لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۸:۳۵

اعدام عامل بمب‌گذاری مسجد شیعیان در کویت به همراه چهار تن دیگر


کاخ دادگستری کویت و محل دادگاه عالی این کشور (عکس از آرشیو)
کاخ دادگستری کویت و محل دادگاه عالی این کشور (عکس از آرشیو)

دادستانی عمومی کویت اعلام کرد، پنج زندانی از جمله مردی که به اتهام دست داشتن در بمب‌گذاری انتحاری داعش در مسجد شیعیان در سال ۲۰۱۵ مجرم شناخته شده بود، روز پنجشنبه ۵ مرداد در کویت به دار آویخته شدند.

در بمب‌گذاری انتحاری داعش که سال ۲۰۱۵ در جریان نماز جمعه در یکی از قدیمی‌ترین مساجد شیعیان کویت اتفاق افتاد، ۲۶ تن جان خود را از دست دادند.

از نوامبر سال گذشته که هفت زندانی پس از به پایان رسیدن ضرب‌الاجلی پنج ساله در کویت اعدام شدند، این نخستین بار است که در این امیرنشین کوچک حاشیه خلیج فارس، اعدامی دسته‌جمعی اتفاق می‌افتد.

کویت به نسبت کشور همسایه خود، عربستان سعودی، به ندرت دست به اعدام‌های دسته‌جمعی می‌زند.

دادستانی عمومی کویت روز پنجشنبه با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که خود بر اجرای مجازات اعدام این پنج نفر که اغلب‌ آنها به اتهام قتل، مجرم شناخته شده بودند، در زندان مرکزی کویت نظارت داشته است و تمام آنها به دار آویخته شده‌اند.

بر اساس این بیانیه، عبدالرحمان صباح سعود، محکوم اصلی مرگبارترین بمب‌گذاری‌ تاریخ کویت که سال ۲۰۱۵ در یک مسجد شیعیان واقع در پایتخت این کشور رخ داد نیز میان این پنج اعدامی بوده است.

عبدالرحمان صباح سعود، یک مرد عرب بود که تابعیت هیچ کشوری را نداشت. او به‌ اتهام رانندگی برای ماشین حامل فرد بمب‌گذار و آوردن کمربند انفجاری از نزدیکی مرز عربستان سعودی و استفاده از آن، محکوم اصلی این بمب‌گذاری انتحاری شناخته شده بود.

با وجودی که عبدالرحمان صباح سعود در دادگاه بدوی برای اغلب اتهاماتش مجرم شناخته شد، او در دادگاه تجدیدنظر و دادگاه عالی کویت تمام این اتهامات را رد کرد.

بقیه اعدام‌شدگان روز پنجشنبه، شامل یک شهروند کویتی، یک شهروند مصری و یکی از اعضای اقلیت «البدون» کویت می‌شد که جرم همه آنها قتل بوده است.

در این میان، یک شهروند سریلانکایی نیز با اتهامی در رابطه با مواد مخدر، به دار آویخته شد.

سازمان عفو بین‌الملل این اعدام‌ها را «یک مصداق دیگر برای افزایش نگران‌کننده مجازات اعدام» در کویت دانست.

دوین کنی، پژوهشگر عفو بین‌الملل کویت در این‌باره به خبرگزاری فرانسه گفت: «هنگامی که مجازات اعدام در مورد مجرمانی که مرتکب خشونت نشده‌اند، مثل همین شهروند سریلانکایی که امروز اعدام شد، به اجرا درمی‌آید، این اقدام تخلف از قوانین بین‌المللی محسوب می‌شود.»

کویت در ابتدا ۲۹ نفر از جمله ۷ زن را در بمب‌گذاری مسجد شیعیان متهم شناخته بود.

با استفاده از گزارش خبرگزاری فرانسه؛ س.ن/ک.ر

XS
SM
MD
LG