مجلس شورای اسلامی ایران روز سهشنبه، ۱۷ دیماه، کلیه اعضای وزارت دفاع ایالات متحده و شرکتها و مؤسسات وابسته آن را «تروریست» دانست و خبر داد که بودجه نیروی قدس، شاخه برونمرزی سپاه پاسداران، نیز ۲۰۰ میلیون یورو افزایش مییابد.
در همین روز نمایندگان مجلس نیز خبر دادند که اصلاحیه و متمم طرح قبلی مصوبه مجلس به نام «اقدام متقابل در برابر اعلام نام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط آمریکا» اکنون توسط شورای نگهبان تأیید شده است.
این نخستین بار بود که اعضای شورای نگهبان با حضور در صحن مجلس طرحی را بلافاصله پس از تصویب توسط نمایندگان تایید میکردند.
در پی تروریستی نامیدن سپاه پاسداران توسط دولت آمریکا، نمایندگان مجلس در نشست علنی ۲۷ فروردین ۹۸، طرح سهفوریتی «اقدام متقابل در برابر اعلام نام سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی توسط آمریکا» را به تصویب رسانده بودند.
در ماده چهار آن مصوبه، «فرماندهی مرکزی آمریکا، نیروها و سازمانها نهادهای تحت فرمان این فرماندهی» و «فرماندهان ستاد فرماندهی آمریکا»، به عنوان نیروهای «تروریستی» گنجانده شده بود و اکنون نمایندگان خبر میدهند که عبارت دیگری را پیش از این دو عبارت به آن مصوبه خود افزودهاند.
عبارتی که روز سهشنبه به این مصوبه اضافه شده این است: «کلیه اعضای پنتاگون و شرکتها و موسسات وابسته و عاملان و فرماندهان و آمران شهادت سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی»، و منظور از آن «تروریست» دانستن وزارت دفاع آمریکا.
قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در یک حمله هوایی ایالات متحده در بغداد، با دستور دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، کشته شد.
در مصوبه مجلس که اکنون وزارت دفاع آمریکا هم به آن اضافه شده آمده است که «هرگونه کمک اعم از نظامی، اطلاعاتی، مالی، فنی، آموزشی، خدماتی و تدارکاتی به این نیروها همکاری در اقدام تروریستی محسوب میگردد.»
بنابراین با تصویب این طرح، حتی کشورهایی مانند قطر و ترکیه که روابط گرمی با ایران دارند، ممکن است به دلیل میزبانی از پایگاه نظامی آمریکا در خاک خود، از سوی تهران به «همکاری با اقدام تروریستی» متهم شوند.
افزایش ۲۰۰ میلیون یورویی بودجه سپاه قدس
به گزارش خبرگزاری ایسنا، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز سهشنبه گفت که «برای دو ماه آخر سال جاری ۲۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای حمایت از نیروی قدس سپاه پاسداران که مسئولیت مقاومت در سطح منطقه را برعهده دارد تعلق گرفته و بودجه آن افزایش مییابد. اذن تخصیص این مبلغ از مقام معظم رهبری اخذ شده است.»
این برداشت از صندوق توسعه ملی برای فعالیتهای نظامی بیرون از ایران در حالی صورت میگیرد که این صندوق «با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و گاز و میعانات گازی و فرآوردههای نفتی به ثروتهای ماندگار، مولد و سرمایههای زاینده اقتصـادی» برای ایران تشکیل شده و بر اساس اساسنامه نباید موجودی آن صرف بودجههای جاری شود.
طبق اساسنامه صندوق توسعه ملی و قانون برنامه ششم توسعه، سال آینده باید حداقل ۳۶ درصد از درآمدهای حاصل از فروش نفت به صندوق توسعه ملی واریز شود.
خبرگزاری فارس در آذرماه خبر داد که «همه سهم ۳۶ درصدی» صندوق توسعه ملی از محل فروش نفت در سال ۹۹، در بودجه این سال هزینه خواهد شد.