شمار مبتلایان به کرونا تا شامگاه یکشنبه ۱۷ فروردین در نقاط مختلف جهان به حدود یک میلیون و ۲۵۶ هزار تن رسید و شمار قربانیان نیز از ۶۸ هزار تن فراتر رفت؛ آمریکا میگوید هفتهای مرگبار را پیش رو دارد اما نشانههای اندکی امیدوارکننده در نیویورک و اسپانیا دیده میشود.
در شبانهروز گذشته بیش از ۳۵۰۰ نفر به جانباختگان ناشی از کرونا در جهان اضافه شدند که بیش از ۹۰۰ تن از آنان در آمریکا، بیش از ۱۵۰۰ تن در چهار کشور اروپایی (ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و آلمان) و بقیه در سایر کشورهای دنیا بودند.
آمریکا
در شبانهروز گذشته ۹۱۳ تن بر اثر کرونا در ایالتهای مختلف آمریکا جان باختند و به این ترتیب شمار قربانیان این بیماری در ایالات متحده به ۹ هزار و ۳۶۵ نفر رسید.
آمریکا با حدود ۳۲۹ هزار مبتلا همچنان دارای بیشترین تعداد مبتلا به کرونا در بین کشورهای جهان است.
نیویورک که بحرانیتر ایالت به شمار میرود و روز شنبه به عنوان مرگبارترین روز در این ایالت شناخته شد، روز یکشنبه از اندکی کاهش در میزان مرگومیر خبر داد.
اندرو کومو، فرماندار نیویورک، در نشست خبری روزانهاش گفت در شبانهروز اخیر ۵۹۴ تن دیگر بر اثر کرونا جان باختند و مجموع قربانیان در این ایالت به چهار هزار و ۱۵۹ تن رسید.
با این حال وی گفت این عدد کاهشی نسبت به روزهای اخیر نشان میدهد و اندکی امیدبخش است اما «هنوز زود است که از آن معنایی خاص را نتیجه گرفت».
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روزهای آتی را «سختترین هفته» در این کشور خوانده است.
اروپا
پس از آمریکا، بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا در چهار کشور اسپانیا، ایتالیا، آلمان و فرانسه بوده است و در روزهای اخیر، بدترین وضعیت و بیشترین مرگومیر را اسپانیا و ایتالیا داشتهاند.
با این حال مقامهای بهداشتی اسپانیا روز یکشنبه اعلام کردند در شبانهروز اخیر ۶۷۴ تن دیگر در این کشور جان باختند که برای سومین روز پیاپی پایینترین میزان مرگومیر طی ده روز گذشته به شمار میرود.
در ایتالیا نیز که بیشترین تعداد جانباختگان در سراسر جهان را دارد روز شنبه اعلام شد با مرگ ۶۸۱ نفر در شبانهروز گذشته، شمار قربانیان مجموعا به بیش از ۱۵هزار و سیصد تن رسیده اما این کمترین میزان مرگ در ده روز اخیر به شمار میرود.
در روزهای شنبه و یکشنبه که هوای برخی کشورهای اروپایی آفتابی بود، مقامهای این کشورها به شهروندان خود هشدارهایی جدی دادند که از قرنطینه خارج نشوند.
مقامهای بهداشتی بریتانیا گفتهاند در صورت افزایش ترددها، ممکن است اجازه ورزش کردن در خارج از خانه نیز لغو شود.
پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، نیز خواستار «شجاعت» مردم جهان در مقابله با بیماری کرونا شده است.
در کشورهای آسیایی نیز از بیم نرخ احتمالا بالای شیوع، مقرراتی سختگیرانه وضع شده و برخی از کشورهای جنوب شرقی آسیا قرنطینه کامل اعلام کردهاند.
در ژاپن نیز شینزو آبه، نخستوزیر این کشور، برای اعلان وضعیت اضطراری بهشدت تحت فشار است؛ به ویژه پس از روز شنبه که اعلام شد توکیو ۱۴۳ مبتلای جدید داشته و رکوردی تازه ثبت کرده است.