لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۵۴

دو تن از کارکنان سفارت ایران در هلند از این کشور «اخراج شده‌اند»


سفارتخانه ایران در لاهه هلند
سفارتخانه ایران در لاهه هلند

سرویس اطلاعات و امنیت هلند روز جمعه ۱۵ تیر خبر داد که دو تن از کارکنان سفارت ایران در هلند حدود یک ماه پیش از این کشور اخراج شده‌اند.

رسانه‌های هلندی با اعلام این خبر نوشتند هولبرت بِریده‌مَیِر، سخنگوی سرویس اطلاعات و امنیت هلند، این خبر را تأیید کرده و گفته‌است که این دو نفر، وابسته سفارت ایران در لاهه بودند اما در تاریخ ۷ ژوئن (۱۷ خرداد امسال) از هلند اخراج شده‌اند.

وی اما دلیل این اقدام را ذکر نکرد و افزود که سازمان اطلاعات هلند «متأسفانه نمی‌تواند» در این مورد اطلاعات بیشتری ارائه دهد.

سفارت ایران در شهر لاهه هلند مستقر است و به‌جز علیرضا جهانگیری، سفیر ایران، ۱۱ نفر دیگر، کارکنان این سفارتخانه را تشکیل می‌دهند. هنوز مشخص نیست دو نفر اخراج‌شده کدامیک از این یازده نفر هستند.

خبرگزاری آلمان نیز می‌نویسد که هنوز موفق نشده از وزارت خارجه هلند در مورد این خبر واکنشی بگیرد.

اخراج کارکنان سفارت کشورها امر کم‌سابقه‌ای است. خبر اخراج دو تن از کارکنان سفارت ایران در هلند پس از آن منتشر می‌شود که اسدالله اسدی، دیپلمات ایرانی شاغل در سفارت جمهوری اسلامی در وین، در روزهای گذشته در آلمان، در ارتباط با قصد حمله به محل برگزاری نشست شورای ملی مقاومت بازداشت شد.

اتریش حتی روز سه‌شنبه در آستانه ورود حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، به وین به تهران ۴۸ ساعت فرصت داد تا مصونیت دیپلماتیک این دیپلمات سلب شود.

دستگیری اسدالله اسدی پس از بازداشت یک زوج ایرانی رخ داد که در خودروی‌شان نیم کیلوگرم ماده منفجره کشف شد. افراد دیگری نیز در ارتباط با این پرونده در بلژیک و فرانسه بازداشت شده‌اند و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

در همین حال، وزارت خارجه ایران از احضار سفیران آلمان، بلژیک و فرانسه در اعتراض به نشست مجاهدین خلق و دستگیری دیپلمات ایرانی خبر داده و پرونده دیپلمات و مواد منفجره را «سناریویی» برای تخریب رابطه ایران و اروپا توصیف کرده‌است.

رویترز می‌نویسد که در مورد خبر اخراج دو تن از وابستگان سفارت ایران از هلند با یک مقام ارشد ایرانی تماس داشته و وی به این خبرگزاری گفته است که «تمامی این بازداشت‌ها و اخراج‌ها جزئی از اقدامات دشمنان ما برای ضربه زدن به تلاش‌های نجات توافق هسته‌ای است.»

سفارت ایران در لاهه هلند روز ۱۶ دی‌ماه امسال نیز شاهد اغتشاش بود و گروهی از افراد با سر دادن شعار «مرگ بر جمهوری اسلامی» به زبان فارسی، از موانع فلزی مقابل این سفارتخانه عبور کرده و اشیایی مانند تخم‌مرغ و سنگ به طرف ساختمان پرتاب کردند.

پلیس هلند در آن روز هشت نفر را در این رابطه بازداشت کرد.

از دیگر موارد خبرساز اخیر مربوط به روابط ایران و هلند می‌تواند به ترورهای خیابانی شهروندان ایرانی در هلند اشاره کرد.

۱۷ آبان‌ماه سال گذشته خبر رسید که یک فعال سیاسی ایرانی که از او به عنوان یکی از رهبران یک گروه جدایی‌طلب عرب خوزستانی یاد می‌شود در آن روز در شهر لاهه به ضرب گلوله کشته شده است.

به گزارش تلویزیون دولتی هلند، احمد مولا ابوناهض «مشهور به احمد نیسی، مؤسس «جنبش آزادی‌بخش الاحواز»، در آن روز در مقابل محل زندگی‌اش در شهر لاهه به قتل رسید.

در ۲۴ آذر ۱۳۹۴ (۱۵ دسامبر ۲۰۱۵) فردی به نام علی معتمد در شهر آلمیره هلند در خیابان توسط فردی از نزدیک هدف گلوله قرار گرفت و همان روز در بیمارستان جان سپرد.

در این رابطه خردادماه امسال دادگاه دو فرد مظنون به قتل او برای نخستین بار در شهر لِیلی‌اِستاد هلند برگزار شد و رسانه‌های هلندی نوشتند که علی معتمد «به احتمال قریب به یقین» همان رضا کلاهی صمدی، مسئول اصلی انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی است.

در آن انفجار که در هفتم تیر سال ۱۳۶۰ رخ داد تعدادی از مقام‌های بلندپایه جمهوری اسلامی از جمله محمد حسینی بهشتی، رئیس وقت دیوان عالی کشور، کشته شدند.

دادگاه مظنونان قتل علی معتمد (یا به قولی رضا کلاهی صمدی) قرار است در اوت سال جاری به کار خود ادامه دهد.

با استفاده از ان‌ارس هلند، رویترز، ای‌اف‌پی، خبرگزاری آلمان و رادیو فردا / پ.پ
XS
SM
MD
LG