امانوئل مکرون: کسانی که برگزیت را فروختند دروغگو بودند
رئیسجمهوری فرانسه آن دسته از سیاستمداران بریتانیایی را به باد استهزا گرفت که «به غلط ادعا میکردند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا آسان است، و بعد بدون تعهد به وعدههای خود از سمتشان استعفاء کردند».
امانوئل مکرون روز پنجشنبه ۲۹ شهریور در نشست دو روزه غیر رسمی رهبران اتحادیه اروپا در سالزبورگ اتریش، همچنین به ترزا می، نخستوزیر بریتانیا، هشدار داد که باید تا قبل از نشست کلیدی ماه اکتبر روی طرح ارائه شده از سوی وی برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا کار شود.
رئیسجمهوری فرانسه افزود: «برگزیت به ما نکتهای را یادآور میشود- و من با احترام به حق حاکمیت مردم بریتانیا این را میگویم- به ما نشان میدهد که آن دسته از افرادی که میگفتند بدون اروپا کارها آسانتر میشود، اینکه همه چیز به خوبی پیش میرود، اینکه چنین کار ساده است و پول زیادی به جیب مردم میریزد، دروغگو بودند».
آقای مکرون تصریح کرد: «و مهمتر از همه اینکه، روز بعد صحنه را ترک کردند در نتیجه مجبور نبودند آن را حلوفصل کنند».
تحریم های آمریکا علیه چین به دلیل خرید سلاح از روسیه
دولت آمریکا روز پنجشنبه ۲۹ شهریور ارتش چین رابه دلیل خریدن جنگنده و موشک از روسیه تحریم کرد.
وزارت خارجه آمریکا می گوید، به زودی اداره توسعه تجهیزات ارتش جمهوری خلق چین، را به دلیل نقض تحریمهای آمریکا و خرید سامانههای پدافند موشکی و جنگنده از روسیه مورد تحریم قرار میدهد.
طبق این گزارش،همچنین لی شانگفو مدیر این نهاد نظامی چینی نیز مورد تحریم قرار گرفته است.
وزارت خارجه آمریکا میگوید، این تحریمها در خصوص خرید ۱۰ جنگندههای سوخو ۳۵ در سال ۲۰۱۷ و همچنین سامانه پدافند موشکی اس-۴۰۰ در سال ۲۰۱۸ از روسیه است.
کشته شدن دستکم ۴۲ نفر در حادثه غرق شدن کشتی در تانزانیا
مقام های محلی میگویند، در جریان واژگونی یک کشتی در دریاچه ویکتوریا، در تانزانیا دست کم ۴۲ نفر کشته شدند و احتمال دارد شمار قربانیان این حادثه به ۲۰۰ نفر افزایش یابد .
یک مقام محلی به رویترز گفته است: کشته شدن ۴۲ نفر تایید شده است و عملیات امدادی تا روز جمعه متوقف شده است.
طبق این گزارش برآوردهای اولیه حاکی است که این کشتی ۳۰۰ سرنشین داشته است.
مقامهای محلی میگویند، مشخص کردن آمار واقعی سرنشین این کشتی سخت است چرا که تعدادی از مسافران بدون بلیط سوار کشتی شده اند و دستگاههای ثبت مسافران نیز با این کشتی غرق شده است.
واردات «بدون محدودیت» ارز و طلا به ایران آزاد شد
خبرگزاری مهر روز پنجشنبه به نقل از بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی خبر داد که «ورود ارز به صورت اسکناس به داخل کشور بدون محدودیت مجاز است».
طبق این بخشنامه، واردات ارز و طلا باید «مطابق مقررات بانک مرکزی و مقررات مبارزه با پولشویی» باشد.
آن طور که در این بخشنامه آمده است، واردات طلای ساخته شده هم «بدون محدودیت»، البته با اخذ مجوز از بانک مرکزی و رعایت تشریفات گمرکی و پرداخت حقوق ورودی و مالیات بر ارزش افزوده و سایر وجوه متعلقه مجاز است.
همچنین واردات طلای خام (شمش استاندارد) با اخذ مجوز از بانک مرکزی و رعایت تشریفات گمرکی و رعایت سایر مقررات از پرداخت حقوق، عوارض قانونی و مالیات بر ارزش افزوده معاف شده است.
بیانیه وزارت خارجه در مورد «توهین مترجم» به امام سوم شیعیان
در واکنش به پیام توییتری فردی که خود را «مترجم وزارت خارجه» معرفی کرده است، وزارت خارجه جمهوری اسلامی پنجشنبه شب بیانیهای صادر کرده و اعلام کرد که «چنین فردی هیچ گاه کارمند وزارت امور خارجه نبوده و نیست».
در فضای مجازی تصویر پیام یک کاربر توییتر منتشر شده به نام «سپیده گلریز» که خود را «مترجم وزارت خارجه» ایران معرفی کرده است.
در این پیام توییتری، دو شخصیت یزید و امام سوم شیعیان مقایسه شده و آمده است که یزید شخصیتی «جذابتر» دارد.
وزارت خارجه ایران در ادامه بیانیه خود افرادی را که با «اهداف حقیر جناحی» از این پیام استفاده ابزاری میکنند نکوهش کرده است: «باعث تاسف است که برخی عناصر معلومالحال و بیهویت حاضر شدهاند برای اهداف حقیر جناحی و تخطئه وزارت امور خارجه از هر ابزاری حتی تقطیع اظهارات افراد بیارتباط با وزارت خارجه و تولید و انتشار توهین به ساحت اهل بیت استفاده نمایند.»
آتشسوزی چندباره در منطقه حفاظتشده میانکاله در مازندران
خبرگزاری رسمی ایرنا روز پنجشنبه از وقوع آتشسوزی در زمینهای منطقه حفاظتشده میانکاله در شرق مازندران «برای ششمین بار در سال ۹۷» خبر داد.
ایرنا در گزارش خود این آتشسوزیها را «زنجیرهای و مشکوک» توصیف کرده است.
این آتشسوزی که چهارشنبه شب گذشته بالاخره خاموش شد «۵۰ هکتار از پوشش گیاهی و جنگلی این منطقه را از بین برد».
یک عضو شورای روستای زاغمرز در این منطقه علت آتشسوزی اخیر را «خطای انسانی» اعلام کرده و افزود که «عمدی یا غیرعمدی بودن این آتشسوزی در دست بررسی است».
بسیاری از ساکنان محلی آتشسوزی در این منطقه را عمدی و «نوعی انتقامگیری متخلفان از محیط زیست» میدانند.
بر اساس گزارشهای رسمی، در دو سال گذشته بیش از ۶۰۰ هکتار از پوشش گیاهی و جنگلی منطقه حفاظتشده میانکاله در آتش از میان رفته است.
کارزار حقوق بشری برای ایران در زمان حضور روحانی در نیویورک
«کمپین حقوق بشر در ایران» روز پنجشنبه در بیانیهای از جامعه جهانی خواست تا در زمان حضور حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، در هفتاد و سومین جلسه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک «به صورت مستقیم وضعیت وخیم حقوق بشر در ایران را با او مطرح کنند».
در این بیانیه همچنین از دیپلماتهای حاضر در سازمان ملل خواسته شده است که «موارد بازداشت فعالین مدنی را که به صورت مسالمتآمیز فعالیت میکردند و وکلا و سایر زندانیان سیاسی عقیدتی را با روحانی مطرح کنند».
کمپین حقوق بشر در ایران همچنین از رسانههای بینالمللی میخواهد که مقامات ایرانی را در مصاحبهها و کنفرانسهای خبری «با طرح سوالهای مستقیم و صریح در مورد وضعیت حقوق بشر ایران پاسخگو نگه دارند».
در همین رابطه کامیونی هم که عکس چند تن از زندانیان سیاسی و عقیدتی ایرانی همچون نسرین ستوده روی آن نصب شده در اطراف محل سازمان ملل در شهر نیویورک تردد خواهد کرد.
مقام سابق وزارت خارجه: حمله به سفارت عربستان کار عوامل نفوذی سعودی بود
حسین امیرعبداللهیان، مشاور بینالملل رئیس مجلس و مقام سابق وزارت خارجه ایران، در مصاحبهای با خبرگزاری تسنیم مدعی شد که حمله به سفارت عربستان سعودی در تهران کار «عوامل نفوذی» این کشور بوده است.
این مقام سابق وزارت خارجه در مصاحبه خود با خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران همچنین مدعی شده است که «سند این موضوع در وزارت امور خارجه [ایران] موجود است».
او گفت: «افرادی که با پرتاب کوکتلمولتوف سفارت عربستان را به آتش کشیدند نیروهای حزباللهی و بسیجی نبودند، بلکه عوامل نفوذی بودند که کاملا هدایتشده این کار را انجام دادند.»
به دنبال حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان سعودی در تهران و مشهد در دیماه ۹۴ که به قطع روابط دیپلماتیک این کشور با ایران منجر شد، چندین نفر از جمله یک روحانی به نام حسن کردمیهن بازداشت شدند و دادستانی تهران اعلام کرد که برای ۲۲ تن در این پرونده، کیفرخواست صادر شده است.
محمدجواد ظریف که در زمان حمله به سفارت عربستان هم وزیر خارجه بود سال گذشته در این باره گفت: «ما روز حمله به سفارت عربستان در جلسه شورای عالی امنیت ملی حضور داشتیم و در آنجا اجماع داشتیم که اگر به سفارت عربستان حمله شود بهانهای برای شرارت جدیدی از سوی سعودی آماده می شود که همین طور هم شد. اطمینان داشته باشید اگر این حماقت و به نظر من خیانت تاریخی رخ نداده بود امروز شرایط به شکل دیگری بود.»
بیش از صد کشته در حادثه غرق کشتی در تانزانیا
خبرگزاری رویترز به نقل از رادیو دولتی تانزانیا گزارش داد که حادثه غرق شدن کشتی در این کشور بیش از صد کشته بر جای گذاشته است.
این کشتی کوچک روز پنجشنبه در دریاچه تانزانیا به زیر آب رفت.
برآوردهای اولیه حاکی از آن است که این کشتی ۳۰۰ سرنشین داشته است.
با این حال به گفته مقامهای محلی مشخص کردن آمار واقعی سرنشینان این کشتی سخت است، چرا که تعدادی از مسافران بدون بلیط سوار کشتی شده بودند و دستگاههای ثبت مسافران نیز با این کشتی به زیر آب رفته است.