در صورت ادامه کمبود بودجه، ورزشگاه آزادی تهران «فقط ۲ سال دیگر قابل استفاده خواهد بود»
پس از آنکه مسئله خطر ریزش سکوهای ورزشگاه آزادی تهران به دلیل فرسودگی اخیراً خبرساز شد، مشاور پروژه این ورزشگاه روز سهشنبه ۳۱ مرداد به خبرگزاری ایسنا گفت که «اگر ورزشگاه آزادی بازسازی نشود، فقط ۲ سال دیگر قابل استفاده خواهد بود.»
ورزشگاه آزادی تهران در سال ۱۳۵۰ و همزمان با بازیهای آسیایی ۱۹۷۴ تهران به عنوان یکی از بزرگترین ورزشگاههای جهان با نام ورزشگاه آریامهر افتتاح شد.
مشاور پروژه ورزشگاه آزادی در این باره به ایسنا گفت که «از سال ۱۳۵۰ که ورزشگاه آزادی به بهرهبرداری رسیده، در طی این سالها بیشتر از آنچه که از آن نگهداری کنند، بهرهبرداری شده است. چنین سازه بزرگی نیاز به مراقبت داشته اما متأسفانه از لحاظ شرایط ساخت و نوع نگهداری دچار آسیبهای جدی شده و در اثر گرما و سرما عایقهای این سازه آسیب دیده است.»
او افزود که هزار و سیصد میلیارد تومان هزینه بازسازی کل ورزشگاه است و خبر داد که کمبود اعتبارات کار پروژه را تا به امروز به وقفه انداخته است.
مهیار عسگریان، مدیر عامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، نیز روز سهشنبه در این باره به ایسنا گفت که «اگر آزادی را به ما تحویل بدهند و اعتبار لازم را داشته باشیم، بازسازی آن ۱۸ تا ۲۰ ماه زمان میبرد در غیر این صورت مجبوریم همزمان با برگزاری بازیها و طی ۳ سال کار را پیش ببریم.»
روسیه میگوید که یک حمله پهپادی دیگر اوکراین را خنثی کرده است
پس از شکستهشدن شیشههای یک ساختمان در حومه غربی مسکو، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که سامانههای پدافند هوایی این کشور حمله پهپادی شبانه اوکراین را خنثی کرده است.
گزارشی از تلفات احتمالی ناشی از این حمله پهپادی منتشر نشده است.
اما خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که با سقوط بقایای یک پهپاد، شیشههای یک ساختمان در حومه غربی مسکو شکسته شد و به خودروها آسیب رسید.
حملات پهپادی در خاک روسیه که تقریبا در هفتههای اخیر هر روز رخ داده، تاکنون خسارات کمی بر جای گذاشته است.
با این حال، این حملات نگرانیهایی را در روسیه برانگیخته و برنامه پرواز چندین فرودگاه مسکو را مختل کرده است.
بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه، دو پهپاد دیگر در منطقه بریانسک در نزدیکی مرز اوکراین سقوط کردند.
هنوز اوکراین مسئولیت این حملات پهپادی را نپذیرفته و رهبران ارشد روسیه نیز هیچ اظهارنظری در این باره نکردهاند.
ادامه تحصن فرزندان جمشید شارمهد مقابل وزارت خارجه آمریکا
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد، زندانی سیاسی ایرانی-آلمانی که در جمهوری اسلامی به اعدام محکوم شده، از ادامه تحصن خود و برادرش مقابل ساختمان وزارت خارجه آمریکا برای بازگرداندن پدرش و شهاب دلیلی، دیگر زندانی دوتابعیتی در ایران به آمریکا خبر داد.
این در حالی است که در روزهای گذشته، یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا از شرایط شارمهد در ایران ابراز تأسف کرد، اما از آلمان خواست که برای آزادی او از زندانهای جمهوری اسلامی تلاش کند.
جمشید شارمهد که از سال ۱۳۸۱ در شهر لسآنجلس آمریکا سکونت داشت، مرداد سال ۱۳۹۹ در جریان سفری به امارات متحده عربی، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در دبی ربوده و به ایران منتقل شد.
رسانههای رسمی و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی این شهروند دوتابعیتی را به عنوان رئیس «گروه تندر»، رسانه منتسب به انجمن پادشاهی ایران در آمریکا، معرفی کردند. او در دادگاههای جمهوری اسلامی به «فساد فیالارض» متهم شد و دو سال و نیم پس از ربوده شدن و انتقال به ایران در اسفند ۱۴۰۱ با حکم دادگاه انقلاب تهران به «اعدام» محکوم شد.
شهاب دلیلی نیز از حدود هفت سال پیش در ایران زندانی است. او در سال ۱۳۹۵ برای حضور در خاکسپاری پدرش به ایران رفت، اما هنگام خروج از کشور دستگیر شد.
آقای دلیلی دو سال را در بلاتکلیفی در بازداشت نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی گذراند و سپس در دادگاهی به اتهام آنچه «همکاری با دولت متخاصم» عنوان شده، به ده سال زندان محکوم شد.
خداحافظی دو زندانی محکوم به اعدام در کهنوج پیش از انتقال به سلول انفرادی
خداحافظی دو زندانی محکوم به اعدام در زندان کهنوج پیش از انتقال به سلول انفرادی برای اجرای حکم؛ شخصی که ابتدا در ویدئو در حال در آغوش گرفتن دیگر زندانیان مشاهده میشود رسول نارویی نام داشت. آقای نارویی سحرگاه روز دوشنبه،۳۰ مرداد در زندان کهنوج اعدام شد.
ژاپن آب رادیواکتیو نیروگاه فوکوشیما را در اقیانوس رها میکند
پس از گذشت ۱۲ سال از یکی از بدترین فاجعههای هستهای جهان در نیروگاه اتمی فوکوشیما-دایچی ژاپن، توکیو اعلام کرد که از روز پنجشنبه این هفته، آب رادیواکتیو این نیروگاه آسیبدیده را تدریجاً در اقیانوس رها خواهد کرد.
این تصمیم درحالی گرفته میشود که چین که پیشتر تا حدی واردات مواد غذایی از ژاپن را متوقف و بهشدت از اعلام این خبر انتقاد کرده و هنگکنگ نیز اعلام کرده است که واردات محصولات دریایی از ۱۰ منطقه ژاپن را ممنوع خواهد کرد.
زمینلرزه عظیم و سونامی در زمستان سال ۲۰۱۱ تأسیسات هستهای فوکوشیما را کاملا فلج ساخت و از آن زمان، آبی که برای خنک کردن این نیروگاه استفاده میشد، در حالت آلوده به مواد رادیواکتیو باقی مانده بود.
ژاپن این میزان آب را که به اندازه بیش از ۵۰۰ استخر شنای بزرگ است، به مرور پاکسازی کرده و میگوید که رهاسازی آن اکنون بیخطر است.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز پس از بازرسی در ماه ژوئیه، گفت که طرح رهاسازی آب این نیروگاه با استانداردهای بینالمللی مطابقت دارد و تأثیر مواد رادیواکتیو باقیمانده در آن بر مردم و محیط زیست «ناچیز» است.
کارگردان تئاتر: حکم قضایی علیه سعید روستایی از سر استیصال است
همایون غنیزاده، کارگردان شناختهشده تئاتر، در واکنش به حکم قضایی علیه سعید روستایی، کارگردان فیلم «برادران لیلا»، در پستی اینستاگرامی نوشته که به نظر میرسد این حکم «از سر استیصال» دستگاه قضایی جمهوری اسلامی صادر شده است.
او با اشاره به بخشی از این حکم مبنی بر «خودداری از ارتباط و معاشرت با اشخاص فعال در عرصه فیلمسازی در ایام تعلیق»، نوشته «به لطف خودتان بخش بزرگی از جامعه هنری دیگر جزو اشخاص فعال این عرصه محسوب نمیشوند لذا سعید هم کماکان میتواند با خیال راحت به معاشرت با گروه گستردهای از دوستان بیکار و ممنوعالکار و غیرفعالش ادامه دهد.»
او افزوده از سعید خواسته بخش آخر حکم قضایی علیه خود مبنی بر گذراندن دوره فیلمسازی در دانشکده صدا و سیمای قم را حتماً انجام دهد و «ببیند آن پشت در کلاسهای قم کیست؟ این دوره فیلمسازی را چه کسانی آموزش میدهند؟ اساتیدش چه کسانی هستند؟ از روی چه کتابهایی این کار را میکنند؟ و بعد از گذراندن دوره بیاید و به همه ما منتقل کند.»
آقای غنیزاده اضافه کرده که «گذراندن این دوره میتواند مانند تابیدن نورافکنی باشد در زرفترین و تاریکترین دالانهای فکری ایشان نسبت به هنر و فیلمسازی و منافع ملی و اخلاقی.»
صدور شش ماه حبس و دیگر احکام قضایی علیه سعید روستایی با واکنشهای گسترده داخلی و خارجی مواجه شده است.
تسنیم: طالبان خبرنگار ما را بازداشت کرده است
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از بازداشت محمدحسین ولایتی که او را «عکاس و تدوینگر» خود معرفی کرده، توسط گروه طالبان در افغانستان خبر داد.
آن طور که تسنیم روایت کرده، محمدحسین ولایتی «شنبه هفته جاری و در حالی که بهصورت قانونی و از طریق مرز هوایی و در سفری غیرکاری وارد افغانستان شده بود و مدت ۱۰ روز نیز در کابل حضور داشت، هنگام بازگشت و در فرودگاه کابل بدون هیچگونه توضیح مشخصی بازداشت شده است.»
این خبرگزاری نوشته «طالبان علیرغم پیگیریها هیچ توضیحی ارائه نکرده که ولایتی را بنا به چه دلیلی بازداشت کرده است.»
هنوز از سوی گروه طالبان، اطلاعاتی در این زمینه منتشر نشده است.
اولین پرواز تجاری کره شمالی به پکن طی سه سال گذشته
اولین پرواز تجاری کره شمالی به چین طی سه سال گذشته انجام شد و هواپیمای شرکت ایر کوریو صبح سهشنبه از مبدا پیونگیانگ در فرودگاه پکن به زمین نشست.
پس از شیوع کرونا در اواخر ۲۰۱۹، کره شمالی مرزهای خود را بست و اکنون مدتی است که به تدریج مرزهای کشور را بازگشایی میکند.
به گفته شرکتهای گردشگری غربی فعال در کره شمالی، به نظر میرسد که این پرواز به بازگرداندن اتباع کره شمالی که در پی بسته شدن مرزها در چین گرفتار شده بودند، کمک کند.
کره شمالی یکی از منزویترین کشورهای جهان از نظر سیاسی و اقتصادی است.
تردد قطارهای باری و کشتیها در سال گذشته به آرامی افزایش یافته و ماه گذشته، هیئتهای دولتی چین و روسیه برای اولین بار از زمان شروع همهگیری کرونا از پیونگیانگ بازدید کردند.
یک دیپلمات به رویترز گفت که ایر کوریو همچنین پروازهای خود را به ولادیوستوک در روز جمعه برنامهریزی کرده که اولین پرواز کره شمالی به روسیه از زمان همهگیری کرونا خواهد بود.
مادر مهسا امینی: جایی در کنار رویاهای بزرگ مردم این دیار تا ابد زنده میمانی
مژگان افتخاری، مادر مهسا (ژینا) امینی با انتشار تصویر تازهای از دختر جانباختهاش در حبس پلیس امنیت اخلاقی، در یک استوری اینستاگرامی نوشت که او در دل مردم «جاودانه» شده و شهروندان از گوشه و کنار ایران، فارغ از «نژاد، آیین، زبان و اندیشه»، به دیدار آرامگاه فرزندش میآیند.
در این پُست خطاب به مهسا که مرگ او جرقه آغاز اعتراضات اخیر ایران بود، آمده «تو در قلبهای پاک مردمان نیکسرشت این دیار جایی کنار رویاهای بزرگشان تا ابد زنده خواهی ماند.»
خانم افتخاری به «آن مادربزرگ مهربان آذریزبان که به سختی توان راه رفتن دارد اما با وجود بسته شدن بخش داخلی آرامستان به روی خودروها قسمتی از مسیر را به کمک دخترخانم زیبایش با عصا طی میکند»، پسر نوجوان نوازنده از شمال کشور، دختر فرهیخته کُرد و کودکان خوشزبان بلوچ که برای مهسا شعر میخوانند، اشاره کرده است.
همزمان با نزدیک شدن سالروز مرگ مهسا امینی، فشارها بر خانوادههای دادخواه و معترضان افزایش یافته است.
وزیر ارشاد: نام وزارتخانه را «متناسب با نگاه انقلابی» تغییر میدهیم
وزیر ارشاد جمهوری اسلامی اعلام کرد که دولت قصد دارد نام وزارتخانه متبوعش را «متناسب با نگاه بلند انقلابی» تغییر دهد.
محمدمهدی اسماعیلی شامگاه دوشنبه در یک برنامه تلویزیونی در این زمینه گفت: «برنامه ما این است که متناسب با نگاه بلند انقلابی و متناسب با نگاههای جدید در حوزه مدیریت فرهنگی، نام جدیدی را انتخاب کنیم.»
او افزود: «اگر این تغییر نام در مجلس تصویب شود، تغییر مهمی برای تحقق رویاپردازیها و جهتگیریها که لازمه حوزه فرهنگ و هنر است، صورت میگیرد.»
پس از انقلاب ایران، بخشهای عمدهای از وزارت فرهنگ و هنر سابق و وزارت اطلاعات و جهانگردی سابق ادغام شدند و وزارت «ارشاد اسلامی» تشکیل شد.
سپس این وزارتخانه به وزارت «فرهنگ و ارشاد اسلامی» تغییر نام یافت، اما نویسندگان و هنرمندان ایرانی به دلیل نقش این وزارتخانه در اعمال سانسور، فقط آن را «وزارت ارشاد» مینامند.
وزارت ارشاد به ویژه از زمان آغاز اعتراضات سراسری اخیر محدودیتهای گستردهای را علیه هنرمندان اعمال کرده است.