گفته بود که اگر جمهوری اسلامی از سلاح هسته‌ای صرف نظر کند او «بهترین دوست ایران» خواهد بود.

موضوع «تردیدآفرینی» در انتخابات پیش رو

آیت‌الله خامنه‌ای روز چهارشنبه در ادامه «دشمن» را متهم کرد که در راه‌پیمایی‌ها و انتخابات‌ها «کارشکنی می‌کند» و افزود: «آخر امسال هم یک انتخاباتی هست؛ من می‌دانم که ملت ایران با وجود تردیدآفرینی‌هایی که بعضی می‌کنند، با شور و شوق در این انتخابات هم حضور پیدا می‌کند.»

انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، دوم اسفند ۱۳۹۸ برگزار می‌شود. همزمان با انتخابات مجلس یازدهم، انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری نیز برگزار خواهد شد.

در انتخابات مجلس دهم، که بیش از سه سال پیش برگزار شد، شورای نگهبان جمع گسترده‌ای از داوطلبان نامزدی را که به طیف سیاسی اصلاح‌طلب نزدیک بودند، رد صلاحیت کرد، اما اصلاح‌طلبان فهرست انتخاباتی خود را که اغلب شامل سیاستمداران کمترشناخته بود، ذیل فهرستی با عنوان «لیست امید» ارائه کردند و توانستند اکثریت مجلس دهم را به دست آورند.

«کارشکنی دشمن در انتخابات» از کلمه‌های کلیدی رهبر جمهوری اسلامی است که به‌خصوص پس از انتخابات پرمسئله ۱۳۸۸ بسیار از آن استفاده می‌کند. آیت‌الله خامنه‌ای معتقد است که «دشمنان» در خارج در فکر این هستند که از انتخابات «تهدیدی علیه نظام اسلامی درست کنند».

درخواست «تحول» در قوه قضائیه

رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه در دیدار با مسئولان و کارکنان دستگاه قضایی همچنین خواستار «تحول» در این قوه شد.

او در این باره گفت: «کاری کنید که بعد از گذشت یک مدت قابل قبولی کاملاً احساس شود که قوه قضائیه دچار تحول شده‌است.»

آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کرد: «تحول بدون برنامه امکان ندارد، قبل از مسئولیت رئیس جدید قوه قضائیه از ایشان خواسته شد و ایشان هم یک برنامه جامعی تهیه کردند، اگر بخواهیم این برنامه، تحقق خارجی پیدا کند، احتیاج به کار دارد.»

ابراهیم رئیسی، تولیت پیشین آستان قدس رضوی از چندی پیش جایگزین صادق لاریجانی در قوه قضائیه شده است. ابراهیم رئیسی در سال ۶۷ عضو هیئتی بود که دربارهٔ اعدام دسته‌جمعی زندانیان سیاسی تصمیم می‌گرفت.

غلامحسین محسنی‌ اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه روز ۲۸ خرداد در یک نشست خبری برای تشریح دستاوردهای دوران ریاست ابراهیم رئيسی بر قوه قضائیه گفت که اختیارات خودش به عنوان معاون اول قوه قضائیه افزایش یافته است.

منابع: پایگاه اطلاع‌رسانی خامنه‌ای / پ.پ
XS
SM
MD
LG