لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۰۵
۰۰:۲۱ ۲۴.۵.۱۴۰۲

اخبار ایران و جهان در روز دوشنبه را اینجا بخوانید

۰۰:۲۱ ۲۴.۵.۱۴۰۲

احمد خاتمی: در اعتراضات بعدی معترضان «توسری خواهند خورد»

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان روز دوشنبه مدعی شد که اعتراضات پارسال ایران «شکست خورده» و در صورت شروع موج جدید اعتراضات، معترضان «توسری خواهند خورد».

احمد خاتمی در سخنرانی خود برای نیروهای سپاه پاسداران و یگان‌های «فراجا» با اعلام این‌که حفظ جمهوری اسلامی از «اوجب واجبات» است،‌ مدعی شد که «در این جریانات بسیجیان آزار دیدند و جان‌شان را فدا کردند تا انقلاب از این گردنه عبور کند.»

این اظهارات در حالی بیان شده که گزارش‌های رسانه‌های مستقل و نهادهای حقوق بشری حاکی از کشته‌شدن معترضان توسط نهادهای امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی در دوران اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» است و نیروهای بسیجی در سرکوب‌ها نقش مهمی داشتند.

هرچند آمار دقیقی از کشته‌شدگان اعتراضات بعد از جان باختن مهسا (ژینا) امینی در دست نیست، اما رادیوفردا تاکنون توانسته است هویت ۳۷۳ جان‌باخته را راستی‌آزمایی و منتشر کند.

دیگر نهادهای حقوق بشری از جمله سازمان حقوق بشر ایران و هرانا، شمار کشته‌شدگان را بیش از ۵۰۰ تن برآورد کرده‌اند.

احمد خاتمی در صحبت‌های روز دوشنبه خود با بیان این‌که در طول چهار دهه گذشته «خطرات زیادی» جمهوری اسلامی را تهدید کرده است، گفت: بسیاری از این خطرات، «خطر براندازی» بوده‌اند.

۰۲:۴۷ ۲۴.۵.۱۴۰۲

بازداشت دوباره نازیلا معروفیان، روزنامه‌نگار، یک روز پس از آزادی با قرار وثیقه

رجانیوز روز دوشنبه ۲۳ مرداد از بازداشت دوباره نازیلا معروفیان، روزنامه‌نگار، تنها یک روز پس از آزادی وی خبر داد.

این رسانه در خبر کوتاهی خانم معروفیان را به «هنجارشکنی آشکار» متهم کرد و گفت که او با «حکم قضایی» بازداشت شده است.

نازیلا معروفیان، صبح یکشنبه، ۲۲ مرداد با تامین وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود که در بدو آزادی تصویری از خود بدون حجاب اجباری منتشر کرد. وی در توییتی نوشت که هنگام بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین در کتابی این جمله را خوانده است:‌ «تو لایق بهترین اتفاقاتی، پس بردگی را نپذیر.»

رجانیوز که از رسانه‌‌‌های مرتبط با جریان سیاسی تندروی «جبهه پایداری» است، نازیلا معروفیان را در خبر خود «سرباز-خبرنگار شورشیان زن، زندگی، آزادی» نامیده است.

خبر بازداشت این روزنامه‌نگار را همکاران او تایید کرده‌اند و از جمله مریم شکرانی، گزارشگر روزنامه شرق، در شبکه اجتماعی توییتر به نقل از مادر وی نوشت که او را به زندان قرچک برده‌اند.

خانم معروفیان که دانشجوی رشته روزنامه‌نگاری دانشگاه علامه است، پیش از اولین بازداشت خود در آبان سال گذشته با امجد امینی، پدر مهسا امینی، مصاحبه کرده بود.

۰۵:۱۷ ۲۴.۵.۱۴۰۲

طالبان اجازه بازدید از «مخزن سد کجکی» را به هیات فنی ایران نداد

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به سفر هیات فنی ایران به افغانستان برای مذاکره درباره حقابه رود هیرمند، گفت که طالبان افغانستان اجازه بازدید از مخزن سد کجکی را به تیم فنی ایران نداده است.

محمد جوانبخت، مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، روز دوشنبه ۲۳ مرداد ماه درباره سفر یک هیات فنی از ایران به افغانستان برای مذاکره درباره تامین حقابه هیرمند، گفت که این هیات از «ایستگاه آب سنجی بالادست سد کجکی» بازدید کرد اما «مقامات افغانستان اجازه بازدید از مخزن سد کجکی را، که بنابر تصاویر ماهواره‌ای ذخایر آبی مناسبی دارد، به تیم فنی ایران ندادند.»

این مقام وزارت نیرو افزود که طبق معاهده ۱۳۵۱ «سالانه باید دست‌کم ۸۲۰ میلیون مترمکعب آب از هیرمند وارد ایران شود اما این اتفاق در سه، چهار سال گذشته نیفتاده و آب موثری از افغانستان به سمت ایران رهاسازی نشده است.»

جوانبخت گفت که «مقامات افغانستان مدعی هستند اگر از سد کجکی آبی رهاسازی شود، این آب به خاطر مسافت ۷۰۰ کیلومتری تا رسیدن به مرز ایران و خشکی مسیر، به ایران نمی‌رسد.»

او گفت که تیم فنی ایران «مطرح کرده که می‌توان با محاسبات هیدرولوژیکی، حقابه ایران را تامین کرد.»

به گفته جوانبخت، بیش از دو سال است که آبی وارد «چاه‌نیمه‌ها» نشده، درحالی که چاه‌نیمه‌ها در تامین آب مورد نیاز سیستان و بلوچستان نقش موثری دارد.

بحران بی‌آبی در سیستان و بلوچستان ابعاد گسترده یافته تا آنجا که آب شرب شهر زاهدان در تیر ماه برای چند روز قطع شد و بحران بی‌آبی و تشدید پدیده ریزگردها به موج مهاجرت از زابل منجر شده است. فعالان محیط زیست می‌گویند که بی‌آبی در این منطقه وارد مرحله «فوق بحرانی» شده است.

۰۷:۵۹ ۲۴.۵.۱۴۰۲

سرمقاله روزنامه شرق: مشکلات اقتصادی کشور با آزادی دارایی‌های بلوکه‌شده حل نمی‌شود

روزنامه شرق در سرمقاله روز سه‌شنبه، ۲۴ مرداد خود که به قلم کورش احمدی، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی نوشته شده، آورده که آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده ایران از سوی آمریکا مشکلات اقتصادی کشور را حل نخواهد کرد.

در این سرمقاله با عنوان «راهبرد کلان سیاست خارجی ما چیست»، درباره انتقال یک سپرده ۲.۷ میلیارد دلاری ایران از عراق به بانکی در عمان و احتمال انتقال سپرده شش‌میلیارد‌دلاری ایران از کره جنوبی به یک بانک قطری، نوشته شده که «شک نیست که مشکلات اقتصادی کشور بیش از آن است که با آزادی محدود این سپرده‌ها قابل حل باشد».

سرمقاله‌نویس روزنامه شرق اضافه کرده: «این سپرده‌ها با توجه به اندازه اقتصاد یک کشور ۸۵ میلیونی و نیاز گسترده به سرمایه‌گذاری‌های معوق در تأسیسات و زیرساخت‌ها و ضرورت توسعه بازار کار برای شمار درخورتوجه بی‌کاران یا شاغلان غیرمولد و کم‌بازده قطره‌ای در دریا‌ست.»

این روزنامه هشدار داده که «اگر راهبرد دولت، گذران روزمره و باری به هر جهت و از این ستون به آن ستون باشد، شاید بشود با این اقدامات مدتی سر کرد، اما بدون شک، تشدید مستمر انواع بحران‌ها در حوزه‌های متعدد به دلیل فقدان منابع کافی و مدیریت کارآمد ادامه خواهد یافت.»

قرار است در قبال آزادسازی مشروط پول‌های ایران که پیشتر در کره مسدود شده بود، شهروندان آمریکایی زندانی در ایران نیز آزاد شوند. اما امیرعبداللهیان مدعی شد که این دو موضوع ربطی به یکدیگر ندارند.

رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی و فعالان مجازی نزدیک به حکومت در روزهای اخیر مانور خبری گسترده‌ای بر این موضوع داده‌اند و مدعی «اقتدار» حکومت در مذاکرات با آمریکا شده‌اند.

در روزهای اخیر شبکه خبری سی‌ان‌ان خبر داد که مذاکرات بین جمهوری اسلامی و آمریکا برای آزادی پنج زندانی دوتابعیتی در ازای آزادسازی منابع ارزی بلوکه‌شدۀ ایران در کره جنوبی، «به مدت بیش از یک سال» در پایتخت قطر جریان داشته است.

آن طور که جرد گنسر، وکیل خانواده نمازی، روز پنجشنبه ۱۹ مرداد در بیانیه‌ای اعلام کرد، سیامک نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز به همراه یک زندانی آمریکایی دیگر از زندان اوین به یک هتل نامشخص منتقل شده‌اند. به گفته او، پنجمین شهروند آمریکا پیش از این افراد در «حبس خانگی» قرار گرفته است.

۰۸:۲۰ ۲۴.۵.۱۴۰۲

صدور احکام شلاق و زندان برای چند شهروند اراکی در پرونده درگیری با مأمور زن

رئیس کل دادگستری استان مرکزی از صدور یک سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق و جریمه نقدی برای یک مرد و دو زنی که در اراک با یک زن «آمر به معروف» درگیر شده بودند، خبر داد.

به نوشته همشهری آنلاین، عبدالمهدی موسوی افزوده: «در یکی از مراکز درمانی شهرستان اراک توسط یک مرد و دو خانم به همسر شهید مدافع حرم که مبادرت به فریضه امر به معروف و نهی از منکر کرده اهانت شده بود.»

آن‌طور که او گفته، باوجود «گذشت» زن آمر به معروف، «از منظر جنبه عمومی جرم به اتهام‌های اخلال در نظم عمومی از طریق هیاهو و جنجال و سر و صدا در محیط درمانی، مزاحمت برای بانوان در اماکن عمومی و حضور بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی، حکم به محکومیت متهمین فوق‌الذکر به تحمل یک سال حبس تعزیری و جزای نقدی صادر شد.»

این حکم غیر قطعی و در مرحله بدوی است و امکان تجدیدنظر خواهی برای متهمان وجود دارد.

حکومت ایران در موارد متعددی هنگام درگیری نیروهای خود با شهروندان به ویژه بر سر حجاب، اقدام به بازداشت خشونت‌آمیز مردم و صدور احکام قضایی برای آنها کرده است.

در مقابل، شیوه حکومت همواره تقدیر از مأمورانی بوده که از آنها به عنوان نیروهای آمر به معروف یاد می‌شود.

۰۸:۲۹ ۲۴.۵.۱۴۰۲

خانواده محمد صادقی برای «اولین‌بار» با او ملاقات کردند

خبرگزاری هرانا در خبری به نقل از یک منبع مطلع نزدیک به خانواده محمد صادقی، بازیگر تئاتر و تلویزیون زندانی، نوشته که او از زمان بازداشت تاکنون از دسترسی به وکیل «محروم» بوده و مسئولان مربوطه با آزادی او با تودیع وثیقه «موافقت نکرده‌اند».

بر اساس این گزارش، با این حال خانواده این بازیگر روز دوشنبه، ۲۳ مرداد، «برای اولین‌بار» با او ملاقات کردند.

آن‌طور که این منبع مطلع خبر داده، محمد صادقی، سه‌شنبه، ۱۷ مرداد از زندان تهران بزرگ به اوین منتقل شده و کماکان بلاتکلیف است.

محمد صادقی توسط شعبه دو دادسرای امنیت اخلاقی ناحیه ۳۸ تهران از بابت اتهامات «تشویق مردم به فساد و فحشا» و «ترغیب و تحریک افراد به اعمال خشونت‌ آمیز» تفهیم اتهام شده است.

او بیست و پنجم تیرماه، توسط مأموران اداره اطلاعات تهران در منزل شخصی خود واقع در شرق تهران بازداشت شد.

۰۸:۴۱ ۲۴.۵.۱۴۰۲

انتشار تصاویری از تردد زنان در رشت با پوشش اختیاری علیرغم برخوردها

۰۹:۰۴ ۲۴.۵.۱۴۰۲

تجمع خانواده‌های هواپیمای اوکراینی در اعتراض به هتک حرمت قبور کشته‌شدگان

حساب کاربری «انجمن خانواده‌های جانباختگان پرواز پی‌اس ۷۵۲» در اینستاگرام، تصاویر و ویدئوهایی را از تجمع خانواده‌های کشته‌شدگان سرنگونی هواپیمای اوکراینی، چند روز پس از شکستن مزار نسیم رحمانی‌فر از کشته‌شدگان این پرواز منتشر کرد.

این خانواده‌ها در اعتراض به این تعرض در بهشت زهرای تهران تجمع کرده بودند.

جمهوری اسلامی نه تنها پاسخگوی نحوه کشته‌شدن معترضان و نیز سرنگونی هواپیمای اوکراینی نیست، بلکه مزار کشته‌شدگان را نیز هتک حرمت می‌کند.

سال‌هاست که گزارش‌ها و تصاویر متعددی از سنگ قبور و عکس‌های شکسته کشته‌شدگان در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شود.

پرواز پی‌اس۷۵۲ هواپیمایی اوکراین سحرگاه ۱۸ دی ۱۳۹۸ تنها سه دقیقه پس از برخاستن از باند فرودگاه بین‌المللی امام خمینی در تهران با شلیک دو موشک پدافند سپاه پاسداران سرنگون شد و تمامی سرنشینان آن که شهروندان ایران، کانادا، بریتانیا، سوئد، اوکراین و افغانستان بودند، کشته شدند.

مقام‌های جمهوری اسلامی و به‌ویژه فرماندهان سپاه پاسداران پس از سه روز انکار سرانجام اذعان کردند که هواپیمای اوکراینی با موشک‌های سپاه سرنگون شده، اما دلیل وقوع آن را «خطای انسانی» اعلام کردند.

پیشتر یک دادگاه دیگر کانادا بر اساس شکایت شش خانواده قربانیان این حادثه، جمهوری اسلامی را به پرداخت ۱۰۷ میلیون دلار غرامت محکوم کرده بود و با حکم دادگاه اونتاریو، تاکنون ایران ملزم به پرداخت ۲۵۰ میلیون دلار غرامت به خانواده‌های ۱۴ قربانی شده است.

جمهوری اسلامی در هیچ یک از دو دادگاه از خود دفاع نکرده است.


۰۹:۱۹ ۲۴.۵.۱۴۰۲

۲۷ نفر بر اثر انفجار در پمپ‌ بنزینی در ساحل خزر روسیه کشته شدند

به‌دنبال وقوع انفجار و آتش‌سوزی در یک پمپ بنزین در داغستان، یکی از جمهوری‌های روسیه در قفقاز، ۲۷ نفر کشته و دست‌کم ۱۰۲ نفر زخمی شدند.

آن‌طور که خبرگزاری‌های روسی تاس و ریانووستی نوشته‌اند، در حال حاضر آتش خاموش شده است.

هنوز علت این این حادثه که دوشنبه شب در شهر مخاچ‌قلعه در ساحل خزر و ۱۶۰۰ کیلومتری مسکو روی داد، مشخص نیست.

بر اساس گزارش‌های مقام‌های محلی، مساحت منطقه تحت آتش‌سوزی حدود ۶۰۰ متر مربع بوده و حدود ۲۶۰ آتش‌نشان برای اطفای آن بسیج شده بودند.

جمهوری داغستان جنوبی‌ترین نقطه این کشور است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG