لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۲:۳۲

پیام نرگس محمدی به«جایزه اولاف پالمه»: برای گذار از جمهوری اسلامی تلاش می‌کنم


نرگس محمدی، کنشگر مدنی زندانی در ایران و یکی از سه فعال برگزیده حقوق بشر بنیاد اولاف پالمه، در پیامی تاکید کرده است که او به عنوان «یک زن مدافع حقوق بشر و صلح طلب» برای گذار از جمهوری اسلامی تلاش می‌کند.

گزارش‌ها حاکی است که مراسم اهدای جایزه «اولاف پالمه سال ۲۰۲۳»، چهارشنبه ۱۲ بهمن در استکهلم سوئد برگزار شد و تقی رحمانی، همسر نرگس محمدی پیام او را در این مراسم قرائت کرد.

این کنشگر زندانی در پیام خود نوشته است: «این جایزه را در شرایطی دریافت می‌کنم که مردم سرزمینم ماه‌هاست علیرغم کشتار خیابانی، اعدام، بازداشت و زندان در خیابان‌ها ایستاده و اعتراض کرده و خواهان گذار از حکومت جمهوری اسلامی هستند.»

او اضافه کرده است: «دستگاه سرکوب حکومت استبدادی ۴۴ سال با سرکوب گستره مخالفان و معترضان، نهادهای مدنی مستقل مردمی و آزادی بیان و مطبوعات و بی‌معنا کردن صندوق‌های انتخابات و رای مردم در دوره‌های مختلف، راه هرگونه تحرک سیاسی و اجتماعی را مسدود کرده و در واقع راهبرد اثرگذاری جنبش‌ها و فعالیت‌های مردم را به دلیل پاسخگو نبودن خود (حکومت) به حاشیه رانده است. »

نرگس محمدی در ادامه با انتقاد از سیاست‌های جمهوری اسلامی در عرصه بین المللی منطقه نوشته است: «حکومت‌های مانند نظام فعلی در ایران نه تنها تحقق دموکراسی و حقوق بشر را در سرزمین ایران، بلکه صلح و امنیت و توسعه را در منطقه به مخاطره افکنده است.»

این کنشگر زندانی همچنین می‌گوید: «به عنوان یک زن ایرانی با فعالیت مدنی قریب به ۳۰ سال، تاکید دارم که در این مقطع "یک زن مدافع حقوق بشر و صلح طلب"ام که معتقد و تلاشگر برای گذار از جمهوری اسلامی هستم و مرحله پس از گذار از حکومت، یعنی مرحله تحقق دموکراسی و تضمین حقوق بشر، اهمیتی کمتر از مرحله براندازی برایم ندارد.»

نرگس محمدی در پایان نوشته است:«با دلی سرشار از عشق و امید و سرزندگی عهد می‌بندم که تا تحقق صلح و حقوق بشر و به واقعیت پیوستن رویای آزادی و برابری در ایران و جهان از پای ننشینم. زنده باد آزادی، برابری مدنی و دموکراسی.»

نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر به دلیل فعالیت‌های مداوم در حوزه حقوق بشر بارها بازداشت و محکوم به حبس شده است. او آخرین بار ۲۳ فروردین امسال با هجوم نیروهای امنیتی به خانه شخصی خود بازداشت و به زندان منتقل شد.

خانم محمدی در دو پرونده جداگانه به‌دلیل فعالیت‌های حقوق بشری، در مجموع به ۱۰ سال و هشت ماه زندان و ۱۵۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

سازمان «گزارشگران بدون مرز» نیز ۲۲ آذر، این فعال مدنی را به عنوان یکی از برندگان جایزه آزادی مطبوعات امسال به پاس «شهامت» او اعلام کرد.

این سازمان در بیانیه خود از او به عنوان کنشگری نام برد که «در ۱۲ سال گذشته به دلیل مبارزه برای آزادی مطبوعات و حقوق بشر به طور مکرر به زندان افتاده است.»

علاوه بر نرگس محمدی، بنیاد اولاف پالمه «مارتا چومالو»، فمینیست اوکراینی و «ِاِرِن كِسكين» وکیل و فعال حقوق بشر از ترکیه، را دیگر برندگان جایزه امسال این بنیاد اعلام کرد.

جایزه اولاف پالمه معادل ۱۰۰ هزار دلار، به منظور بزرگداشت اولاف پالمه، نخست‌وزیر دهه‌های هفتاد و هشتاد سوئد و فعال حقوق بشر هر سال به یک یا چند کنشگر حقوق بشر از سراسر جهان اعطا می‌شود.

آقای پالمه در سال ۱۹۸۶ ترور شد.

XS
SM
MD
LG