لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۱۵

خبرخوان چهارشنبه ٢۴ مرداد

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان در بیست و چهارمین روز از مردادماه ۹۷ را لحظه به لحظه اینجا بخوانید.

۲۳:۰۳ ۲۳.۵.۱۳۹۷

«نفت ۱۵۰ دلاری» با آغاز دور دوم تحریم‌های ایران

«اندوراند کاپیتال» و «وستبک کاپیتال»، دو صندوق‌ مهم سرمایه‌گذاری در جهان، پیش‌بینی کرده‌اند که بهای هر بشکه نفت از قیمت فعلی که حدود ۷۵ دلار است به ۱۵۰ دلار افزایش خواهد یافت.

عامل اصلی اين افزايش قیمت، تحریم‌های آمریکا علیه بخش انرژی ایران خواهد بود که از آبان امسال به اجرا گذاشته می‌شوند.

بر اساس گزارش روز سه‌شنبه خبرگزاری رویترز، علاوه بر این نرخ بهره متوسط در سراسر جهان و ارزش دلار در حال افزایش است. تحت تاثیر این عوامل قیمت واردات نفت خام برای خریداران این محصول در کشورهای رو به رشد در حال افزایش است.

خبرهای مهم روز ۲۳ مرداد را در اینجا دنبال کنید.

۲۳:۰۵ ۲۳.۵.۱۳۹۷

عراق نرخ ویزا را برای زائران ایرانی کاهش داد

دولت عراق روز سه‌شنبه اعلام کرد که نرخ ویزا را برای زائران ایرانی که به اماکن مقدس این کشور سفر می‌کنند کاهش داده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این کاهش فقط برای ایام موسوم به «اربعین» است که مصادف با چهلم کشته شدن امام سوم شیعیان است.

در حال حاضر نرخ ویزای عراق ۴۰ دلار است ولی بغداد نگفته که رقم جدید چقدر است.

۲۳:۱۸ ۲۳.۵.۱۳۹۷

محسن هاشمی: قبل از بهمن، صدای بهمن اعتراضات را بشنويم

محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای شهر تهران، در توئیتی از حکومت جمهوری اسلامی خواسته است تا قبل از رسیدن «بهمن»، صدای بهمن اعتراضات را بشنود.

وی نوشته است: «فقر و بیکاری عامل سونامی آسيب‌های اجتماعی است، سياست‌های ما مولد فقر است، اواخر سال با بحران فقيرتر شدن بسياری از مردم مواجه خواهيم شد. قبل از رسيدن "بهمن"، صدای بهمن اعتراضات را بشنويم».

به دنبال خروج آمریکا از برجام و آغاز دور اول تحریم‌های ایران در مردادماه، اوضاع بازارهای ایران به هم ریخته و نگرانی از افزایش بیکاری و بالا رفتن نرخ تورم تشدید شده است.

علی ربیعی، وزیر سابق کار ایران، مردادماه گفته بود که احتمال می‌رود بیش از یک میلیون نفر در نتیجه تحریمهای آمریکا بیکار شوند.

ایالات متحده قرار است دور دوم تحریم‌های خود علیه ایران را از ۱۳ آبان امسال اجرایی کند که عمدتا بخش انرژی ایران را با کاهش تولید نفت تهران هدف می‌گیرد.

۲۳:۵۲ ۲۳.۵.۱۳۹۷

رامین پناهی به «تهران منتقل شده است»

برادر رامین حسین‌پناهی فعال کرد محکوم به اعدام می گوید که برادرش را تحت تدابیر امنیتی به تهران منتقل کرده اند.

امجد حسین پناهی نوشته است: «رامین حسین‌پناهی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، شامگاه گذشته، تحت تدابیر شدید امنیتی از زندان مرکزی سنندج خارج و به تهران منتقل شده است.»

رامین حسین‌پناهی تیرماه ۱۳۹۶ به اتهام عضویت در «حزب کومله» و «بَغی» یا شورش مسلحانه علیه حکومت اسلامی، بازداشت و در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به اعدام محکوم شد. درخواست تجدیدنظر در حکم وی از سوی دیوان عالی کشور رد شده است و این حکم در حال حاضر در اختیار اداره اجرای احکام است.

۰۴:۲۲ ۲۴.۵.۱۳۹۷

سازمان ملل: دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از ونزوئلا گریخته‌اند

سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد که در حدوددو میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از کشور بحران زده ونزوئلا گریخته‌اند و به کشورهای کلمبیا، اکوادور، برزیل و پرو رفته‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، استفان دوجاریک،سخنگوی دبیرکل سازمان ملل به خبرنگاران گفته است: آنهایی که از ونزوئلا گریخته اند در حدود ۷ درصد جمعیت ۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزاری این کشور هستند و نداشتن مواد غذایی دلیل اصلی فرار این افراد است.

به گفته این سخنگوی سازمان ملل در حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از کسانی که از ونزوئلا فرار کرده اند از سوءتغذیه رنج می بردند.

۰۴:۴۳ ۲۴.۵.۱۳۹۷

واکنش شاهزاده رضا پهلوی به امضای کنوانسیون حقوقی دریای خزر

شاهزاده ​رضا پهلوی، واپسین ولیعهد ایران، در پی نشست قزاقستان و امضای کنوانسیون حقوقی دریای خزر، در پستی در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌است که «پاسداری از منافع ملی از موضع ضعف ممکن نیست. نمونه‌های تاریخی این آموزه‌ی عقلایی و آزموده‌ی تجربی بسیارند».

آقای پهلوی ۲۳ مرداد ماه با نام بردن از عهدنامه ترکمنچای، قطعنامه ۵۹۸ و برنامه جامع اقدام مشترک پس از توافق اتمی میان ایران و شش قدرت جهانی، می‌گوید این‌ موارد« نمونه‌ها‌ی تاریخی معاصرِ مذاکره از موضع ضعف و درماندگی‌اند».

رضا پهلوی، از چهره‌های مخالف رژیم سیاسی فعلی در ایران، در بخش دیگری از نوشته خود خطاب به شهروندان ایران تاکید کرده «پاسداری از منافع میهن و ملت تنها از موضع قدرت ممکن است. نمونه‌ی بارز آن، عهدنامه‌ی ۱۹۷۵ الجزایر است».

اشاره فرزند واپسین پادشاه ایران به معاهده‌ای است که پس از سال‌ها اختلاف بين ايران و عراق در ۱۵ اسفند ۱۳۵۳ (۶ مارس ۱۹۷۵) در الجزیره امضا شد و خط مرزی ایران و عراق در آب‌های اروندرود را تعیین کرده‌است. شماری از تحلیل‌گران معتقد هستند از آن‌جایی که در آن زمان دولت ايران از نظر نظامی و سیاسی قدرت اصلی منطقه بود، موفق شد رویکرد خودش را پیاده کند.

رضا پهلوی در پایان گفته «با همین بیداری ملی و با بازخوانی و بازنگری نقاد در تمامی مبانی و مفاهیم و ارکانِ حقوقی و دیوانی، و با بازسازی همه‌جانبه‌ میهن در تمامی سطوح دانشگاهی، آموزشی، تربیتی، فرهنگی، اقتصادی، تجاری، کشوری و لشکری است که نه تنها ایرانی باز خواهیم ساخت آباد و سربلند و آزاد، که حقوق آن را، در هر کجا که باشد، بار دیگر احقاق خواهیم کرد».

۰۶:۴۴ ۲۴.۵.۱۳۹۷

تحقیقات پلیس بریتانیا در مورد رخداد روز سه‌شنبه در نزدیکی پارلمان

پلیس بریتانیا گفته است در حال تحقیقات در سه مکان در مناطق مرکزی انگلستان، در پیوند با رخداد روز سه‌شنبه است.

صبح سه‌شنبه یک خودرو با سرعت زیاد شماری از عابران را در مقابل پارلمان در لندن زیر گرفت و به موانع مسیر کوبید. راننده این خودرو دستگیر شده است.

رئیس نیروهای ضدتروریسم اسکاتلندیارد اعلام کرده است با توجه به قرائن موجود تلقی پلیس این است که این اقدام تروریستی بوده است.

پلیس بریتانیا می‌گوید فرد ۲۹ ساله‌ای که بازداشت شده «مظنون است در حال طرح ریزی یک حمله تروریستی بوده‌است».

هنوز فرد دیگری در رابطه با این واقعه بازداشت نشده‌است.

۰۷:۳۰ ۲۴.۵.۱۳۹۷

مودی: هند در سال ۲۰۲۲ انسان به فضا می‌فرستد

نخست‌وزیر هند می‌گوید کشورش تا سال ۲۰۲۲ فضانورد به خارج از جو زمین می‌فرستد.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، صبح ۲۴ مرداد ماه گفته کشورش پس از روسیه، آمریکا و چین، چهارمین کشور جهان خواهد بود که انسان راهی فضا می‌کند. آقای مودی گفته فضانورد هندی ممکن است مرد یا زن باشد.

چند روز پیش هند یک کپسول فضایی آزمایش کرد.

«سازمان پژوهش‌های فضایی هند» یا آی‌اس‌آر‌او، آژانس فضایی اصلی هند و بزرگ‌ترین آژانس فضایی دولتی دنیا است.

راکش شرما، نخستین شهروند این کشور بود که راهی فضا شد؛ آقای شرما در سال ۱۹۸۴ و با یک موشک ساخت شوروی به خارج از جو سفر کرد.

دهلی نو در سال ۲۰۱۴ موفق شد یک ماهواره را با موفقیت در مدار زمین قرار دهد.

۰۸:۲۴ ۲۴.۵.۱۳۹۷

ترکیه تعرفه‌های کالاهای وارداتی از آمریکا را افزایش داد

ترکیه تعرفه‌های کالاهای وارداتی از آمریکا، از تنباکو تا خودرو را افزایش داد. این تازه‌ترین رخداد در جریان تنش‌های فعلی میان آنکارا و واشینگتن به شمار می‌رود.

تعرفه‌های تازه ۲۴ مرداد ماه در روزنامه رسمی ترکیه منتشر شده‌است؛ از جمله این اقدامات افزایش ۱۴۰ درصدی تعرفه نوشیدنی‌های الکلی و افزایش ۱۲۰ درصدی تعرفه خودروهای آمریکایی است.

تعرفه پلاستیک و ذغال‌سنگ نیز افزایش پیدا کرده‌است.

پس از آن که آمریکا اعلام کرد که تعرفه فولاد و آلومینیوم وارداتی از ترکیه را دو برابر بالا می‌برد، سقوط ارزش لیر در برابر دلار شدت گرفت.

یک مقام کاخ سفید روز سه‌شنبه هشدار داد در صورتی که ترکیه، کشیش زندانی آمریکایی را آزاد نکند احتمالا با فشارهای بیشتر اقتصادی مواجه خواهد شد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، هشدار داده‌است که «اقدامات یک‌جانبه علیه ترکیه» به منافع آمریکا لطمه زده و آنکارا را به یافتن متحدان جدید ترغیب خواهد کرد.

۰۸:۴۴ ۲۴.۵.۱۳۹۷

دادستان کل کشور: تلگرام و اینستاگرام بلا برای مردم فراهم کرده

​محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور گفته است شـش وزیر از او خواسته‌اند برای رفع فیلتر برخی شبکه‌ها جلسه داشته باشند ولی او نرفته چون «نمی‌خواسته شریک در جرم شود».

آقای منتظری توضیحی در مورد «جرم» نداده‌است.

دادستان کل کشور گفته «وقتی بعضی از این شبکه‌ها را در کارگروه مصادیق مجرمانه می‌بندیم و فیلتر می‌کنیم می‌بینیم بعضی از آقایان صدایشان بلند می‌شود».

او در بخش دیگری از سخنانش در «همایش مقابله با جرایم مالی در فضای مجازی»، بدون ارائه جزئیاتی افزوده «این بلایی که تلگرام و اینستاگرام برای مردم فراهم کرده را ببینید».

محمد جعفر منتظری مدعی شده ما ذره‌ای اعتقاد نداریم که شبکه‌ها را ببندیم… ما فقط مطالبه‌گر این هستیم که فضای مجازی از آلودگی‌ها نجات یابد».

حکومت ایران فیلترینگ گسترده‌ای را در فضای مجازی اعمال می‌کند. سازمان‌های ناظر فرادولتی، حکومت ایران را در کنار کشورهايی چون چين، ترکمنستان یا ويتنام، «دشمن شماره یک اینترنت» توصیف کرده‌اند.

بیشتر

XS
SM
MD
LG