لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۰:۰۴

خبرخوان جمعه ۱۳ مهرماه

خبرخوان روز پنجشنبه ۱۲ مهر را می‌توانید در اینجا بخوانید.

دونالد ترامپ «راهبرد ملی مقابله با تروریسم» را امضاء کرد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه با امضای «راهبرد ملی مقابله با تروریسم» خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران را «که ثروت بادآورده‌ای در اختیار سپاه پاسداران گذاشت» از جمله دستاوردهایش در این زمینه برشمرد.

آقای ترامپ پس از امضای راهبرد جدید آمریکا در مقابله با تروریسم در بیانیه‌ای که در وبسایت کاخ سفید منتشر شد گفت: در دولت من، تلاش‌های آمریکا برای در هم شکستن تروریست‌ها شتاب گرفت.

در متن ۳۴ صفحه‌ای «راهبرد ملی مقابله با تروریسم» که در وبسایت کاخ سفید منتشر شده، چندین بار به نام ایران اشاره شده است.

مایک پنس، چین را به مداخله در انتخابات آمریکا متهم کرد

مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه چین را به مداخله در انتخابات آمریکا متهم کرد و گفت، چین درصدد است تا مانع انتخاب مجدد دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود.

معاون رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی خود در موسسه هادسن در واشینگتن گفت: چین تلاش بی سابقه‌ای برای تأثیر گذاری بر افکار عمومی آمریکا، انتخابات سال ۲۰۱۸ و فضای عمومی منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آغاز کرده است.

مایک پنس تصریح کرد: رهبری رئیس جمهور ترامپ در حال نتیجه دادن است و چین خواهان رئیس جمهور دیگری در آمریکا است. چین در حال دخالت در دموکراسی آمریکا است.

جنگ تجاری میان چین و آمریکا طی هفته های اخیر و پس از آن‌که این دو قدرت اقتصادی بزرگ جهان، تعرفه‌ها علیه کالاهای یکدیگر را افزایش دادند، وارد مرحله تازه‌ای شده است.

دولت دونالد ترامپ بر ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی، تعرفه ۱۰ درصدی اعمال کرده است.

اردوغان: تا زمان برگزاری انتخابات توسط مردم، ترکیه در سوریه خواهد ماند

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه روز پنجشنبه ۱۲ مهرماه گفته است، زمانی که مردم سوریه قادر باشند انتخابات برگزار کنند، آنگاه نیروهای ترکیه این کشور را ترک خواهند کرد.

به گزارش رویترز، رجب طیب اردوغان که در نشست در استانبول صحبت می کرد، اظهار داشت: هرزمانی که مردم سوریه (بتوانند) انتخابات برگزار کنند، آنگاه ما پس از انتخابات سوریه را به صاحبان اصلی اش واگذار می کنیم.

رئیس جمهوری ترکیه ۲۶ شهریور با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بر سر ایجاد یک منطقه حائل در ادلب توافق کردند. طبق این توافق، منطقه‌ای به وسعت ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر در منطقه تحت کنترل شورشیان ایجاد کنند تا غیر نظامیان در منطقه حائل در نبرد احتمالی دمشق برای بازپس‌گیری ادلب از مخالفان مسلح در امان بمانند.به گزارش رویترز، رجب طیب اردوغان که در نشست در استانبول صحبت می کرد، اظهار داشت: هرزمانی که مردم سوریه (بتوانند) انتخابات برگزار کنند، آنگاه ما پس از انتخابات سوریه را به صاحبان اصلی اش واگذار می کنیم.

طبق این توافق همچنین ترکیه خواستار آن شد که شبه‌نظامیان «افراطی» تا ۲۳ مهرماه از این منطقه خارج شوند.

خبرگزاری رویترز ۸ مهرماه به نقل از ناظران حقوق بشر سوریه گزارش کرد که گروه شورشی «فیلق الشام» به عنوان نخستین گروه شورشی٬ خروج از این منطقه حائل را آغاز کرده است.

رجب طیب اردوغان با این حال تصریح کرده است، ترکیه مشکلی برای تماس با گروه های افراطی در ادلب ندارد.

ادلب آخرین منطقه باقیمانده در دست گروهای مخالف حکومت بشار اسد است.

سعد حریری: دولت آینده لبنان تا ۱۰ روز دیگر تشکیل می‌شود

سعد حریری که از سوی رئیس جمهوری لبنان مامور تشکیل کابینه جدید شده است، پنجشنبه ۱۲ مهرماه گفت: دولت جدید بین یک هفته تا ۱۰ روز آینده تشکیل می شود چرا که مشکلات اقتصادی موجود اجازه تاخیر بیشتر در این زمینه را نمی‌دهد.

به گزارش رویترز از زمان برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه مه در لبنان به دلیل اختلافات بین گروه ها و احزاب حاضر در پارلمان لبنان دولت جدید هنوز تشکیل نشده است.

سعد حریری در یک مصاحبه تلویزیونی گفته است: وضعیت اقتصادی بسیار دشوار است و دیگر نمی توان اختلافات را تحمل کرد.

به‌دنبال انتخابات پارلمانی ماه مه در لبنان، سعد حریری که از مسلمانان سنی‌مذهب، بار دیگر به عنوان نخست‌وزیر و میشل عون، از مسیحیان لبنان، به عنوان رئیس‌جمهور معرفی شد.

نظام سیاسی لبنان بر پایه تقسیم قوا میان گروه‌های مختلف بنیان‌گذاری شده‌است. رئیس‌جمهوری از میان مسیحیان، نخست‌وزیر از میان مسلمانان سنی و رئیس پارلمان از میان مسلمانان شیعه انتخاب می‌شود.

کرسی‌های پارلمان و مناصب دولتی هم به‌طور مساوی میان مسلمانان و مسیحیان تقسیم شده‌است.

چین اظهارات مایک پنس درباره دخالت پکن در امور داخلی آمریکا را رد کرد

چین روز جمعه ۱۳ مهرماه اظهارات مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا در خصوص مداخله چین در انتخابات آمریکا را رد کرد.

به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در بیانیه ای گفته است: آنچه معاون رئیس جمهوری آمریکا در خصوص دخالت چین امور داخلی ایالات متحده مطرح کرد، اتهاماتی بی اساس است.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین با این حال از آمادگی پکن برای همکاری با واشینگتن براساس احترام متقابل و حسن تفاهم خبر داده است.

معاون رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه گفته بود چین تلاش بی سابقه‌ای برای تأثیر گذاری بر افکار عمومی آمریکا، انتخابات سال ۲۰۱۸ و فضای عمومی منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آغاز کرده است.

مایک پنس چین را متهم کرده بود که خواهان روی کار آمدن رئیس جمهور دیگری به جز دونالد ترامپ در آمریکا است.

ولایتی «در واکنش به» اخراج دختران رفسنجانی: کسی که ارزش‌های انقلاب را زیر سوال می‌برد جایی در دانشگاه آزاد ندارد

علی‌اکبر ولایتی، رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد، روز پنج‌شنبه تاکید کرد که «بی‌تردید کسی که اعتقادات مردم و ارزش‌های انقلاب را زیر سوال می‌برد جایی در دانشگاه آزاد نخواهد داشت و در مورد مسائل اعتقادی و اسلامی با کسی تعارف نداریم».

این گفته آقای ولایتی که مشاور رهبر جمهوری اسلامی نیز هست در فضای مجازی واکنشی به اخراج دختران اکبر هاشمی رفسنجانی از دانشگاه آزاد توصیف شده است.

پس از آن که خبر اخراج دو دختر اکبر هاشمی رفسنجانی از دانشگاه آزاد توسط فائزه، یکی از دختران او، منتشر شد، دانشگاه آزاد اسلامی در نامه‌ای درباره اخراج آنها توضیح داده و جذب آنها به عنوان مدرس در این دانشگاه را خلاف دانست.

برنده جایزه معتبر نوبل صلح امروز در اسلو اعلام می‌شود

آکادمی نوبل در اسلو، پایتخت نروژ، روز جمعه نام برنده یا برندگان جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۸ را اعلام می‌کند.

گرچه این آکادمی هرگز نام نامزدهای این جایزه را از پیش اعلام نمی‌کند، بازار حدس و گمان بسیار داغ است و در این میان نام دو شخصیت جنجالی بیش از همه خودنمایی می‌کند:

دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، به ترتیب رئیس جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی.

طبق اطلاع کمیته جایزه نوبل، در سال جاری برای این جایزه ۳۳۱ نامزد بررسی شده‌اند: ۲۱۶ فرد و ۱۱۵ گروه.

توضیح رئیس پلیس درباره احضار علی دایی

در واکنش به خبر احضار علی دایی و صادق زیباکلام به آگاهی، خبرگزاری ایسنا به نقل از رئیس پلیس آگاهی توضیح داد که این افراد «نه به عنوان مجرم و متهم، بلکه به عنوان مطلع دعوت» شده‌اند.

محمدرضا مقیمی در ادامه گفت: «زمانی که کمک‌های مردمی برای هموطنان زلزله‌زده جمع می‌شد، ابتدا سازمان‌دهی مشخصی برای آن وجود نداشت و افراد مختلفی زحمت کشیده و اقدام به جمع‌آوری کمک کردند. الان لازم است بدانیم که این کمک‌ها چه میزان است و کجا اتفاق می‌افتد.»

به گفته این مقام پلیس، «به هیچ عنوان بحث مجرمیت و بازداشت این افراد مطرح نیست».

صادق زیباکلام هم که به دلیل جمع‌آوری کمک‌های مردمی در زلزله کرمانشاه روز چهارشنبه به دادسرا احضار شده بود در این باره در کانال تلگرام خود نوشت: «قوه محترم قضائیه مانند یک‌ مجرم، پرونده را به اداره آگاهی ارسال می‌نمایند. نمی‌دانم اگر من مجیزگوی اصولگرایان می‌بودم و خودی محسوب می‌شدم باز هم قوه قضائیه این‌گونه برخورد می‌نمود؟»

رئیس کمیسیون مجلس: باید منتظر یک سری جنگ روانی دیگر باشیم

خبرگزاری ایسنا روز جمعه به نقل از رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران گفت که اسرائیل «به دنبال جنگ روانی علیه ایران است» و «باید منتظر یک سری جنگ روانی دیگر باشیم».

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در توضیحی درباره این «جنگ‌های روانی» گفت:‌ «... نمونه اخیر آن را در سازمان ملل دیدیم. معتقدم باید منتظر یک سری جنگ روانی دیگر باشیم.»

نخست‌ وزیر اسرائیل روز پنجم مهرماه در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که ایران یک انبار سری اتمی در «تورقوزآباد» تهران دارد که تاکنون فاش نشده است و من الان آن را برملا می‌کنم.

بنیامین نتانیاهو با نشان دادن پلاکاردی محل این تاسیسات «مخفی» را در «تورقوزآباد» در کوچه‌ای به نام «ماهر» در حومه تهران اعلام کرد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG