به خبرخوان روز یکشنبه ۲۸ مرداد خوش آمدید. در طول ۲۴ ساعت آینده مهمترین خبرهای ایران و جهان در این صفحه در دسترس شماست.
صدور حکم زندان طولانی مدت برای مدیر موسسه مالی ثامن الحجج
غلامحسین اسماعیلی، رئیس دادگستری استان تهران، روز شنبه خبر داد که برای ابوالفضل میر علی، مدیر موسسه مالی ثامن الحجج و داماد جامام جمعه سابق سبزوار، حکم زندان «طولانی مدت» صادر شده است.
آقای اسماعیلی به جزئیات این حکم و حکم دیگر متهمان پرونده فساد مالی این موسسه اشارهای نکرده است.
ربابه ابراهیمی دختر امام جمعه سابق سبزوار و همسر ابوالفضل میرعلی دیگر عضو هیئت مدیره این موسسه و متهم ردیف دوم این پرونده است.
وزیر دفاع ایران: اولویت اول ما موضوع موشکیست
امیر حاتمی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، میگوید «اولویت اول ما موضوع موشکی است، که در این حوزه وضعیت خوبی داریم و باید آن را ارتقا میدادیم».
امیر حاتمی در تلویزیون دولتی ایران تاکید کرده موشکهای تولیدشده از نظر «تنوع وضعیت خوبی دارند» و مقامهای نظامی به دنبال «سایر قابلیتهای راهبردی» هستند.
ایران روز دوشنبه ۲۲ مرداد ماه از موشک کوتاهبرد بالیستیک «فاتح مبین» رونمایی کرده بود.
آمریکا میگوید طبق قطعنامه شورای امنیت، تهران باید از توسعه موشکهای بالیستیک خود دست بکشد، تهران میگوید در قطعنامه شورای امنیت ایران از استفاده از موشکهای بالیستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای منع شده و این کشور بهدنبال ساخت سلاح هستهای نیست.
در قطعنامه ۲۲۳۱ که در ۲۹ تیرماه ۱۳۹۴ به تصویب شورای امنیت رسیده از ایران خواسته شده «تا هشت سال پس از اولین روز اجرای برجام از هرگونه فعالیت مربوط به موشکهای بالیستیکی که قابلیت حمل سلاح را دارند، از جمله بهکارگیری فناوری مربوط به این موشکها، خودداری کند».
وزیر دفاع جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشته که ایران موفق به تولید «هواپیمای جنگی» شده است: «یک هواپیمایی ارائه خواهد شد که مراحل مختلف را طی کرده و روز صنعت دفاعی پرواز میکند و مردم شاهد پرواز این هواپیمای جنگنده خواهند بود و در کنارش اقلامی که برای ساخت آن استفاده شده را نیز مشاهده میکنند».
نیروهای مسلح ایران به دلیل تحریمهای گسترده، برای خرید جنگندههای پیشرفته با مشکلات مختلفی روبهرو بودهاند. در حال حاضر نیز هواپیماهای خریداریشده در زمان حکومت پیشین، ناوگان اصلی نیروی هوایی را تشکیل میدهد.
سال ۱۳۹۱ محمود احمدینژاد، ریيس جمهوری وقت و احمد وحيدی، وزير دفاع وقت ايران، از هواپيمایی بهنام قاهر ۳۱۳ يا اف-۳۱۳ رونمايی کردند. اما پس از رونمایی خبر چندانی از آن نشد و شماری از کارشناسان نیز گفتند آنچه رونمایی شده بود، چيزی بيشتر از «يک ماکت پلاستيکی» نبود. کارشناسان در مورد تواناییهای این جنگنده نیز ابراز تردید کردهاند.
استانهای لرستان و کهگیلویه و بویراحمد «بیشترین آمار خودکشی را دارند»
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش ایران میگوید «استانهای لرستان و کهگیلویه و بویراحمد بیشترین آمار خودکشی را دارند».
محمد مهدی تندگویان میگوید سازمان تحت مدیریت او برای مقابله با مواردی مانند اعتیاد یا جرائم اجتماعی، امکاناتی ندارد و یا این مسائل در حوزه عملکرد آن نیست: «بلکه ما فقط بخشهای مربوط به مشاوره و پیشگیری را در دفاترمان انجام میدهیم».
این مقام دولتی ایران در بخشی از سخنان گفته «خودکشیهای جدیدی داریم» که بر اثر فشارهای روحی و روانی یا اقتصادی نیست و شماری از جوانان «فقط به عنوان تفریح اقدام به خودکشی و از خودشان فیلم تهیه کردهاند».
بنا بر تحقیقات دانشگاهی، از جمله تحقیقات صورتگرفته در دانشگاههای معتبر ایالات متحده، بیماریهای روانی و در بسیاری از موارد افسردگی میتواند فرد یا افراد را به خودکشی سوق دهد. بنا بر یک گزارش آماری در وبسایت مدیکالنیوز، موارد مختلفی، از سابقه خانوادگی تا احساس ناامیدی شدید، تنهایی، الکل و مواد مخدر و بیماریها میتوانند به خودکشی دامن بزنند. در برخی موارد نیز فرد در پی آن است تا بهشکلی طلب کمک کند. در این گزارشها اشاره به «خودکشی به عنوان یک اقدام تفریحی» نشدهاست.
دو سال پیش رئیس پزشکی قانونی ایران گفته بود «صلاح نیست» در حوزه خودکشی آماری اعلام شود زیرا «تجربه نشان داده ارائه آمار، دامن زدن به این موضوع [است] و خودکشی را تقویت میکند».
محسن هاشمی: اگر فردی میگوید میخواهد رئیسجمهور شود، واقعا اشتباه فکر میکند
محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، در گفتوگو با ایلنا، میگوید حامیان دولت از گروههای موسوم به «اصلاحطلبان» و «میانهروها» به اندازه پیروزیهایشان، اثرگذاریهای مثبت و قابل توجهی نداشتهاند.
به گفته این عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی در داخل حکومت ایران «این مسئله باعث شده است عدهای این احساس را کنند که اگر نتوانند اثرگذاریهای مثبتی داشته باشند، طرفدارهایشان را از دست دادهاند».
آقای هاشمی گفته است «آنچه اتفاق افتاده این است که اصلاحطلبان آمادگی لازم برای داشتن چنین قدرتی را نداشتند و این قدرت، به صورت یکباره در بسیاری از شهرهای ایران به دست آمده است و از نظر عملگرایی، اصلاحطلبان کم آوردهاند».
او در پاسخ به این پرسش که آیا این «سرخوردگی» به «محافظهکاری بیش از حد دولت» مربوط نمیشود، پاسخ داده «هماینک اصلاحطلبان در بسیاری از شهرها در راس امور هستند. آنها هم باید به این سوال جواب دهند که چرا خودشان نتوانستهاند به انتظارات مردم پاسخ دهند؟»
فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی گفته «قصد رئیسجمهور شدن ندارد». او میگوید: «اگر فردی میگوید من میخواهم رئیسجمهور بشوم، واقعا اشتباه فکر میکند. باید شرایط و فضا به گونهای باشد که به آن فرد به زور بگویند آقا برو رئیسجمهور بشو و ما به غیر از شما فرد دیگری برای تصدی این مسئولیت نداریم».
تشییع جنازه عزتالله انتظامی برگزار شد
تشییع جنازه عزتالله انتظامی، «آقای بازیگر»، صبح روز یکشنبه با حضور عده زیادی از هنرمندان و مردم از تالار وحدت در تهران انجام شد.
در این مراسم پرویز پرستویی، علی نصیریان و مجید انتظامی سخنرانی کردند.
عزتالله انتظامی روز شنبه گذشته در ۹۴ سالگی درگذشت.
جوانفکر بازداشت شد
علیاکبر جوانفکر، مشاور رسانهای محمود احمدینژاد رئیس جمهور سابق ایران صبح یکشنبه بازداشت شد.
کانال تلگرامی دولت بهار نزدیک به محمود احمدینژاد نوشته ظاهرا بازداشت جوانفکر به دلیل عدم پرداخت جریمه چهار و نیم میلیون تومانی تعیین شده از سوی دادگاه صورت گرفته است. برپایه این گزارش این جریمه مربوط به مصاحبه با روزنامه اعتماد در تاریخ ۱۲ شهریور سال ۹۱ بوده که وی اعلام عدم استطاعت کرده است.
فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد «عزل شد»
شماری از رسانههای از برکناری فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد خبر دادهاند. تابناک نوشته است شنیدهها حکایت از آن دارد که در جلسه فوقالعاده و فوری هیات امنای دانشگاه آزاد با حضور علیاکبر ولایتی، اعضا به عزل فرهاد رهبر رای دادهاند. فرهاد رهبر که در دوره محمود احمدینژاد رئیس دانشگاه تهران بود، در مرداد ماه سال۹۶ به ریاست دانشگاه آزاد منصوب شد.
اظهارات جنجالی، ایجاد محدودیت برای برگزاری سخنرانیها و فعالیتهای دانشجویی، اخراج و تصفیه استادان دانشگاه آزاد در کارنامه ریاست فرهاد رهبر در دانشگاه آزاد ثبت است.
انتقاد مشاور فرمانده سپاه از مدیریت دانشگاه آزاد
همزمان با انتشار گزارشهای در مورد عزل فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد، خبرگزاری تسنیم، اظهارات حمیدرضا مقدمفر رئیس دفتر نظارت بر امور فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد و مشاور رسانهای فرمانده سپاه را در انتقاد از مدیریت این دانشگاه منتشر کرده است. مقدمفر میگوید: «درخصوص بهکارگیری نیروهای جوان و انقلابی با وجود تذکرات مکرر هیئت امنا و بهخصوص نمایندگی محترم ولیفقیه در دانشگاهها، بیتوجهی شده است».
طهرانچی جانشین فرهاد رهبر شد
در پی انتشار گزارشهایی درباره عزل فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه آزاد، خبرگزاری صدا و سیما گزارش داد که محمدمهدی طهرانچی به عنوان جانشین رهبر تعیین شد.
بر پایه این گزارش، این تصمیم با حضور علیاکبر ولایتی رئیس هیئت امنا و هیئت موسس گرفته شده است. محمدمهدی طهرانچی پیش از این مسئولیت دانشگاه آزاد استان تهران و واحد تهران مرکز را به عهده داشت.