لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۱۱

خبرخوان سه‌شنبه ۳۰ مرداد

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان در سی‌امین روز از مردادماه ۹۷ را لحظه به لحظه اینجا بخوانید.

۲۳:۰۲ ۲۹.۵.۱۳۹۷

به خبرخوان روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد خوش آمدید. در طول ۲۴ ساعت آینده مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان در این صفحه در دسترس شماست.

خبرهای مهم روز ۲۹ مرداد را نیز در اینجا دنبال کنید.

۲۳:۰۵ ۲۹.۵.۱۳۹۷

بازداشت «۱۲۰ متهم به فساد اقتصادی»

صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران، می‌گوید: «۱۲۰ متهم مفاسد اقتصادی» اخیر بازداشت هستند.

آن‌طور که لاریجانی اعلام کرده، در حال حاضر، «چهار شعبه دادگاه به صورت ویژه» برای رسیدگی به پرونده‌های «مفاسد اقتصادی» تشکیل شده است.

وی همچنین از برنامه قوه قضائیه برای در اولویت قرار دادن محاکمه افراد «مرتکب جرایم بزرگ‌تر» خبر داده و گفته که «بیش از ۳۰ کیفرخواست» نیز در همین زمینه، آماده ارجاع به دادگاه است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه، نیز گفته که تاکنون «بیش از ۱۰۰ نفر» در خصوص اخلال در نظام اقتصادی و احتکار کالا دستگیر شده‌اند.

اژه‌ای اضافه کرده که «عمده اینها هنوز بازداشت هستند و قرار آنها تبدیل نشده و تخفیف پیدا نکرده است».

این بازداشت‌ها پس از ماه‌ها نوسان در بازار ارز ایران و «تخلفاتی» که پس از اختصاص ارز دولتی از سوی برخی از شرکت‌ها رخ داده، صورت گرفته است.‎

۲۳:۱۲ ۲۹.۵.۱۳۹۷

تعرفه جدید بر کالاهای چینی «از گهواره تا گور اثر می‌گذارد»

تجارت آمریکا یک پیام برای دولت دونالد ترامپ دارد: وضع تعرفه‌های جدید بر روی ۲۰۰ میلیارد دلار کالای چینی باعث می‌شود که از گهواره تا گور روی زندگی آمریکایی‌ها تاثیر بگذارد.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، وضع تعرفه‌های جدید که برای اواخر سپتامبر برنامه‌ریزی شده است می‌تواند قیمت هزاران قلم از کالاهای مصرفی آمریکایی‌ها که از چین وارد می‌شود را افزایش دهد.

هدف از وضع تعرفه‌های جدید، تغییر مناسبات و توازن تجاری میان پکن و واشینگتن است.

لیست کالاهای منتشر شده نشان می‌دهد که اقلام زیادی از جمله غذاهای دریایی، مبلمان، محصولات روشنایی، لاستیک، مواد شیمیایی، پلاستیک، لباس عروسی، دوچرخه، گهواره، صندلی بچه و تابوت را در بر می‌گیرد.

آمریکا قرار است ۲۵ درصد تعرفه روی کالاهای چینی وضع کند. چین هم تهدید کرده است که در واکنش دست به اقدامات تلافی‌جویانه می‌زند.

۰۲:۴۰ ۳۰.۵.۱۳۹۷

ترامپ: به احتمال زیاد دوباره با رهبر کره‌شمالی ملاقات می‌کنم

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه اختصاصی با رویترز گفته است که به احتمال زیاد با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، دوباره دیدار خواهد کرد.

رویترز می گوید، به رغم برخی از بدبینی‌ها نسبت به نتایج دیدار قبلی سران دو کشور، دونالد ترامپ معتقد است، کره شمالی گام‌های مشخصی در راستای غیر اتمی شدن برداشته است.

رئیس جمهور آمریکا در ماه ژوئن با رهبر کره شمالی، در سنگاپور دیدار کرد، دیداری که اغلب کارشناسان و تحلیل‌گران آن را «تاریخی» دانستند.

در شش دهه تخاصم بین آمریکا و کره شمالی رهبران دو کشور هیچ‌گاه با یکدیگر دیدار نکرده‌ بودند.

۰۳:۰۲ ۳۰.۵.۱۳۹۷

دو نفر به اتهام جاسوسی برای ایران در آمریکا بازداشت شدند

وزارت دادگستری آمریکا روز دوشنبه ۲۹ مرداد اعلام کرده است، دو مرد ایرانی به اتهام جاسوسی برای تهران در ایالات متحده، از جمله زیر نظر گرفتن یک مرکز یهودی و جمع آوری اطلاعات از طرفداران مجاهدین خلق بازداشت شده‌اند.

