محسن هاشمی: «خودبراندازان» با سیاسی کردن «حجاب» مردم را عصبانی کردند
رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با تلویزیون حکومت جمهوری اسلامی از «سیاسی شدن» مسئله حجاب اجباری در ایران انتقاد کرد و با اشاره به کسانی که آنها را «خودبرانداز» خواند، گفت: این افراد با «سیاسی کردن موضوع حجاب» باعث عصبانیت مردم شدند.
محسن هاشمی افزود که حجاب به عنوان یک «مسئله اجتماعی و مذهبی» به «مبارزه سیاسی» تبدیل شده است.
او همچنین با یادآوری نقش پدر خود، اکبر هاشمی رفسنجانی، در مبارزه با نظام پهلوی گفت که در آن زمان «عده کمی مبارزه میکردند» و اضافه کرد: «الان مبارزه با نظام جمهوری اسلامی خیلی ساده شده. یک دختری مثلا روسریش را بردارد انگار دارد مبارزه با نظام میکند».
این اظهارات در حالی است که علاوه بر مقامهای مختلف، نمایندگان مجلس، امامان جمعه و چهرههای تندرو، ابراهیم رئیسی رئیسجمهور اسلامی نیز روز ۱۸ مرداد در یک سخنرانی وعده داد که «حتما بساط کشف حجاب جمع میشود».
تداوم حجاب اجباری در ایران پس از جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد در شهریور ۱۴۰۱، به بحران بزرگی برای حکومت جمهوری اسلامی تبدیل شده است و هر روز تهدیدها و طرحهای جدیدی از سوی نهادها و افراد وابسته به حکومت برای مقابله با حجاب اختیاری مطرح میشود.
این در حالی است که بسیاری از زنان و دختران ایرانی در برابر این تهدیدها و سیاستها مقاومت کرده و بدون حجاب اجباری در اماکن عمومی ظاهر میشوند و تصاویر خود را نیز در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند.
مراسم جوایز امی، بهدلیل اعتصاب هالیوود، تا ژانویه ۲۰۲۴ به تعویق افتاد
هفتادوپنجمین دوره جوایز امی که قرار بود روز ۱۸ سپتامبر (۲۷ شهریور) برگزار شود، بهدلیل اعتصاب بازیگران و فیلمنامهنویسان آمریکایی به ۱۵ ژانویه ۲۰۲۴ (۲۵ دی ۱۴۰۱) موکول شد.
شبکه فاکس روز پنجشنبه اعلام کرد که این مراسم در سالن پیکاک شهر لس آنجلس برگزار میشود و از این شبکه به شکل زنده روی آنتن میرود.
این اتفاق باعث میشود جوایز امی که به تقدیر از آثار و چهرههای حوزه سرگرمیسازی تلویزیون اختصاص دارد، بعد از هفت دهه با فصل جوایز سینمایی آمریکا همزمان شود.
تاریخ تعیینشده جدید تنها چند هفته قبل از جوایز سالانه انجمن بازیگران است. جوایز دیگری مانند گلدن گلوب،که هنوز مشخص نیست بعد از وقفه سال گذشته امسال پخش تلویزیونی داشته باشد، و همچنین جوایز انتخاب منتقدان نیز در ماه ژانویه برگزار میشوند.
مراسم جوایز امی به شکل سنتی در ماه سپتامبر و پیش از آغاز سریالهای تلویزیونی پاییزی برگزار میشد، اما اولین دوره آن که شامل تنها شش جایزه بود، در ژانویه سال ۱۹۴۹ برگزار شد.
بازیگران هالیوود روز ۲۲ تیرماه بهدنبال شکست خوردن مذاکرات میان اتحادیه خود با تهیهکنندگان، وارد اعتصاب شدند. آنها به اتحادیه نویسندگان سینما و تلویزیون آمریکا پیوستند که از ماه می امسال اعتصاب خود را آغاز کرده بودند.
اختلاف میان بازیگران و فیلمنامهنویسان با استودیوهای تولید و پخش فیلم و سریال بر سر قراردادهای کاری و شیوه تجاری سینما و تلویزیون، بهخصوص نحوه استفاده از هوش مصنوعی در این صنعت است.
اعتصاب فیلمنامهنویسان وارد صدویکمین روز خود شده و اکنون از اعتصاب مشابه این صنف در اواخر سال ۲۰۰۷ و ابتدای ۲۰۰۸ طولانیتر است.
هنوز چشماندازی برای توافق میان بازیگران و نویسندگان هالیوود با استودیوهای تولید و پخش فیلم برای پایان اعتصاب وجود ندارد.
دستکم یک خانه در منطقه حصار کرج بر اثر رانش زمین ویران شد
رانش زمین در منطقه حصار کرج در روز پنجشنبه منجر به ریزش یک خانه و وارد آمدن خسارت به چندین ساختمان مسکونی شد.
به گفته مهرداد کیانی، شهردار کرج، برای اطمینان از عدم گسترش ابعاد حادثه به خانههای دیگر تاسیسات گاز، آب و برق بهطور موقت از مدار خارج شده است.
ویدئوهای منتشر شده در رسانههای ایران، تخریب چند ساختمان و فرونشست خیابان در منطقه اللهاکبر حصار کرج را نشان میدهند.
شهردار کرج گفته است تیمهای امدادی و فنی شهرداری در منطقه مستقر شدهاند تا از ریزش احتمالی ساختمانهای مجاور جلوگیری کنند.
رانش زمین در شهرهای مختلف ایران پدیدهای است که از چند سال پیش و با کاهش سفرههای زیرزمینی آب شدت گرفته و کارشناسان درباره پیامدهای مرگبار اینگونه حوادث هشدار دادهاند.
رئیس کمیسیون فرهنگی: نمایندگان تا دیر وقت در مجلس هستند تا لایحه حجاب تصویب شود
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی میگوید که نمایندگان تا «دیروقت شب» در تلاش برای ساماندهی و بررسی لایحه «حجاب و عفاف» هستند تا به گفته او، «به قانونی در تراز انقلاب اسلامی دست یابیم».
مرتضی آقا تهرانی در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفته که «بخش جدی از این لایحه، حدود ۴۰ ماده اول، مربوط به کمیسیون فرهنگی و قسمت دوم لایحه که در رابطه با جرمانگاری است به کمیسیون حقوقی- قضایی ارتباط دارد».
لایحه «عفاف و حجاب» مدتی پس از بروز اعتراضات سراسری در شهریور ۱۴۰۱، توسط قوه قضائیه در ۹ ماده تهیه شد، ولی دولت ابراهیم رئیسی تعداد مواد آن را به ۱۵ رساند و به مجلس ارسال کرد.
بااین حال، تعداد مواد این لایحه در مجلس شورای اسلامی به بیش از ۷۰ ماده افزایش یافت که حاوی مجازاتهای مالی بیسابقهای برای زنان مخالف حجاب اجباری است.
در تازهترین تحول، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی روز ۱۵ مرداد از احتمال بررسی لایحۀ موسوم به «عفاف و حجاب» ذیل اصل ۸۵ قانون اساسی و خارج از صحن علنی مجلس خبر دادند؛ به این معنا که یک کمیسیون مشترک تشکیل خواهد شد تا درباره جزئیات این لایحه و قانون شدن آن برای اجرا در یک دوره آزمایشی، بهصورت غیرعلنی و بدون طرح در صحن عمومی مجلس تصمیمگیری کند.
تلاش و عجله مجلس شورای اسلامی برای تصویب این لایحه که با انتقادات گستردهای روبرو شده، در حالی است که مجلس یادشده در مورد بحرانهای فزایندهای که کشور با آن دست به گریبان است، از جمله مشکلات اقتصادی و تورم، هیچ اقدام خاصی انجام نداده است.
بروز آتشسوزی گسترده در نیزارهای اطراف شیراز
رسانهها از آتشسوزی گسترده در نیزارهای شرق شیراز خبر دادهاند و رئیس آتشنشانی شیراز با اشاره به باتلاقی بودن منطقه اعلام کرد که مهار زمینی این حریق امکانپذیر نیست و به امداد هوایی نیاز است.
آتشسوزی در این منطقه از صبح پنجشنبه آغاز شد و در بخشهای مختلف شیراز قابل مشاهده است.
هادی عیدیپور، رئیس آتشنشانی شیراز، محل حریق را نیزارهای شرق شیراز به سمت دریاچه مهارلو عنوان کرد و به خبرگزاری ایرنا گفت: بهدلیل باتلاقی بودن مسیر و کانالهای بزرگ فاضلاب، امکان تردد خودروها و تجهیزات آتشنشانی وجود ندارد و نیاز به امداد هوایی و هلیکوپتر است.
هنوز جزئیات بیشتری درباره این آتشسوزی منتشر نشده است.
یک تالار در اسلامشهر بهدلیل برگزاری همایش آرایشگران زنانه پلمب شد
فرمانده انتظامی اسلامشهر، در جنوب غربی تهران، از پلمب یک تالار بهدلیل برگزاری یک همایش آرایشگران زنانه خبر داد.
محمدرضا علیزاده بدون اشاره به دلیل یا اتهام خاص، این همایش را «غیرمجاز» خواند و از بازداشت یک نفر در این ارتباط خبر داد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، این همایش با مدیریت یکی از آرایشگران تهران و با حضور تعدادی از متصدیان آرایشگاههای زنانه برگزار شده بود.
در آستانه سالگرد جان باختن مهسا امینی، سرکوبهای حکومتی در ارتباط با حجاب اجباری و مشاغل مرتبط با زنان افزایش یافته و در هفتههای اخیر شمار زیادی از واحدهای تجاری پلمب شده و از برگزاری برنامههای مختلف جلوگیری شده است.
احمد زیدآبادی از مسدود شدن حسابهای بانکی خود خبر داد
احمد زیدآبادی، روزنامهنگار و فعال سیاسی، از مسدود شدن حسابهای بانکیاش به دستور بخش اجرای احکام دادسرای اراک بهدلیل پرونده ۱۴ سال پیش علیه خود خبر داد.
او در کانال تلگرامی خود نوشت بعد از آن که دادسرای اراک او را احضار کرد، با مشورت برخی وکلا «درخواست واخواهی» خود را برای شعبه صادرکننده حکم ارسال کرد و از این که بدون در نظر گرفتن آن، حکم مسدود شدن حسابهای بانکیاش اجرا شده، انتقاد کرد.
آقای زیدآبادی در ادامه نوشته است: «بدبختانه در کشور ما، صدور حکم اداری و قضایی، آسان و سریع، اما رفع مشکلات و موانع ناشی از آن، طاقتفرسا و بسیار وقتگیر است!»
او همچنین گفته که اگر «غم و غصه و بیتابی» اعضای خانوادهاش نبود، ترجیح میداد «بقیه عمر» خود را در زندان بگذراند، چون «زندگی در این بیرون هم از زندگی در آن داخل، دیگر برای امثال من لطف بیشتری ندارد».
این فعال سیاسی همچنین نوشته که اگر قصد مسئولان قضایی، زندانی کردن و شلاق زدن به اوست، آدرس محل کار خود را برای شعبه صادرکننده رأی فرستاده است.
احمد زیدآبادی اوایل مرداد اعلام کرد بهدلیل پروندهای در سال ۱۳۸۸ که حکم آن پس از ۱۴ سال به وی ابلاغ شده است، از سوی شعبۀ ۱۰۱ دادگاه عمومی-جزایی اراک به تحمل یک سال حبس تعزیری و «۵۰ ضربه شلاق روی نقاط مجاز بدن» محکوم شده است.
آتشسوزی تانکر نفتی با پرچم پاناما در سواحل جنوبی ایران
یک تانکر نفتی حامل گاز مایع، الپیجی، با پرچم پاناما در سواحل ایران آتش گرفت.
صداوسیمای جمهوری اسلامی روز پنجشنبه ۱۹ مرداد با اعلام این خبر گفت که آتشسوزی در نزدیکی عسلویه، سواحل بوشهر، اتفاق افتاده است.
بر اساس این گزارش، بعد از درخواست ناخدای این کشتی، ۲۲ خدمه آن توسط نهادهای جمهوری اسلامی تخلیه شدند.
مدیر بنادر و دریانوردی عسلویه گفته است که تانکر حامل الپیجی با نام «وایت پرل» با پرچم کشور پاناما با ۴۰ هزار تن بار، عصر امروز بهدلیل آتشسوزی در قسمت موتورخانه دچار مشکل شد.
او گفت آتشسوزی به دیگر قسمتهای کشتی سرایت کرده و نیروهای کمکی در موقعیت کشتی حضور دارند و در حال خاموش کردن آتش هستند.
دادههای شرکتهای دریانوردی، از جمله «مرین ترافیک»، نشان میدهد که تانکر یاد شده با ۵۱ سال عمر، در حال حرکت به بندر شارجه امارات بود که در غرب تنگه هرمز متوقف شد.
یک مقام وزارت ارشاد جلوگیری از تولید فیلم «کاباره» در ایران را تایید کرد
معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی وزارت ارشاد روز پنجشنبه ۱۹ مرداد با تایید ساخت یک فیلم سینمایی زیرزمینی گفت که «دستگاههای مربوطه» با ساخت این فیلم برخورد کردند.
بر اساس گزارش وبسایت سازمان سینمایی، حبیب ایلبیگی ساخت این فیلم با نام «کاباره» را بهدلیل نداشتن «مجوز تولید» از وزارت ارشاد «غیرقانونی» دانست و به سینماگران هشدار داد با آثار سینمایی بدون مجوز همکاری نکنند تا «دچار مشکل و خسارتهای بعدی نشوند».
او با اشاره به نمایش چند فیلم زیرزمینی ایران «فاقد حجاب» اجباری در آخرین دوره جشنواره کن گفت یک «جریان مشکوک» قصد دارد «آرامش در سینمای ایران» را برهم بزند.
برخی رسانههای ایران روز ۱۸ مرداد خبر دادند از فیلمبرداری فیلمی با نام «کاباره» که به شکل زیرزمینی در ایران در حال تولید بود، جلوگیری شده است.
این رسانهها از فاطمه معتمدآریا به عنوان بازیگر اصلی این فیلم یاد کردند، هرچند که این خبر به شکل مستقل قابل تایید نیست و معاون نظارت سازمان سینمایی هم به نام عوامل این فیلم اشاره نکرده است.
جشنوارههای مهم اروپایی بعد از اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ که با احضار و بازداشت چند سینماگر مشهور ایرانی همراه بود، اقدام به نمایش فیلمهایی کردهاند که به شکل مخفیانه در ایران ساخته شدهاند و در بسیاری از آنها، بازیگران حجاب اجباری ندارند.
برخی رسانههای سینمایی آمریکا روز هشتم مرداد گزارش دادند که نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی علی احمدزاده، کارگردان فیلم «منطقه بحرانی»، را «تحت فشار» گذاشتهاند تا فیلم خود را از جشنواره سینمایی لوکارنو خارج کند.
این فیلم بدون مجوز گرفتن از وزارت ارشاد ساخته شده و در بخش رقابتی اصلی جشنواره لوکارنو حضور دارد.
رابرت مالی: همکارانم تا بازگرداندن زندانیان آمریکایی از ایران، از پای نمینشینند
رابرت مالی، نماینده سابق دولت آمریکا در امور ایران در پیامی از خبر انتقال زندانیان دو تابعیتی از زندان اوین به حبس خانگی استقبال کرده است.
رابرت مالی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «این تنها قدم اول است هر روزی که بگذرد، یک روز از آزادی از آنها به یغما می رود که خود زمان بسیار زیادی است.»
وی در ادامه اضافه کرد: «این برای سیامک، مراد، عماد، دو نفر دیگری که از زندان آزاده شدهاند و عزیزانشان خبری خوش است که مدتها در انتظارش بودند. میدانم که همکارانم تا زمان بازگشت آنها به خانه از پای نخواهند نشست.»
پس از ماهها مذاکره تهران و واشینگتن پشت درهای بسته، چهار شهروند آمریکایی که به اتهام همکاری با دولت متخاصم یا جاسوسی، در ایران زندانی شده بودند، از زندان اوین به هتلی نامشخص منتقل شدند.
آن طور که جرد گنسر، وکیل خانواده نمازی، روز پنجشنبه ۱۹ مرداد در بیانیه خود اعلام کرده، سیامک نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز به همراه یک زندانی آمریکایی دیگر از زندان اوین به یک هتل نامشخص منتقل شدهاند.