بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز چهارشنبه هفتم شهریور گفته است، نیروهای دفاعی اسرائیل با قاطعیت کامل به اقدامات خود علیه تلاشهای جمهوری اسلامی برای استقرار نیرو و تسلیحات در سوریه ادامه خواهند داد. این در حالی است که در جریان سفر وزیر دفاع ایران به سوریه در هفته جاری دو کشور توافقنامه تازهای برای همکاریهای نظامی امضا کردند.
به گزارش رویترز، بنیامین نتانیاهو که در شهر دیمونا، در جنوب اسرائیل صحبت میکرد، اظهار داشت: «کسانی که ما را به محو کردن از صحنه روزگار تهدید کردند باید بدانند که خود را نیز در معرض خطر مشابهی قرار میدهند و به هدفشان نخواهند رسید.»
هرچند نخست وزیر اسرائیل به طور مشخص نام کشوری را بر زبان نیاورده است، اما مقامهای جمهوری اسلامی پس از انقلاب ۱۳۵۷ همواره اسرائیل را به نابودی تهدید کردهاند. حکومت ایران همچنین از گروهای اسلامگرای فلسطینی چون حماس و حزب الله لبنان حمایت می کند. این در حالی است که با آغاز اعتراضات در سوریه ایران یکی از متحدان اصلی حکومت بشار اسد در جنگ داخلی این کشور بوده است.
رویترز میگوید، از منظر بنیامین نتانیاهو مشارکت نظامی ایران در جنگ داخلی سوریه به مثابه استقرار نیروهای جمهوری اسلامی ایران در کنار مرزهای اسرائیل است.
اسرائیل طی سالهای اخیر بارها مواضع نیروهای ایرانی و حزب الله لبنان را در سوریه مورد حمله قرار داده است.
بنیامین نتانیاهو همچنین روز چهارشنبه گفته است: «نیروهای دفاعی اسرائیل با عزم کامل به اقدامات مصمم و قاطع خود در برابر تلاشهای ایران برای استقرار نیروها و سیستمهای تسلیحاتی پیشرفته در سوریه ادامه خواهند داد.»
در حالی نتانیاهو در خصوص حضور نظامی ایران در سوریه هشدار داده است که وزیر دفاع ایران پس از دیدار با بشار اسد گفت، با وجود فشارهای آمریکا برای خروج از سوریه حضور نظامی ایران در آن کشور ادامه خواهد یافت.
امیر حاتمی، وزیر دفاع ایران روزهای چهارم و پنجم شهریور به سوریه سفر کرد و در دیدار با همتای سوری خود یک قرارداد همکاریهای نظامی بین دو کشور را امضا کرد. وی گفته بود، «مهمترین بندهای این توافق، نوسازی نیروهای مسلح سوریه است» و در چارچوب آن ایران به کمکهای خود به سوریه ادامه میدهد.
خبرگزاری دولتی ایرانا از قول ابوالقاسم علینژاد وابسته نظامی ایران در سوریه نوشت:«ادامه حضور مستشاران (نظامی) ایران در سوریه بخشی از این قرارداد همکاریهای نظامی بین دو کشور است.»
جمهوری اسلامی ایران در طول جنگ داخلی هفت ساله سوریه با ارسال اسلحه و نیرو از حکومت بشار اسد حمایت کرده است.
این در حالی است که جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا هفته گذشته یک بار دیگر درخواست واشنگتن برای خروج کامل نیروهای ایرانی از خاک سوریه را تکرار کرد.
رییس جمهوری آمریکا میگوید، علاوه بر برنامههای هستهای و موشکی ایران یکی از دلایل از سرگیری تحریمهای واشینگتن علیه تهران، اقدامات ایران در سوریه، عراق و یمن است.
اسرائیل دولت ایران را متهم کرده که به دنبال حضور نظامی دائمی در خاک سوریه است. در مقابل دولت ایران بارها تاکید کرده که حضور نظامی آن کشور در سوریه به درخواست حکومت بشار اسد بوده و در آینده نزدیک قصد ندارد از سوریه خارج شود.
از سال ۲۰۱۲ تاکنون بیش از هزار نفر از نیروهای ایرانی از جمله چندین فرمانده ارشد سپاه پاسداران در سوریه کشته شده اند.