ادامه واکنشها به مصوبه پارلمان اسرائیل درباره منع فعالیت اونروا
در ادامه واکنشها به مصوبه پارلمان اسرائیل مبنی بر ممنوعیت فعالیت آژانس امدادی سازمان ملل در این کشور، بریتانیا این مصوبه را «کاملا اشتباه» خواند.
دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت کشورش در کنار شرکای بینالمللی تصریح کرده است که اسرائیل باید اطمینان حاصل کند که آنروا میتواند کمکها را با سرعت و مقیاس مورد نیاز برای رسیدگی به وضعیت اضطراری بشردوستانه در غزه ارائه کند.
کنست، پارلمان اسرائیل، به رغم هشدارها و ابراز نگرانیهای کشورها و نهادهای مختلف روز دوشنبه دو لایحه مربوط به منع فعالیت اونروا در این کشور را تصویب کرد.
البته این مصوبات هنوز به قانون تبدیل نشدهاند.
در همین حال دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد در ۹۰ روزی که تا شروع اجرای این مصوبه زمان هست کشورش آماده همکاری با شرکای بینالمللی برای اطمینان از ارسال کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان غزه «به گونهای که تهدیدکننده امنیت اسرائیل نباشد» است.
دفتر بنیامین نتانیاهو در یادداشت انگلیسی خود در شبکه اجتماعی ایکس بار دیگر کارکنان اونروا را به دست داشتن در «فعالیتهای تروریستی علیه اسرائیل» متهم کرده است.
حساب عبری خامنهای در شبکه ایکس بار دیگر در دسترس قرار گرفت
شبکه ایکس از شامگاه دوشنبه حساب عبریزبان رهبر جمهوری اسلامی را بار دیگر در دسترس قرار داد و تعلیق آن برداشته شد.
ایکس هنوز توضیحی در این باره ارائه نکرده است.
حساب علی خامنهای به زبان عبری روز یکشنبه در شبکه اجتماعی ایکس گشوده شد و تنها یک روز بعد و بعد از انتشار دو پست تعلیق شد.
شبکه ایکس بدون ارائه توضیح درباره تعلیق این حساب، تنها این عبارت معمول را درج کرده بود که «حسابهایی که مقررات ما را نقض کنند تعلیق میشوند».
در حال هر دو پست قبلی علی خامنهای در حساب عبری او دیده میشود.
آمریکا میگوید حمله سوم ایران به اسرائیل «عواقب شدید» خواهد داشت
نماینده ایالات متحده در سازمان ملل در جلسه شورای امنیت این سازمان در رابطه با حمله اخیر اسرائیل به ایران، جمهوری اسلامی را تهدید به «عواقب شدید» در صورت حملهای دیگر به اسرائیل کرد.
لیندا توماس گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، تصریح کرد اگر ایران اقدام تهاجمی بیشتری علیه اسرائیل یا پرسنل آمریکا در منطقه انجام دهد، با عواقب شدید آن مواجه خواهد شد.
او تصریح کرد کشورش در دفاع از خود خویشتنداری نخواهد کرد.
نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که آمریکا نمیخواهد شاهد تنشهای بیشتر باشد و «ما معتقدیم که این باید پایان تبادل مستقیم آتش بین اسرائیل و ایران باشد».
جلسه شورای امنیت سازمان ملل در پی درخواست جمهوری اسلامی برای برگزاری جلسه اضطراری درباره حمله اخیر اسرائیل به اهداف نظامی در ایران برگزار میشود.
تصویب دو قانون در اسرائیل علیه فعالیت آژانس سازمان ملل در غزه
قانونگذاران اسرائیلی قانون جنجالی منع فعالیت آژانس امدادرسانی سازمان ملل ویژه فلسطینیان، اونروا، در خاک اسرائیل را تصویب کردند؛ موضوعی که به گفته خبرگزاری اسوشیتدپرس نگرانیها از اخلال در ارسال کمکهای انساندوستانه به ساکنان نوار غزه را افزایش داده است.
بر اساس قانونی که پارلمان اسرائیل، کنست، روز دوشنبه تصویب کرد، هرگونه فعالیت یا خدمت اونروا در خاک اسرائیل ممنوع است.
اگرچه این قانون فورا به اجرا گذاشته نمیشود، اما خطر فروپاشی روند توزیع کمکهای انساندوستانه به غزه را که هماکنون نیز دچار بحران انسانی است، افزایش میدهد.
قانون جدید پس از مباحث آتشین میان موافقان لایحه و مخالفان آن که عمدتا قانونگذاران عربتبار بودند، نهایتا با ۹۲ رای موافق در مقابل ۱۰ رای مخالف تصویب شد.
