متهم شدن سه نفر در اسرائیل به جاسوسی برای ایران
سازمان امنیت داخلی و پلیس اسرائیل روز پنجشنبه در بیانیهای مشترک اعلام کردند یک زن و شوهر ساکن اسرائیل را به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران بازداشت و بازجویی کردهاند.
به گفته شباک و واحد بینالملل پلیس اسرائیل، رافائل و لاله قلیاف، هر دو ۳۲ ساله، از مهاجرین تازهوارد از منطقه قفقاز (جمهوری آذربایجان)، متهم هستند که از سوی الاشین آقایف، یک مرد ۵۶ ساله اهل جمهوری آذربایجان، برای گردآوری اطلاعات از اسرائیل به خدمت گرفته شدند.
کیفرخواست این دو نفر به اتهام «کمک و ارائه اطلاعات به دشمن با هدف ضربه زدن به امنیت ملی» به دادگاهی در مرکز این کشور ارائه شده است.
رسانههای اسرائیل همچنین خبر دادند که دادستانی این کشور علیه یک شهروند ساکن شهر بنیبراک در مرکز اسرائیل به نام بنیامین وایس، از جمله به اتهام تعقیب یک دانشمند هستهای اسرائیل به درخواست افسران تشکیلات اطلاعاتی جمهوری اسلامی، کیفرخواستی به دادگاه تلآویو ارائه کرد.
روسیه محدودیتهای پرواز به ایران، اسرائیل و عراق را تا آذرماه تمدید کرد
آژانس حملونقل هوایی فدرال روسیه محدودیت پروازهای این کشور به ایران، اسرائیل و عراق را تا چهارم آذرماه تمدید کرد.
این آژانس روز پنجشنبه در پی صدور هشدار هوانوردی «نوتام»، با انتشار اطلاعیهای به شرکتهای هواپیمایی روسیه توصیه کرد که پروازهای خود به این سه کشور را تنها در بازهٔ زمانی ۹ صبح تا هفت شب انجام دهند.
هشدار هوانوردی «نوتام» از سوی مقامات هوایی برای خلبانان صادر میشود.
محدودیتهای ذکرشده از ۱۰ مهر امسال و در پی حمله موشکی ایران به اسرائیل اعمال شد.
در ابتدا آژانس حملونقل روسیه به شرکتهای هوایی این کشور توصیه کرد از پرواز به ایران، اسرائیل و عراق خودداری کنند، اما سپس این محدودیتها به پرواز در ساعات مشخصی از روز محدود شد.
به گزارش «اینترفکس»، در حال حاضر پروازهای مستقیم از روسیه به مقصد تلآویو و تهران برقرار است.
علاوه بر این، هواپیماهای روسیه برای پرواز به امارات متحده عربی از حریم هوایی ایران و برای پرواز به جزایر سیشل در شمال ماداگاسکار از حریم هوایی عراق استفاده میکنند.
سپاه پاسداران شامگاه دهم مهر با شلیک دهها فروند موشک خاک اسرائیل را هدف قرار داد. اسرائیل نیز در واکنش به این حمله، بامداد پنجم آبان از هدف قرار دادن مواضع نظامی در ایران خبر داد.
شورای امنیت سازمان ملل نسبت به تلاش برای ممنوعیت اونروا هشدار داد
شورای امنیت علیه اقدام پارلمان اسرائیل در تصویب قانونی برای ممنوعیت فعالیتهای آژانس امدادرسانی سازمان ملل متحد به آوارگان فلسطینی (اونروا)، هشدار داد.
۱۵ عضو این نهاد سازمان ملل متحد روز چهارشنبه به اتفاق آرا در بیانیهای نسبت به تصمیم پارلمان اسرائیل که ظرف ۹۰ روز باید اجرایی شود و موج محکومیتهای بینالمللی را به دنبال داشته است، ابراز نگرانی عمیقی کردند.
این شورا از اسرائیل خواست به تعهدات بینالمللی خود پایبند باشد، به مصونیت اونروا احترام بگذارد و به مسئولیت خود مبنی بر اجازه و تسهیل ارسال کمکهای بشردوستانه در سراسر نوار غزه عمل کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است که مصوبه پارلمان اسرائیل در رابطه با ممنوعیت فعالیتهای اونروا در صورت اجرا، ناقض قوانین بینالمللی و منشور سازمان ملل و کنوانسیون ۱۹۴۶ سازمان ملل در مورد مصونیتهای دیپلماتیک اعطا شده برای انجام عملیاتهای سازمان ملل است.
فیلیپه لازارینی، رئیس اونروا،نیز هشدار داده که قانون جدید اسرائیل امکان عملیات کمکرسانی این سازمان در کرانه باختری اشغالی و نوار غزه را سلب میکند
آژانس سازمان ملل برای کمکرسانی به آوارگان فلسطینی، اونروا، با دهها هزار کارمند خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی به میلیونها فلسطینی در نوار غزه، کرانه باختری، اردن، لبنان و سوریه ارائه میکند.
روابط میان اونروا و اسرائیل از سالها پیش همراه با تنش بوده اما تنشها از آغاز جنگ کنونی در غزه بسیار شدیدتر شده و مقامات اسرائیلی بارها خواستار انحلال و واگذاری مسئولیتهای آن به دیگر نهادهای تابع سازمان ملل متحد شدهاند.
سازمان ملل متحد تابستان امسال گفت که ممکن است ۹ از نفر از کارمندان اونروا در حملات هفتم اکتبر نقش داشته باشند که همه آنها اخراج شدهاند. یکی از فرماندهان حماس نیز که ماه گذشته در لبنان کشته شد، شغلی در اونروا داشت. یکی دیگر از فرماندهان حماس نیز که هفته گذشته در غزه کشته شد، خودش را به عنوان امدادگر جا زده بود.
.
حمله اسرائیل به بیت لاهیا «دستکم ۱۳ کشته» بر جای گذاشت
مقامات بهداشتی فلسطین میگویند که در حمله هوایی اسرائیل به بیت لاهیا، واقع در شمال غزه، دستکم ۱۳ نفر کشته شدند، رخدادی که یک روز پس از یکی دیگر از حملات اسرائیل به این منطقه که بیش از ۹۰ کشته بر جای گذاشت، به وقوع پیوسته است.
خبرنگار شبکه تلویزیونی سیانان که در محل حاضر بوده است، گزارش داد که این حمله ساعت ۱:۴۸ ظهر چهارشنبه در خیابانی که زمانی یکی از بازارچههای اصلی منطقه بود انجام شد.
به گفته مسئولان بیمارستان کمال عدوان که در نزدیکی محل حادثه واقع شده است، دستکم ۱۳ نفر در این حمله کشته شدند.
ویدیویی که این روزنامهنگار تهیه کرده است، مردم را نشان می دهد که برای کمک به مجروحان تلاش میکنند. همچنین در این ویدیو غیرنظامیان را میتوان مشاهده کرد که از گاری و پتو برای انتقال مجروحان به یک بیمارستان صحرایی نزدیک در آن حوالی که امارات متحده عربی اداره آن را بر عهده دارد، استفاده میکنند.
یک روز قبل از این رخداد نیز حمله اسرائیل به یک ساختمان چند طبقه بیش از ۹۰ کشته بر جای گذاشت که شماری از آنان کودک بودند. وزارت امور خارجه ایالات روز چهارشنبه گفت که دولت اسرائیل هنوز توضیحی در مورد حمله روز سهشنبه نداده است.
غیرنظامیان در شمال غزه چندین هفته است که در شرایطی دهشتناک گرفتار شدهاند. طی یک ماه اخیر، دسترسی این منطقه به کمکهای بشردوستانه بشردوستانه تا حد زیادی قطع شده است و بمباران بیامان اسرائیل منجر به تعطیلی سه بیمارستان منطقه شده است.
مقامات عالی آمریکا راهی خاورمیانه میشوند
کاخ سفید اعلام کرد که مقامات عالی ایالات متحده از جمله ویلیام برنز، رئیس سیآیای،برت مکگرک و آموس هوخشتاین، نمایندگان دولت آمریکا، با هدف کاهش تنشها در خاورمیانه روز پنجشنبه از مصر و اسرائیل بازدید میکنند.
کارین ژان پییر، سخنگوی کاخ سفید، روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که ژنرال اریک کوریلا، فرمانده سنتکام، نیز در منطقه است و به منظور گفتوگو با مقامات اسرائیلی درباره ایران، لبنان و آزادی گروگانها در غزه به اسرائیل سفر میکند.
این تلاشهای دیپلماتیک با هدف توقف جنگ میان اسرائیل و گروه شبهنظامی حزبالله لبنان انجام میشود.
کارین ژان پییر در واسخ به این سوال که آیا احتمال دستیابی به توافقی بر سر آتشبس طی یک یا دو هفته وجود دارد، گفت که کاخ سفید امیدوار است و خود را متعهد میداند که یک راهحل دیپلماتیک برای این منازعه پیدا شود. وی اظهار داشت: «ما مطمئنا خوشبین هستیم.»
روز چهارشنبه همچنین نجیب میقاتی، رئیس دولت موقت لبنان، پس از مذاکره با آموس هوخشتاین گفت که امیدوار است «طی چند ساعت یا چند روز آینده» آتشبس میان حزبالله و اسرائیل برقرار شود.
سیانان به نقل از یک مقام عالی: پاسخ ایران به حملات اسرائیل «قطعی و دردناک» خواهد بود
شبکه تلویزیونی سیانان به نقل از یک منبع بلندپایه گزارش داد که ایران به حمله اخیر اسرائیل به این کشور احتمالا تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده پاسخی «قطعی و دردناک» خواهد داد.
گزارش سیانان به نام و حتی ملیت قطعی این منبع اشاره نمیکند و تنها میگوید که او از بررسیها و جمعبندیهایی که ایران دراینباره کرده، مطلع است.
این منبع مطلع میگوید پاسخ جمهوری اسلامی ایران به آنچه که «تجاوز» اسرائیل خواند، «قطعی و دردناک خواهد بود.»
به نوشته سیانان، اگرچه این منبع بلندپایه تاریخ دقیقی برای حمله احتمالی ایران به اسرائیل ذکر نکرد، اما او گفته که این حمله «احتمالا قبل از روز انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده انجام شود».
این گزارش در حالی است که کاخ سفید به ایران هشدار داده که نباید به حمله تلافیجویانه اسرائیل پاسخ دهد و در غیر این صورت آمریکا از اسرائیل برای دفاع از خود حمایت خواهد کرد.
از سویی هرتسی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، نیز تهدید کرده که اگر ایران بار دیگر اقدام به حمله موشکی کند، اسرائیل به مکانهای جدیدی در ایران حمله خواهد کرد.
اسرائیل بامداد پنجم آبان در واکنش به حمله دهم مهرماه امسال ایران به خاک خود، شماری از سایتهای پدافندی و مراکز نظامی جمهوری اسلامی را هدف قرار داد.
اگرچه اسرائیل ادعا میکند که توان دفاع هوایی ایران را از بین برده، اما ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران، خسارات ناشی از این حمله را جزیی توصیف کرده است.
این میان علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، تاکید کرده که درباره این حمله نباید بزرگنمایی و کوچکانگاری انجام شود و خواستار «فهماندن توانایی» حکومت جمهوری اسلامی به اسرائیل، از سوی مسئولان حکومتی، شده است.
ابراز امیدواری رئیس دولت موقت لبنان به برقراری آتشبس «ظرف چند ساعت یا چند روز»
نجیب میقاتی، رئیس دولت موقت لبنان، پس از مذاکره با آموس هوخشتاین، نماینده دولت ایالات متحده در امور اسرائیل، گفت که امیدوار است «طی چند ساعت یا چند روز آینده» آتشبس میان گروه شبهنظامی حزبالله و اسرائیل برقرار شود.
آقای میقاتی در مصاحبهای که شامگاه چهارشنبه با شبکه تلویزیونی لبنانی الجدید داشت، گفت: «ما نهایت تلاش خود را میکنیم... تا ظرف ساعات آینده یا چند روز آینده آتشبس برقرار شود.»
جنگ کنونی میان حزبالله لبنان و ارتش اسرائیل که طی نزدیک به یک سال به طور عمده محدود به نواحی مرزی دو کشور بود از ماه گذشته با حملات هوایی سنگین اسرائیل به بیروت و عملیات زمینی ارتش این کشور در جنوب لبنان وارد مرحله تازهای شده است. این حملات همچنین به کشته شدن حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله، هاشم صفیالدین، جانشین احتمالی او، و شماری از فرماندهان ارشد حزبالله انجامیده است.
کاخ سفید: ایران نباید به حمله تلافیجویانه اسرائیل پاسخ دهد
سخنگوی کاخ سفید میگوید جمهوری اسلامی ایران نباید به حمله تلافیجویانه اسرائیل پاسخ دهد.
کارین ژان پییر روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگاران افزود: اگر ایران علیه اسرائیل اقدام کند، آمریکا از این کشور برای دفاع از خود حمایت خواهد کرد.
پیشتر نیز پت رایدر، سخنگوی پنتاگون، درباره اینکه آیا ایران آماده پاسخگویی به اسرائیل است، تأیید کرد که این موضوع محتمل است، بنابراین باید برای تمام شرایط آماده بود.
او افزود که آمریکا همچنان به دفاع از اسرائیل متعهد است.
همزمان هرتسی هالوی رئیس ستاد ارتش اسرائیل هشدار داد که اگر ایران بار دیگر موشکهای بالستیک خود را به سمت اسرائیل شلیک کند، ارتش این کشور با استفاده از «تواناییهایی که در حملات هفته گذشته به کار نگرفتیم» به مکانهای جدیدی در ایران حمله خواهد کرد.
اسرائیل بامداد پنجم آبان در واکنش به حمله دهم مهرماه امسال ایران به خاک خود، شماری از سایتهای پدافندی و مراکز نظامی جمهوری اسلامی را هدف قرار داد.
حملات سنگین هوایی اسرائیل به شهر بعلبک لبنان
تصاویری که در روز چهارشنبه نهم آبان توسط خبرگزاری رویترز بازنشر شده است حملات سنگین هوایی اسرائیل به شهر بعلبک لبنان و انفجار حاصل از آن که توسط دوربین زنده شبکه تلویزیونی «الجدید» لبنان ضبط شده است را نشان میدهد.
پیشتر خبرگزاری فرانسه گزارش داده بود که اسرائیل روز چهارشنبه دستور تخلیه فوری شهرهای بعلبک، عین بوردی و دورس در دره بقاع لبنان را صادر کرد و سپس تاسیسات حزبالله را هدف حملات هوایی قرار داد.
هزاران نفر از زمان صدور دستور تخلیه، که تقریباً چهار ساعت قبل از آغاز حملات بود، از شهر فرار کردهاند. این اولین دستور تخلیه برای این مناطق، بهویژه بعلبک با آثار باستانی مهم بوده است. پیشتر، تخلیهها به جنوب لبنان و حومه جنوبی بیروت محدود شده بود.
اسرائیل از کشته شدن معاون فرمانده نظامی حزبالله لبنان خبر داد
ساعتی پس از تاکید دبیرکل جدید حزبالله لبنان بر ادامه جنگ، اسرائیل از کشته شدن معاون فرمانده نظامی این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی خبر داد.
وزارت دفاع اسرائیل روز چهارشنبه با انتشار بیانیهای اعلام کرد جنگندههای اسرائیلی طی عملیاتی در منطقه نبطیه لبنان، مصطفی احمد شدادی، معاون فرمانده نیروهای ویژه حزبالله لبنان موسوم به «رضوان» را کشت.
این بیانیه میافزاید حمله یاد شده بر اساس اطلاعات دقیق انجام شد.
اسرائیل روز چهارشنبه و قبل از هدف قرار دادن آقای شدادی از ساکنان منطقه نبطیه خواسته بود خانههای خود را تخلیه کنند.
وزارت دفاع اسرائیل میگوید آقای شدادی مسئول حملات تروریستی علیه اسرائیل و رهبر نیروهای حزبالله در سوریه در فاصله سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ بود.
اسرائیل ماه گذشته نیز احمد وهبی فرمانده نیروهای ویژه «رضوان» را به همراه چند فرمانده ارشد دیگر این گروه، از جمله ابراهیم عقیل، در حمله هوایی به ضاحیه، حومه جنوبی بیروت، کشت.
وزارت دفاع اسرائیل در ادامه تصریح کرده که وظیفه نیروهای رضوان نفوذ در خاک اسرائیل در مناطق مرزی و انجام عملیاتهای تروریستی است.
همزمان سخنگوی ارتش اسرائیل با انتشار پیامی در شبکه ایکس، آقای شدادی را دومین فرمانده ارشد نیروهای رضوان معرفی کرد و از کشته شدن او خبر داد.