محکومیت یک فعال کارگری در سقز به ۳۹ ماه حبس تعزیری
عثمان اسماعیلی، فعال کارگری، چنانچه گزارشها در روز پنجشنبه ۲ شهریور حکایت دارند از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سقز به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» مجموعا به«۳۹ ماه حبس تعزیزی» محکوم شدهاست.
به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، این شهروند اهل سقز، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق شرکت در مراسم خاکسپاری ژینا امینی باید متحمل ۷ ماه و ۱۵ روز حبس شود.وی همچنین به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» از طریق عضویت در کومله (سازمان کردستان حزب کمونیست ایران) به ۳۱ ماه و ۱۵ روز حبس تعزیزی محکوم شده است.
به نوشته این فعال کارگری در صفحه فیسبوکش «دادگاه با عنایت به وجود جهات تخفیف مندرج در ماده ۳۸ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ از جمله وضعیت سنی آقای اسماعیلی و متأهل بودن نامبرده، مجازات حبس اشد فوق را به تحمل ۱۶ ماه حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشت قبلی تخفیف» داده است.
جلسه دادگاه این فعال کارگری در تاریخ ۲۸ خرداد در شعبه اول دادگاه انقلاب سقز به ریاست قاضی جواد مصطفایی برگزار و صدور این حکم امروز به وی ابلاغ شده است.عثمان اسماعیلی، در تاریخ ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی در سقز بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سنندج منتقل شد.
وی پس از ۷۰ روز بازداشت با قرار وثیقه یک میلیارد تومانی به صورت موقت از زندان سقز آزاد شد.رسانههای حقوق بشری طی روزهای اخیر از بازداشت شماری از فعالان مدنی در استان گیلان و سایر استانها در آستانه سالگرد اعتراضات به جانباختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد خبر دادهاند.
انفجار در پالایشگاه سرخس دو کشته برجای گذاشت
گزارشها حاکی است که در انفجار در پالایشگاه هاشمینژاد سرخس، در روز پنجشنبه دوم شهریورماه ۱۴۰۲ دو کارگر کشته و شش نفر مصدوم شدند.
به گزارش ایرنا، این حادثه در پی نشت گاز ترش در واحد تصفیه گاز شماره ۲ این پالایشگاه روی داده است.
وب سایت حقوق بشری هرانا نیز میگوید، این کارگران به دلیل فقدان ایمنی و شرایط نامناسب کار دچار حادثه شدند.
سرپرست معاونت امنیتی استانداری خراسان رضوی به «در دست تعمیر بودن» این بخش از پالایشگاه شهید هاشمی نژاد سرخس اشاره کرده است و گفته است:«دو نفر از کارکنان پالایشگاه بر اثر این انفجار جان باختند و شش مجروح این حادثه به بیمارستان سرخس منتقل شدند که حال عمومی آنان مساعد است.»
به نوشته سلامتنیوز و بر اساس گزارشهای سازمانهای جهانی، ایران در زمینه رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده که رتبه بسیار پایینی است.
برداشت از منابع گاز شیرین خانگیران در سال ۱۳۵۲ با سه حلقه چاه و بهرهبرداری از مخزن گاز ترش مزدوران در سال ۱۳۶۲ و همزمان با راهاندازی پالایشگاه گاز هاشمینژاد با حفر ۶ حلقه چاه آغاز شد.
سرخس در فاصله ۱۷۰ کیلومتری مشهد قرار دارد.
عبور زنان با پوشش اختیاری از میان مأموران در ایران
در ادامه نافرمانی مدنی زنان در ایران از حجاب اجباری، پنجشنبه دوم شهریور، در ویدئویی که برای رادیوفردا ارسال شده، چند دختر با پوشش اختیاری، در حال پیادهروی و گذشتن از میان مأموران و خودروهای نیروی انتظامی در تجریش تهران دیده میشوند.
متن مشترک شماری از خانوادههای دادخواه: تا پایان ایستادهایم
شماری از خانوادههای دادخواه که عزیزان خود را در دورههای مختلف اعتراضات در ایران به ویژه اعتراضات پس از جانباختن مهسا ژینا امینی از دست دادند، با انتشار متنی مشترک در حسابهای کاربری خود در شبکههای مختلف اجتماعی، به احضار و بازداشت اعضای خانوادهها واکنش نشان دادند.
در این متن آمده: «این روزها که هر ساعت یکی از خانوادههای دادخواه را بازداشت و احضار میکنند، سخن را کوتاه و اضافهگویی نمیکنیم. بین ما با تن بیجان جگرگوشههایمان بر دوش و شما با زندانها و شلاقها و تهدیدهایتان، تنها یک جمله باقیست: «قسم به خون یاران، ایستادهایم تا پایان.»
این متن مشترک را از جمله سعید افکاری، برادر نوید افکاری، کشتیگیری که جمهوری اسلامی او را اعدام کرد و خانوادههای دادخواه جواد حیدری،عرفان رضایی نوایی، مینو مجیدی، فریدون محمودی، محمدحسن ترکمان، عرفان عمادی، علی روزبهانی و ...از کشتهشدگان اعتراضات اخیر بازنشر کردهاند.
همزمان با نزدیکشدن سالروز اعتراضات در اواخر شهریور ۱۴۰۱، فشارها بر خانوادههای دادخواه و معترضان افزایش قابلتوجهی یافته است.
وضعیت نامناسب جسمی الهام مدرسی، معترض و زندانی پیشین، در ترکیه
ناهید مدرسی خواهر الهام مدرسی، زن جوان معترض و نقاش که سال گذشته و در اوج اعتراضهای «زن زندگی آزادی» بازداشت و بعد از چند ماه شامل عفو رهبر جمهوری اسلامی شد، میگوید که خواهرش الهام بهدلیل فشار دستگاههای اطلاعاتی پس از آزادی، حدود ۱۰ روز است که بههمراه دیگر اعضای خانواده از ایران خارج شده و در ترکیه است.
الهام مدرسی به گفته خواهرش از بیماری کبدی رنج میبرد. او ۱۱ آبان در پی یورش ماموران اداره اطلاعات کرج به خانه پدری و ضبط وسایل شخصی و الکترونیک اعضای خانواده، بازداشت و در نهایت به زندان کچویی کرج منتقل شد.
روسیه: ۴۲ پهپاد اوکراین را در شبهجزیره کریمه سرنگون کردیم
وزارت دفاع روسیه بامداد جمعه مدعی شد که ۴۲ هواپیمای بدون سرنشین اوکراین را در شبهجزیره کریمه سرنگون کرده است. روسیه این منطقه را از سال ۲۰۱۴ به خاک خود ملحق کرده است.
وزارت دفاع روسیه در کانال تلگرامی خود اعلام کرد که ۹ فروند پهپاد در اثر شلیک پدافند هوایی بر فراز خاک جمهوری کریمه منهدم شدند و ۳۳ پهپاد با ابزارهای جنگ الکترونیک خنثی و بدون رسیدن به هدفهایشان سقوط کردند.
این وزارتخانه در مورد خسارات و تلفات احتمالی در پی انهدام این پهپادها ارائه نکرده است.
وزارت دفاع روسیه در بیانیه جداگانهای اعلام کرد کرد موشک شلیک شده از سوی اوکراین بر فراز منطقه کالوگا سرنگون شده است.
خبرگزاری رویترز نوشت که پروازها از فرودگاههای مسکو برای چند ساعت متوقف شد.
پیشتر ارتش اوکراین اعلام کرد یک «عملیات ویژه» از سوی نیروی دریایی این کشور، از جمله عملیات فرود کماندوها، را در شامگاه چهارشنبه و بامداد پنجشنبه در سواحل شبهجزیره کریمه انجام داده است.
دونالد ترامپ به شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) بازگشت
دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، شامگاه جمعه دوم شهریور پس از دو سال به شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) بازگشت.
آقای ترامپ با انتشار عکسی که در زندان فولتون در ایالت جورجیا از او گرفته شده است، فعالیت خود را در این شبکه اجتماعی از سر گرفت.
او شامگاه پنجشنبه دوم شهریور برای رسیدگی به اتهام تلاش برای «تغییر نتیجه انتخابات آمریکا در سال ۲۰۲۰»، خود را به مقامهای محلی در زندان فولتون آتلانتا تسلیم کرد.
رئیس جمهوری سابق آمریکا پس از طی مراحل اداری از جمله گرفتن عکس در زندان و ۲۰ دقیقه بازداشت٬ با وثیقه ۲۰۰ هزار دلاری آزاد شد.
ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی، پس از خرید شبکه اجتماعی توئیتر، در ۲۸ آبان سال گذشته حساب کاربری دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا را دوباره فعال کرد. اما او تاکنون فعالیت در این شبکه اجتماعی نداشت.
توئیتر به دنبال هجوم شماری از خشونت طلبان طرفدار دونالد ترامپ به ساختمان کنگره در ششم ژانویه سال ۲۰۲۰حساب کاربری رئیس جمهوری آمریکا را برای همیشه مسدود کرد.
احضار و بازجویی از پدر زانیار ابوبکری در مهاباد
آژانس خبررسانی کردستان، کردپا، از احضار عبدالله ابوبکری، پدر زانیار ابوبکری، از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، به اداره اطلاعات شهرستان مهاباد و بازجویی او خبر داد.
بر اساس این گزارش، آقای ابوبکری، پنجشنبه دوم شهریور ۱۴۰۲، مورد بازجویی قرار گرفته و با نوشتن «تعهد کتبی» آزاد شده است.
یک منبع مطله به کردپا گفته: «نیروهای امنیتی آقای ابوبکری را تهدید کردند که در سالگرد اعتراضات سراسری از شرکت در مراسمها خودداری کند.»
به گفته این منبع مطلع، آقای ابوبکری پس از چند ساعت بازجویی با دادن تعهد کتبی آزاد شده است.
زانیار ابوبکری، ۲۲ و اهل شهرستان مهاباد در جریان اعتراضات سراسری در آبان ماه سال گذشته، با اصابت گلوله در این شهر کشته شد.
در روزهای اخیر گزارشهای متعددی از احضار خانوادههای دادخواه و معترضان منتشر شده است.
مرگ جوجهپنگوئنهای امپراتور در قطب جنوب به دلیل گرمای هوا
دانشمندان روز پنجشنبه در گزارشی از مرگ «فاجعهبار» جوجهپنگوئنهای امپراتور در قطب جنوب یا جنوبگان به دلیل گرمایش در سال گذشته، ۲۰۲۲، خبر دادند.
در این گزارش آمده است که در پنج محل اصلی زاد و ولد پنگوئنهای امپراتور در قطب جنوب، گرمایش هوا باعث آب شدن یخها شده و همین باعث شده است که جوجهپنگوئنها پس از شکسته شدن یخ در آب غرق شده یا یخ بزنند.
در چهار محل از این پنج سایت صد درصد جوجهها جان باختهاند. بر اساس تخمین دانشمندان، تا هفت هزار جوجه امپراتور در سال گذشته از بین رفتهاند.
به گفته پیتر فرِتوِل، پژوهشگر بریتانیایی، دانشمندان مدتها بود که این واقعه را پیشبینی میکردند، اما «این که این واقعه را به چشم ببینیم غمانگیز است».
جوجه پنگوئن امپراتور که بزرگترین گونه پنگوئن به شمار میرود در زمستان پس از خارج شدن از تخم توسط پنگوئن نر گرم نگه داشته میشود تا پنگوئن ماده برای ماهیگیری به سفری دوماهه برود و در بازگشت جوجههای خود را سیر کند.
در این مدت جوجهها برای آن که بتوانند به تنهایی به زندگی ادامه دهند باید پرهایی دربیاورند که مانع رسیدن آب به پوستشان میشود، فرایندی که معمولا در میانه ماه دسامبر آغاز میشود و دو هفتهای به طول میانجامد. اما سال گذشته یخهای محل پنج سایت اصلی زاد و ولد در اواخر ماه نوامبر یعنی دو هفته زودتر شروع به آب شدن کرد.