لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۴۷

رابرت مالی از پاییز در دانشگاه پرینستون تدریس خواهد کرد

۱۶:۲۹ ۲۴.۵.۱۴۰۲

فرمانده سپاه قم معاون سیاسی وزیر کشور شد

احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، یک فرمانده سپاه پاسداران را به عنوان معاون سیاسی وزارت کشور منصوب کرد.

محمدتقی شاهچراغی که تا پیش از این همزمان استاندار قم و فرمانده سپاه «امام علی ابن ابیطالب» - به عنوان مرکز فرماندهی سپاه قم- بود، جانشین محمدرضا غلامرضا به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور شد.

آقای غلامرضا به‌دنبال فشار نمایندگان مجلس شورای اسلامی و به‌دلیل صدور بخشنامه‌ای درباره عدم همکاری استانداری‌ها با نمایندگان با توجه به برگزاری انتخابات مجلس، از سمت خود برکنار شد.

این نمایندگان قصد داشتند که وزیر کشور را استیضاح کنند ولی او پس از چند هفته کشمکش و اصرار نمایندگان بر استیضاح،‌ سرانجام تسلیم شد و معاون سیاسی خود را تغییر داد.

معاون سیاسی وزیر کشور در عرف جمهوری اسلامی ریاست ستاد انتخابات کشور در زمان برگزاری انتخابات مجلس، ریاست‌جمهوری و خبرگان را بر عهده دارد.

محمدرضا غلامرضا ۱۲ تیر ۱۴۰۱ جایگزین محمدباقر خرمشاد در معاونت سیاسی وزارت کشور شده بود و حدود سیزده ماه در این سمت باقی ماند. او حالا جای خود را به شاهچراغی داده است که به نوشته رسانه‌های ایران، علاوه بر فرماندهی سپاه‌ استان‌های سمنان، گلستان، مرکزی، مازندران و تهران، سابقه تحصیلات حوزوی را نیز دارد.

شاهچراغی که متولد سال ۱۳۴۰ است، از مهرماه سال ۹۷ فرمانده سپاه قم بوده و آبان سال ۱۴۰۰ از سوی وحیدی به عنوان استاندار قم هم منصوب شده بود.

۱۵:۱۷ ۲۴.۵.۱۴۰۲

موج حملات هوایی و راکتی مسکو به سه شهر اوکراین

با گذشت ۵۳۸ روز از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، در تازه‌ترین موج حملات هوایی و راکتی مسکو به سه شهر مختلف اوکراین در بامداد روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد، سه تن کشته، ده‌ها نفر زخمی و ده‌ها ساختمان آسیب دیدند.

دنیپرو در شرق، و لویو و لوتسک در غرب هدف حملات جدید موشکی روسیه بودند.

به گزارش گاردین و رویترز، یوری پوهولیایکو، فرماندار منطقه وولین که لوتسک مرکز اداری آن محسوب می‌شود، در پیام‌رسان تلگرام نوشت که سه تن از کشته‌شدگان از کارکنان یک شرکت تجاری در بخش صنعتی شهر لوتسک بودند. منطقه وولین در نزدیکی مرز لهستان قرار دارد؛ کشوری که عضو ناتو است.

حملات روسیه در یک ماه اخیر به مناطقی از اوکراین که به کشورهای عضو ناتو نزدیک‌تر است، افزایش یافته است.

مقامات در شهر غربی لِویو نیز گفتند در موج حملات موشکی به این شهر در بامداد سه‌شنبه ۱۵ تن زخمی شده و بیش از ۱۰۰ آپارتمان واقع در ۴۰ ساختمان و یک زمین بازی در یک مهدکودک آسیب دید.

نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که ۱۶ فروند از ۲۸ موشک شلیک شده روسیه در حملات بامداد سه‌شنبه را «ره‌گیری» کرده بود.

میخائیلو پودولیاک، مشاور رئیس‌جمهور اوکراین، حملات موشکی روسیه به غیرنظامیان در غرب اوکراین را ناشی از «فشار روانی» و رویکردی صرفا برای «کشتار» نامید.

حملات تازه روسیه ساعاتی پس از آن انجام شد که وزیر دفاع روسیه دوشنبه شب در یک کنفرانس در مسکو، مدعی شد که «منابع نظامی اوکراین تقریبا ته کشیده است».

سرگئی شویگو گفت آمریکا با «شعار حمایت از کی‌یف، زرادخانه‌های نظامی شرکای خود در مناطق مختلف جهان را خالی می‌کند...اما منابع نظامی اوکراین تقریبا ته کشیده و نیروهای اوکراین با وجود کمک‌های همه جانبه غرب، قادر به دستیابی به نتایج (در ضدحملات) نیستند».

این ادعا در شرایطی عنوان شد که اوکراین از پیشرفت در جبهه‌های شهر جنگ‌زده و راهبردی باخموت خبر داده اما روسیه نیز مدعی پیشروی نظامیانش در اطراف شهر کوپیانسک در شمال شرقی منطقه خارکیف شد.

دولت واشینگتن روز ۲۳ مرداد خبر داد که یک کمک ۲۰۰ میلیون دلاری دیگر در اختیار اوکراین برای «دفاع از خاک و محافظت از مردم خود» قرار می‌دهد.

وزارت خارجه واشینگتن در بیانیه خود افزود که آمریکا و هم‌پیمانان این کشور تا هر زمانی که طول بکشد برای خروج نظامیان روسیه از اوکراین و توقف حملات وحشیانه، به حمایت از کی‌یف ادامه خواهند داد.

۱۵:۱۱ ۲۴.۵.۱۴۰۲

وزارت خارجه آمریکا: آلمان باید برای آزادی جمشید شارمهد اقدام کند

ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، دوشنبه ۲۳ مرداد در یک نشست خبری در پاسخ به پرسشی مبنی بر تلاش احتمالی آمریکا برای آزادی جمشید شارمهد، شهروند ایرانی- آلمانی دارای اقامت دائم آمریکا، که در ایران زندانی است، گفت که رفتار تهران با آقای شارمهد قابل نکوهش است، اما آلمان باید برای آزادی شهروند خود اقدام کند.

جمشید شارمهد فعال سیاسی و مجری رادیویی، متولد سال ۱۳۳۴، شهروند دو تابعیتی ایرانی‌آلمانی است که از سال ۱۳۸۱ در شهر لس‌آنجلس آمریکا سکونت داشت. او مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در دبی ربوده و به ایران منتقل شد.

رسانه‌های رسمی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر»، رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا، معرفی کردند. او در دادگاه‌های جمهوری اسلامی به «فساد فی‌الارض» متهم شد و دو سال و نیم پس از ربوده شدن و انتقال به ایران در اسفند ۱۴۰۱ با حکم دادگاه انقلاب تهران به «اعدام» محکوم شد.

قوه قضاییه در اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد که حکم اعدام آقای شارمهد از سوی دیوان عالی کشور تأیید شده است.

غزاله شارمهد، دختر آقای شارمهد، پس از تماس تلفنی پدرش با او از زندان، برای نخستین‌بار از زمان ربوده‌شدن، از احتمال اعدام قریب‌الوقوع این زندانی دوتابعیتی ابراز نگرانی کرده است.

۱۲:۵۱ ۲۴.۵.۱۴۰۲

واکنش به مجازات سعید روستایی به گذراندن دوره فیلمسازی در قم

انتشار خبر محکومیت سعید روستایی، کارگردان و فیلمنامه‌نویس تحسین‌شده، بابت ساخت و پخش فیلم «برادران لیلا» در جشنواره کن، به شش ماه حبس تعزیری، خودداری از ارتباط و معاشرت، و گذراندن دوره فیلمسازی در دانشکده صدا و سیمای قم، واکنش‌هایی را در فضای مجازی در پی داشته است.

از جمله رضا صائمی، روزنامه‌نگار و منتقد سینما، در پستی اینستاگرامی در این زمینه نوشته: «در حکم محکومیت سعید روستایی آمده: گذراندن دوره فیلمسازی با حفظ منافع ملی و اخلاقی در دانشکده صدا و سیما قم....فکر می‌کنم تحمل ۶ماه حبس تعزیری و ۵ سال ممنوع‌الکاری، راحت‌تر از این یکی باشد.»

او اضافه کرده: «وقتی نشستن سر این کلاس، نه به مثابه آموزش که به عنوان مجازات در نظر گرفته شده یعنی خودشان هم می‌دانند که طی کردن چنین دوره‌ای، نه فرصت تعلیم که عذابی الیم است!....گرچه عجیب نیست!....وقتی پای ایدئولوژی در میان باشد، کلاس درس با حکم حبس، دو روی یک سکه می‌شود.»

مقام‌های قضایی جمهوری اسلامی برای اعمال فشار بر شماری از معترضان و منتقدان حکومت، آنها را خواندن کتاب‌های مذهبی از جمله نهج‌البلاغه محکوم کرده‌اند.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی به طنز نوشته‌اند که خود مقام‌های حکومتی هم می‌دانند که گذراندن وقت در دانشکده صداوسیما در قم، تا چه اندازه برای یک هنرمند «زجرآور» است.

«برادران لیلا» سومین فیلم بلند سعید روستایی، در جشنواره فیلم کن سال ۲۰۲۲ به نمایش درآمد و نخستین فیلم ایرانی در تاریخ این جشنواره بود که در بخش رقابت اصلی، جایزه فیپرشی را از آن خود کرد.

۱۲:۲۴ ۲۴.۵.۱۴۰۲

دیدار وزیر دفاع روسیه از غرفه ایران در نمایشگاه نظامی مسکو

در بحبوحه افزایش گزارش‌های اوکراین و کشورهای غربی در خصوص ادامه تجهیز روسیه به پهپادهای انتحاری ساخت ایران، وزیر دفاع روسیه از غرفه بزرگ تسلیحات ساخت جمهوری اسلامی در نمایشگاه سالانه نظامی در مسکو بازدید کرد.

ژنرال سرگئی شویگو روز دوشنبه ۲۳ مرداد در روز نخست از نمایشگاه «ارمیا-۲۰۲۳» در حالی که عزیز نصیرزاده، جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران در غرفه ایران حضور داشت، از تجهیزات نظامی ایرانی در این محل بازدید کرد.

خبرگزاری‌ روسی اسپوتنیک گزارش داد که ایران برای نخستین بار «موشک ابابیل» را در این غرفه به نمایش گذاشت.

رسانه‌های نزدیک به سپاه پاسداران نیز گزارش دادند که پهپادهای دیگری شامل «شاهد ۱۲۹» و «مهاجر ۶» و موشک‌های هدایت‌شونده دریایی ساخت ایران در نمایشگاه عرضه شده است.

معلوم نیست که هدف ایران از نشان دادن «ابابیل» و بخش دیگری از تجهیزات نظامی خود در نمایشگاه روسیه تلاشی برای ارائه آن به ارتش روسیه است یا نه. همچنین هنوز مشخص نیست که روسیه از میان تجهیزات ایرانی در نمایشگاه جاری تسلیحات بیشتری به ایران سفارش داده است یا نه.

کارشناسان در غرب می‌گویند که روسیه برای ادامه جنگ خود در اوکراین به طرز ملموسی نیازمند تسلیحات از ایران و کشورهای دیگر شده است.

تصاویر ماهواره‌ای که به تازگی در رسانه‌های بین‌المللی منتشر شد، نشان داده که یک محل نگاه‌داری تانک‌های ارتش روسیه در مقایسه با چند ماه قبل از آن، به‌شدت خلوت شده است.

جمهوری اسلامی از آغاز جنگ روسیه در اوکراین در ۱۸ ماه پیش، متهم به تجهیز روسیه به پهپادهای انتحاری از نوع «شاهد ۱۳۱» و «شاهد ۱۳۶» بوده است؛ اتهامی که ایران با وجود ارائه مستندات از سوی وزارت دفاع آمریکا، کماکان آن را انکار می‌کند.

۱۲:۰۳ ۲۴.۵.۱۴۰۲

صف طولانی دریافت بنزین در تهران

۱۱:۴۹ ۲۴.۵.۱۴۰۲

بازرگان یهودی گرجستانی مدعی تلاش «سپاه» برای ترور خود شد

ایتسیک موشه، بازرگان گرجستانیِ یهودی، مدعی شده که در یک سال اخیر سه بار به جان او در کشورش سوء قصد شد و تحقیقات گرجستان نشان داده که سپاه پاسداران «پشت پرده» این حملات بوده است.

به گزارش روزنامه اسرائیلی جروزالم پست در روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد، هدف سپاه پاسداران از طراحی حملات به جان آقای موشه، «حمایت و اقدامات» این بازرگان در راه تقویت مناسبات بین گرجستان با اسرائیل و «بهبود درک اسرائیل» در کشور زادگاهش بوده است.

او به مدیا لاین گفته بود که «خوشبختانه» هر سه تلاش برای سوء قصد به جانش در پی مداخله نیروهای امنیتی گرجستان ناکام شد. این بازرگان به دو مورد تلاش از طریق چاقوزدن و یک مورد تیراندازی در خیابانی مرکزی در شهر تفلیس اشاره کرد.

براساس این گزارش، نیروهای امنیتی گرجستان پیش از حمله مسلحانه توانسته بودند در اسلحه‌ای که برای این کار در اختیار مهاجم قرار گرفته بود، «خرابکاری» کرده و مانع از شلیک شوند.

ایتسیک موشه به مدیا لاین گفت به دلیل اهمیت منطقه قفقاز جنوبی برای ایران، جمهوری اسلامی تلاش‌های او را برای نزدیک‌تر کردن این مناطق به اسرائیل، «یک تهدید تلقی کرده است».

گرجستان پاییز پارسال از کشف تلاش نیروی قدس سپاه پاسداران برای کشتن آقای ایتسیک و بازداشت چند شهروند ایرانی و دو شهروند با تابعیت دوگانه گرجستانی- ایرانی خبر داده بود.

ایران اتهامات مرتبط با تلاش تروریستی در گرجستان و سایر اتهامات مشابه عنوان شده اخیر در آذربایجان و قبرس برای کشتن اسرائیلی‌ها را انکار کرده است.

۱۱:۴۰ ۲۴.۵.۱۴۰۲

انفجار سهمگین در یک منطقه پیشین نظامی در اسرائیل

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند منطقه «رامات هاشارون» در بخش شمالی تل‌آویو در نزدیکی مکانی که پیشتر بخشی از صنایع نظامی مهم این کشور در آن قرار داشته، بامداد روز سه‌شنبه ۲۴ مرداد شاهد یک انفجار سهمگین بوده است.

این چهارمین انفجار از این دست در یک بازه زمانی کوتاه در اماکنی در اسرائیل است که پیشتر کارخانه‌های صنایع نظامی اسرائیل در آن واقع بوده است.

مسئولان آتش‌نشانی شهر گفتند سه نفر در این انفجار زخمی شدند که حال یکی از آن‌ها وخیم است.

ساکنان این بخش از تل‌آویو که منطقه مرفه‌نشین در نزدیکی شهر ساحلی هرتسلیا محسوب می‌شود، گفتند که شاهد قارچ عظیم دود ناشی از آتش‌سوزی پس از انفجار بودند.

به نوشته یدیعوت آحرونوت، ساکنان مناطق اطراف افزودند که از انفجار تعجب نکردند زیرا همواره نگران وقوع این نوع رویدادها بوده‌اند. آن‌ها کارخانه‌های صنایع نظامی را متهم کردند که بدون مجوزهای لازم در محل کارخانه‌های پیشین ساخت‌وساز انجام داده است.

آوی گروبر، شهردار «رامات هاشارون» به رسانه‌های کشورش گفت که انفجار روز سه‌شنبه ناشی از «بروز یک تصادف کاری» در ساختمان کارخانه «البیت» در نزدیکی بزرگراه شماره چهار بود.

آقای گروبر افزود وجود احتمالی مواد منفجره و خطرناک در این تأسیسات پیشین به منزله «بمب ساعتی» است و تمامی کارخانه‌های صنایع نظامی باید از مناطق مرکزی کشور به نقاط دور منتقل شود.

موشه فادلون، شهردار هرتسلیا ماه گذشته در یک نشست خبری گفته بود که حکم دادگاه برای ممنوعیت ساخت‌وساز در این اماکن خطرناک پیش از پاکسازی کامل آن از وجود مواد منفجره نادیده گرفته شده و ساکنان مناطق اطراف در خطر قرار دارند.

در این میان، رسانه‌های اصولگرای مرتبط با حاکمیت در ایران بدون ارائه مستندات در دوره اخیر تلاش کرده‌اند تا انفجارهای «مرموز» اسرائیل را به نوعی پاسخ به اقدامات منتسب به اسرائیل علیه صنایع هسته‌ای و برخی کارخانه‌های دیگر ایران جلوه داده و یا با نیروهای موسوم به «مقاومت» به عنوان واکنش آن‌ها به اقدامات اسرائیل علیه فلسطینیان، مرتبط کنند.

۱۱:۲۸ ۲۴.۵.۱۴۰۲

تداوم اظهارات ضدونقیض درباره بازداشت‌ها بر اساس لایحه حجاب اجباری

یک روز پس از آن که محمدباقر قالیباف، اظهارات یک نماینده مجلس درباره بازداشت دختران دانش‌آموز بر اساس لایحه حجاب اجباری موسوم به «عفاف و حجاب» را رد کرد، یک نماینده دیگر اظهارات متناقضی را در این باره مطرح کرد.

رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی که قرار است لایحه حجاب اجباری در کمیسیون متبوع او به تصویب برسد، ضمن ادعای نبود «گشت ارشاد» در این لایحه، گفت که نیروی انتظامی در چارچوب «وظایف» خود، افراد را به دلیل پوشش خود «جلب می‌کند».

او روز دوشنبه ۲۳ مرداد در گفت‌و‌گو با وب‌سایت «دیده‌بان ایران»، گفت: «در این موضوع خاص اگر کسی برهنه یا نیمه برهنه باشد، نیروی انتظامی حضور پیدا می‌کند و فرد را جلب می‌کند.»

غضنفرآبادی با این که تأکید کرده که «گرفتن و بردن افراد» در لایحه حجاب اجباری نیست، اما به طور کلی، بازداشت افراد به دلیل نوع پوشش خود را جزو اختیارات نیروی انتظامی دانسته است.

او در اظهاراتی که به نظر می‌رسد برای سلب مسئولیت بازداشت‌ها از خود و دیگر نمایندگان مجلس است، گفت: «گشت ارشاد به معنای اینکه افراد را بگیرند و ببرند و هدایت کنند در لایحه ما نیست ولی اگر نیروی انتظامی از قوانین دیگری استفاده کند، به ما مربوط نیست.»

همچنین رئیس کمیسیون حقوقی مجلس افزود: «در سایر موضوعات نیروی انتظامی با ابزارهای روز از جمله دوربین، متهم را شناسایی و پرونده تشکیل می‌دهد.»
او درباره «سایر موضوعات» توضیحات بیشتری ارائه نکرد.

این در حالی است که در ماه‌های گذشته، مقام‌های جمهوری اسلامی و فرماندهان نیروی انتظامی بارها از شناسایی افراد با دوربین‌های نظارتی در راستای اعمال حجاب اجباری سخن گفته‌اند.

با وجود اصرار مجلس شورای اسلامی بر تصویب لایحه «عفاف و حجاب»، هنوز این لایحه با مخالفت حتی رسانه‌های حکومتی روبه‌روست.

روزنامه فرهیختگان در این باره نوشت: «این لایحه درصورت اجرایی شدن آورده‌ای به‌جز تعمیق شکاف اجتماعی در بستر جامعه و تولید گروه‌های مخالف متعدد نخواهد داشت.»

همچنین این روزنامه مدعی شد که «دولت [ابراهیم رئیسی] هیچ‌گونه دخالتی برای تنظیم آن نداشت و همه آنچه که در این لایحه آمده، توسط قوه‌قضائیه ابلاغ و در کمیسیون قضایی مجلس بررسی شد.»

این در حالی است که رئیس کمیسیون قضایی مجلس به دیده‌بان گفت که مخالفان این لایحه در مجلس شورای اسلامی «تعدادشان اندک است».

۱۰:۰۳ ۲۴.۵.۱۴۰۲

آتش‌سوزی گسترده در بازار تهران خاموش شد، اما خسارت سنگین مالی برجا گذاشت

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از آتش‌سوزی حدود ۳۰ باب مغازه در بازار آهنگران بازار بزرگ تهران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری‌های ایران، جلال ملکی زمان وقوع حریق در بازار تهران را یک دقیقه پس از ساعت دو بامداد روز سه‌شنبه، ۲۴ مرداد اعلام کرده است.

به گفته او، محل حادثه یک پاساژ سه طبقه با بیش از ۲۵۰ باب واحد صنفی و انبار به مساحت‌های مختلف بود. کانون حریق در زیرزمین این پاساژ قرار داشت و جمعا در حدود ۳۰ باب مغازه و انبار دچار حریق شده و از ۳۰ تا صد درصد سوختند.

خبرگزاری فارس نوشته که این انبارها و مغازه‌ها، حاوی لوازم خانگی و آرایشی بودند.

این حادثه، خسارت جانی بر جا نگذاشت، اما به گفته ملکی، «خسارات مالی زیادی در پی این حادثه برجا ماند».

این مقام مسئول از وضعیت ایمنی بازار تهران انتقاد کرد و گفت: «بازار تهران همواره دارای مشکلات ایمنی بوده و بارها نیز در مورد هشدار و تذکر داده شده است.»

پیش از این نیز معاون نظارت در سازمان بازرسی کل کشور در نامه‌ای رسمی به چندین نهاد مسئول از جمله ریاست جمهوری ایران خواستار سرعت بخشیدن به «ایمن‌سازی و رفع خطر» از بازار بزرگ تهران شده بود.

در سال‌های اخیر، آتش‌سوزی ساختمان‌های تجاری و حتی بیمارستان‌ها در تهران افزایش چشمگیر داشته و بازار تهران نیز چندبار دچار حریق شده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG