لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۵۷

«سپیده‌دم با آمریکا» در شیراز

لحظه به لحظه با مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

۱۵:۱۲ ۱۳.۸.۱۳۹۷

مراسم یادبود یکصدمین سال پایان جنگ جهانی اول در کشورهای اروپایی آغاز شد

همزمان با یکصدمین سالگرد پایان جنگ جهانی اول، روز یکشنبه مراسم یادبودی در ایتالیا برگزار شد و شماری دیگر از کشورهای اروپایی، به ویژه فرانسه، چند مراسم مختلف برای روزهای آینده برنامه‌ریزی کرده‌اند.

جنگ جهانی اول از سال ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۸ بین آلمان و متحدانش با متفقین، شامل فرانسه، بریتانیا، ایتالیا، صربستان، روسیه، آمریکا، ژاپن و رومانی، روی داد و بیش از ۱۷ میلیون کشته برجای گذاشت.

مراسم یادبود اصلی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، نیز در آن شرکت خواهد کرد قرار است هفته دیگر در فرانسه و در ساعت یازده از یازدهمین روز و ماه سال برگزار شود. روز یکشنبه همچنین قرار است رؤسای جمهوری آلمان و فرانسه با شرکت در کنسرتی در شهر استراسبورگ فرانسه، یاد قربانیان جنگ را گرامی بدارند.

۱۵:۰۳ ۱۳.۸.۱۳۹۷

شیخ علی سلمان، روحانی شیعی در بحرین، به حبس ابد محکوم شد

دادگاه تجدید نظر در بحرین روز یکشنبه حکم قطعی حبس ابد را برای شیخ علی سلمان، روحانی شیعی این کشور، به جرم «جاسوسی» تأیید کرد. این روحانی که اصلی‌ترین شخصیت مخالفان در جریان رویدادهای موسوم به «بهار عربی» در بحرین بود، حدود پنج ماه پیش از اتهام جاسوسی تبرئه شده بود.
حکم جدید علی سلمان و دو تن از نزدیکانش در آستانه انتخابات پارلمانی در این کشور صادر شده که قرار است حدود سه هفته دیگر برگزار شود.

بحرین اکثریتی شیعی دارد و حکومت سنی‌مذهب آن بارها ایران را به تلاش برای دامن زدن به فرقه‌گرایی و دخالت در امور داخلی‌اش متهم کرده و از بازداشت گروه‌هایی مرتبط با سپاه پاسداران در این کشور خبر داده‌است. ایران این اتهام‌ها را رد می‌کند.

۱۴:۰۵ ۱۳.۸.۱۳۹۷

فرمانده سپاه پاسداران بار دیگر از اشغال سفارت آمریکا در تهران دفاع کرد

همزمان با سالروز اشغال سفارت آمریکا در تهران در سال ۵۸، مراسم راهپیمایی حکومتی ۱۳ آبان صبح یکشنبه در تهران و دیگر شهرهای ایران برگزار شد و در آن شعارهایی علیه آمریکا، اسرائیل و عربستان سعودی سر داده شد.

محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، در سخنرانی‌اش در این مراسم در تهران، از اشغال سفارت آمریکا به‌شدت دفاع کرد و گفت اگر آمریکایی‌ها در سفارت باقی می‌ماندند، انقلاب چهل ساله نمی‌شد و به گفته او، «در همان دهه اول، کار انقلاب تمام بود».

اشغال سفارت آمریکا در تهران و گروگان‌گیری ۶۶ دیپلمات آمریکایی به مدت ۴۴۴ روز، بحرانی طولانی پدید آورد و به قطع روابط دو کشور انجامید.
در متنی که در مراسم حکومتی ۱۳ آبان قرائت شد، با هر نوع مذاکره با آمریکا ابراز مخالفت شده‌است.

در ماه‌های اخیر شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی، از جمله رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس، تلویحاً خواستار مذاکره با آمریکا شده بودند اما آیت‌الله علی خامنه‌ای هرگونه مذاکره جدید با آمریکا را ممنوع اعلام کرده‌است.

۱۳:۰۱ ۱۳.۸.۱۳۹۷

جوانفکر، از نزدیکان احمدی‌نژاد، به ۹۱ روز حبس قطعی محکوم شد

علی‌اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی دولت محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری دولت‌های نهم و دهم، به اتهام «تمرد از امر مأموران قضایی و انتظامی» به ۹۱ روز حبس قطعی محکوم شد.

آقای جوانفکر روز یکشنبه با اعلام این خبر به ایرنا اظهار داشت: «پس از گذشت چند سال از مراجعه مأموران دادستانی به روزنامه ایران در سال ۱۳۹۰، دادستانی از من و سه نفر از خبرنگاران پیشین روزنامه ایران به اتهام تمرد از امر مأموران قضایی و انتظامی شکایت کرد و پرونده تشکیل داد. در پی تشکیل این پرونده، به ۹۱ روز حبس تعزیری در دادگاه کارکنان دولت محکوم شدیم و اخیراً نیز این حکم در دادگاه تجدیدنظر تأیید و قطعی شده‌است.»

در همین حال، مهران عبدالله‌پور، وکیل مدافع علی‌اکبر جوانفکر، نیز در گفت‌وگو با ایرنا، از تشکیل پرونده قضایی جدید برای موکلش در دادسرای فرهنگ و رسانه خبر داد. عبدالله‌پور با بیان اینکه اتهام جوانفکر در این پرونده نشر اکاذیب است، افزود: «این پرونده به دنبال انتشار مطلبی توسط موکلم در یک پست تلگرامی تشکیل شده‌است که طی آن جوانفکر از سازمان بازرسی کل کشور خواسته بود، به گزارش‌های مربوط به سوءاستفاده یکی از مسئولان رسیدگی کند.»

آقای جوانفکر زمان تصدی سمت مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، در تیر ماه سال ۹۱ نیز به اتهام انتشار «مطالب خلاف موازین اسلامی» در ویژه‌نامه «خاتون»، به شش ماه حبس و همچنین به اتهام انتشار مطالب و تصاویر «خلاف عفت عمومی» در این ویژه‌نامه به شش ماه دیگر حبس محکوم شده بود. وی در همان سال بازداشت و زندانی شده بود.

۱۱:۳۱ ۱۳.۸.۱۳۹۷

شورای نگهبان لایحه موسوم به سی‌اف‌تی را رد کرد

عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، اعلام کرد که این شورا مصوبه مجلس دربارهٔ الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، موسوم به سی‌اف‌تی، را رد کرده‌است.
سخنگوی شورای نگهبان در توئیتر خود نوشت که اعضای شورا این مصوبه را شامل موارد به گفته او «خلاف شرع، خلاف قانون اساسی و دارای ابهام» دانسته و آن را در موعد مقرر به مجلس بازگردانده‌اند.
آقای کدخدایی به خبرگزاری فارس نیز گفت که شورای نگهبان بیش از ۲۰ ایراد به این لایحه وارد دانسته‌است.
لایحه موسوم به سی‌اف‌تی یکی از چهار لایحه‌ای بود که دولت حسن روحانی برای بیرون نگاه داشتن نام ایران از فهرست سیاه کارگروه ویژه مالی به مجلس ارائه کرد که از میان آنها فقط یکی از لوایح به تأیید نهایی شورای نگهبان رسیده‌است.

۱۰:۴۷ ۱۳.۸.۱۳۹۷

جانشین فرمانده سپاه: می‌توانیم منافع حیاتی آمریکا را تهدید کنیم

حسین سلامی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران به تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی گفته «اکنون به قدرتی رسیدیم که از نظر توان ارائه واکنش مؤثر به قدرت‌هایی در مقیاس آمریکا، می توانیم منافع حیاتی آنها را در شرایط لازم تهدید کنیم».

آقای سلامی در بخش دیگری از اظهاراتش گفته است «دشمنان ما قصد کردند ما را مانند جزیره‌ای در گوشه و انزوا قرار دهند ولی امروز ورق برگشته و خود آمریکایی‌ها به‌تدریج به سوی انزوا پیش می‌روند و حتی متحدان سنتی آنها در حال زاویه گرفتن از آمریکا هستند».

او همچنین تهدید کرده است که «نبرد با جمهوری اسلامی مقیاس جنگ‌ را به خارج منطقه خواهد برد» و «اگر بخواهیم در مدت کوتاهی آمریکا را در خاورمیانه مدیریت می‌کنیم».

این سخنان در روز ۱۳ آبان‌است که در ایران مطرح شده. در این روز از یک سو تظاهرات دولتی و مورد حمایت حکومت ایران با عنوان «روز دانش‌آموز» جریان دارد که معمولا مملو از شعار علیه ایالات متحده آمریکا و شماری از متحدان منطقه‌ای آن و در موارد مختلف برخی دیگر کشورها است. از سوی دیگر تنها یک روز تا بازگشت دور دوم و شدیدتر تحریم‌های ایالات متحده مانده‌است و مقام‌های ایران در چند روز گذشته بر شدت اظهارات خود افزوده‌اند.

مقام‌های دفاعی ایالات متحده بارها تهدیدهای مشابه از سوی مقام‌های نظامی جمهوری اسلامی را رد کرده‌اند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در تابستان، در واکنش به اظهارات حسن روحانی که «جنگ با ایران را مادر جنگ‌ها و صلح با ایران را مادر صلح‌ها» توصیف کرده بود، به او هشدار داده بود که «دیگر هرگز آمریکا را تهدید نکن».

اظهارات مقام ارشد سپاه پاسداران در حالی‌ست که رهبر جمهوری اسلامی نیز به تازگی ضمن حمله شدید به آمریکا و رئیس جمهوری این کشور، بار دیگر از کسانی که خواستار مذاکره با آمریکا هستند انتقاد کرده‌است.

ده‌ها شخصیت سیاسی در داخل و خارج ایران اخیرا خواستار مذاکره مستقیم ایران و آمریکا شده‌اند و از سیاست‌های جمهوری اسلامی در منطقه انتقاد کرده‌اند. رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نیز هشتم آبان گفته بود که اجرایی شدن بسته پیشنهادی اروپا به ایران به مواردی چون «تنش‌زدایی احتمالی» بین ایران و آمریکا موکول شده است.

۱۰:۰۶ ۱۳.۸.۱۳۹۷

اردوغان می‌گوید با ترامپ در مورد بانک مرتبط با نقض تحریم‌های ایران صحبت کرده‌است

رئیس‌جمهوری ترکیه می‌گوید او و دونالد ترامپ هم‌تای آمریکایی‌اش، تلفنی در مورد جریان «هالک‌بانک» (بانک خلق) گفت‌وگو کرده‌اند. پای این بانک به پرونده‌ای مربوط به نقض تحریم‌های ایران کشیده شده و معاون مدیرکل آن نیز در آمریکا به ۳۲ ماه زندان محکوم شده‌است.

اردوغان می‌گوید او و رئیس‌جمهوری آمریکا در تماس تلفنی روز پنج‌شنبه در مورد این بانک صحبت کردند و ترامپ به او گفته «فورا دستورات لازم را به اعضای کابینه‌اش می‌دهد». با این حال رئیس‌جمهوری ترکیه جزئیات دیگری را ارائه نکرده‌است. او در عین حال افزوده که مقام‌های آمریکایی روز بعد از گفت‌وگوی تلفنی دو طرف با وزارت اقتصاد و خزانه‌داری کشورش تماس گرفته‌اند.

اردوغان در جریان نشست خبری روز شنبه در استانبول گفته «مذاکرات در مورد این مسئله در جریان است. این‌که روند این کار شروع شده، موضوع خیلی مهمی‌ست».

دولت آمریکا هنوز واکنشی به این موضوع نشان نداده‌است.

محمد هاکان آتیلا، معاون مدیر کل این بانک دولتی، اواخر اردیبهشت ماه در دادگاهی در نیویورک، به اتهام نقض تحریم‌های ایران به ۳۲ ماه زندان محکوم شد.

۰۹:۰۷ ۱۳.۸.۱۳۹۷

انتقاد عراق از پستی در ارتباط با ایران در توئیتر سفارت آمریکا در بغداد

وزارت خارجه عراق در بیانیه‌ای نسبتا کم‌سابقه به انتقاد از آمریکا پرداخته و با اشاره به توئیت منتشرشده از سوی وزارت خارجه آمریکا، از سفارت آن کشور در بغداد خواسته آن را از حساب کاربری خود پاک کند. این توئیت، به دخالت تهران در مسائل داخلی عراق اشاره دارد.

در بیانیه‌ وزارت خارجه عراق در ۱۳ آبان، از سفارت ایالات متحده خواسته شده، «بیانیه» خود را پاک کرده، «از وقوع آن در آینده خودداری کند و به اصول مندرج در قوانین بین‌المللی در مورد میزبان احترام بگذارد».

احمد محجوب، سخنگوی وزارت خارجه عراق، می‌گوید «بخش دوم بیانیه سفارت» ایالات متحده -که در مورد بازگشت تحریم‌ها علیه ایران است- «فرای اصول دیپلماتیک، احترام متقابل، استقلال و تمامیت ارضی و اصول مندرج در قوانین بین‌المللی است».

در پست‌هایی که وزارت خارجه آمریکا طی روزهای گذشته منتشر کرده، به بازگشت تحریم‌های علیه ایران اشاره می‌شود.

یکی از این توئیت‌ها به یکی از موارد خواسته‌شده از سوی آمریکا برای آن‌که رفتار ایران -به گفته واشینگتن- مانند رفتار یک کشور معمولی شود، اشاره کرده‌است: «حکومت ایران باید به استقلال دولت عراق احترام بگذارد و به خلع سلاح، انحلال و ادغام شبه‌نظامیان شیعه، اقدام کند».

۰۶:۰۹ ۱۳.۸.۱۳۹۷

ایرنا: مهلت شورای نگهبان برای رد لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم​ تمام شده

خبرگزاری دولتی جمهوری اسلامی می‌گوید: شورای نگهبان تنها بیست روز برای اعلام نظر در مورد مصوبات مجلس در مورد سی‌اف‌تی فرصت داشت و اکنون با گذشت ۲۵ روز هنوز نظری نداده و این مصوبات را رد نکرده‌است.

مجلس شورای اسلامی در ۱۵ مهر ماه لایحه الحاق به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم را تصویب کرد؛ در حالی‌که شماری از امامان جمعه منتخب رهبر جمهوری اسلامی، به‌شدت به این لوایح انتقاد کرده بودند. لایحه «پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم»، سی‌اف‌تی، با اعتراض‌ شدید چهره‌های موسوم به اصول‌گرا و بخشی از جریان محافظه‌کار در ایران نیز روبه‌رو شده بود.

در همان زمان عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، گفته بود «اعلام نظر در رابطه با سی‌اف‌تی زود است» و افزوده بود «مجلس آن را تصویب کرده‌است اما هنوز برای ما نیامده است. ابتدا باید به شورای نگهبان ارسال شود تا ان شاءالله ما اعلام نظر کنیم».

نجات‌الله ابراهیمیان، عضو حقوقدان شورای نگهبان، ۱۸ مهرماه به ایسنا گفته بود لایحه الحاق به سی‌اف‌تی به دست این شورا رسیده‌است و «این لایحه احتمالا در جلسه بعدی شورای نگهبان مورد بررسی قرار گیرد».

بنا بر اصل ۹۴ و ۹۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی، شورای نگهبان در مجموع ۲۰ روز پس از تاریخ وصول مصوبات می‌تواند آن را به مجلس بازگرداند، و یا این‌که آن مصوبه اجرایی می‌شود.

بنا بر گزارش ایرنا از تاریخ ۱۸ مهر به این سو، این فرصت ۲۰ روزه به پایان رسیده‌است.

لوایح چهارگانه دولت حسن روحانی برای خروج از فهرست سیاه کارگروه اقدام ویژه مالی (اف‌ای‌تی‌اف)، که به مجلس ارائه شده، شامل لایحه الحاق ایران به کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو)، اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم و الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (سی‌اف‌تی)، می‌شود.

۰۵:۴۵ ۱۳.۸.۱۳۹۷

ستایش نخست‌وزیر اسرائیل از ترامپ برای بازگرداندن تحریم‌ها

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از رئیس‌جمهوری آمریکا به‌خاطر بازگرداندن تحریم‌های ایران در پی برچیدن برجام، ستایش کرده و آن را «اقدامی تاریخی» توصیف کرده‌است.

نتانیاهو، ۱۳ آبان، در بیانیه‌ای گفته است «رئیس‌جمهوری ترامپ، از شما سپاس‌گزارم. واقعا تحریم‌ها باز می‌گردند».

دولت اسرائیل تحت رهبری بنیامین نتانیاهو، از مهم‌ترین منتقدان برجام در زمان باراک اوباما بود. او در بیانیه‌ای که روز شنبه منتشر کرد نوشته است «سال‌هاست من خواستار اعمال و اجرای کامل تحریم‌ها علیه رژیم تروریست قاتل ایران هستم؛ رژیمی که تهدیدی برای تمام جهان است».

نخست‌وزیر اسرائیل می‌گوید پیامد دور نخست تحریم‌ها که در تابستان بازگشتند «همین الان هم احساس می‌شود». او افزوده «ارزش ریال سقوط کرده، اقتصاد ایران تحت فشار است و نتایج (بازگشت تحریم‌ها) روشن است».

بیشتر

XS
SM
MD
LG