لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۲۹
۲۳:۳۳ ۲۷.۵.۱۴۰۲

«مصوبه محرمانه» برای جذب هیئت علمی «تراز انقلاب»

سندی که به تازگی از سوی کانال «خبرنامه امیرکبیر» منتشر شده نشان می‌دهد که شورای امنیت کشور در مصوبه‌ای به تاریخ ۲۱ دی سال گذشته دستور داد «هیئت علمی در تراز انقلاب اسلامی جذب دانشگاه‌ها شوند».

این سند از مجموعه اسنادی است که اخیراً توسط گروه هکری «قیام تا سرنگونی» نزدیک به سازمان مجاهدین خلق منتشر شده و رادیوفردا به طور مستقل نمی‌تواند صحت آن را تأیید کند.

بر پایه سند درزکرده شورای امنیت کشور در مصوبه محرمانه‌ای که به امضا احمد وحیدی، وزیر کشور، رسیده دستور داد جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها «طی یک فرایند خاص» بر اساس همسویی با نظام صورت پذیرد.

وزیر کشور در این نامه با اشاره به اعتراضات مردمی پس از جان باختن مهسا امینی آورده است: «طی اغتشاشات اخیر این تجربه حاصل گردید که نقش تحریک‌کننده تعدادی از اساتید برای ایجاد کنش‌های اعتراضی و ساختارشکن دانشجویی و همراهی با اغتشاشات در دانشگاه‌ها، اصلی‌ترین عامل بحران بوده است.»

در این نامه همچنین آمده است: که این مصوبه با حضور وزاری علوم، بهداشت و رئیس دانشگاه آزاد در شورای امنیت کشور به تصویب رسیده است.

۲۰:۳۶ ۲۷.۵.۱۴۰۲

مولوی عبدالحمید: رهبر جمهوری اسلامی «نیاز به مشورت» دارد

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در مراسم نمازجمعه ۲۷ مرداد با اشاره به بارها برگزاری انتخابات در ایران تاکید کرد که ملت دچار «مشکلات و بن‌بست‌هایی» شده که «پایان» ندارند.

او با یادآوری افزایش بحران‌ها در کشور گفت که اگر در انتخابات امسال، «همان مجلس تکرار شود» برای مردم سودی به همراه ندارد.

عبدالحمید اسماعیل‌زهی همچنین با اشاره به مجلس خبرگان گفت که علی خامنه‌ای «نیاز به مشورت» دارد و اعضای مجلس خبرگان باید «واقعیت‌های جامعه و درد مردم» را به او منتقل کنند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه خواستار تغییر «نگاه‌ها و سیاست‌ها» و انجام «تحولات ژرف به نفع مردم» شد.

او با اشاره به موج اعتراض‌ها به بنیامین نتانیاهو در اسرائیل و لزوم توجه به «خوبی‌های» این کشور گفت: «چیز تعجب‌برانگیز در اعتراضات اخیر اسرائیلی‌ها علیه حکومت این بود که در این اعتراضات هیچ‌کسی از مردم کشته نشد.»

مولوی عبدالحمید در عین حال گفت «نیروهای اسرائیلی فلسطینی‌ها را می‌کشند اما ملت خودشان را نمی‌زنند. ملت با غیرملت فرق می‌کند.»

اشاره کنایه‌آمیز او به سرکوب خشونت‌بار اعتراض‌های سال گذشته در ایران است که بر اساس گزارش نهادهای حقوق بشری به کشته شدن دست‌کم ۵۳۷ تن به دست نیروهای حکومتی منجر شد.

در روزهای آغازین اعتراض‌ها و در روز هشتم مهر ۱۴۰۱ که به «جمعه خونین» یا «جمعه سیاه» زاهدان معروف شد، تجمع مردم در این شهر با تیراندازی مأموران امنیتی جمهوری اسلامی روبه‌رو شد و به گزارش منابع حقوق بشری دست‌کم ۹۰ تن کشته و ده‌ها تن دیگر نیز زخمی یا توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

از آن زمان، اظهارات انتقادی مولوی عبدالحمید که یکی از حامیان اصلی اعتراضات سراسری بوده، خشم مقام‌ها و رسانه‌های حکومتی را برانگیخته است.

۱۸:۳۱ ۲۷.۵.۱۴۰۲

بازداشت یک زن در سوئد به‌دلیل تلاش برای خاموش کردن «قرآن به آتش‌کشیده‌شده»

پلیس سوئد روز جمعه تأیید کرد که یک زن پس از «تلاش برای خاموش کردن» چیزی که گمان می‌رود نسخه‌ای از قرآن بوده، در برابر سفارت ایران در این کشور بازداشت شده است.

رسانه‌های سوئد فیلمی را منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد این زن تلاش می‌کند مراسم سوزاندن قرآن توسط یک تبعة عراقی را مختل کند و پودر سفیدرنگ کپسول آتش‌نشانی را به این مرد می‌پاشد.

پلیس اعلام کرده که این زن به اتهام «اخلال در نظم عمومی» بازداشت شده است.

سیلوان مومیکا و سیلوان نجم، دو پناهنده مسیحی عراقی، در یک ماه گذشته چند بار قرآن را در برابر سفارت عراق در استکهلم و همچنین در مقابل یک مسجد در این شهر سوزانده و آن را لگدمال کردند.

این ‌دو نفر گفته‌اند آن‌قدر این کار را تکرار خواهند کرد تا این کتاب که «مشوق خشونت» است «ممنوع شود.»

دولت سوئد اقدام دو پناهنده عراقی را که در این کشور اقامت دارند نکوهش کرده است، اما پلیس استکهلم در چارچوب «حق آزادی بیان»، به آنها مجوز تجمع داده بود.

اولف کریسترسون، نخست‌وزیر، و مقامات ارشد امنیتی سوئد اذعان کرده‌اند که این رویداد بر امنیت و منافع مردم و کشور سوئد در جهان اثرات منفی گذاشته و ممکن است که جان شهروندان سوئدی در خارج را نیز با مخاطره روبه‌رو کند.

کشورهای اسلامی مانند عربستان، ترکیه، مراکش، قطر و مصر از «توهین» به قرآن در سرزمین‌های اسکاندیناوی انتقاد کرده و اعتراض خود را به استکهلم و کپنهاگ تسلیم کرده‌اند.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، نیز ماه گذشته در پیامی خواهان «اشد مجازات» برای عوامل «توهین به قرآن» شد.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله، نیز ابتدای مردادماه از مسلمانان خواست که در برخورد با توهین‌کنندگان «آتش به اختیار» عمل کنند.

۱۵:۱۰ ۲۷.۵.۱۴۰۲

فرانسیس فورد کاپولا به کارزار اسکورسیزی‌ها در حمایت از سعید روستایی پیوست

فرانسیس فورد کاپولا، کارگردان افسانه‌ایِ ایتالیایی‌تبار ِهالیود، از مخاطبان خود دعوت کرد با امضای دادخواستی در حمایت از سعید روستایی، کارگردان فیلم «برادران لیلا»، خواستار لغو محکومیت آنها در دستگاه قضایی ایران شوند.

این کارگردان که سه‌گانه مشهور «پدرخوانده» را در کارنامه خود دارد، این درخواست را در صفحه اینستاگرام خود مطرح کرده است.

پیش از او نیز مارتین اسکورسیزی، دیگر کارگردان مشهور بین‌المللی این درخواست را مطرح کرده بود.

این دادخواست را فرانچسکا اسکورسیزی، بازیگر سینما و دختر آقای اسکورسیزی تهیه کرده که او نیز در صفحه اینستاگرام خود بازنشرش کرده است.

دادخواست یادشده به جزئیات حکم دستگاه قضایی ایران علیه سعید روستایی می‌پردازد که به خاطر ساخت فیلم «برادران لیلا» صادر شده است. آقای روستایی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به ۶ ماه حبس محکوم شده‌ که یک بیستم آن لازم الاجراست و مابقی آن تا پنج سال تعلیق می‌شود.

همچنین در حکم شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، این دو به خودداری از ارتباط و معاشرت با فعالان سینمایی در دوره تعلیق، و گذراندن دوره فیلم‌سازی در دانشکده صدا و سیمای قم محکوم شده‌اند.

دادخواست مورد اشاره در ادامه به موضوع فیلم «برادران لیلا» می‌پردازد که با تحسین بین‌المللی مواجه شده است. این متن می‌گوید، «برادران لیلا با نگاهی اجمالی به جامعه ایران، بر روی یک زن ایرانی تمرکز می‌کند که در گیر و دار مشکلات اقتصادی، تأثیر تحریم‌های بین‌المللی و فساد در جامعه می‌خواهد به خانواده‌اش کمک کند».

۱۴:۵۶ ۲۷.۵.۱۴۰۲

آغاز «جذب مخفیانه ۱۵۰۰۰ عضو هیئت علمی همسو» در دانشگاه‌ها

یک استاد دانشگاه در ایران خبر داد که دولت ابراهیم رئیسی فرایند «جذب ۱۵۰۰۰ عضو هیئت علمی همسو» را به طور «مخفیانه» آغاز کرده است.

علی شریفی زارچی، استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف روز جمعه در توئیتی نوشت: «در گروه‌های دانشگاهی سندی منتشر شد که نشان می‌دهد دولت رئیسی مخفیانه فرایند جذب ۱۵۰۰۰ عضو هیات علمی همسو را به صورت سهمیه‌ای، فوری و خارج از چارچوب علمی موجود دانشگاه‌ها آغاز کرده.»

او افزود: «این فاجعه یعنی مثلاً تزریق ۱۰۰ نفر به هر دانشگاه علوم پزشکی. سکوت جامعه‌ علمی خیانت به ایران است.»

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته، حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی تهران از برنامه وزارت بهداشت برای جذب ۳۰۰۰ عضو هیئت‌ علمی جدید در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.

او مدعی شد: «حدود ۱۰۰۰ عضو هیات علمی سالانه بازنشسته می‌شوند و جذب نیروی جدید به منظور جایگزینی افراد بازنشسته است.»

گزارش‌ها درباره جذب افراد «همسو» با جمهوری اسلامی به عنوان استاد در دانشگاه‌ها در حالی رسانه‌ای می‌شود که دانشگاه‌های ایران در جریان اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی»، یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات بود.

در ماه‌های گذشته، علاوه بر اعمال محدودیت‌ها علیه دانشجویان، محدودیت‌هایی نیز علیه استادان حامی اعتراضات وضع شد.

۱۴:۴۱ ۲۷.۵.۱۴۰۲

وزارت اطلاعات می‌گوید «کلیدی‌ترین عنصر پشتیبانی عملیات» شاهچراغ را بازداشت کرده است

وزارت اطلاعات ایران در اطلاعیه‌ای از بازداشت فردی در ارتباط با حمله اخیر به زیارتگاه شاهچراغ شیراز خبر داد و او را «کلیدی‌ترین عنصر پشتیبانی عملیات» یادشده معرفی کرد.

بر اساس این اطلاعیه، این فرد که به هویت او اشاره‌ای نشده، «مستقر در ایران و مرتبط مستقیم با مسئول عملیاتی داعش در سوریه و افغانستان» بوده است.

در اطلاعیه روابط عمومی وزارت اطلاعات، همچنین آمده که در فاصله بین دو حمله به زیارتگاه شاهچراغ، «۱۹۶ نفر» در این ارتباط بازداشت یا «معدوم» شده‌اند.
مشخص نیست چه تعداد از این افراد بازداشت و چه تعداد کشته شده‌اند.

وزارت اطلاعات در اطلاعیه خود همچنین نوشته: «در روزهای اخیر، عناصر مهم دیگر اعزامی از سوی کانون‌های تروریست‌پرور، در تورها و تله‌های امنیتی گرفتار شدند که در زمان مقتضی پیرامون آن‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد.»

پیش از این گزارش‌هایی از بازداشت ۲۶ تن در ارتباط با حمله نخست به شاهچراغ منتشر شده بود. اطلاعیه امروز وزارت اطلاعات نیز با تکرار دوباره این رقم، تأکید کرده که همه بازداشت‌شدگان غیرایرانی بوده و ملیت‌های جمهوری آذربایجان، افغانستان و تاجیکستان را داشتند.

وزارت اطلاعات، زمان دو حمله یادشده را «کاملاً معنادار» توصیف کرده و نوشته: «در سال گذشته، همزمان با اغتشاشات دشمن‌ساخته‌ پاییز و در سال جاری، در آستانه‌ی سالگرد آن وقایع».

در حمله مسلحانه به شاهچراغ در آبان‌ سال گذشته ۱۳ نفر کشته و ۲۰ نفر زخمی شدند. حمله دوم نیز دو کشته بر جا گذاشت.


۱۴:۲۳ ۲۷.۵.۱۴۰۲

درخواست پایان کمک نظامی آمریکا به اسرائیل توسط یک نامزد جمهوری‌خواه

یک نامزد جمهوری‌خواه برای ریاست‌جمهوری آمریکا، خواهان پایان دادن به کمک نظامی ایالات متحده به اسرائیل، به عنوان بخشی از عادی‌سازی روابط کشورها با اسرائیل در خاورمیانه، شد.

ویوِک راماسوامی روز پنج‌شنبه ۲۶ مرداد گفت حصول توافق عادی‌سازی رابطه اسرائیل با عربستان سعودی، قطر و عمان و حتی با اندونزی، می‌تواند تا پنج سال دیگر به کمک‌های نظامی آمریکایی به اسرائیل پایان دهد و این متحد آمریکا از آن به بعد «به روی پای خود بایستد».

رسانه‌های اسرائیل براساس نظرسنجی‌های انجام شده در آمریکا، محبوبیت آقای راماسوامی، کارآفرین ۳۸ ساله در عرصه بیوتک را در کارزار جمهوری‌خواهان در دوره اخیر رو به افزایش توصیف و به حمایت ایلان ماسک، مالک توئیتر از او اشاره کرده‌اند.

بسته ده ساله دیگر کمک‌های آمریکا به اسرائیل در سال ۲۰۲۸ به پایان می‌رسد. دولت باراک اوباما آن بسته را برای دوران بعد از ریاست‌جمهوری خود، افزایش داده و آن را از ۳.۲ میلیارد دلار به ۳.۸ میلیارد دلار در سال رسانده بود.

کنگره اوایل دی پارسال اعطای این مبلغ سالانه را برای سال ۲۰۲۳ نیز با حمایت گسترده تأیید کرده بود.

حمایت از اسرائیل و رأی موافق در کنگره به بسته‌های کمک سالانه آمریکا به اسرائیل همواره فراجناحی و دوحزبی بوده اما حمایت جمهوری‌خواهان در سال‌های اخیر از ارائه این کمک‌ها ظاهراً بلندتر مطرح شده است.

۱۴:۰۲ ۲۷.۵.۱۴۰۲

وزارت امر به معروف طالبان: با نگاه مرد، ارزش زن کم می‌شود

سخنگوی یک وزارت‌خانه کلیدی در دولت طالبان در افغانستان در یک گفت‌وگوی کم‌سابقه با یک خبرگزاری بین‌المللی گفته که دیده شدن چهره زن در ملأعام «ارزش او را کم می‌کند».

مولوی محمدصادق عاکف، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر، روز پنج‌شنبه ۲۶ مرداد در هفته مقارن با دومین سال بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، به خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس گفت مشاهده (زنان و دختران بدون حجاب تحمیلی) در برخی مناطق (در شهرهای بزرگ)، «بسیار بد» است.

او مدعی شد که «علمای ما نیز موافق هستند که صورت زن باید پوشیده باشد» و «با نگاه مرد ارزش زن کم می‌شود».

محدودیت‌های طالبان علیه دختران و زنان خشم جهانی را از جمله در برخی از کشورهای اسلامی نسبت به این حاکمان در کابل برانگیخته است.

در دومین سالروز تسلط طالبان بر افغانستان محدودیت‌های گسترده حکومت آن‌ها در مورد دختران و زنان در رسانه‌های جهانی مورد توجه قرار گرفته است.

سخنگوی طالبان تأیید کرد که نیروهای امر به معروف و نهی از منکر حکومتی در بازارها، دانشگاه‌ها، مدارس، مساجد و اماکن عمومی حضور دارند و مردم را رصد می‌کنند. او گفت که حضور زن در پارک نیز شرایطی دارد؛ «نه در کنار مردان و نه به شکلی که برخی از زنان می‌خواهند».

گوردون براون، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان و نخست‌وزیر پیشین بریتانیا، این هفته گفت دادگاه کیفری بین‌المللی لاهه باید رهبران طالبان را به دلیل منع دختران و زنان از تحصیل و کار که مصداق جنایت علیه بشریت است، تحت پیگرد قرار دهد.

کارشناسان بهداشت روانی این هفته گفتند که محدودیت‌های تحصیل وکار زنان در دو سال حکومت طالبان بسیاری از دختران و زنان این کشور را به بیماری‌های روانی متعدد مبتلا کرده است.

۱۳:۰۴ ۲۷.۵.۱۴۰۲

ویدئویی از «خُشکی» تالاب میانکاله

۱۲:۳۰ ۲۷.۵.۱۴۰۲

دادبان: مادر نوجوان معترض به مسمومیت دانش‌آموزان، با اتهام «سب‌النبی» روبرو شده است

بیشتر

XS
SM
MD
LG