گزارش تایید نشده: به موسوی و رهنورد اجازه بازدید از خانه فرزندانشان داده شد
سایت خبری رویداد ۲۴ به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده که در روزهای گذشته میرحسین موسوی و زهرا رهنورد اجازه یافتهاند از حصر خارج شوند و در منزل فرزندان خود حاضر شوند. هنوز دختران زهرا رهنورد و میرحسین موسوی به این خبر واکنش نشان ندادهاند. خبرگزاری ایسنا و روزنامه سازندگی نیز این خبر را انعکاس دادهاند.
مدال طلای تکواندو برای سعید رجبی
سعید رجبی در وزن آخر از تکواندو (+ هشتاد کیلوگرم) موفق شد دیمیتری شوکین قهرمان سابق جهان از ازبکستان را در راند طلایی شکست دهد و مدال طلا را نصیب خود کند.
این نخستین بار است که طلای سنگین وزن تکواندو در بازیهای آسیایی نصیب کشوری غیر از کره جنوبی میشود. رجبی برای مدال طلا به ترتیب نمایندگان کره جنوبی، چین، قزاقستان و ازبکستان را از پیش رو برداشت.
پوشش همزمان بازیهای آسیایی ۲۰۱۸
دیدار فرماندهان سپاه با آیتالله مکارم شیرازی برای توضیح وقایع فیضیه
روابط عمومی سپاه پاسداران از دیدار حسن اکبری، مسئول نمایندگی ولی فقیه در سپاه استان قم، حسین طیبیفر فرمانده تیپ ۸۳ امام صادق به همراه جمعی از فرماندهان سپاه امام علی قم با آیتالله مکارم شیرازی برای ارائه توضیحات در مورد وقایع تجمع ۲۵ مرداد فیضیه خبر داد.
در همین ارتباط سرتیپ دوم پاسدار، فرمانده سپاه امام علی قم با صدور بیانیهای هرگونه دخالت سپاه در تجمع فیضیه را رد کرد و گفت: «پیرو تجمع طلاب حوزه علمیه در تاریخ ۲۵ /۵/ ۱۳۹۷ در مدسه فیضیه و حواشی پیش آمده در این تجمع و بیانیه حضرتعالی در این باره، ... در مورد بندی از بیانیه که خواستار روشن شدن موضوع حضور نیروهای سپاه در این تجمع شدید، به استحضار حضرتعالی میرساند سپاه در شکلگیری و برگزاری این تجمع هیچگونه نقشی نداشته و هیچ یک از نیروهای این نهاد در این برنامه حضور نداشتند و تصاویری که در بعضی رسانهها از حضور اعضاء سپاه در این برنامه منتشرشده مربوط به مراسم دیگری بوده و انتشار این عکسها اقدامی ناشیانه در راستای تخریب نهاد مقدس سپاه بوده است.»
روز دوشنبه آیتالله مکارم شیرازی و نوری همدانی شعارها و سخنان مطرح شده در در تجمع فیضیه را محکوم کردند. حسن رحیمپور ازغدی یکی از سخنرانان این تجمع گفته بود مراجع در حال سکولار کردن فقه هستند. در این تجمع پلارکاردهایی نیز در تهدید حسن روحانی به مرگ در دست حاضران بود. آیتالله مکارم شیرازی روز گذشته خواستار توضیح سپاه در مورد حضور نیروهایش در این تجمع شده بود.
با این حال گرچه سپاه این تجمع را «خودجوش» اعلام کرده اما یکی از سخنرانان، حسین طیبیفر، فرمانده تیپ ۸۳ امام صادق سپاه بود که گفت: «اکنون لیدرها و حامیان فتنه ۸۸ در گوشه و کنار کشور به عنوان مسؤل در حال فعالیت هستند و پستهایی را اشتغال کردهاند که تنها هدفشان براندازی نظام است...این تجمع در واقع علاوه بر حمایت از سخنان رهبری و خواهان برخورد قاطع با مفسدان، اخطاری به دولتمردان است تا در ریل انقلاب حرکت کنند.»
با وجود این سخنان، حسین طیبیفر در دیدار با آیتالله مکارم گفته گفته است: «با توجه به تاکید بنده، پلاکاردهای غیر سخنان مقام معظم رهبری جمعآوری شد و پیشگیری لازم در مورد بروز اتفاقات ناگوار انجام شد.»
مولاوردی: خبر احضار داوطلبان کارشناسی ارشد به نهادهای امنیتی را پیگیری میکنم
شهیندخت مولاوردی، دستیار رئیسجمهور در امور حقوق شهروندی، درپاسخ به خبرگزاری ایلنا درباره خبر احضار برخی داوطلبان کارشناسی ارشد به نهادهای امنیتی گفت: «پیگیری این موضوع را یادداشت کرده بودم تا در جلسه هیات دولت با وزیر علوم در این باره صحبت کنم که متاسفانه فرصت نشد ولی به ایشان پیام خواهم داد تا ببینم داستان چه بوده است.»
حمله خمپارهای به کابل هنگام سخنرانی اشرف غنی
روز سهشنبه همزمان با سخنرانی اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان به مناسبت عید قربان، چندین خمپاره به نزدیکی محل سخنرانی وی برخورد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی طلوع، ۱۲ خمپاره به سوی مسجد جامع عیدگاه و ارگ ریاست جمهوری شلیک شد و پس از آن نیروهای امنیتی از زمین و هوا به آن واکنش نشان دادند. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بهعهده نگرفته است.
وزیر کشور: ممکن است برخی بازیها بدون تماشاچی برگزار شود
عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در مصاحبه با روزنامه ایران، با اشاره به شعارهای تماشاچیان در مسابقات اخیر فوتبال گفت ممکن است برخی از بازیهای بدون تماشاچی برگزار شود.
در بازیهای اخیر در اهواز، اصفهان و تهران علاوه بر درگیری میان تماشاگران شعارهای ضدحکومتی نیز سر داده شد.
رحمانی فضلی در این باره به روزنامه ایران گفت: «زمینه رویدادهایی که در ورزشگاهها رخ داد، نارضایتی بود. درست است تماشاگران به برخی مسائل فوتبال اعتراض داشتند، اما شعارها با جنس اعتراض هماهنگی نداشت. خواهش ما در شورای امنیت این بود که نگذاریم این اتفاقات در ورزشگاهها بیفتد؛ چون تکرار این حوادث میتواند شرایطی را ایجاد کند که برای حفظ امنیت مردم و حتی بازیکنان بهعنوان شورای امنیت تصمیم گرفته شود تا برخی بازیها بدون تماشاگر برگزار شود.»
وزیر کشور افزود: «قرار است با وزیر ورزش جلسه بگذاریم. فضا باید کنترل و مدیریت شود، برای ما امنیت مهم است. اگر احساس کنیم گروههایی وارد شده و انتظامات را دچار خدشه میکنند، این تصمیم را خواهیم گرفت.»
نگرانی ترامپ از افتادن به «دام سوگند دروغ» در پرونده روسیه
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت بیم آن دارد اگر به پرسشهای رابرت مولر بازرس ویژه در پرونده روسیه پاسخ دهد، در دام سوگند دروغ بیفتد. پیشتر رودی جولیانی وکیل دونالد ترامپ هشدار داده بود که اگر مولر از ترامپ بازجویی کند ممکن است رئیس جمهور را به «دام سوگند دروغ» بیندازد.
رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه اظهار داشت گرچه خود او میتواند هدایت پرونده روسیه را در دست گیرد، اما ترجیح داده که دخالتی در آن نکند.
دونالد ترامپ گفت: «اگر من چیزی گفتم و کومی( رئیس سابق افابآی) هم چیزی بگوید و حرف من خلاف حرف کومی باشد، کومی هم که بهترین دوست مولر است، بنابراین مولر ممکن است بگوید: "خب من حرف کومی را باور میکنم" و با این اینکه من حقیقت را میگویم، دروغگو خوانده میشوم. این خوب نیست.»
رابرت مولر بازرس ویژه پرونده دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا را در دست دارد.
شماری از نزدیکان ترامپ و از جمله مایکل کوهن، وکیل سابق ترامپ، در این پرونده بازجویی شده و با اتهامات سنگینی روبرو هستند.
دونالد ترامپ هرگونه تبانی با روسیه برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری را رد کرده است.
ایران میگوید از یک «جنگنده» رونمایی کرده است
رسانههای ایران، صبح ۳۰ مرداد گزارش دادند در جریان مراسم «صنایع دفاعی» از یک هواپیمای جنگی رونمایی شدهاست. به گفته خبرگزاریهای داخل ایران این هواپیما «نخستین هواپیمای بومی جنگنده پیشرفته مجهز به سامانههای اویونیک و کنترل آتش پیشرفته بومی نسل ۴» است و «کوثر» نام دارد.
این دومین بار در چند سال اخیر است که ایران از یک «جنگنده» رونمایی میکند.
در سال ۱۳۹۱ نیز محمود احمدینژاد، ریيسجمهوری و احمد وحيدی، وزير دفاع وقت ايران، از هواپيمایی بهنام قاهر ۳۱۳ يا اف-۳۱۳ رونمايی کرده بودند، اما کارشناسان گفته بودند آنچه رونمایی شده، «ماکت» بود و در مورد تواناییهای آن نیز ابراز تردید کردند.
وزیر دفاع جمهوری اسلامی سه روز پیش گفته بود ایران موفق به تولید «هواپیمای جنگی» شده و قرار است این هواپیما در «روز صنعت دفاعی پرواز کند» و «مردم شاهد پرواز این هواپیمای جنگنده بوده و در کنارش اقلامی که برای ساخت آن استفاده شده را نیز مشاهده میکنند».
هنوز مشخص نیست این هواپیما پرواز کردهاست یا نه.
افزایش دمای قطب شمال «جریان بادهای قوی را کند کرده است»
نتیجه یک تحقیقات تازه نشان میدهد افزایش دما در قطب شمال سبب شده تا بادها و جریان هوا مانند گذشته تنظیم نشوند و در نتیجه احتمالا تابستانهای شدیدا گرم، آتشسوزیها، سیلابهای ناگهانی و تغییرات اجتماعی زیادی در انتظار ساکنان زمین است.
بنا بر تحقیقات «مرکز پژوهشهای پیامدهای اقلیمی موسسه پتسدم» افزایش دمای در شمالگان، روند بادهای جتی و دیگر بادهای قوی و بزرگ را کند کرده است.
جریان جتی، به بادهای نسبتا قوی گفته میشود که در یک جریان باریک در جو متمرکز است و عمدتا بهدلیل اختلاف زیادی درجه حرارت و در نزدیکی مرز بین تودههای هوا شکل میگیرند. بادهای جتی معمولا برای نیمکره شمالی کاربرد بیشتری دارد چراکه نواحی عمدهای از آمریکای شمالی، اروپا و آسیا را در بر میگیرد.
تحقیقات اخیر میگوید کند شدن بادها، سبب میشود جبهههای گرم و سرد هوا دچار اختلال شود و در نتیجه هوا نمیتواند خودش را مانند گذشته تنظیم کند.
بنا بر این تحقیقات با طولانیتر شدن روزهای گرم و دمای بالای هوا باید منتظر رخدادهای آبوهوایی «فوقالعاده شدید» بود؛ روزهای آفتابی به دوزخی گرم تبدیل میشوند، خشکی بیش از حد به آتشسوزیهای گسترده میانجامد و بارانها به سیل تبدیل میشوند. و همه اینها احتمالا به تغییرات اجتماعی در آینده خواهد انجامید.
صالحی: اگر احمدینژاد همراهی میکرد فرصت خوبی برای مذاکره با آمریکا داشتیم
علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به انتقادهای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران از توافق هسته ای ایران با شش قدرت جهانی، برجام، گفته است که ایران پیش از سال ۲۰۱۲ فرصت خوبی برای توافق با آمریکا داشت.
علی اکبر صالحی بین سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ در دولت دوم محمود احمدی نژاد، وزیر امور خارجه بود.
آقای صالحی در مصاحبه با روزنامه همشهری گفته است که یکی از شروط علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی برای مذاکره این بود که آقای احمدینژاد عهدهدار دو راه مذاکره، یعنی مذاکرات در سطح ۵+۱ و مذاکرات دوجانبه با آمریکا باشد. اما آقای احمدی نژاد هدایت مذاکرات رو در رو را نپذیرفت.
وی تصریح کرده است: «اگر آقای احمدینژاد آن موقع نظر رهبری را تمکین میکردند ما فرصت خوبی داشتیم چون اوباما هنوز برای دوره دوم انتخاب نشده بود و شرایط خاصی حاکم بود اما آقای احمدینژاد علاقهمند نبود و توصیه کرد من هم این کار را نکنم و گفت بعدا مشکل پیدا میکنی. گفتم اینکه موضوع شخصی نیست بحث ملی است، اگر بتوانیم دفع شر کنیم و مشکلی حل شود که خوب است و الان هم من به لحاظ وجدانی خیلی راحت هستم و آرامش دارم.»
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اضافه کرده است:« در بُعد هستهای یک نفر به من بگوید ما چه چیزی را از دست دادهایم؟ تنها چیزی که میگویند این است که ۲۰ هزار سانتریفیوژ شده ۶ هزارتا ؛ خب، الان من در عرض مدت کوتاهی ۲۰ هزار تا که هیچ، ۳۰ هزار تا سانتریفیوژ به شما میدهم، میخواهید چکارش کنید؟ تولید ۴ درصد کنیم بعدش چه؟ برخی یکطرفه صحبت میکنند و فضا را منفی میسازند. ببینید!»