شمار قربانیان حملات اسرائیل در لبنان «به بیش از سه هزار تن رسید»
وزارت بهداشت لبنان شامگاه دوشنبه اعلام کرد شمار کشتههای حملات اسرائیل به مناطق مختلف این کشور طی یک سال گذشته از مرز سه هزار تن عبور کرد.
بنابر این گزارش، این حملات تا پایان روز یکشنبه مجموعا ۳۰۰۲ کشته و سیزده هزار و ۴۹۲ مجروح در بر داشته است.
وزارت بهداشت لبنان همچنین آمار قربانیان حملات روز یکشنبه اسرائیل به این کشور را ۱۶ کشته و ۹۰ زخمی اعلام کرد.
اسرائیل با اعلام اینکه در حملات خود به مناطق مختلف لبنان زیرساختهای نظامی و تدارکاتی حزبالله را هدف قرار میدهد، از کشته شدن شمار زیادی از مقامهای ارشد و سایر اعضای این گروه وابسته به ایران خبر داده است.
انتقاد آمریکا از خشونت شهرکنشینان اسرائیلی در کرانه باختری
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده روز دوشنبه با ابراز نگرانی درباره به آتش کشیدن نزدیک به ۲۰ خودرو در نزدیکی رامالله از دولت اسرائیل خواست تا در مورد خشونتهای شهرکنشینان اسرائیلی در کرانه باختری اقدام کند.
متیو میلر به خبرنگاران گفت: «ایالات متحده عمیقاً از گزارشهای مربوط به افزایش خشونت افراطی شهرکنشینان در کرانه باختری نگران است و از دولت اسرائیل میخواهد جلوی این خشونتها را بگیرد و اقدامات لازم را برای حفاظت از تمام جوامع در برابر آسیب، مطابق با تعهدات بینالمللی خود انجام دهد».
او افزود: «این شامل مداخله، جلوگیری و متوقف کردن خشونتهایی از این دست است و نهادهای مربوطه مسئول هستند به هر روشی برای کاهش تنشها اقدام کنند».
به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، دولت اسرائیل باید تمام افرادی را که علیه غیرنظامیان مرتکب خشونت شدهاند، به بدون توجه به پیشینه آنها بهطور یکسان پاسخگو کند.
خبرگزاری فرانسه ظهر دوشنبه به نقل از سازمان دفاع مدنی فلسطینیها و یک منبع امنیتی اسرائیلی از به آتش کشیده شدن نزدیک به ۲۰ خودرو در البیره در کرانه باختری و نزدیکی رامالله توسط شهرکنشینان اسرائیلی خبر داد.
یک مقام امنیتی اسرائیلی که مجاز به صحبت علنی نیست و به همین دلیل نام او اعلام نشده به خبرگزاری فرانسه گفت که حادثه ساعت ۴ بامداد روی داد و سربازانی به محل اعزام شدند اما وقتی به محل زسیدند، شهرکنشینان رفته بودند. او گفته که ۱۹ خودرو توسط این شهرک نشینان به آتش کشیده شده است.
دو عضو حزبالله در حمله اسرائیل به جنوب دمشق کشته شدند
دیدهبان حقوق بشر سوریه میگوید در حملات روز دوشنبه اسرئیل دستکم دو عضو حزبالله در نزدیکی منطقه «زینبیه» در جنوب دمشق، که محل یک زیارتگاه مهم شیعیان است، کشته و شماری نیز زخمی شدند.
به گفته این نهاد ناظر که مقر آن در بریتانیا است، در جریان این حملات خانهای در داخل یک مزرعه در «زینبیه» که اعضای حزبالله و سپاه پاسداران از آن استفاده میکردند، هدف قرار گرفت.
نیروی هوایی ارتش اسرائیل ساعتی بعد تأیید کرد که این حمله هوایی انجام شده و گفت که «مرکز اطلاعاتی» حزبالله را در نزدیکی دمشق هدف قرار داده است.
رسانههای دولتی سوریه از جمله خبرگزاری رسمی سانا نیز این حملات را گزارش کردند، اما گفتند که فقط خسارت مادی به بار آورده است.
ارتش اسرائیل از زمان آغاز جنگ با حزبالله در لبنان بیش از یک ماه پیش، حملات خود به اهداف سوریه را تشدید کرده است.
یک عکاس خبرگزاری فرانسه گفته است که صداهای انفجار در جرمانا، حومه همجوار دمشق، نیز شنیده شد و آمبولانسها به سمت این منطقه حرکت کردند.
اسرائیل از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱، صدها حمله در سوریه انجام داده که عمدتاً مواضع ارتش و نیروهای وابسته به ایران از جمله حزبالله را هدف قرار داده است.
آیتالله سیستانی خواستار جلوگیری از هرگونه دخالت خارجی در عراق شد
در حالی که گزارشهایی درباره احتمال حمله ایران به اسرائیل از خاک عراق منتشر شده است، آیتالله علی سیستانی، از با نفوذترین مراجع تقلید شیعه در عراق، بر لزوم جلوگیری از دخالت خارجی در این کشور در ابعاد مختلف آن تاکید کرد.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر آقای سیستانی روز دوشنبه ۱۴ آبان ماه از قول او نوشت: «سلاح تنها باید در دستان دولت باشد و مداخلهجویی خارجی در همه ابعاد مختلف در امور عراق باید پایان یابد».
به گفته این مرجع با نفوذ شیعیان، عراقیها برای عبور از بحران، موفقیت و شکوفایی کشور، باید از گذشته درس بگیرند و این محقق نخواهد شد مگر با طرح نقشهراهی برای اداره کشور و مدیریت بر اساس «شایسته سالاری، منع دخالتهای خارجی به همه اشکال آن، حاکمیت قانون، منحصر کردن سلاح در دست حکومت و مبارزه با فساد در تمام سطوح».
او در عین حال گفته است که به نظر میرسد عراقیها مسیری طولانی تا محقق کردن این اهداف در پیش دارند.
این مرجع تقلید شیعیان در حالی خواستار انحصار سلاح برای دولت شده که چندین گروه شبهنظامی شیعه با حمایت ایران در عراق فعالیت دارند و بر اساس گزارشهای برخی رسانهها جمهوری اسلامی قصد دارد با کمک آنها برای بار سوم به اسرائیل حمله کند.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر علی سیستانی خبر داده که او با محمد الحسین، نماینده دبیر کل سازمان ملل و رئیس نمایندگی این سازمان در عراق، و هیئت همراهش دیدار کرده و این سخنان در جریان این دیدار مطرح شده است.
بازداشت افسر ارتش اسرائیل بهدلیل افشای اسناد دولتی
سازمان امنیت داخلی اسرائیل خبر میدهد که یک افسر ارتش را بهدلیل ارتباط احتمالی با افشای اسناد دولتی بازداشت کرده است. با دستگیری این افسر، تعداد بازداشتشدگان به ۵ نفر رسید که یکی از آنها تحت بازداشت خانگی است.
رسانههای اسرائیل از ارتباط الی فلدشتین که پس از حمله حماس برای خدمت در دفتر نخستوزیری فعالیت میکرد، با این ماجرا خبر دادهاند. دفتر نخستوزیری این ارتباط را رد نکرده است.
رهبران اپوزیسیون از این فرصت برای انتقاد از بنیامین نتانیاهو استفاده کردهاند. با این حال، هیچ اتهام رسمی علیه نتانیاهو یا فرد دیگری وجود ندارد.
انتشار یک گزارش در نشریه «بیلد» در ماه گذشته چراغ قرمز را در اسرائیل روشن کرد که ممکن است عواملی در دولت اسنادِ افتاده به دست ارتش در پنج ماه پیش از تونلهای حماس به قلم یحیی سنوار، رهبر کشته شده را در اختیار این روزنامه آلمانی قرار داده باشند.
«کشته شدن دو فرمانده دیگر میدانی حزبالله لبنان»
ارتش اسرائیل میگوید روز دوشنبه یکی دیگر از فرماندهان در واحد ضدتانک نیروی رضوان حزبالله و یک فرمانده دیگر که در حوزه جذب نیروهای جدید برای حزبالله فعالیت میکرد، کشته شدند.
ارتش اسرائیل در پیامی نوشت که «هواپیماهای جنگی نیروی هوایی این کشور با هدایت اطلاعاتی از سوی بخش اطلاعات و فرماندهی شمال، در منطقه سلطانیه حمله کرده و ریاض رضا غزاوی، فرمانده واحد ضدتانک نیروی رضوان» حزبالله را از بین بردند. غزاوی چندین عملیات از جمله شلیک ضدتانک به سمت نیروهای ارتش اسرائیل که در جنوب لبنان فعالیت میکردند، را سازماندهی و اجرا کرده بود.
در حمله دیگری، «هواپیماهای جنگی نیروی هوایی ارتش اسرائیل با هدایت فرماندهی شمال به منطقه صفد البطیح حمله کردند و چندین ساختمان نظامی که حزبالله در آن فعالیت میکرد را هدف قرار دادند. در این حملات، یک فرمانده در ستاد حزبالله که مسئول انتقال تسلیحات به گروههای حزبالله در منطقه و تلاش برای بازسازی فعالیتهای» حزبالله و جذب نیرو به این سازمان در منطقه بنت جبیل بود، کشته شد.
گالانت: ایران پول و اسلحه به کرانه باختری سرازیر کرده است
وزیر دفاع اسرائیل در بازدید از نیروهای نظامی کشورش مستقر در کرانه باختری گفت که جمهوری اسلامی ایران اکنون به دنبال راههای جدیدی برای فشار بر اسرائیل است «و از هر چه که در توان دارد برای تسلیح عوامل مورد نظر خود در کرانه باختری استفاده میکند.»
یوآو گالانت یکشنبه ۱۳ آبان در بازدید از تیپ منطقهای «افرائیم» در کرانه باختری رود اردن گفت: «آنها از این واقعیت خوششان نمیآید که ما (حسن) نصرالله، (یحیی) سنوار و هر چیز مرتبط با آنها را حذف کردهایم… از این رو میخواهند ما را با چالش بیشتری روبهرو کرده، و ارزیابی میشود که فعالیتهای پیچیدهتر و دشوارتری در انتظار نیروهای ما در کرانه باختری باشد».
او افزود «ایران هم پول و هم اسلحه به منطقه سرازیر کرده و هم در صدد فعال کردن مربیانی برای آموزش خرابکاران است».
ژنرال گالانت تأکید کرد که «ما تواناییهای ایران را برای اجرای عملیات واقعی که برنامهریزی کردهاند، مسدود کرده و به حزبالله و حماس ضربه میزنیم.»
گروه افراطی حماس و حزبالله لبنان از سوی آمریکا نیز مانند اسرائیل تروریستی طبقهبندی شدهاند.
«هشدار شدید اسرائیل به شبهنظامیان متحد تهران در عراق»
وبسایت سعودی ایلاف در لندن گزارش داد اسرائیل به بغداد هشدار شدید داده که اهداف متعلق به شبهنظامیان شیعی متحد تهران در خاک عراق را شناسایی کرده و اگر آنها به حمله به اسرائیل ادامه دهند، این اهداف را زیر ضربات هوایی خود قرار خواهد داد.
ایلاف یکشنبه ۱۳ آبان به نقل از «منابع رسمی» که نام آنها را نبرد، همزمان افزود ماهوارهها تحرکات تهران را در انتقال موشکها و تجهیزات نظامی مرتبط برای متحدان خود در خاک عراق رصد کردهاند و این احتمال مطرح است که ایران بخواهد در سومین حمله نظامی خود به اسرائیل از عراق نیز اقدام کند.
این گزارش حاکی است اسرائیل هم اهداف نیابتیهای ایران در عراق را شناسایی کرده و هم اهداف متعلق به کشور عراق را زیر رصد دارد و به بغداد هشدار داده که مهار تحرکات شبهنظامیان از خاک این کشور علیه اسرائیل، وظیفه دولت عراق است.
بغداد رسماً به این گزارش واکنش نشان نداده اما روزنامه الاخبار در لبنان که همسو با ایران، حزبالله و نیابتیهای تهران در عراق است، یکشنبه به نقل از «یک مقام عراقی» تهدید اسرائیل را «جنگ روانی» نامید.
با این اوصاف، تایمز اسرائیل یکشنبه نوشت منابع عراقی ابراز نگرانی کردهاند که جمهوری اسلامی برای دور نگاهداشتن خاک ایران از ضربات احتمالی آتی اسرائیل، بخواهد از عراق علیه اسرائیل اقدامات بیشتری انجام دهد. شبکه سیانان هفته گذشته برای نخستین بار احتمال حمله ایران از خاک عراق علیه اسرائیل توسط گروههای نیابتی خود در واکنش به عملیات روز پنجم آبان اسرائیل علیه جمهوری اسلامی را مطرح کرد.
«مقاومت اسلامی عراق» در ۱۳ ماه جنگ جاری مسئولیت ارسال پهپادهایی به سوی اسرائیل را برعهده گرفته است. اما از گزارش ارتش اسرائیل چنین برمیآید که شمار این حملاتِ ناکامِ پهپادی ظاهراً بعد از پاسخ نظامی اسرائیل به ایران در روز ۵ آبان در واکنش به دو مورد حملات موشکی مستقیم ایران به سوی اسرائیل، به میزان محسوسی افزایش یافته است.
در ۱۳ ماه جنگ جاری در منطقه موارد معدودی از حملات منتسب به اسرائیل علیه متحدان تهران در عراق منتشر شده است. عراق با اسرائیل رابطه ندارد و قانون مصوب سال گذشته در مجلس عراق برای هر نوع ارتباط با اسرائیل مجازات شدیدی تعیین کرد.
ادامه تهدیدها از زبان سخنگوی وزارت خارجه ایران
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در نشست خبری هفتگی خود گفت که جمهوری اسلامی به «هرگونه تجاوز» «با تمام قوا و با شدیدترین وجه پاسخ خواهد داد» و افزود که «همانطور که در سخنرانی اخیر» رهبر جمهوری اسلامی «هم تأکید شد ما به هر چه که برای دفاع از ایران لازم باشد، مجهز خواهیم شد.»
او در سخنان خود در مورد «هر چه که برای دفاع از ایران لازم باشد» به مسئله مستثنی بودن سلاح هستهای اشارهای نکرد.
حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز روز یکشنبه در یک سخنرانی به مناسبت سالگرد حمله به سفارت آمریکا در تهران، گفت که به اسرائیل هشدار میدهد «مقاومت اسلامی، پاسخ دندانشکنی» به آن کشور خواهد داد. در ادبیات جمهوری اسلامی به گروههای شبهنظامی مورد حمایت تهران در منطقه با عنوان «جبهه مقاومت» یاد میشود.
حسین سلامی سپس گفت هم این گروهها و هم خود جمهوری اسلامی، «خود را به هر آنچه برای مقابله و غلبه پیروزمندانه با دشمن لازم است تجهیز خواهند کرد».
او نیز سخنی در مورد مستثنی بودن سلاح هستهای در میان این «تجهیزات» نگفت.