سلام. به صفحه خبرخوان روز یکشنبه هشتم مهر ماه خوش آمدید. همراه ما باشید و خلاصهای از خبرهای مهمی را که گوشه و کنار جهان امروز اتفاق میافتاد در این صفحه بخوانید.
دادستان تهران: مدیر عامل سکه ثامن و همسرش فرار کردهاند
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، خبر داد که مدیر عامل موسسه سکه ثامن و همسرش از ایران خارج شدهاند اما «همه حسابها و اموال» او از جمله «املاک و تعدادی اتومبیل گران قیمت توقیف شده است».
پیش از این غلامحسین محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضائیه، گفته بود که ۶۰۰ نفر در این پرونده شکایت کردهاند.
خبرگزاری ایسنا نیز پیش از این نوشته بود که «بر اساس اطلاعات غیر رسمی سه هزار سرمایهگذار و ۱۵ هزار میلیارد تومان سرمایه توقیف شده در پرونده سکه ثامن موجود است».
براساس گزارش رسانهها در ایران، فرهاد زاهدی فرمدیر عامل موسسه سکه ثامن۳۰ سال سن دارد و اکنون متهم به کلاهبرداری است.
در سایت این موسسه به صورت اینترنتی سکه معامله میشد و خبرگزاری فارس از جمله رسانههایی بود که افراد را تشویق به سرمایهگذاری از طریق سایت این موسسه کرده بود.
یک مرز مهم بین سوریه و اردن «بازگشایی میشود»
سوریه اعلام کردهاست از دهم اکتبر مرز «نصیب» در مرز آن کشور و اردن بازگشایی میشود. این گذرگاه نقشی مهمی در حمل کالا دارد.
مرز نصیب سه سال پیش به تصرف گروهی از شورشیان مخالف بشار اسد درآمد. با مسدود شدن این گذرگاه، حمل و نقل زمینی صدها کامیون بین ترکیه و کشورهای خلیج فارس، و بین لبنان و کشورهای خلیج فارس، متوقف شده بود.
نیروهای بشار اسد در ماه میلادی ژوئیه کنترل این منطقه را به دست آوردند.
در بیانیه اولیه دولت دمشق گفته شده بود که حمل و نقل زمینی در این گذرگاه از سر گرفته شدهاست اما بیانیهای دیگری صادر شد و اعلام شد مرز از دهم اکتبر بازگشایی خواهد شد. دولت اردن پیشتر گفته بود دو کشور هنوز در حال بررسی شرایط هستند.
کره شمالی: بدون اعتماد دست به خلع سلاح یکطرفه نمیزنیم
وزیر خارجه کره شمالی ضمن انتقاد از ادامه تحریمها علیه پیونگیانگ و «عیقتر شدن بیاعتمادی» گفته در چنین فضایی کشورش حاضر نخواهد شد بهشکل یکطرف سلاحهای خود را کنار بگذارد. رئیسجمهوری آمریکا بار دیگر تاکید کرده تحریمها تا غیر اتمی شدن کره شمالی ادامه مییابد.
ری یونگهو گفته است «این تصور که تحریمها ما را به زانو در میآورد، توهم کسانیست که ما را نمیشناسند». او افزوده است که ادامه تحریمها تنها «بیاعتمادی را عمیقتر میکند» و «بیاعتمادی در [میان مقامهای] ایالات متحده، به فقدان اطمینان در مورد امنیت ملی [در میان مقامهای کره شمالی] میانجامد».
سه روز پیش از سخنرانی ری یونگهو، دونالد ترامپ تاکید کرده بود برای برچیدن جنگافزارهای اتمی پیونگیانگ شتابی وجود ندارد، اما افزوده بود تا آن زمان تحریمها نیز ادامه پیدا خواهد کرد.
نگرانی از افزایش قابل توجه شمار قربانیان زمینلرزه و سونامی در اندونزی
معاون رئیسجمهوری اندونزی گفته شمار قربانیان زمینلرزه بزرگ در جزیره سولاوسی و سونامی پس از آن، ممکن است «به هزاران نفر برسد». زمینلرزه ۷.۵ ریشتری روز جمعه در سولاوسی هزاران نفر را آواره کردهاست.
تا کنون کشتهشدن ۸۲۳ نفر، عمدتا از ساکنان شهر «پالو»، مرکز سولاوسی تائید شدهاست، اما امدادگران در تلاش برای دستیابی به مناطق دورافتاده جزیره هستند. در خود پالو نیز شمار قربانیان ممکن است افزایش پیدا کند، چراکه آژانس فجایع طبیعی دولت اندونزی میگوید صدها نفر از ساکنان این شهر ۳۳۵ هزار نفری ناپدید شدهاند.
زمینلرزه سولاوسی شدیدتر از چند زمینلرزه بزرگ و مرگبار چند سال اخیر در اندونزی از جمله، زمینلرزه ۲۰۰۶ در یوگیاکارتا و زمینلرزه تابستان گذشته در لومبوک، نزدیک بالی، بود. زمینلرزه سال ۲۰۰۴ در سوماترای اندونزی، با قدرت ۹.۱ ریشتر و بیش از ۲۲۰ هزار کشته، یکی از بزرگترین زمینلرزههای جهان در دهههای اخیر به شمار میرود.
ایلان ماسک از مدیریت تسلا کنارهگیری میکند
ایلان ماسک، بنیانگذار و مدیر اجرایی شرکت «تسلا» از مقام خود کنارهگیری میکند. همزمان این شرکت حاضر شده تا ۲۰ میلیون دلار جریمه پرداخت کند؛ کمیسیون امنیت و تبادلات مالی آمریکا، آقای ماسک را متهم به فساد مالی کردهاست.
تازهترین تصمیمات در سطح مدیریتی شرکت خودروسازی آمریکایی تسلا، پس از مجموعهای از توئیتهای ایلان ماسک و سپس شکایت کمیسیون تبادلات مالی صورت گرفتهاست.
کمیسیون امنیت و تبادلات مالی، ایلان ماسک را متهم کرده است که در پستهای خود در توئیتر اطلاعات «گمراهکننده» در مورد خصوصیشدن شرکتش منتشر کردهاست.
شرکت تسلا در عین حال پذیرفتهاست که وکیلی را برای رصد و نظارت بر نحوه اطلاعرسانی ایلان ماسک استخدام کند.
گروهی از مخالفان سیافتی در مقابل مجلس تجمع کردند
به نوشته ایرنا، گروهی از مخالفان تصویب لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) که در بین آنها برخی نمایندگان جبهه پایداری دیده میشوند، روز یکشنبه مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.
این لایحه قرار است امروز در مجلس بررسی شود. مهلت ایران برای پیوستن به این لایحه و به دنبال آن خروج از فهرست خاکستری و ورود به منطقه ایمن مبادلات مالی و بانکی فردا (اول اکتبر) پایان مییابد.
ایرنا مینویسد که شمار این معترضان حدود ۲۰۰ نفر است با در دست داشتن پلاکارهایی که بروی آن نوشته شدهاست «تصویب CFT اجرای خواست دشمن»، «نماینده با دشمن همدست نشو»، «لطفاً در تصویب لوایح FATF عجله نکنید،» از صبح امروز مقابل ساختمان مجلس هستند.
مخالفان پیوستن ایران به مقررات افایتیاف، که عمدتاً از مخالفان دولت حسن روحانی هستند، میگویند با این کار، راه برای اعطای کمک مالی به «حماس» و «حزبالله لبنان» مسدود میشود.
موافقان پیوستن ایران به این پیماننامه میگویند که مخالفان آن، از شفافیت اقتصادی و جلوگیری از فساد بانکی میترسند.
حرکت اعتراضی یک دانشجو و دستگیری او
تصاویر و ویدئوهای ارسالی در شبکههای اجتماعی نشان میدهد یکی از دانشجویان پیام نور به نام امیرحجت شجیعی، روز شنبه با درخواست آزادی زندانیان سیاسی روی پست برق در تقاطع جمهوری و فردوسی تهران رفته و پای خود را زنجیر کرد. بنا بر گزارشها وی از سوی مأموران انتظامی بازداشت شده است.
انتشار ویدئوی رویارویی پاسداران با ناو آمریکایی در تنگه هرمز
تلویزیون دولتی ایران فیلمی را پخش کرده است که نشان میدهد که در اوایل سال جاری شناورهای نیروی دریایی سپاه پاسداران در تنگه هرمز به ناو آمریکایی تئودور روزولت یواساس نزدیک شدهاند.
در این ویدئو که تاریخ آن از سوی پرستیوی، اول فروردین امسال (۲۱ مارس) ذکر شده افراد سپاه به ناو آمریکایی هشدارهایی میدهند.