لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۱۲
۲۳:۱۲ ۱۸.۵.۱۴۰۲

تازه‌ترین اخبار ایران و جهان در روز چهارشنبه را اینجا بخوانید

۲۳:۱۴ ۱۸.۵.۱۴۰۲

حقوقدان منتقد به نمایندگان: دروغ نگویید؛ اصل ۸۵ ابزاری است برای مخفی‌کاری شما

محسن برهانی، حقوقدان منتقد، در توئیت تازه‌ای به مجلس شورای اسلامی انتقاد کرده که «تا دیروز ادعای شفافیت در آرا را داشت»، اما «به موضوع حجاب که رسید می‌خواهند ملت نفهمند چه بحث‌هایی در صحن مجلس خواهد شد و چگونه حقوق مردم به حراج گذاشته می‌شود».

آقای برهانی روز چهارشنبه با اشاره به طرح گروهی از نمایندگان مجلس برای فرستادن لایحه «عفاف و حجاب» دولت ابراهیم رئیسی به یک کمیسیون ویژه در قالب اجرای اصل ۸۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی، گفته که «دروغ نگویید: اصل ۸۵ ابزاری است برای مخفی‌کاری شما».

طبق این اصل، مجلس شورای اسلامی می‌تواند اختیار وضع بعضی قوانین را به کمیسیون‌های داخلی خود تفویض کند و در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌کند، پس از تأیید شورای نگهبان، به‌صورت آزمایشی اجرا می‌شود.

آقای برهانی روز ۱۵ مرداد نیز در توئیتی با «ننگین» خواندن لایحۀ حجاب اجباری نوشت که در تنظیم متن نهایی این لایحه سه نفر شامل «آقایان قالیباف، (موسی) غضنفرآبادی و جلیل محبی» نقش کلیدی داشتند.

به نوشتۀ این وکیل دادگستری، آنها «لایحه قوه قضائیه را کنار گذاشتند، شخصی در سه روز نوشته‌ای را آماده کرد و دور هم‌ نشستند و تمامش کردند.»

او این نحوۀ قانون‌نویسی را «مایۀ ننگ» خوانده و افزوده: «کمیسیون و مجلس شورای اسلامی هم که یک شوخی بی‌مزه‌اند.»

به نظر می‌رسد که برخی از نمایندگان مجلس قصد دارند در آستانه انتخابات اسفندماه، این موضوع به صورت محرمانه و دور از چشم رسانه‌ها و موکلان‌شان بررسی و تصویب شود.

حسن نوروزی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس، روز سه‌شنبه در این زمینه گفت که تصویب لایحة «عفاف و حجاب» در صورت ارسال به صحن علنی حدود سه ماه طول می‌کشد، و از روند غیرشفاف تصویب آن ذیل اصل ۸۵ و بدون رای‌گیری در مجلس دفاع کرد.

۰۲:۲۰ ۱۹.۵.۱۴۰۲

حضور بی‌سابقه زنان در ورزشگاهی خارج از تهران

امروز و در اتفاقی بی‌سابقه، زنان توانستند بعد از ۴۴ سال، در ورزشگاهی خارج از تهران، برای تماشای یک مسابقه فوتبال در ورزشگاه حضور داشته باشند.

در حالی ویدئوی این اتفاق مهم، در رسانه‌های دولتی داخل ایران نیز انعکاس یافت، که بازی امروز پرسپولیس و آلومینیوم اراک، در ورزشگاه خالی از تماشاگر آزادی برگزار شد.

حضور زنان کرمانی در ورزشگاه برای تیم گل‌گهر سیرجان خوش‌یمن بود، چرا که آن‌ها توانستند با سه گل حربف اهوازی خود را شکست دهند.

زنان ایرانی در سال‌های گذشته همواره برای ورود به ورزشگاه و تماشای فوتبال با مشکل مواجه بوده‌اند. در فروردین سال ۱۴۰۱، تعداد زیادی از زنان با وجود خرید بلیت ورود به ورزشگاه برای تماشای بازی تیم ملی فوتبال ایران و لبنان، در چارچوب مرحله انتخابی جام جهانی، اجازه ورود به ورزشگاه مشهد را پیدا نکردند.

مأموران انتظامی برای پراکنده کردن این زنان که در میان آنان تعدادی دختر خردسال نیز بودند به اسپری فلفل متوسل شدند؛ اقدامی که با تأیید احمد وحیدی، وزیر کشور نیز مواجه شد.

در رویداری دیگر، سحر خدایاری، معروف به «دختر آبی»، هوادار تیم فوتبال استقلال، که به دلیل محرومیت از حضور در ورزشگاه‌ها (در شهریور ۱۳۹۸) خودکشی کرد. او قبل از خودکشی، به بازداشتگاه برده شده و با حبس روبرو بود.

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، از پنج سال پیش از ایران خواسته است که اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را صادر کند، ولی فدراسیون فوتبال و سایر نهادهای امنیتی و انتظامی به بهانه نداشتن «زیرساخت‌های لازم» تاکنون از اجرای این دستور طفره رفته‌اند. جمهوری اسلامی سال گذشته پس از چند بازی ملی و باشگاهی به شکل محدود اجازه حضور زنان در چند ورزشگاه فوتبال را داد، اما با آغاز اعتراض‌های سال ۱۴۰۱، از بیم حضور زنان بدون حجاب اجباری و سر دادن شعارهای ضد حکومتی، بار دیگر درهای ورزشگاه‌ها را به روی آنان بست.

۰۲:۳۷ ۱۹.۵.۱۴۰۲

انتقاد علی مطهری از اظهارات ابراهیم رئیسی درباره «روز خبرنگار»

علی مطهری، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، از اظهارات ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، در باره روز خبرنگار انتقاد کرده است.
علی مطهری در توییتی ضمن اشاره به این اظهارات ابراهیم رئیسی که مدعی شد جمهوری اسلامی «آزادی بیان و قلم را تضمین» کرده است، نوشت: «سخن جناب رئیس جمهور در مراسم روز خبرنگار که فرمودند «آزادی قلم و بیان افتخار نظام ماست» اسباب تعجب شد. بهتر بود ایشان به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی از اجرا نشدن فصل سوم این قانون که به حقوق ملت اختصاص یافته انتقاد می‌کردند که چرا این تعداد روزنامه‌نگار و خبرنگار بازداشت می‌شوند و چرا افرادی مانند آقای تاجزاده به صرف انتقاد از نظام در زندان بسر می‌برند.»
ابراهیم رئیسی روز سه‌شنبه در جریان اختتامیه «جشنواره ملی رسانه‌های ایران» گفته بود: «از افتخارهای نظام اسلامی آزادی قلم و بیان است. آزادی بیان و قلم را تضمین کرده‌ایم و این به برکت خون شهداست. آزادی‌های مشروع در کشور تضمین شده است.»
هفدهم مردادماه که در ایران «روز خبرنگار» نام‌گذاری شده و رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران به همین مناسبت با اشاره به بازداشت بیش از یک‌صد خبرنگار و روزنامه‌نگار پس از آغاز اعتراضات در ایران، تاکید کرد که «دوران سیاه روزنامه‌نگاری» همچنان ادامه دارد.
۰۶:۳۳ ۱۹.۵.۱۴۰۲

نامزد انتخابات ریاست جمهوری اکوادور به ضرب گلوله کشته شد

فرناندو ویلاویسِنسیو، نامزد انتخابات ریاست جمهوری اکوادور روز چهارشنبه توسط یک فرد مسلح ناشناس در یک گردهمایی سیاسی در شهر کیتو، پایتخت این کشور، به ضرب گلوله کشته شد.

گزارش‌ها حاکی است که فرناندو ویلاویسنسیو به هنگام خروج از یک میتینگ انتخاباتی هدف سه گلوله قرار گرفت.

گیلرمو لاسو، رئیس جمهور اکوادور، در پیامی در شبکه‌های اجتماعی خطاب به مردم این کشور گفت که عاملان این «جنایت» مجازات خواهند شد.

او تصریح کرد: این جنایت بی مجازات نخواهد ماند. جرایم سازمان‌یافته در کشور از حد فراتر رفته است، اما آنها قدرت قانون را احساس خواهند کرد.

فرناندو ویلاویسنسیو، ۵۹ ساله، نامزد جنبش «اکوادور را بسازیم» بود. او در سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ مبازارت گسترده‌ای علیه فساد در بین سیاستمداران این کشور انجام داده بود.

گزارش‌های اولیه حاکی چند نفر دیگر در این حادثه زخمی شده‌اند، اما هنوز این گزارش‌ها توسط منابع رسمی تایید نشده‌اند.

۰۸:۵۳ ۱۹.۵.۱۴۰۲

آزادی فرهاد نوایی، نوجوان بازداشت‌شده در اعتراضات سراسری

منابع حقوق بشری از آزادی فرهاد نوایی، نوجوان ۱۶ ساله بازداشت‌شده در جریان اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» خبر داده‌اند.

پایگاه خبری کردپا نوشت این نوجوان که ۲۷ آبان پارسال بازداشت شده بود، روز چهارشنبه از کانون اصلاح و تربیت ارومیه آزاد شد.

فرهاد نوایی، تیرماه سال جاری توسط دادگاه کیفری یک ویژه نوجوانان مستقر در مهاباد، به اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرایم بر ضد امنیت داخلی کشور» به دو سال حبس تعزیری با احتساب ایام بازداشتی محکوم شده بود.

۰۹:۰۳ ۱۹.۵.۱۴۰۲

پلمب گالری «دوپود» در اصفهان در ارتباط با حجاب اجباری

در ادامه محدودیت‌ها برای اعمال حجاب اجباری در ایران، گالری «دوپود» در اصفهان به دلیل آنچه «عدم رعایت حجاب» خوانده شده، پلمب شده است.

هرانا به نقل از یک منبع آگاه در این زمینه نوشت که پلمب این گالری روز سه‌شنبه و به دستور اداره اماکن صورت گرفته است.

پیش از این، احمدرضا رادان فرمانده کل نیروی انتظامی از اجرای طرح «برخورد با بی‌حجابی» خبر داده و در ماه‌های اخیر بسیاری از اماکن تجاری و واحدهای صنفی در همین رابطه پلمب شده‌اند.

۰۹:۱۵ ۱۹.۵.۱۴۰۲

چهار معترض اهل سنندج به «محاربه» متهم شدەاند

هه‌نگاو اعلام کرد که کیوان زندکریمی، سردار شاهمرادی، آرام آزاد و هوشنگ چهار گرگه، چهار شهروند بازداشت‌ شده در جریان اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی» در سنندج به «محاربه» متهم شدند.

این پایگاه حقوق بشری افزود که پرونده این افراد که در هشتمین ماه بازداشت خود به سر می‌برند، اکنون در شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی در دست بررسی است.

به نوشته هه‌نگاو، این چهار شهروند «بارها در بازداشتگاه شهرام‌فر سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در سنندج، جهت اخذ اعتراف اجباری و پرونده‌سازی تحت شکنجه شدید جسمی و روانی قرار گرفته‌اند و هر چهار نفر زیر شکنجه ناچار به اعتراف علیه خود شده‌اند».

۰۹:۲۳ ۱۹.۵.۱۴۰۲

پلمب یک آرایشگاه مردانه در بندرعباس پس از پذیرش یک مشتری زن

رئیس پلیس امنیت عمومی استان هرمزگان گفت که یک آرایشگاه مردانه به دلیل «پخش موسیقی غربی» و «آرایش کردن سر یک خانم» پلمب شده است.

مهدی بشارتی روز چهارشنبه اضافه کرد که علاوه بر پلمب این واحد صنفی، متصدی آن دستگیر و برایش پرونده قضایی تشکیل شد.

پیش از این، احمدرضا رادان فرمانده کل نیروی انتظامی از اجرای طرح «برخورد با بی‌حجابی» خبر داده و در ماه‌های اخیر بسیاری از اماکن تجاری و واحدهای صنفی در همین رابطه پلمب شده‌اند.

۱۰:۱۰ ۱۹.۵.۱۴۰۲

انتشار عکسی جدید از آخرین روزهای زندگی مهسا امینی

مادر مهسا امینی عکس جدیدی از آخرین روزهای زندگی دخترش منتشر کرد.

مژگان افتخاری این عکس را روز پنجشنبه در استوری حساب اینستاگرام خود منتشر کرده و روی آن نوشته است: «حضرت عشق، سه روز قبل از شهید شدنش».

مهسا امینی، بیست و دو ساله و اهل سقز کردستان، در شهریور سال گذشته در جریان سفری به تهران به دست نیروهای گشت ارشاد بازداشت شد و بر اثر بدرفتاری خشونت‌آمیز این نیروها جان باخت.

بیشتر

XS
SM
MD
LG