در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا آمده است: احمدرضا محمدی دوستدار، ۳۸ ساله با تابعیت دوگانه ایرانی-آمریکایی و مجید قربانی، ۵۹ ساله شهروند ایران، در ۹ اوت در کالیفرنیا بازداشت شده‌اند.

در دادخواست علیه این دو نفر آمده است که آنها برای حکومت ایران اطلاعات جمع آوری کرده‌اند.

۰۵:۵۳ ۳۰.۵.۱۳۹۷

صالحی: اگر احمدی‌نژاد همراهی می‌کرد فرصت خوبی برای مذاکره با آمریکا داشتیم

علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به انتقادهای محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری سابق ایران از توافق هسته ای ایران با شش قدرت جهانی، برجام، گفته است که ایران پیش از سال ۲۰۱۲ فرصت خوبی برای توافق با آمریکا داشت.

علی اکبر صالحی بین سال های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ در دولت دوم محمود احمدی نژاد، وزیر امور خارجه بود.

آقای صالحی در مصاحبه با روزنامه همشهری گفته است که یکی از شروط علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی برای مذاکره این بود که آقای احمدی‌نژاد عهده‌دار دو راه مذاکره، یعنی مذاکرات در سطح ۵+۱ و مذاکرات دوجانبه با آمریکا باشد. اما آقای احمدی نژاد هدایت مذاکرات رو در رو را نپذیرفت.

وی تصریح کرده است: «اگر آقای احمدی‌نژاد آن موقع نظر رهبری را تمکین می‌کردند ما فرصت خوبی داشتیم چون اوباما هنوز برای دوره دوم انتخاب نشده بود و شرایط خاصی حاکم بود اما آقای احمدی‌نژاد علاقه‌مند نبود و توصیه کرد من هم این کار را نکنم و گفت بعدا مشکل پیدا می‌کنی. گفتم اینکه موضوع شخصی نیست بحث ملی است، اگر بتوانیم دفع شر کنیم و مشکلی حل شود که خوب است و الان هم من به لحاظ وجدانی خیلی راحت هستم و آرامش دارم.»

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران اضافه کرده است:« در بُعد هسته‌ای یک نفر به من بگوید ما چه چیزی را از دست داده‌ایم؟ تنها چیزی که می‌گویند این است که ۲۰ هزار سانتریفیوژ شده ۶ هزارتا ؛ خب، الان من در عرض مدت کوتاهی ۲۰ هزار تا که هیچ، ۳۰ هزار تا سانتریفیوژ به شما می‌دهم، می‌خواهید چکارش کنید؟ تولید ۴ درصد کنیم بعدش چه؟ برخی یک‌طرفه صحبت می‌کنند و فضا را منفی می‌سازند. ببینید!»

۰۶:۲۵ ۳۰.۵.۱۳۹۷

افزایش دمای قطب شمال «جریان بادهای قوی را کند کرده است»

نتیجه یک تحقیقات تازه‌ نشان می‌دهد افزایش دما در قطب شمال سبب شده تا بادها و جریان هوا مانند گذشته تنظیم نشوند و در نتیجه احتمالا تابستان‌های شدیدا گرم، آتش‌سوزی‌ها، سیلاب‌های ناگهانی و تغییرات اجتماعی زیادی در انتظار ساکنان زمین است.

بنا بر تحقیقات «مرکز پژوهش‌های پیامدهای اقلیمی موسسه پتسدم» افزایش دمای در شمالگان، روند بادهای جتی و دیگر بادهای قوی و بزرگ را کند کرده است.

جریان جتی، به بادهای نسبتا قوی گفته می‌شود که در یک جریان باریک در جو متمرکز است و عمدتا به‌دلیل اختلاف زیادی درجه حرارت و در نزدیکی مرز بین توده‌های هوا شکل می‌گیرند. بادهای جتی معمولا برای نیمکره شمالی کاربرد بیشتری دارد چراکه نواحی عمده‌ای از آمریکای شمالی، اروپا و آسیا را در بر می‌گیرد.

تحقیقات اخیر می‌گوید کند شدن بادها، سبب می‌شود جبهه‌های گرم و سرد هوا دچار اختلال شود و در نتیجه هوا نمی‌تواند خودش را مانند گذشته تنظیم کند.

بنا بر این تحقیقات با طولانی‌تر شدن روزهای گرم و دمای بالای هوا باید منتظر رخدادهای آب‌وهوایی «فوق‌العاده شدید» بود؛ روزهای آفتابی به دوزخی گرم تبدیل می‌شوند، خشکی بیش از حد به آتش‌سوزی‌های گسترده می‌انجامد و باران‌ها به سیل تبدیل می‌شوند. و همه این‌ها احتمالا به تغییرات اجتماعی در آینده خواهد انجامید.

۰۸:۳۷ ۳۰.۵.۱۳۹۷

ایران می‌گوید از یک «جنگنده» رونمایی کرده است

رسانه‌های ایران، صبح ۳۰ مرداد گزارش دادند در جریان مراسم «صنایع دفاعی» از یک هواپیمای جنگی رونمایی شده‌است. به گفته خبرگزاری‌های داخل ایران این هواپیما «نخستین هواپیمای بومی جنگنده پیشرفته مجهز به سامانه‌های اویونیک و کنترل آتش پیشرفته بومی نسل ۴» است و «کوثر» نام دارد.

این دومین بار در چند سال اخیر است که ایران از یک «جنگنده» رونمایی می‌کند.

در سال ۱۳۹۱ نیز محمود احمدی‌نژاد، ریيس‌جمهوری و احمد وحيدی، وزير دفاع وقت ايران، از هواپيمایی به‌نام قاهر ۳۱۳ يا اف-۳۱۳ رونمايی کرده بودند، اما کارشناسان گفته بودند آن‌چه رونمایی شده، «ماکت» بود و در مورد توانایی‌های آن نیز ابراز تردید کردند.

وزیر دفاع جمهوری اسلامی سه روز پیش گفته بود ایران موفق به تولید «هواپیمای جنگی» شده و قرار است این هواپیما در «روز صنعت دفاعی پرواز کند» و «مردم شاهد پرواز این هواپیمای جنگنده بوده و در کنارش اقلامی که برای ساخت آن استفاده شده را نیز مشاهده می‌کنند».

هنوز مشخص نیست این هواپیما پرواز کرده‌است یا نه.

۱۱:۲۰ ۳۰.۵.۱۳۹۷

نگرانی ترامپ از افتادن به «دام سوگند دروغ» در پرونده روسیه

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به خبرگزاری رویترز گفت بیم آن دارد اگر به پرسش‌های رابرت مولر بازرس ویژه در پرونده روسیه پاسخ دهد، در دام سوگند دروغ بیفتد. پیشتر رودی جولیانی وکیل دونالد ترامپ هشدار داده بود که اگر مولر از ترامپ بازجویی کند ممکن است رئیس جمهور را به «دام سوگند دروغ» بیندازد.

رئیس جمهور آمریکا در این مصاحبه اظهار داشت گرچه خود او می‌تواند هدایت پرونده روسیه را در دست گیرد، اما ترجیح داده که دخالتی در آن نکند.

دونالد ترامپ گفت: «اگر من چیزی گفتم و کومی( رئیس سابق اف‌اب‌آی) هم چیزی بگوید و حرف من خلاف حرف کومی باشد، کومی هم که بهترین دوست مولر است، بنابراین مولر ممکن است بگوید: "خب من حرف کومی را باور می‌کنم" و با این اینکه من حقیقت را می‌گویم، دروغگو خوانده می‌شوم. این خوب نیست.»

رابرت مولر بازرس ویژه پرونده دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا را در دست دارد.

شماری از نزدیکان ترامپ و از جمله مایکل کوهن، وکیل سابق ترامپ، در این پرونده بازجویی شده‌ و با اتهامات سنگینی روبرو هستند.

دونالد ترامپ هرگونه تبانی با روسیه برای دخالت در انتخابات ریاست جمهوری را رد کرده است.

۱۲:۰۴ ۳۰.۵.۱۳۹۷

وزیر کشور: ممکن است برخی بازی‌ها بدون تماشاچی برگزار شود

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در مصاحبه با روزنامه ایران، با اشاره به شعارهای تماشاچیان در مسابقات اخیر فوتبال گفت ممکن است برخی از بازی‌های بدون تماشاچی برگزار شود.

در بازی‌های اخیر در اهواز، اصفهان و تهران علاوه بر درگیری میان تماشاگران شعارهای ضدحکومتی نیز سر داده شد.

رحمانی فضلی در این باره به روزنامه ایران گفت: «زمینه رویدادهایی که در ورزشگاه‌ها رخ داد، نارضایتی بود. درست است تماشاگران به برخی مسائل فوتبال اعتراض داشتند، اما شعارها با جنس اعتراض هماهنگی نداشت. خواهش ما در شورای امنیت این بود که نگذاریم این اتفاقات در ورزشگاه‌ها بیفتد؛ چون تکرار این حوادث می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که برای حفظ امنیت مردم و حتی بازیکنان به‌عنوان شورای امنیت تصمیم گرفته شود تا برخی بازی‌ها بدون تماشاگر برگزار شود.»

وزیر کشور افزود: «قرار است با وزیر ورزش جلسه بگذاریم. فضا باید کنترل و مدیریت شود، برای ما امنیت مهم است. اگر احساس کنیم گروه‌هایی وارد شده و انتظامات را دچار خدشه می‌کنند، این تصمیم را خواهیم گرفت.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG