۲۲ سال حبس، مجازات ارسال نامه سمی به ترامپ
یک زن کانادایی در دادگاه به جرم ارسال نامه آلوده به سم مرگبار «ریسین» برای دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، به حدود ۲۲ سال حبس محکوم شد.
وزارت دادگستری ایالات متحده روز پنجشنبه در بیانیه رسمی خود اعلام کرد که پاسکال سسیل ورونیک فریِه، ۵۵ ساله، که تابعیت فرانسه را نیز دارد، در سپتامبر سال ۲۰۲۰ به رئیس جمهور وقت آمریکا نامهای آلوده به سم ریسین فرستاده که در دفتر پُستی کاخ سفید شناسایی شده است.
به گزارش رویترز، خانم فریه دو روز پس از شناسایی نامه در مرز آمریکا و کانادا دستگیر شد و به ساخت سم در خانه خود اعتراف کرد.
سم ریسین یا رایسین از دانه گیاه کَرچک به دست میآید و از سیانور هزار بار مرگبارتر است.
در سال ۲۰۱۳ هم نامهای آلوده به همین ماده سمی برای باراک اوباما ارسال شده بود.
بازدید مقام ارشد نظامی جمهوری اسلامی از نمایشگاه هواپیماهای نظامی روسیه
خبرگزاری دولتی ایرنا از بازدید جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی از یک نمایشگاه نظامی روسیه خبر داد.
ایرنا روز جمعه نوشت که عزیز نصیرزاده «در سفر به روسیه از نمایشگاه شرکت اوآک تولیدکننده انواع هواپیماهای روسی از جمله سوخو، ایلوشین و توپولف بازدید کرد».
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی که برای شرکت در یک کنفرانس امنیتی به مسکو سفر کرده، همچنین با وزیران دفاع چین و قزاقستان و مقامهای نظامی ازبکستان، ونزوئلا و عربستان سعودی دیدار کرده است.
در حالی که جمهوری اسلامی بارها خواستار خرید جنگندههای سوخو ۳۵ از روسیه شده، وزیر دفاع دولت ابراهیم رئیسی به تازگی به طور غیرمستقیم برهم خوردن قرارداد خرید این جنگندهها را تأیید کرده است.
محمدرضا آشتیانی روز ۲۸ تیرماه، در پاسخ به سوالی درباره خرید سوخو ۳۵ گفت: «زمانی ما قراری را برای خرید میگذاریم، اما به این نتیجه میرسیم که توانمندی تولید در داخل برای خودمان به وجود آمده است.»
جنگندههای نیروی هوایی ارتش ایران نسبتاً فرسوده است و جنگندههایش بیشتر، همان جنگندههای آمریکایی است که در زمان حکومت پیشین ایران خریداری شده بود.
پیشتر در روز ۱۲ خرداد سال جاری، حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش به رسانههای ایران گفته بود: «ما به سوخو ۳۵ نیاز داریم، اما نمیدانیم کِی وارد اسکادران ما میشود.»
نماینده پارلمان اروپا خواستار آزادی ویدا ربانی، روزنامهنگار، شد
در ادامه انتشار ویدئوهایی در حمایت از فعالان زن زندانی در ایران، هانا نویمان، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، روز جمعه در ویدئویی جدید خواستار رسیدگی پزشکی و درمانی و آزادی ویدا ربانی، روزنامهنگار، شد.
ویدا ربانی در پی آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» با اتهاماتی مانند «اجتماع و تبانی به قصد امنیت ملی» در مجموع به ۱۱ سال زندان محکوم شد. او در حال حاضر در مرخصی درمانی به سر میبرد.
هانا نویمان پیشتر هم در دو ویدئوی دیگر خواستار آزادی بهاره هدایت و سپیده قلیان شده بود. او در تیرماه گذشته خبر داد که جمهوری اسلامی در نامهای به سوئد به عنوان رئیس دورهای پارلمان اروپا خواستار پایان انتقادات این نماینده زن پارلمان از حکومت ایران شده است.
هفت مصدوم در یک حادثه دیگر در شهربازیهای ایران
رسانههای ایران از مصدوم شدن هفت نفر بر اثر انفجار در یک موتورسیکلت در شهربازی «کوهسار» جهرم در استان فارس خبر میدهند.
خبرگزاری ایسنا نوشت که این انفجار شامگاه پنجشنبه در باک یکی از دو موتورسیکلت حاضر در نمایشی با عنوان «دیوارمرگ» روی داد.
بر اساس این گزارش، هفت نفر مصدوم به بیمارستان منتقل شدند؛ شدت جراحت موتورسوار به دلیل سوختگی شدید و ضر به سر بیشتر بوده و در آیسییو بستری است.
تصاویر منتشر شده از این انفجار نشان میدهد که آتش فوراً در محل نمایش گسترش یافت.
در سالهای اخیر حوادث متعددی در شهربازیهای شهرهای مختلف ایران گزارش شده است.
در تیرماه امسال، به دلیل نقص فنی در یکی از وسایل شهربازی پارک ناژوان اصفهان، ۹ نوجوان ۱۳ تا ۱۵ ساله مصدوم شدند. در سال ۱۳۹۸ نیز سقوط یک جرثقیل در شهربازی «پارک بسیج» در شرق تهران سه کشته و سه مجروح برجای گذاشت.
در سال ۱۳۹۳ هم به دنبال حادثهای در پارک ارم تهران که به مصدومیت شدید سه دختر جوان انجامید، نمایندگان شورای شهر خواستار تعطیلی این شهربازی شدند.
نگرانی و «خوشبینی توأم با احتیاط» خانواده زندانیان دوتابعیتی
تارا طاهباز، دختر مراد طاهباز، و ندا شرقی، خواهر عماد شرقی، دو تن از زندانیان آمریکایی که انتظار میرود به زودی به طور کامل از حبس آزاد شوند، در مصاحبه با شبکههای تلویزیونی در آمریکا گفتهاند که چشمانتظار بازگشت آنها به ایالات متحده هستند.
این دو ضمن ابراز خوشحالی از انتقال این دو نفر از زندان اوین به محلی خارج از زندان میگویند که خیالشان تنها زمانی کاملا راحت خواهد شد که زندانیان دوتابعیتی به آمریکا سفر کنند.
جمهوری اسلامی هفته گذشته پنج آمریکایی را که در سالهای اخیر عمدتاً به اتهام همکاری با دولت متخاصم در زندانهای ایران گرفتار بودند، از زندان به حبس خانگی منتقل کرد تا نخستین گام در اجرای توافق دو کشور برای رهایی اتباع آمریکایی گرفتار در ایران در قبال آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی برداشته شود.
در قالب تفاهم ایران و آمریکا، قرار است مراد طاهباز، عماد شرقی و سیامک نمازی، به همراه دو زندانی دیگر که هویت آنها به دلایل شخصی اعلام نشده، آزاد شوند. هر سه نام اعلام شده دوتابعیتی هستند و آقای طاهباز علاوه بر تابعیت ایرانی-آمریکایی، تابعیت بریتانیایی هم دارد.
تارا طاهباز و ندا شرقی در شبهای گذشته دستکم در سه شبکه سیانان، اماسانبیسی، و پیبیاس مصاحبه کرده و از وضعیت سلامتی زندانیان و همچنین «خوشبینی محتاطانه» به آزادی کامل آنها گفتهاند.
تأکید وزارت بهداشت بر پذیرش بیماران خارجی در زاهدان با وجود وضعیت درمانی «بحرانی» در استان
مدیرکل گردشگری سلامت وزارت بهداشت از تداوم پذیرش بیماران خارجی در بیمارستان فوق تخصصی الزهرای زاهدان تأکید کرد.
محمدرضا ترجمان روز جمعه در سفر به زاهدان با این حال مدعی شد که پذیرش بیماران خارجی در این بیمارستان «تداخلی با ارائه خدمات به بیماران داخلی نخواهد داشت».
به گفته یک مقام بیمارستان الزهرای زاهدان، تاکنون بیمارانی از کشورهای امارات متحده عربی، پاکستان، عراق و افغانستان در این بیمارستان خدمات دریافت کردهاند.
این در حالی است که شماری از نمایندگان و چهرههایی در استان سیستانوبلوچستان بارها نسبت به وضعیت ناگوار بهداشتی و درمان در این استان انتقاد کردهاند.
مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در آخرین سخنرانی خود گفته بود که وضعیت درمان در ایران به ویژه در این استان بحرانی است.
چند روز پیش، برخی رسانههای ایران از کمبود شدید امکانات درمانی در منطقه بلوچستان، بخش جنوبی استان سیستانوبلوچستان، خبر دادند و نوشتند که برخی شهروندان بلوچ باید برای گرفتن یک نوبت سونوگرافی «هشت روز در برابر بیمارستان بخوابند».
فروش نوشتافزار با «تصاویر غیراخلاقی و غیرارزشی» ممنوع اعلام شد
خبرگزاری ایسنا روز پنجشنبه به نقل از اتاق اصناف ایران، فروش نوشتافزار «با تصاویر غیراخلاقی و غیرارزشی» را ممنوع اعلام کرد.
یک ماه مانده به آغاز سال تحصیلی جدید در ایران، اتاق اصناف اعلام کرد: «بازرسی و نظارت بر بازار کالاهایی نظیر کیف و کفش، پوشاک، دفتر، نوشتافزار و… برای صیانت از حقوق مصرفکنندگان، حفظ آرامش، کنترل و مدیریت مطلوب بازار افزایش مییابد.»
در این خبر به مصادیق عکسها و تصاویر «غیرارزشی» اشاره نشده، اما در سالهای گذشته رسانههای حکومتی از جمله خبرگزاری فارس از «عرضه بیسابقه نوشتافزار با نماد غربی» و تکیه به «برندهای غربی» و نبود «نوشتافزارهای ایرانی اسلامی» انتقاد کردهاند.
پیشتر هم دبير ستاد حمايت و صيانت از محصولات فرهنگی و هنری وزارت ارشاد از فراوانی عکس باربی و مرد عنکبوتی بر نوشتافزار بچهمدرسهایها ابراز ناخشنودی کرده بود.
تحقیقات پلیس آلمان درباره «توطئه مسموم کردن» روزنامهنگار مخالف حکومت پوتین
دادستان برلین روز پنجشنبه تأیید کرد که تحقیقات درباره طرح «توطئه مسموم کردن» یک روزنامهنگار روس مخالف کرملین در آلمان را آغاز کرده است.
اِلِنا کُستیوچنکو، روزنامهنگار جوان روس که برای روزنامه مستقل نووایا گازتا در مسکو مینوشت، میگوید بهار سال گذشته «منبعی در اطلاعات ارتش اوکراین» به او خبر از طرح حکومت روسیه برای ترورش داده است.
پس از فرارش به آلمان در پی دریافت این خبر، خانم کستیوچنکو در سفری با قطار از مونیخ به برلین دچار سردرد، ضعف، نفستنگی و حالت تهوع میشود، و به دنبال آزمایشات پزشکی پلیس آلمان پروندهای در این باره تشکیل میدهد.
حال روزنامه گاردین به نقل از سخنگوی دادستان برلین نوشته است که پرونده این روزنامهنگار جوان که سه ماه پیش به دلیل کمبود مدارک بسته شده بود ماه گذشته بار دیگر مفتوح شده است.
مسموم کردن با مواد شیمیایی و رادیواکتیو از جمله ابزارهای معمول برای سازمانهای اطلاعاتی و جاسوسی روسیه در حکومت ولادیمیر پوتین است و تاکنون جان تعداد قابل توجهی از مخالفان این حکومت از جمله الکسی ناوالنی را به خطر انداخته است. آقای ناوالنی در پی مسمومیت با گاز اعصاب نوویچوک در روسیه تا پای مرگ رفت، و تنها پس از درمان در آلمان توانست نجات یابد.
بیانیه انجمن قلم آمریکا درباره توطئه مسموم کردن روزنامهنگار روس:
هشدار درباره احتمال استخدام پزشک و دندانپزشک از افغانستان و پاکستان در ایران
یک عضو شورای عالی نظام پزشکی هشدار داد که اگر سیاستگذاریهای حوزه سلامت در ایران تغییر نکند، ممکن است در آینده نزدیک به استخدام پزشکان و دندانپزشکانی از کشورهای همسایه از جمله افغانستان و پاکستان نیاز شود.
بهنام عباسیان با انتقاد از سیاستهای دولت ابراهیم رئیسی در بخش سلامت و درمان گفت که پزشکان و دندانپزشکان خارجی «حداقل دو هزار دلار حقوق میخواهند».
او دولت جمهوری اسلامی را به عدم حمایت از پزشکان و دندانپزشکان ایرانی متهم کرد و گفت: «وزارت بهداشت از فعالیت دندانپزشکان طرحی در ساعات غیر اداری ممانعت میکند.»
به گفته این عضو شورای عالی نظام پزشکی، اکنون حقوقی که یک دندانپزشک فعال در مناطق محروم دریافت میکند «ماهانه حدود ۱۲ میلیون تومان است»، اما «دندانپزشک حداقل باید ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان داشته باشد که بتواند خانه و مطب اجاره کند و امرار معاش کند.»
در سالهای اخیر، گزارشها و آمارهای مختلفی از مهاجرت پزشکان ایرانی منتشر شده است.
چند روز پیش نیز، رئیس سازمان نظام پزشکی ایران در مورد «مهاجرت شغلی و مهاجرت به خارج از کشور» از سوی جامعهٔ پزشکی هشدار داد و «خالی شدن کشور از پزشک» را بحرانی «جدی» خواند.
بازداشت زن معترض به برگزاری مراسم «فتوای جهاد» در پاوه