مقامهای کنیا میگویند در حمله گروه اسلامگرای الشباب به هتل مجللی در پایتخت آن کشور دستکم ۱۵ نفر کشته شدهاند؛ علاوه بر شهروندان کنیایی شماری شهروند خارجی نیز در میان کشتهشدگان هستند.
حمله تازه گروه الشباب در کنیا، ۲۵ دی ماه رخ داد و تا ساعتها پس از وقوع آن صدای انفجار و تیراندازی شنیده شدهاست.
الشباب، شاخهای از القاعده در سومالی، مسئولیت حمله را بر عهده گرفتهاست.
فرد ماتیناگی، وزیر کشور کنیا، گفته است محل حمله در محاصره نیروهای امنیتی قرار گرفته و مردم از آن خارج شدهاند.
با این حال آقای ماتینگی هنوز جزئیات مشخصی از وضعیت فعلی مهاجمان ارائه نکرده و تنها گفتهاست که نیروهای امنیتی و پلیس در حال انجام مراحل پایانی و «پاکسازی» در محل هستند.
دستکم یک شهروند ایالات متحده و یک شهروند بریتانیایی نیز در جریان حمله روز سهشنبه کشته شدهاند.
حمله با انفجاری در ساعت سه بعد از ظهر داخل مجموعه آغاز شده و سپس یک مهاجم انتحاری در یکی از لابیها خودش را منفجر کردهاست. پس از آن مهاجمان وارد محل شده و شروع به تیراندازی کردهاند.
گروه الشباب در سال ۲۰۱۳ نیز نایروبی را هدف مجموعهای از حملات قرار داده بود. مهاجمان این گروه اسلامگرا در آن زمان با حمله به فروشگاه وستگیت، دستکم ۶۷ نفر را کشتند. هدف حمله روز سهشنبه نیز مانند عملیات قبلی الشباب، مناطق مجلل نایروبی بود، جاییکه محل حضور گردشگران خارجی نیز هست.
با وجود آنکه شمار کشتهشدگان فعلا ۱۵ نفر اعلام شده، اما احتمال دارد این رقم افزایش پیدا کند. یک افسر پلیس که در عملیات علیه مهاجمان حضور داشته به اسوشیتدپرس گفتهاست پیکر جانباختگان را در رستورانی در محل دیده، اما «فرصت برای شمارش کشتهشدگان نبود».
گروه الشباب در یکی از وبسایتهای خبری خود بدون ارائه جزئیاتی مدعی شده ۴۷ تن در این حمله کشته شدهاند.
یک مقام امنیتی کنیا که نامش فاش نشده به خبرنگاران گفته است نیروهای امنیتی این کشور از چند ماه پیش، بهدلیل اطلاعاتی در مورد حملات بالقوه، در آمادهباش بودند.
الشباب بهعنوان یک شاخه نظامی از «اتحاد محاکم اسلامی»، یک گروه از قضات شرع در سومالی، جدا شد. این گروه در سال ۲۰۱۴ شماری بین هفت هزار تا ۹ هزار نیرو داشت، اما در سال ۲۰۱۵ کنترل خود را بر بسیاری از شهرهای اصلی سومالی از دست داد. با این حال هنوز در مناطق روستایی زیادی حضور دارد.
سومالی در شمال شرق کنیا قرار دارد و تقریبا همه شهروندان آن مسلمان هستند. در کنیا اما بیش از ۸۰ درصد از شهروندان مسیحی و ۱۵ درصد مسلمان هستند. گردشگری دومین منبع درآمد خارجی در کنیا بهشمار میرود.