محرومیت الهه محمدی، روزنامهنگار زندانی، از اعزام فوری به مرکز درمانی
همسر الهه محمدی، روزنامهنگار زندانی که پس از تهیه گزارش از مراسم خاکسپاری مهسا امینی بازداشت شده، میگوید مسئولان زندان اوین از اعزام الهه به مرکز درمانی برای انجام «سونوگرافی» خودداری میکنند.
سعید پارسایی عصر دوشنبه در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) ضمن اشاره به موانع بر سر راه دسترسی همسرش به خدمات درمانی نوشت: نزدیک به دو ماه است که پزشک زندان اوین، «اعزام اورژانسی» الهه محمدی را برای انجام سونوگرافی ثبت کرده است.
به نوشتۀ آقای پارسایی، در این مدت «یک بار پس از اعزام، با وجود پنج بار هماهنگی خانواده با بیمارستان آپادانا و پزشک مربوطه، پزشک از ویزیت الهه خودداری کرد».
او افزوده که پس از دریافت نوبت از یک مرکز درمانی دیگر، اینبار مسئولان زندان از اعزام این روزنامهنگار خودداری کردند و دو روز بعد، آنها بدون اطلاع قبلی به آقای پارسایی و خانوادۀ محمدی، الهه را «به سمت مرکز درمانی نامشخصی بردند که با مخالفت و مقاومت الهه، به زندان برگشت».
الهه محمدی، خبرنگار روزنامه «هممیهن» که مراسم تشییع جنازه مهسا امینی در شهر سقز، زادگاهش، را پوشش داده بود، در همان روزهای نخست اعتراضات سراسری توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.
او روز چهارم مرداد امسال در جلسه نهایی رسیدگی به پرونده خود در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران با رد اتهامات انتسابی گفت که «ارتباطی با هیچ دولت خارجی» نداشته و افتخار میکند که در کنار مردم مانده تا صدایشان باشد.
اتهامات این خبرنگار «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» اعلام شده است.
الهه عسکری، عکاس و وبلاگنویس، با قرار وثیقه آزاد شد
گزارشها حاکی است که الهه عسکری، عکاس و وبلاگنویس، روز دوشنبه٬ ششم شهریور ماه، با قرار وثیقه آزاد شد.
به گزارش هرانا٬ آزادی خانم عسگری از زندان اوین با تودیع وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی صورت گرفته است.
الهه عسکری که بهتازگی به ایران بازگشته بود، روز چهارشنبه بیست و پنج مرداد ماه، «در خارج از اداره گذرنامه» بازداشت شد. به نوشته برادر خانم عسکری، او روز چهارشنبه برای پس گرفتن مدارک و گوشی تلفن همراه خود که به هنگام بازگشت به کشور در فرودگاه ضبط شده بود به اداره گذرنامه رفته بود.
امانوئل مکرون خواستار آزادی شهروندان فرانسوی بازداشتی در ایران شد
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، روز دوشنبه ششم شهریور خواستار آزادی چهار شهروند فرانسوی بازداشتی در ایران شد.
رئیس جمهور فرانسه در جمع سفیرای این کشور در پاریس تاکید کرد که چهار شهروند فرانسوی در وضعیتی «غیرقابل قبول» بسر میبرند.
امانوئل مکرون گفت: «هیچ چیزی بازداشت اتباع فرانسوی در زندانها و در شرایطی غیرقابل قبول در ایران» را توجیه نمیکند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، لوئی ارنو کارمند٬ سسیل کولر عضو سندیکای نیروی کارگر فرانسه و همسرش ژاک پاریس و فرد چهارمی که هویت او اعلام نشده، چهار شهروند فرانسوی بازداشتی در ایران هستند.
لویی آرنو ۳۵ ساله، شاغل در امور بانکی است که تابستان ۱۴۰۱ تصمیم گرفت به همه کشورهای «جاده ابریشم» سفر کند. او در پی مسافرت به ایتالیا، یونان، ترکیه، گرجستان و ارمنستان، ۱۱ شهریور پارسال وارد خاک ایران و روز ششم مهر بازداشت شد.
سسیل کولر، عضو سندیکای نیروی کارگر فرانسه، و همسرش ژاک پاریس که با روادید گردشگری به ایران سفر کرده بودند، ۱۱ اردیبهشت سال گذشته همزمان با «روز جهانی کارگر» توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند.
پس از پنج ماه، جمهوری اسلامی مهرماه پارسال اعترافات اجباری این زوج فرانسوی را منتشر و آنها را به «جاسوسی» متهم کرد.
وزارت خارجه فرانسه بلافاصله پس از پخش اعترافات اجباری این زوج فرانسوی واکنش نشان داده و جمهوری اسلامی را به «گروگانگیری حکومتی» متهم کرده بود
کاخ سفید : آمریکا «به طور فزایندهای اطمینان دارد» پریگوژین در سقوط هواپیما کشته شده است
کارین ژان پییر، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه ششم شهریور گفت ایالات متحده «به طور فزایندهای اطمینان دارد» یوگنی پریگوژین، رهبر گروه مزدوران واگنر در سقوط هواپیمای جت خصوصی در شمال مسکو کشته شده است.
کارین ژان پییر این موضوع را پاسخ به پرسشی در خصوص ارزیابی کاخ سفید از دلایل سقوط هواپیمای یوگنی پریگوژین مطرح کرد.
سخنگوی کاخ سفید گفت: «ما به طور فزایندهای اطمینان داریم که پریگوژین در سانحه هوایی که در روز چهارشنبه گذشته اول شهریور رخ داد، جان خود را از دست داده است.»
کمیته تحقیق روسیه روز گذشته کشته شدن یوگنی پریگوژین در سقوط هواپیمای جت خصوصی در شمال مسکو را به شکل رسمی تأیید کرد.
مقامهای روسیه پیش از این گفته بودند پریگوژین و دیمیتری اوتکین، یکی از فرماندهان ارشد واگنر، از مسافران این هواپیما بودند که از مسکو عازم سن پترزبورگ بود.
در بیانیۀ کمیته تحقیق آمده است که آزمایشهای «مولکولی-ژنتیک» که بخشی از این تحقیقات بودند، کامل شده و بر اساس نتایج آن، هویت ۱۰ قربانی با فهرست مسافران یکسان است.
در همین حال، کانالهای تلگرامی حامی گروه واگنر دربارۀ این که پریگوژین در آن جت خصوصی واقعاً حضور داشته ابراز تردید کردهاند.
حامیان مزدوران واگنر اینگونه استدلال کردهاند که پریگوژین با توجه به این که میدانست احتمال سوءقصد به او وجود دارد و اقدامهای امنیتی و احتیاطی لازم را رعایت میکرد، بعید است سوار هواپیما شده باشد.
مقامهای مسکو هنوز دلیل سقوط این هواپیما را اعلام نکردهاند.
سخنگوی کرملین روز سوم شهریور سقوط جت خصوصی یاد شده را «مصیبتبار» خواند و گمانهزنیها درباره دست داشتن حکومت روسیه و نقش ولادیمیر پوتین در آن را که از طرف کشورهای غربی مطرح شده بود، «دروغ محض» دانست.
یک روز پیشتر، دو مقام آمریکایی که نام آنها فاش نشد احتمال دادند یک «موشک زمین به هوا» که از داخل خاک روسیه شلیک شد، باعث سقوط این هواپیما شده است.
آقای پوتین، در همان روز با شکستن سکوت خود درباره سقوط هواپیما، به خانواده یوگنی پریگوژین تسلیت گفت و از او با افعال گذشته یاد کرد.
اردوغان برای گفتوگو درباره توافق صادرات غلات به روسیه سفر میکند
سخنگوی حزب حاکم ترکیه، عدالت و توسعه، روز دوشنبه ۶ شهریور اعلام کرد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور، به زودی از روسیه بازدید خواهد کرد تا درباره طرح شکستخورده سازمان ملل برای صادرات غله اوکراین از دریای سیاه با مقامات روس گفتوگو کند.
سازمان ملل متحد و ترکیه سال گذشته زمینه توافقی را در رابطه با صادرات غله اوکراین فراهم کردند، اما این توافق ماه گذشته و در پی خروج مسکو از آن به پایان رسید. آنکارا در تلاش است روسیه را به این توافق بازگرداند تا بار دیگر امکان صادرات دهها میلیون تن غلات اوکراین از بندر اودسا فراهم شود.
عمر چلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه، گفت که آقای اردوغان به زودی از شهر بندری سوچی در روسیه بازدید میکند. وی اما توضیحی نداد که آیا رئیس جمهوری ترکیه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، دیدار خواهد داشت.
وی به خبرنگاران گفت: «پس از این سفر ممکن است تحولاتی رخ دهد و اتفاقات جدیدی در مورد معامله غله بیفتد.»
کرملین روز جمعه گفت که دو کشور در رابطه با دیدار پوتین و اردوغان در آینده نزدیک به تفاهم رسیدهاند.
خبرگزاری بلومبرگ به نقل از دو منبع مطلع گزارش داده که انتظار میرود اردوغان هفته آینده، پیش از سفر به هند برای حضور در نشست گروه ۲۰، با پوتین در روسیه دیدار کند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن/ک.ر
بازداشت «بیش از ۷۰۰ شهروند کرد» در هشت ماه گذشته
سایت حقوق بشری «ههنگاو» اعلام کرد شمار شهروندان کرد بازداشتشده در ایران در هشت ماه گذشته به ۷۰۱ تن رسید.
«ههنگاو» روز دوشنبه، ششم شهریور، با اشاره به بازداشت پنج شهروند کرد نوشت آمار این شهروندان «معادل ۵۲.۵ درصد کل بازداشتیها در ایران» است.
با نزدیک شدن به سالگرد مرگ مهسا (ژینا) امینی که اهل سقز بود در بازداشت گشت ارشاد، نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی فشار گستردهای را در مناطق مختلف کردنشین ایران اعمال کردهاند و بسیاری از شهروندان کرد با احضار، بازداشت و احکام سنگین روبهرو شدهاند.
دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی از سالهای دهه ۱۳۶۰ تاکنون سوابق متعدد و طولانی در آزار، بازداشت و زندانی کردن شهروندان کرد معترض دارند.
آموزش و پرورش: ۲۷ درصد کلاس اولیها هنوز ثبتنام نکردهاند
در حالی که کمتر از یک ماه به بازگشایی مدارس در ایران زمان باقی است، یک مقام وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که هنوز «۲۷ درصد کلاس اولیها ثبت نام نکردهاند».
این رقم در حالی است که بر اساس جدول ارائه شده از سوی آموزش و پرورش، برای دیگر کلاسهای مقطع دبستان، فقط کمتر از ده درصد از دانشآموزان ثبت نام نکردهاند.
مجتبی هاشمی، مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش، عدم مراجعه این دسته از کودکان ایران برای ثبت نام در مدارس را تصمیم عامدانه خانوادهها دانست.
او روز سهشنبه به رسانههای ایران گفت: «در محاسباتی که انجام دادیم، افرادی که برای ثبتنام مراجعه نکردهاند، خودشان نخواستهاند که برای ثبتنام به مدارس مراجعه کنند.» او درباره این «محاسبات» توضیحی نداد.
طبق آخرین آمار آموزش و پرورش، تا به امروز در مجموع ۱۷ درصد دانشآموزان ایران در مدارس ثبت نام نکردهاند.
اسفندماه پارسال مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گزارش داد که در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بیش از ۹۱۱ هزار دانشآموز در ایران از تحصیل بازماندند.
استان سیستان و بلوچستان در دو شاخص «بازماندگی از تحصیل» و «ترک تحصیل» بدترین وضع را در میان دیگر استانهای ایران دارد.
استاد تعلیقی دانشگاه تهران: وضعیت کنونی ایران «بدتر از حمله مغول» است
داریوش رحمانیان، مورخ و استاد تعلیقی دانشگاه، با اشاره به فرار مغزها به دلیل سیاستهای جمهوری اسلامی این مشکل کشور را «بدتر از حمله مغول» توصیف کرد.
این استاد تاریخ دانشگاه تهران که اخیراً تعلیق شده روز یکشنبه، پنجم شهریورماه، به شبکه شرق گفت: «کشور ما به سمتی میرود که از یک سو زبالهگرد و فعله وارد میکند که البته عزیز و محترم هستند، اما از سوی دیگر هنرمند، متفکر، فیلسوف، کارگردان، دانشمند، مهندس، نقاش و پزشک صادر میکند به کشورهای دیگر.»
آقای رحمانیان در ادامه با انتقاد از موج جدید اخراج اساتید دانشگاهها گفت جوانان ایرانی وقتی میبینند که اساتید «به این آسانی تعلیق، حذف و اخراج میشوند» و حقوق ناکافی میگیرند، «به فکر مهاجرت از کشور میافتند».
از زمان آغاز اعتراضات زن، زندگی، آزادی در ایران شماری از استادان دانشگاههای تهران، فردوسی مشهد، دانشگاه اصفهان، دانشگاه هنر تهران، دانشگاه کرمان، دانشگاه حکیم سبزواری، دانشگاه هنر، دانشگاه بهشتی و دیگر دانشگاههای ایران به خاطر حمایت از دانشجویان معترض از کار «تعلیق» یا «اخراج» شدهاند. این روند با نزدیک شدن به سالگرد مهسا امینی سرعت گرفته است.
کانون صنفی استادان دانشگاهی ایران روز یکشنبه در بیانیهای با اشاره به تشکیل «صدها پرونده» برای استادان دانشگاه به موج اخراج استادان اعتراض کرد و خواهان توقف روند «احضار» و «اخراج» استادان دانشگاهها شد.
رئیس صندوق توسعه ملی ایران: مردم نگرانند که روزی عملهٔ کشورهای همسایه شویم
مهدی غضنفری، رئیس صندوق توسعه ملی ایران، میگوید با شتابی که کشورهای همسایه در توسعه دارند «مردم نگرانند که روزی نیاید که ما عمله کشورهای همسایه شویم».
آقای غضنفری روز سهشنبه، هفتم شهریور، در گفتوگو با کانال «نود اقتصادی» با بیان این که علاوه بر «سازوبرگ نظامی» یکی از مؤلفههای اقتدار ملی «توسعه اقتصادی با نرخ رشد بالاست» گفت اگر ما از این مؤلفه غافل شویم ممکن است کشورهای همسایه با درآمدهای سرشار و رفاهی که ایجاد کردهاند «ما را از نیروی انسانی و فرصتهای سرمایهگذاری که داریم، خالی کنند».
رئیس صندوق توسعه ملی افزود با این روند ممکن است ما در آینده به کشوری تبدیل شویم که گاز را از ترکمنستان و گندم را از عربستان وارد کنیم، کارهای پزشکی ما را عمان و قطر و لجستیک دریایی و هواییمان را امارات انجام دهد.
طی چندین سال گذشته بسیاری از اقتصاددانان در مورد فرار سرمایه و نخبگان از ایران به دلیل سیاستهای امنیتی جمهوری اسلامی هشدار دادهاند.
مدیر رصدخانه مهاجرت ایران مردادماه امسال در نشستی یادآور شد، بهرغم هشدارها در چند سال اخیر مبنی بر «مهاجرت عام یا تودهوار»، دستههای مختلف اعم از نخبگان و متخصصان با مهارتهای گوناگون، آماده مهاجرت از کشور هستند، «زیرا ظرفیت استفاده از سرمایه انسانی خود را فعال نکردهایم، بهویژه در حوزه نخبگانی».
در موردی دیگر سازمان آمار ترکیه اوایل امسال اعلام کرد با وجود کاهش ۴۰ درصدی خرید خانه در ترکیه از سوی شهروندان خارجی، ایرانیها همچنان در دسته بهترین مشتریان ترکها قرار دارند.