در ادامه جلسه پارلمان اسرائیل، قانون دیگری نیز تصویب شد که هرگونه روابط دیپلماتیک اسرائیل با اونروا را منع میکند.
اسرائیل پیشتر ۱۲ کارمند اونروا را به دست داشتن در حمله حماس در روز ۱۵ مهر سال گذشته به خاک اسرائیل متهم کرده بود.
اظهارات نتانیاهو درباره مراکز هدف قرار گرفته ایران در حمله اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، در سخنرانی آتشین خود در آغاز فصل زمستانی جلسات کنست، پارلمان اسرائیل، گفت کشورش در بامداد شنبه پنجم آبان به شدت به اهداف مورد نظرش در ایران حمله کرد.
نخستوزیر اسرائیل روز دوشنبه ۷ آبان گفت: «ما به شدت به سامانههای پدافندی ایران و توانایی آن برای صدور موشک ضربه زدیم. تأسیساتی که به آنها حمله کردیم نه کارگاههای ساده بلکه کارخانههای صنعتی مرگ هستند و ما با شدت به آنها حمله کردیم.»
او درباره منظور خود از این تأسیسات مورد هدف قرار گرفته در خاک ایران توضیح بیشتری نداد.
وزیر دفاع ایران: حمله اسرائیل «خسارت جزئی» وارد کرد
وزیر دفاع دولت مسعود پزشکیان میگوید در حمله شنبه اسرائیل «خسارت جزئی» به ایران وارد شد و این خسارت جبران شد.
عزیز نصیرزاده روز دوشنبه مدعی شد که پس از این حمله و خسارت وارد شده، «بلافاصله با بهرهگیری از دانش و قدرت علمی خودمان آن را ترمیم و جایگزین کردیم».
پیش از این ستادکل نیروهای مسلح ایران با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود این حمله «خسارت محدود و کم اثری» به بار آورده «و چند سامانه راداری آسیب دیده که تعدادی بلافاصله ترمیم و برخی نیز در حال ترمیم هستند.»
این در حالی است که منابع اسرائیلی میگویند تمام سامانههای اس-۳۰۰ ایران در حمله بامداد ۵ آبان اسرائیل از بین رفته است.
ناتوانی سامانه اس۳۰۰ در ایران، «ضربه حیثیتی» به روسیه؟
یک فرمانده پیشین نیروی هوایی اسرائیل گفته است عملیات نظامی کشورش در ایران در بامداد شنبه پنجم آبان نه تنها یک ضربه سنگین به جمهوری اسلامی ایران، بلکه «یک ضربه حیثیتی به اعتبار نظامی روسیه» نیز هست.
سرتیپ ذخیره ران کوخاو، فرمانده پیشین دفاع هوایی و سخنگوی پیشین ارتش اسرائیل، به ایستگاه رادیویی افام۱۰۳ در تلآویو گفت پدافند هوایی ایران «یک داستان خاص» است زیرا هم سامانههای قدیمی دفاع هوایی آمریکایی را دارد و هم مجهز به سامانههای نسبتاً مدرن اس۳۰۰ روسی و برخی سامانههای دیگر است که خود ایران ساخته است.
ژنرال کوخاو گفت که حملات اسرائیل به پدافند هوایی ایران در عملیات روز شنبه، این سیستمها را ناکارآمد نشان داد و توان ایران را پیش از هر حمله احتمالی آینده کاهش داد. او افزود این عملیات روی برنامههای بازدارندگی و دفاعی دو طرف تأثیر دارد و ایران باید دربارهٔ چگونگی دفاع در برابر حملات اسرائیل فکر کند.
سرلشکر ییسرائل زیو اظهار داشت که در زمان عملیات، ایران «کاملاً درمانده» بود و اسرائیل تمامی اهداف نظامی را بمباران کرد، نشان داد که توان واقعی پدافند هوایی ایران با ادعاهای قبلی همخوانی ندارد. رون بنییشای، مفسر نظامی یدیعوت آحرونوت نیز نوشت که پس از این حمله، تهران اکنون از توان دفاع هوایی محروم است.
منابع اسرائیلی گزارش دادند که تمام سامانههای اس-۳۰۰ ایران از بین رفته و این موضوع به تردیدهایی دربارهٔ توان پدافند روسیه در برابر موشکهای غربی دامن زده است. نخستوزیر اسرائیل پیش از این تلاش کرده بود مانع از فروش سامانههای اس-۳۰۰ به ایران شود. آیالا خسون، مجری اسرائیلی، نیز پرسید که پس از شکست این سامانهها، آیا دیگر کشورها همچنان علاقهمند به خرید آن خواهند بود؟
همزمان با این تحولات، روز دوشنبه خبر رسید که اسرائیل قراردادی نیم میلیارد دلاری برای یک سامانه «پرقدرت» رهگیری لیزری امضا کرده است.
اسرائیل: ۱۰۰ شبهنظامی مشکوک را در حملهای به یک بیمارستان در غزه دستگیر کردیم
ارتش اسرائیل اعلام کرد که در حملهای به یک بیمارستان در شمال غزه طی آخر هفته، ۱۰۰ شبهنظامی مشکوک به عضویت در گروه افراطی حماس را دستگیر کرده است. حماس از گروههای فهرست تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا است.
نیروهای اسرائیلی روز جمعه به بیمارستان کمال عدوان در بیتلاهیا حمله کرده و طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، ۴۴ نفر از کارکنان مرد را بازداشت کردند. به گفته مقامات پزشکی فلسطینی، این بیمارستان که حدود ۲۰۰ بیمار را درمان میکرد، در این حمله بهشدت آسیب دید.
ارتش اسرائیل از شهروندان در شمال غزه خواسته تا این منطقه را تخلیه کنند؛ منطقهای که در آن بیش از سه هفته است حملهای گسترده صورت میگیرد.
سازمان ملل متحد در ابتدای ماه جاری میلادی اعلام کرد که دستکم ۴۰۰ هزار نفر همچنان در شمال غزه باقی ماندهاند و به دلیل کاهش شدید کمکهای انسانی در ماه گذشته، گرسنگی بهشدت در این منطقه شیوع یافته است.
وزارت بهداشت فلسطین روز دوشنبه در غزه اعلام کرد که بیش از ۴۳ هزار نفر در جنگ یکساله با اسرائیل کشته شدهاند که بیش از نیمی از آنان زن و کودک بودند.
این آمار شامل ۹۶ کشتهای است که طی دو روز گذشته به بیمارستانهای غزه منتقل شدهاند و روز دوشنبه اعلام شد.
این وزارتخانه میگوید که از زمان آغاز جنگ در پانزدهم مهر پارسال تاکنون، دستکم ۴۳ هزار و ۲۰ نفر کشته و ۱۰۱ هزار و ۱۱۰ نفر دیگر زخمی شدهاند. این گزارش تفاوتی بین شبهنظامیان و غیرنظامیان قائل نشده است.
تعداد موشکهای پرتابشده اسرائیل به ایران چند فروند بود؟
امیر مختاری، معاون قرارگاه جنوب غرب ارتش جمهوری اسلامی روز دوشنبه در یک سخنرانی گفت که «در حمله اسرائیل ۶۰۰ موشک به سمت ایران پرتاب شد اما، هیچ آسیبی به مردم نرسید.»
مسئولان در جمهوری اسلامی تاکنون آماری از تعداد موشکهایی که ارتش اسرائیل در حمله اخیر خود به مواضع نظامی در ایران استفاده کرده، نداده بودند.
ساعاتی پس از اعلام این تعداد از سوی امیر مختاری، یک مقام دیگر ارتش یعنی حسن ابوترابی، معاون روابط عمومی و رسانه ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به سخنرانی امیر مختاری گفت: «آمار تعداد موشکهای شلیک شده در این سخنرانی به هیچ عنوان مورد تأیید نیست.»
محسنی اژهای: اسرائیل پاسخ سختی دریافت خواهد کرد
محسنی اژهای، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز دوشنبه گفت که اسرائیل «به سبب تجاوز به حریم ایران اسلامی، پاسخ سختی دریافت خواهد کرد.»
محسنی اژهای که تصمیمگیریهای کلان سیاست خارجه در حوزه کاری او نیست، طی سخنانی در نشست شورایعالی قوه قضائیه، گفت که به باور او، اسرائیل «تقاص» این اقدامات را «به اشد وجه خواهد داد.»
او در ادامه با تهدید شهروندان ایرانی که مواردی به غیر از دیدگاههای جمهوری اسلامی را در این زمینه در فضای مجازی منتشر میکنند، گفت قوهٔ قضائیه نسبت به رفتار آنها «بیتفاوت» نخواهد بود.
رئیس قوهٔ قضائیه در ادامه با «عناصرِ وابسته» و «مزدور دشمن» خواندن این شهروندان اعلام کرد: «اقدامات مقتضی قانونی به فراخور و به حَسب، در خصوص آنها اِعمال خواهد شد.»
این اولین بار نیست که مقامات جمهوری اسلامی در این زمینه شهروندان ایرانی را به تعقیب قضائی و برخورد تهدید میکنند.
پس از مواردی چون کشته شدن ابراهیم رئیسی در سقوط بالگرد و حملات مستقیم ایران به خاک اسرائیل نیز نهادهای امنیتی و قضائی ایران سعی کردند شهروندان ایرانی را در اظهار نظر در این زمینه بر حذر دارند.