لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۵

«سپیده‌دم با آمریکا» در شیراز

لحظه به لحظه با مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

۲۱:۴۰ ۱۳.۸.۱۳۹۷

محمدرضا خاتمی: هشت میلیون رای در سال ۸۸ به صندوق‌ها اضافه کردند

محمدرضا خاتمی دبیر سابق حزب مشارکت در گفت‌وگوی تصویری با برنامه «رو در رو» بار دیگر تاکید کرد که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ تقلب صورت گرفته است.

محمد رضا خاتمی همچنین گفت اگر بار دیگر به سال ۸۸ برگردیم دیگر نامزدی معرفی نمی‌کردیم چراکه به گفته او نمی‌گذاشتند یک اصلاح‌طلب رئیس جمهور شود.

محمدرضا خاتمی گفت: «در ستاد انتخاباتی وزارت کشور تقلب صورت گرفته است. هشت میلیون رای به صندوق ها اضافه شده است. تعرفه هم نمی‌خواست داشته باشد. آراء در می‌آید، گفته می‌شود، کل کشور ۳۹ میلیون رای دادند، در حالیکه آرای صندوق ها ۳۲ میلیون بوده، نیاز به تعرفه هم نبوده است. اطلاعات ما از افراد مطلع هست از جناح مقابل که نمی خواهند نامشان گفته شود.»

در انتخابات سال ۸۸ با شمارش آرا رای محسن رضایی کمتر از قبل می‌شد و در نتایج اولیه رای باطله وجود نداشت. همچنین در آن زمان برخی از برگه‌های رای در تصاویر خبرگزاری‌های رسمی بدون تا خوردگی بود.

از سوی دیگر شماری از فرماندهان سپاه و از جمله «سردار مشفق» معاون وزیر اطلاعات از دخالت نیروهای سپاه در انتخابات پرده برداشته‌اند.

مطابق گفته‌های «سردار مشفق» وزارت اطلاعات در شنود مذاکرات و جلسات نیروهای اصلاح‌طلب و نیز برنامه‌ریزی دستگاه‌های امنیتی برای مقابله با آنها در انتخابات سال ۱۳۸۸ نقش داشته است.

همچنین به استناد ویدئویی که از عزیز جعفری فرمانده سپاه منتشر شده، پیروزی اصلاح‌طلبان «خط قرمز» سپاه بوده است.

فرمانده سپاه صراحتا گفته است: «نگرانی، دغدغه‌ و خط قرمزی که برای نیروهای انقلاب وجود داشت این بود که نیروهای مخالف انقلاب و ارزش‌های انقلاب که در دوران دوم خرداد فرصتی پیدا کرده بودند و در حاکمیت نفوذ کرده بودند، مجددا روی کار بیایند. در این انتخابات و جریانات بعد از آن هم مشخص شد که آن‌ها به چه دلیل این همه اصرار دارند که سپاه و بسیج، تحت عنوان نیروهای نظامی، نباید به هیچ وجه در انتخابات دخالت بکنند. ما نباید دخالت بکنیم تا آن‌ها بتوانند کارشان را انجام دهند و سپاه و بسیج مزاحمتی برای آن‌ها نداشته باشند. این شیب، نگران‌کننده بود و همه تحلیل می‌کردند اگر همین روند انتخابات ادامه پیدا کند، حتما انتخابات دو مرحله‌ای می‌شود و در مرحله دوم هم معلوم نیست که نتیجه چه می‌شود.»

۱۹:۳۵ ۱۳.۸.۱۳۹۷

نماینده مجلس: شورای نگهبان گل به خودی زد

جلال میرزایی عضو فراکسیون امید رد لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم از سوی شورای نگهبان را «گل به خودی» دانست و گفت: «نگاه نخبگان این است که طیف مقابل دنبال بازی با الفاظ است به جای استدلال قوی، مثلا از کل حرف ظریف اصطلاح "تضمین نمی‌دهم" را حلوا حلوا می‌کنند و کل حرف را به حاشیه می‌برند و در نهایت چیزی حاصل نمی‌شود وقتی اینطور عمل می‌شود جای بحث از منافع ملی نیست باید فقط حرص بخوریم. من زیاد به نتیجه نظر مجمع هم خوشبین نیستم.»

وی با اشاره به اظهارات محمدعلی موحدی کرمانی نایب رئیس دوم مجمع تشخیص به ایلنا گفت: «گویا قرار نیست این اختلاف‌نظر حل شود.»

موحدی کرمانی پیشتر کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم را «خطرناک» خوانده و گفته بود مجمع تشخیص در این مورد «بیدار» است.

۱۸:۵۹ ۱۳.۸.۱۳۹۷

«سپیده‌دم با آمریکا» در شیراز

شهرداری شیراز با نصب بنری به مناسبت روز ۱۳ آبان که سالروز اشغال سفارت آمریکا در تهران است، به جای عبارت انگلیسی down with USA «مرگ بر آمریکا» از dawn with USA استفاده کرده که معنی آن «سپیده‌دم با آمریکا» است.

روز ۱۳ آبان در تقویم جمهوری اسلامی با عنوان «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» ثبت شده است و نصب این بنر با این اشتباه فاحش در عبارت انگلیسی آن با انتقاد نیروهای حزب‌الله در فضای مجازی و رسانه‌های محافظه‌کار در ایران مواجه شده است.

واحد تبلیغات شهری شهرداری شیراز پیش از این نیز به مناسبت سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق تابلویی را در میدان نمازی این شهر نصب کرده بود که به جای تصویر سربازان ایرانی از عکس سربازان اسرائیلی در آن استفاده شده بود.

انتشار تصاویر این تابلو در فضای مجازی جنجال‌برانگیز شد و بر اساس اعلام دادستان شیراز، مدیر روابط عمومی سازمان فرهنگی شهرداری شیراز و دو نفر از دست‌اندرکاران تهیه این تابلو بازداشت شدند.

۱۸:۴۷ ۱۳.۸.۱۳۹۷

کمیسیون شوراها: شهردار تهران باید برود

محمد محمودی شاه‌نشین، عضو کمیسیون شوراها، از بررسی و رد استفساریه منع بکارگیری بازنشستگان در این کمیسیون خبر داد. بدین ترتیب، شهردار تهران نیز نباید از قانون منع به کارگیری بازنشستگان مستثنی شود.

به گفته وی در جلسه کمیسیون شوراها که که با حضور مرتضی الویری رئیس شورای عالی استان‌ها برگزار شد اعضای کمیسیون، شهردار تهران را هم‌ردیف معاونان رئیس‌جمهور ندانستند.

به‌دنبال تصویب قانون منع بکارگیری بازنشستگان، موضوع استثناء کردن وضعیت شهردار تهران و چند کلانشهر در مجلس مطرح بود که با رای منفی مجلس، محمدعلی افشانی، شهردار اصلاح‌طلب تهران باید از سمت خود کناره‌گیری کند.

وی پس از استعفای جنجالی محمدعلی نجفی به عنوان شهردار تهران انتخاب شده بود.

۱۸:۳۹ ۱۳.۸.۱۳۹۷

رئیس کمیسیون امنیت ملی: مرزبانان ربوده شده سالم هستند

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می‌گوید مرزبانان ربوده شده پایگاه میرجاوه «سالم» هستند و به محل نگهداری آنها دور از مرزهای ایران است.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه پس از جلسه این کمیسیون با محمود علوی، وزیر اطلاعات گفته که «اسناد نشان می‌دهد هنوز کم‌کاری برخی کشورهای همسایه در سرنوشت آنها وجود دارد.»

وی در عین حال از «رایزنی‌های گسترده اطلاعاتی و امنیتی و حتی به شکل دیپلماتیک در سطح وزارت امور خارجه برای آزادی مرزبانان» خبر داده است.

گروه جیش‌العدل اواخر مهرماه سال جاری اعلام کرد که به یک پایگاه در شهرستان میرجاوه حمله کرده و ۱۲ مرزبان ایرانی را به «اسارت» گرفته است.

تاکنون محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه و محمد پاکپور، فرمانده نیروی زمینی سپاه برای رایزنی درباره سرنوشت آنها به پاکستان سفر کرده بودند و وزیر کشور و رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران هم در تماس تلفنی با فرمانده ارتش و وزیر کشور پاکستان خواستار «اقدام سریع و قاطع» این کشور برای آزادی ۱۲مرزبان و بازداشت ربایندگان آنان شده بودند.

۱۷:۵۸ ۱۳.۸.۱۳۹۷

پومپئو: مردم ایران هدف تحریم‌ها نیستند

مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا در توییتر خود نوشت در ۵ ماه نوامبر (۱۴ آبان) «ما تحریم‌های سختی علیه رژیم حاکم ایران به اجرا در می‌آوریم.»

پومپئو افزود: «هدف ما مجبور کردن ایران به ترک فعالیت‌های مخربش است. این تحریم‌ها رژیم را هدف قرار می‌دهد نه مردمی را که از سوء مدیریت و بی‌رحمی دولت خود متحمل شده‌اند.»

تحریم‌های ثانویه آمریکا در حالی اجرا می‌شود که دادگاه لاهه در پی شکایت ایران خواستار لغو تحریم‌هایی شده که به مردم ایران آسیب می‌زند.

در دوره قبلی تحریم‌ها دارو و بسیاری از اقلام ضروری در ایران کمیاب یا بسیار گران شده بود.

احمد شهید گزارشگر سابق ایران سازمان ملل سال ۹۱ درباره اثر تحریم‌ها به رادیو اروپای آزاد گفته بود: «فکر می‌کنم در طولانی‌مدت تحریم‌ها تأثیر بسیار بدی بر جامعه مدنی ایران خواهند داشت و هرچه بیشتر به طول بیانجامند، احتمال بروز تأثیر منفی آن بر روی جامعه مدنی ایران بیشتر خواهد شد. اگر تحریم‌ها موجب افت شدید ارزش واحد پول رسمی کشور می‌شوند، تعبیر ساده‌اش این است که توانایی مردم برای رفع نیازهای اولیه اقتصادی و اجتماعی‌شان آسیب می‌بیند. اگر تحریم‌ها در تجارت ایران اختلال ایجاد می‌کنند و مانع رسیدن تولیدات دارویی و مواد اولیه غذایی به کشور می‌شوند، دود آن بلافاصله به چشم آسیب‌پذیرترین مردم می‌رود و در طولانی مدت رفته‌رفته دامنه این رنج جمعی گسترده‌تر خواهد شد.»

۱۷:۳۹ ۱۳.۸.۱۳۹۷

تقدیر مدیرعامل روزنامه قانون از رئیس بند ۲۰۹ اوین

علیرضا نیکویی مدیرعامل روزنامه قانون با با انتشار آگهی در این روزنامه از صمدزاده رئیس بند ۲۰۹ زندان اوین به خاطر «صدق گفتار و معرفت اسلامی» وی تقدیر و تشکر کرد.

در این پیام تشکر آمده است:

«من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق، جناب آقاى صمدزاده ریاست محترم بند ۲۰۹ بازداشتگاه اوین؛ در این مدت نسبتا طولانى که در اختیار شما بودم، شاهد برخوردهاى انسانى و اسلامى با متهمان خاص بودم. ضایع شدن چشم راسـتم و تشدید بیمارى ام فداى صدق گفتار و معرفت اسلامى شما باد. سربلندى و عزت شما مستدام»

علیرضا نیکویی اسفند سال ۹۶ در جریان پرونده‌های «بدهکاران بانکی» بازداشت شد. وی هم‌اکنون در بیرون از زندان به سرمی‌برد.

۱۶:۲۴ ۱۳.۸.۱۳۹۷

تفهیم اتهام به سه عضو کانون نویسندگان ایران

کانون نویسندگان ایران از تفهیم اتهام به سه عضو این نهاد خبر داد. بر این اساس٬ رضا خندان (مهابادی) و کیوان باژن دو تن از دبیران و بکتاش آبتین یکی از بازرسان کانون نویسندگان ایران٬ در شعبه هفتم دادسرای اوین تفهیم اتهام شده‌اند.

اتهام‌های آنان «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و تشویق بانوان کشور به فساد و فحشا» عنوان شده است که این افراد آن را رد کرده‌اند. شاکی این نویسندگان٬ وزارت اطلاعات است.

۱۶:۲۰ ۱۳.۸.۱۳۹۷

وزارت نیرو: شش میلیون کولر آبی و گازی رایگان سرویس می‌شود

معاون وزارت نیرو اعلام کرد به منظور مدیریت مصرف برق ۶ میلیون کولر گازی و آبی رایگان سرویس می‌شود.

همایون حائری معاون وزیر نیرو به ایرنا گفت: «این طرح یکی از ۱۱ برنامه وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در تابستان ۹۸ است که اکنون در اولویت شرکت توانیر قرار دارد.»

به گفته معاون وزیر نیرو قرار است ساز و کار اجرایی این برنامه در بودجه سال آینده در نظر گرفته شود.

۱۵:۳۳ ۱۳.۸.۱۳۹۷

مخالفت رای‌دهندگان کالدونیای جدید با استقلال از فرانسه

شمارش آرا در همه‌پرسی استقلال کالدونیای جدید از فرانسه نشان می‌دهد که ۵۶.۴ درصد رأی‌دهندگان با استقلال این منطقه جزیره‌ای از کشور فرانسه مخالفند.

تعداد واجدان شرایط در این همه‌پرسی ۱۷۵ هزار نفر بود

کالدونیای جدید در شرق استرالیا در اقیانوس آرام واقع شده و با طبیعت غنی و موقعیت راهبردی یکی از قلمروهای مهم فرادریایی فرانسه به‌شمار می‌آید.

کالدونیای جدید حدود ۱۸۰۰۰ کیلومتر از خاک اصلی فرانسه فاصله دارد و یک چهارم از منابع شناخته شده فلز نیکل در جهان را در خود جای داده است که از مواد حیاتی در صنعت الکترونیک است.

جزایر کالدونیای جدید در سال ۱۸۵۳ میلادی به فرانسه پیوستند و در آن زمان قوم بومی آن، یعنی قوم کاناک، با تبعیض شدید استعمارگران مواجه شد. کالدونیای جدید در حال حاضر حدود ۱٫۳ میلیارد یورو (۱٫۵ میلیارد دلار) از دولت فرانسه یارانه دریافت می‌کند و بسیاری از ساکنان نسبت به قطع این یارانه‌ها در صورت استقلال ابراز نگرانی کرده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG