لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۷

محمد خاتمی از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری کناره گیری کرد


رييس جمهورى سابق ايران مى گويد: آنچه بايد به فوريت بايد به آن انديشيد، «تغيير سازنده» در وضعيت كنونى كشور و در روال مديريت آن است.
رييس جمهورى سابق ايران مى گويد: آنچه بايد به فوريت بايد به آن انديشيد، «تغيير سازنده» در وضعيت كنونى كشور و در روال مديريت آن است.
محمد خاتمى، رئيس جمهورى سابق ايران، دوشنبه شب و يك ماه پس از اعلام نامزدى خود، با انتشار نامه اى رسما از رقابت هاى رياست جمهورى ايران كناره گيرى كرد.

آقاى خاتمى در نامه خود كه با عنوان «تصميم اخلاقى فراتر از كسب قدرت» منتشر شده است با اعلام اينكه، « بايد ميدان و عرصه انتخابات را از بازيگرانى كه چشم به تفرقه نيروهاى اصلاح طلب و خواستار تغيير دوخته اند بگيريم» انصراف خود را از نامزدى در رقابت هاى انتخابات دهمين دوره رياست جمهورى اعلام كرده است.

محمد خاتمى روز ۲۰ بهمن ماه گذشته به طور رسمى نامزد انتخابات دهم رياست جمهورى ايران شد. اين انتخابات قرار است در ۲۲ خردادماه سال ۱۳۸۸ برگزار شود.

رييس جمهورى سابق ايران مى گويد: آنچه بايد به فوريت بايد به آن انديشيد، «تغيير سازنده» در وضعيت كنونى كشور و در روال مديريت آن است.

وى با انتقاد از وضعيت كنونى در ايران گفته است: « شيوه عمل و راهكارها و راهبردها (اگر واقعا راهبردى وجود داشته باشد!) اكنون منجر به ظهور و بروز مشكلات فراوان و اساسى براى انقلاب، كشور و مردم شده است.»

آقاى خاتمى با تاكيد بر «ضرورت وحدت و پرهيز از تشتت راى» در جناح اصلاح طلب از نامزدى مير حسين موسوى، آخرين نخست وزير ايران، در انتخابات رياست جمهورى حمايت كرده و گفته است: «بر اين باورم كه جناب آقاى مهندس موسوى، براى ايجاد تغيير در شرايط كنونى شرايط لازم را دارند.»
آقاى خاتمى با تاكيد بر «ضرورت وحدت و پرهيز از تشتت راى» در جناح اصلاح طلب از نامزدى مير حسين موسوى، آخرين نخست وزير ايران، در انتخابات رياست جمهورى ايران حمايت كرده و گفته است: «بر اين باورم كه جناب آقاى مهندس موسوى، براى ايجاد تغيير در شرايط كنونى شرايط لازم را دارند.»

وى با اعلام تفاوت و تمايز در نظر و عمل ميان او با نخست وزير سابق ايران گفته است: «اما مهم آن است كه اين عزيز نيز به آرمان هاى انقلاب و ملت پايبند بداند و از حقوق و آزادى هاى بنيادين و حاكميت مردم بر سرنوشت و مصالح ملى و حيثيت بين المللى كشور به جد دفاع كرده و مى كنند.»

مير حسين موسوى كه به مدت ۲۰ سال از صحنه سياسى ايران دور مانده بود روز بيستم اسفندماه خود را نامزد انتخابات رياست جمهورى كرد و در بيانيه اش به انتقاد از وضعيت مديريتى در ايران پرداخت.

اعلام كانديداتورى وى از شگفتى هاى رقابت هاى انتخابات رياست جمهورى لقب گرفته است.

در اين انتخابات علاوه بر مير حسين موسوى، مهدى كروبى، دبير كل حزب اعتماد ملى، نيز از جناح اصلاح طلب به طور رسمى وارد صحنه انتخابات شده است.

محمد خاتمى در بخش ديگرى از نامه خود به مهدى كروبى و مير حسين موسوى توصيه كرده است كه «مدبرانه و دلسوزانه صحنه را با تفاهم چنان مديريت كنند كه ... به تفرقه و تشتت نيانجامد.»

رييس جمهورى سابق ايران پيشتر گفته بود كه بين «وى يا مهندس موسوى» يكى از آنها در رقابت هاى رياست جمهورى حاضر خواهد شد.
وى در نامه اخير خود گفته است كه مير حسين موسوى، «دير» آمادگى خود را براى نامزدى اعلام كرد و افزود: «با فرض آمدن جناب آقاى موسوى نمى آمدم و حالا نيز نمى مانم.»

برخى از تحليلگران مى گويند كه نخست وزير سابق ايران قادر خواهد بود تا بخشى از آراى طرفداران احمدى نژاد كه در چهار سال اخير ريزش كرده است را جذب كند.

جناح اصولگرا كه بسيارى از بخش هاى قدرت را در جمهورى اسلامى ايران در دست دارد هنوز نامزدى براى انتخابات معرفى نكرده است.
XS
SM
MD
LG