لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۰۸

حجاب اجباری در ایران؛ یک نماینده خواستار راه‌اندازی وزارت امر به معروف و نهی از منکر شد


برداشتن حجاب از سوی زنان در خیابان‌ها در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی»
برداشتن حجاب از سوی زنان در خیابان‌ها در جریان اعتراضات «زن زندگی آزادی»

همزمان با تأکید ابراهیم رئیسی مبنی بر ضرورت اجرای قانون حجاب در ایران باوجود مخالفت‌های چندماهه اخیر، یک نماینده مجلس نیز خواستار راه‌اندازی وزارت امر به معروف و نهی از منکر شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی در گفت‌و‌گو با وب‌سایت انتخاب، گفت معتقدم اصل هشتم قانون اساسی که بحث امر به معروف و نهی از منکر است را در «قالب سازمانی کاملا مستقل و فراقوه‌ای راه‌اندازی کنیم».

وی افزود: «از ابتدای انقلاب باید وزارت امر به معروف و نهی از منکر را راه‌اندازی می‌کردیم؛ امروز هم این ضرورت اقتضا می‌کند.»

این نماینده در طول اظهارات خود چندبار گفته: «بهترین تصمیم در حال حاضر همان وزارت خانه است.»

حاجی‌دلیگانی مدعی شد که «اکثریت جامعه مردمانی مومن و مسلمان هستند و جامعه و دین ما این نوع حجاب امروزی را نمی پذیرد.»

وی اعمال حجاب اجباری بر شهروندان ایران را «کاری فرهنگی و اجتماعی و تربیتی» عنوان کرده و افزوده در طرحی که کمیسیون فرهنگی مجلس برای این مظور در دست تهیه دارد، «شاید کلا پنج درصد هم سهم نیروی انتظامی نشود.»

به دنبال مرگ مهسا امینی که از سوی گشت ارشاد در تهران بازداشت شده بود و آغاز اعتراضات سراسری «زن زندگی آزادی»، مخالفت‌های شهروندان عادی و شماری از چهره‌های شناخته‌شده علیه حجاب اجباری در ایران علنی شد.

پس از ماه‌ها سرکوب اعتراضات و ادامه مخالفت‌های سرسختانه زنان با حجاب اجباری، مقام‌های جمهوری اسلامی ابتدا از تعطیلی گشت ارشاد خبر دادند، اما کماکان موارد برخورد با شهروندان برای اعمال حجاب اجباری ادامه یافت.

افزایش گشت‌های ارشاد در شهرهای مذهبی همچون قم و مشهد، حضور زنان آمر به معروف در متروها و واگن‌های زنانه قطارهای شهری، پلمب اماکن عمومی از جمله شهربازی و مجتمع تجاری به دلیل کشف حجاب، تشکیل پرونده برای کارمندان دولت بی‌اعتنا به حجاب و صدور احکام سنگین برای زنانی که به ترویج «بی‌حجابی» می‌پرداختند، از آن جمله‌اند.

علی خان‌محمدی، سخنگوی «ستاد امر به معروف و نهی از منکر» نیز پیش از این بدون اشاره به جزئیات گفته بود ماموریت گشت‌ امنیت اخلاقی تمام شد و قرار است در چارچوب نوین‌تر ارائه ‌شود.

حدود دو ماه پس از این اظهارات، ابراهیم رئیسی نیز پس از ماه‌ها اعتراض به حجاب اجباری در ایران، در گفت‌و‌گوی تلویزیونی دوشنبه، ۱۱ بهمن گفت: «حجاب یک ضرورت دین است و زنان و دختران ما در سراسر کشور، پایبند به آن هستند.»

وی بدون اشاره به خشونت‌ها برای اعمال حجاب در ایران، راهکار رعایت این موضوع را «اجتماعی» و «نه سیاسی و امنیتی» معرفی کرد.

او با تکرار ادعای علی خامنه‌ای مبنی بر اینکه «همین کسانی که ضعف حجاب دارند؛ در دهان بدخواهان و دشمنان انقلاب اسلامی زدند»، تأکید کرد «مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی از سال۸۴ وزارت کشور موظف به اجرای قانون حجاب است.»

به نظر می‌رسد مقام‌های جمهوری اسلامی باوجود اعتراضات گسترده، قصد کوتاه‌آمدن از موضوع حجاب و توجه به درخواست‌های شهروندان را ندارند و تلاش می‌کنند سخت‌گیری بر سر این مقوله و دیگر ابعاد زندگی خصوصی مردم را ادامه دهند.

XS
SM
MD
LG