کمیته راهبردی ائتلاف بینالمللی «آزادی نرگس» با محکوم کردن حکم شش ماه حبس جدید صادر شده برای نرگس محمدی، خواستار آزادی و دسترسی فوری این زندانی سیاسی به خدمات درمانی شد که برای او ضروری است.
این ائتلاف روز پنجشنبه سوم آبان در بیانیهای اعلام کرد جمهوری اسلامی نه تنها از دسترسی برندهٔ جایزهٔ نوبل صلح ۲۰۲۳ به خدمات درمانی جلوگیری کرده بلکه «در اقدامی تلافیجویانه» به دلیل اصرار نرگس محمدی به انتشار اخبار از داخل زندان علیه او «حکم جدیدی» صادر کرده است.
ائتلاف بینالمللی «آزادی نرگس» در این بیانیه اعلام کرد: «ما مجدداً خواستار آزادی بیقید و شرط او هستیم، اما در کوتاه مدت بسیار مهم است که به او مرخصی پزشکی داده شود تا مداخلات ضروری پزشکی توصیه شده توسط پزشکان بدون تأخیر انجام شود».
نرگس محمدی در ۲۸ مهر امسال به اتهام «عدم اطاعت و مقاومت در برابر دستورها» توسط شعبه ۲ دادگاه کیفری قدس به شش ماه حبس دیگر محکوم شد.
این اتهام علیه این فعال حقوق بشر و چهار زندانی سیاسی دیگر بند زنان اوین پس از اعتراض آنها به اعدام رضا رسایی، زندانی سیاسی کرد، در مرداد امسال مطرح شد.
در همین حال تعدادی از همبندیهای نرگس محمدی در بند زنان زندان اوین با اشاره به وضعیت سلامت این فعال حقوق بشر و برنده جایزه نوبل صلح، نسبت به عدم اعزام او به بیمارستان اعتراض کردند.
۲۲ تن از زندانیان سیاسی زن در زندان اوین در نامهای که روز پنجشنبه منتشر شد، نوشتند خانم محمدی در روزهای اخیر بار دیگر دچار درد در قفسه سینه شده و پزشک بهداری زندان شرایط سلامت او را «پر ریسک» خوانده است.
نویسندگان این نامه با اشاره به اینکه بنابر دستور پزشک، نرگس محمدی باید شهریورماه برای عمل آنژیو به بیمارستان اعزام میشد نوشتهاند: «در این مدت علاوه بر سه نامه از سوی پزشک متخصص بیمارستان، پزشک معتمد زندان نیز او را معاینه کرده و خواهان اعزام اورژانسی او به بیمارستان» شده است.
همچنین به نوشته این زندانیان، رئیس بهداری اوین هم بارها ضرورت اعزام اورژانسی این فعال حقوق بشر به بیمارستان را به مسئولان زندان یادآوری کرده است اما مسئولان اوین همچنان با ممانعت از اعزام نرگس محمدی به بیمارستان، دلیل آن را «دستور نهادهای بالادستی» عنوان میکنند.
پیشتر گزارش شده بود که بهرغم توصیه پزشک مبنی بر انجام عمل آنژیوگرافی در خرداد ۱۴۰۳، مسئولان زندان اوین در نهایت نرگس محمدی را با تاخیری یکماه و نیمه در در ۱۸ تیر به بیمارستان اعزام کردند اما پزشکان بهدلیل مشاهده توده در پستان او بر نیاز فوری به عمل جراحی تاکید کردند و عمل آنژیوگرافی را به تعویق انداختند.
ویدا ربانی، مطهره گونهای، آنیشا اسداللهی، سپیده قلیان، گلرخ ایرایی، مریم یحیوی، سمانه اصغری، نسیم سیمیاری، سعیده شفیعی، پخشان عزیزی و نسرین خضری جوادی برخی از امضاکنندگان این نامه هستند.
نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده نوبل صلح، تاکنون بیش از ۱۰ سال را در زندان سپری کرده و مجموعا به بیش از ۳۶ سال حبس محکوم شده است.
مقامهای قضایی جمهوری اسلامی در این مدت بارها برای او در پروندههای جدید احکامی صادر کردهاند.