اعتصاب غذای بهاره هدایت در اعتراض به «سرکوب مضاعف» در جمهوری اسلامی
بهاره هدایت، فعال سیاسی زندانی، در اعتراض به آنچه «سرکوب مضاعف» در جمهوری اسلامی خواند، دست به اعتصاب غذا زد.
او روز جمعه ۱۰ شهریور با ارسال پیامی از زندان اوین گفت «در آستانه سالگرد "قتل دختر ایران" مهسا امینی، قاتلانش دست به سرکوب مضاعف زدهاند تا نام اویی را که "اسم رمز ما" شد، از خاطرمان و از وجدانمان بزدایند».
او در ادامه به بازداشت فعالان سیاسی، رسانهای و هنرمندان اشاره کرده و گفته است جمهوری اسلامی در تلاش است که واقعیتها را وارونه کرده و آن را عادی جلوه دهد: «عادی جلوه دهد که صدها و هزاران جوان این مرز و بوم را به خاک و خون کشیده به جرم رقصیدن همچون جواد روحی و خدانور، به جرم وجدان بیدار همچون نیکا و سارینا. عادی جلوه دهد که دانشگاه را از دانشجو گرفته تا استاد قلع و قمع کرده و عادی جلوه دهد که در آستانه سالگرد مهسا خانوادههای داغدار را زیر ضرب بیامان سرکوب گرفته است».
خانم هدایت که پیش از این هفت سال را در زندان گذرانده بود، اکنون برای تحمل چهار سال حکم زندان بهدلیل اعتراض به سرنگونی هواپیمای اوکراینی توسط سپاه پاسداران، در زندان اوین محبوس است.
او پیشتر در آذرماه سال ۱۴۰۱، در اوج اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، در نامهای دیگر ضمن برشمردن جدایی مسیر جنبش اعتراضی ۱۴۰۱ از جریان اصلاحطلبان گفته بود که «جمهوری اسلامی باید برود، زیرا سرشت و سرنوشتش تباهی است».
پای یک شرکت آرایشی به دلیل تبلیغات به دادگاه باز شد
تبلیغات یک شرکت لوازم آرایشی در تهران، ظاهراً پای این شرکت را به دادگاه باز کرده است.
اخیراً تبلیغاتی در فضای مجازی برای محصولات آرایشی شرکت دافی که از برندهای هلدینگ سیلانه سبز است، منتشر شده، که در این تبلیغات از یک ترانه با عنوان «زیر سن قانونی» استفاده شده است.
همچنین تبلیغاتی از این شرکت در سطح شهر تهران به نمایش گذاشته شده که از بخشهایی از این ترانه در آن استفاده شده است.
اکنون یک مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مدعی شده که پرونده این شرکت لوازم آرایشی به دادگاه ارجاع داده شده است. عباس محمدیان، مدیرکل دفتر تبلیغات وزارت ارشاد، این موضوع را در گزارشی که بخش خبری بیستوسی تلویزیون دولتی ایران منتشر کرده، بیان کرده است.
هنوز واکنشی از این شرکت لوازم آرایشی به این موضوع منتشر نشده است.
دانمارک خواستار کاهش کارکنان سفارت روسیه در کپنهاگ شد
دانمارک روز جمعه دهم شهریور از روسیه خواست تا شمار کارکنان سفارتخانهاش در کپنهاگ را کاهش دهد.
این تصمیم به دنبال آن اتخاذ شده که مذاکرات دو کشور برای افزایش شمار دیپلماتهای دانمارکی در روسیه ناکام مانده است.
آسوشیتدپرس به نقل از وزارت خارجه دانمارک مینویسد که دو کشور برای مدتی طولانی بر سر صدور ویزا برای کارکنان سفارت این کشور در مسکو مشغول مذاکره بودهاند و این مذاکرات تا کنون نتیجهای در بر نداشته، چرا که در دیگر سو روسیه به دفعات، خواستار صدور ویزا برای مأموران امنیتی خود بوده است.
بر اساس بیانیه وزرات خارجه دانمارک، روسیه باید تا ۲۹ سپتامبر، هفتم مهرماه، پنج تن از دیپلماتها و ۲۰ تن از کارکنان اداری و فنی سفارتخانه خود در کپنهاگ را کاهش دهد.
هشدار درباره وضع جسمانی و احتمال نابینایی جعفر ابراهیمی، معلم زندانی
وکیل جعفر ابراهیمی در گفتوگو با کانال «شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران» درباره وضع جسمی این معلم زندانی هشدار داد.
به گفته عرفان کرمویسی، آقای ابراهیمی سالها دچار بیماری التهاب روده و دیابت بوده و این بیماریها از زمان انتقال او به زندان اوین در اردیبهشت پارسال تشدید شده و به وخیمترین وضعیت خود رسیده است.
بنا بر اعلام وکیل آقای ابراهیمی، حبس موکل او در حالی ادامه دارد که اداره پزشکی قانونی بهمن ماه سال گذشته خواستار اقدامات تشخیصی فوری برای این معلم زندانی شده بود. آقای کرمویسی هشدار داده که ادامه این وضعیت منجر به «تار شدن بینایی و در موارد شدیدتر نابینا شدن» آقای ابراهیمی خواهد شد.
افزایش خشونتها در سوریه؛ ۴۴۰ کشته در ماه اوت
دیدهبان حقوق بشر سوریه، مستقر در لندن، میگوید اوت امسال، خونبارترین ماه طی ۱۹ ماه گذشته در سوریه بوده است.
بر اساس این گزارش، طی ماه اوت دستکم ۴۴۰ نفر، از جمله ۳۴ کودک و ۱۴ زن در خشونتهای سوریه جان باختهاند. طی این ماه همچنین هشت نفر به خاطر شکنجه در زندانهای دولت سوریه کشته شدهاند. در طرف مقابل، ارتش سوریه نیز در درگیری با مخالفان، متحمل ۱۳۶ نفر تلفات در ماه اوت شده است.
خشونتها در روز جمعه ۱۰ شهریورماه، اولین روز ماه سپتامبر، نیز ادامه داشته و بنابر گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، دست کم ۱۸ تن از نیروهای ارتش سوریه در درگیریها با اعضای گروه «تحریر الشام» در استان لاذقیه کشته شدند. هنوز آمارهایی از تلفات گروه تحریر الشام منتشر نشده است.
افزایش خشونتها در سوریه در حالی است که از نیمه ماه گذشته میلادی، بار دیگر اعتراضات خیابانی در سوریه علیه رژیم بشار اسد آغاز شده و روز جمعه، هزاران نفر در شهر سویدا در جنوب این کشور علیه بشار اسد، شعار دادند.
سقوط سهم روسیه از تجارت خارجی اتحادیه اروپا به زیر دو درصد
آمارهای جدید اتحادیه اروپا نشان میدهد که سهم روسیه از واردات ۲۷ عضو اتحادیه از ۹.۶ درصد در دوران قبل از تهاجم نظامی کرملین به اوکراین به ۱.۷ درصد در ژوئن امسال سقوط کرده است.
بر اساس گزارش «یوروستت»، نهاد آماری اتحایه اروپا، سهم روسیه از صادرات اعضای این اتحادیه نیز از ۳.۸ درصد در فوریه ۲۰۲۲ به ۱.۴ درصد در ماه ژوئن امسال سقوط کرده است.
در مجموع سهم روسیه در تجارت خارجی اتحادیه اروپا به زیر دو درصد کاهش یافته است. منابع انرژی بخش اعظمی از صادرات روسیه به اتحادیه اروپا در دوران قبل از تهاجم نظامی این کشور به اوکراین و تحریمهای غرب را تشکیل میداد و تراز تجارت خارجی نیز به شدت به نفع روسیه بود.
آمارهای یوروستت نشان میدهد که تراز تجارت خارجی روسیه و اتحادیه اروپا در مارس پارسال ۱۸.۵ میلیارد یورو به نفع روسیه بود، اما ژوئن امسال به ۴۰۰ میلیون یورو سقوط کرده است.
پیشتر روسیه بزرگترین تامین کننده انرژی اتحادیه اروپا بود، اما طی یک و نیم سال گذشته سهم روسیه از تامین گاز اتحادیه اروپا از ۳۸.۵ درصد به ۱۳ درصد و سهمش از تأمین نفت این اتحادیه از ۲۹ درصد به ۲.۳ درصد کاهش یافته است.
حکم «شستن میت» در یک پرونده عدم رعایت حجاب اجباری نقض شد
حکم دادگاه کیفری ورامین در مورد «شستن میت» در یک پرونده عدم رعایت حجاب اجباری در شعبه اول دیوان عالی کشور نقض، و درخواست اعاده دادرسی در این پرونده پذیرفته شده است.
وکلاپرس، وبسایتی به بررسی آرای قضایی و پوشش اخبار حقوقی میپردازد، این موضوع را به نقل از حساب اینستاگرام پیمان عبدغیور یکی از وکلای مدافع این پرونده منتشر کرده است. این وبسایت حقوقی همچنین متن و تصاویر مرتبط با حکم دیوان عالی کشور را نیز بازتاب داده و از این حکم به عنوان «رأیی قابل توجه» یاد کرده است.
در تیر ماه امسال شعبه ۱۰۴ دادگاه کیفری ورامین، یک زن به سبب امتناع از رعایت حجاب اجباری در خودرو به «شستن میت برای مدت یک ماه» محکوم کرده بود. البته اتهام «عدم رعایت حجاب»، جریمه نقدی ۳۱ میلیون ریالی بدل از دو ماه حبس به دنبال داشت اما، دادگاه برای متهم «یک ماه شستن میت در غسالخانه تهران»، به عنوان مجازاتی تکمیلی در نظر گرفته بود.
وکلاپرس میگوید در رأی دیوان عالی کشور، ایرادات شکلی و ماهوی رأی دادگاه ورامین یادآوری شده و آمده است که تعیین خدمات عمومی [به عنوان مجازات جایگزین] برای متهم، «از جهت نوع، مدت و ساعات خدمات عمومی رایگان» باید با اخذ رضایت از او صورت گیرد.
پیشتر در مردادماه امسال دیوان عالی کشور، رأی دیگری را علیه یک زن مخالف حجاب اجباری را به دلیل قابل پذیرش نبودن مجازات تعیینشده برای متهم نقض کرده بود. در این پرونده یک زن بهدلیل عدم رعایت حجاب اجباری به «توقیف یکساله خودرو و ابطال گواهینامه»، و ۲۷۰ ساعت خدمات عمومی رایگان به عنوان نظافتچی اماکن، محکوم شده بود.
محکومیت دو عضو گروه افراطی آمریکایی در پرونده حمله به کنگره
دو سال و ۹ ماه پس از حمله نیروهای راست افراطی آمریکا به ساختمان کنگره در واشینگتن، دادگاهی در این کشور روز پنجشنبه رهبران گروه موسوم به «مردان مغرور» [Proud Boys] را که در صدر آن شورش بودند، به حبس طویلالمدت محکوم کرد.
به گزارش شبکه سیانان و گاردین، جوزف بیگز به ۱۷ سال حبس و زاکاری ریل به ۱۵ سال حبس در پرونده اتهامی تبانی و فتنه علیه نهادهای قانونی آمریکا محکوم شدند. هر دو از نظامیان پیشین آمریکا هستند.
قاضی حکم داد که هدف شورش جلوگیری از انتقال مسالمتآمیز قدرت از دونالد ترامپ به جو بایدن در انتخابات سه سال پیش بود. نیروهای شورشی حامی دونالد ترامپ بودند و اعلام ریاستجمهوری آقای بایدن را «جعل نتیجه» میدانستند.
دادستانی خواهان حکم ۳۳ سال حبس برای جوزف بیگز به دلیل نقش او در تدارک راهپیمایی به سوی کنگره بود اما وی ابراز «پشیمانی» کرد و در دادگاه گفت که «تروریست نیست».
متهمان دیگری از مهرههای گروه «مردان مغرور» مانند انریکه تاریو، ایتان نوردین و دومینیک پزولا در این پرونده محکوم شده و قرار است حکم آنها هفته آینده اعلام شود.
در مجموع تاکنون ۶۰۰ تن از ۱۱۰۰ متهم پرونده شورش در کنگره محاکمه و محکوم شدهاند. ادامه محاکمات با اوجگیری کارزار انتخاباتی ریاستجمهوری آمریکا و چهار پرونده اتهامی دونالد ترامپ، نامزد برتر جمهوریخواهان، همزمان شده است.
درگیری میان ارمنستان و آذربایجان چند کشته و زخمی به جا گذاشت
برخورد مسلحانه ارتشهای ارمنستان و آذربایجان در بامداد روز جمعه، دهم شهریور، به مرگ دو سرباز ارمنی، جراحت یک نظامی دیگر این کشور و زخمی شدن دو نظامی آذربایجانی منجر شد.
از یک سو وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که پایگاههای نظامیانش در شرق این کشور در نزدیکی شهر سوتک هدف بمباران هوایی آذربایجان قرار گرفت. همزمان آذربایجان اعلام کرد که ارمنستان نیروهای آذری را در منطقه کلبچر با خمپاره هدف قرار داده بود.
ایروان و باکو از زمان استقلال از بعد از فروپاشی شوروی در طول چند دهه برسر اراضی قرهباغ علیا اختلافات عمیق داشته و با یکدیگر جنگیدند.
رهبران طرفین دو سال پیش با میانجیگری روسیه به یک توافق آتشبس متعهد شدند، اما درگیریهای مرزی که گاه تلفاتی در میان نظامیان و غیرنظامیان داشته، با وجود وساطتهای اتحادیه اروپا، سازمان ملل و روسیه، ادامه یافته است.
شبکه جهانی بیبیسی روز ۹ شهریور گزارش داد که در نتیجه بسته ماندن دالان مرزی لاچین در ۹ ماه اخیر، کمبود شدید مواد غذایی، دارو، سوخت و سایر کالاهای اساسی در قرهباغ ایجاد شده است.
بر اساس این گزارش، حدود ۱۲۰ هزار ارمنی باقیمانده در منطقه قرهباغ که اکنون در حاکمیت آذربایجان است، در دوره اخیر در شرایط فلاکت زندگی میکنند و برای تهیه یک قرص نان که جیرهبندی شده باید ساعات طولانی از وقت روز را در صف بگذرانند.
پیام انجمن خانوادههای هواپیمای اوکراینی در آستانه سالگرد مهسا امینی: مبارزه ادامه دارد
در آستانه سالگرد جان باختن مهسا امینی، انجمن خانوادههای قربانیان هواپیمای اوکراینی با انتشار ویدئویی در شبکههای اجتماعی بار دیگر بر تداوم «مبارزه» خود علیه جمهوری اسلامی تاکید کرد.
این انجمن در حساب خود در اکس (توئیتر سابق) نوشت: «نامش را فریاد کن. نامشان را فریاد کن. نام آنها که ایستادهاند. نام دختران و پسران شجاع ایران را. نام آنها که به خاک افتادند. نام آنها که گفتند نه. نام آنها که در زندانند. نام آنها که میجنگند.»
در این بیانیه که از سوی حامد اسماعیلیون، از اعضای این انجمن و چهرههای شاخص اپوزیسیون، بازنشر شده، آمده است: «نامش را فریاد کن. این مبارزه تا سقوط دیکتاتور ادامه دارد.»
این بیانیه در حالی منتشر شده است که قرار است همزمان با اولین سالگرد جان باختن مهسا امینی، تجمعها و تظاهراتی از سوی ایرانیان خارج از کشور برگزار شود.
مهسا امینی، زن جوان ۲۲ ساله اهل سقز، در شهریورماه سال گذشته به دست گشت ارشاد در تهران بازداشت شد و در بازداشت این نهاد جان باخت. مرگ او جرقه اعتراضاتی را در ایران زد که از نظر گستردگی و طولانی بودن در حکومت جمهوری اسلامی سابقه نداشته است.