دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده که میگوید کنگره این کشور در رأیگیری برای تأیید نامزدهای پیشنهادی او برای سمتهای بلندپایه کُند عمل میکند کنگره را به این خاطر تهدید به تعطیلی موقت کرده است.
ازجمله این سِمَتها، کاندیدای دونالد ترامپ برای احراز منصب ریاست آژانس فدرالی است که ناظر بر فعالیت رسانههایی چون «صدای آمریکا» و «رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی» است؛ رسانههایی که از طریق مالیات شهروندان تأمین مالی میشوند.
این هشدار رئیس جمهور آمریکا پس از آن ابراز شده که کاخ سفید بهتازگی از «صدای آمریکا» به خاطر آنچه «پخش پروپاگاندای چینی» در زمینه بحران کرونا توصیف کرده انتقاد کرده است.
دونالد ترامپ روز چهارشنبه، ۲۷ فروردین، در یک نشست خبری گفت که «سنا یا باید به وظیفهاش عمل کرده و کاندیداهای من را به رأیگیری بگذارد، یا باید رسماً خود را به حالت تعلیق دربیاورد تا من بتوانم انتصاب مربوط به دوره تعطیلی موقت انجام بدهم.»
اشاره دونالد ترامپ به سازوکاری است که در قانون اساسی آمریکا لحاظ شده و به رئیس جمهور اجازه میدهد تا کنگره این کشور را مجبور به تعلیق موقت کند تا رئیس جمهور بتواند از این طریق افرادی را مستقیماً به مناصب مورد نظر خود بگمارد.
بدون استفاده از این سازوکار، به طور معمول نامزدهای پیشنهادی رئیس جمهور باید با اکثریت آرا در سنا تأیید شوند. اکثریت در سنای کنونی ایالات متحده با جمهوریخواهان است.
تاکنون هیچیک از رؤسای جمهوری ایالات متحده از سازوکار یادشده استفاده نکردهاند.
در سال ۲۰۱۴، دیوان عالی ایالات متحده به اتفاق آرا تصمیم گرفت که چنین اقدامی را نمیتوان انجام داد مگر اینکه مجلس سنا به حالت تعلیق درآمده و قادر به انجام امور رسمی نباشد.
میچ مککانل، رهبر اکثریت در سنای آمریکا با انتشار بیانیهای گفته است ضمن اینکه متعهد به یافتن راهی برای تأیید نامزدهای کلیدی برای مبارزه با شیوع ویروس کرونا است، مطابق قوانین سنا پیگیر دریافت رضایت چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات سنا نیز هست.
دونالد ترامپ بهویژه به تأخیر دوساله سنا در تأیید «مایکل پَک» اشاره کرده است. مایکل پک، از مستندسازان آمریکایی، نامزد پیشنهادی دونالد ترامپ برای ریاست آژانس فدرال رسانههای جهانی است.
رئیس جمهور آمریکا در نشست خبری خود از نوع خبررسانی «صدای آمریکا» در زمینه بحران کرونا انتقاد کرد و گفت که مایکل پک دو سال است که در روند تأیید «گرفتار مانده» و این «مانع شده که او بتواند صدای آمریکا را مدیریت کند.»
آماندا بِنِت، مدیر صدای آمریکا، هفته گذشته از عملکرد رسانه خود در زمینه خبررسانی دفاع کرد و گفت که رسانههای مستقل که از سوی عموم مردم تأمین مالی میشوند «آزادند تا همه جوانب یک موضوع را بازتاب بدهند و در اصل، قانون چنین اختیاری را به آنها اعطا کرده است.»
بر اساس قانون ایالات متحده، رسانههای بینالمللی این کشور که برای مخاطبان جهانی تأسیس شدهاند از خطاب قرار دادن شهروندان داخل آمریکا منع شدهاند.