لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۴۳
عکسی که کانال تلگرامی روزنامه «سازندگی» می‌گوید خیابان دارایی تبریز است و مردم برای فروش دلار هجوم آورده‌اند.
عکسی که کانال تلگرامی روزنامه «سازندگی» می‌گوید خیابان دارایی تبریز است و مردم برای فروش دلار هجوم آورده‌اند.

ادعای «تشکیل صف فروش دلار در برخی شهرهای ایران»

مجموعه‌ای از خبرهای روز یکشنبه هشتم مهر را در اینجا بخوانید.

نوبخت: بیش از ۷۶ درصد بودجه در شش ماهه نخست امسال محقق شده است

یک نماینده مجلس به نقل از رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اعلام کرد که بیش از ۷۶ درصد از درآمدهای نفتی پیش‌بینی شده در بودجه سال ۹۷ ایران محقق شده است.

به گفته هادی قوامی، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، محمد باقر نوبخت در جلسه این کمیسیون اعلام کرده که دولت ۱۳ هزار میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود را با ارز ۴۲۰۰ تومان برای تأمین ۲۵ کالای اساسی و دارو در نظر گرفته است.

بر اساس این گزارش، «برای حمایت از ۱۱ میلیون نفر از افراد کم درآمد نیز حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است».

آقای نوبخت پیش از این نیز گفته بود که بر اساس جدیدترین گزارش خزانه‌داری کل کشور، حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان از منابع پیش‌بینی شده کشور در قانون به‌عنوان درآمدها محقق شده که میزان تحقق این عدد نسبت به پیش‌بینی، ۷۷ درصد است.

مسابقات جهانی والیبال: لهستان قهرمان شد و ایران سیزدهم

تیم‌ ملی والیبال لهستان در فینال مسابقات قهرمانی جهان با پیروزی سه بر صفر مقابل برزیل موفق شد برای دومین دوره متوالی روی سکوی نخست بایستد. دو تیم در دوره گذشته نیز در فینال به مصاف هم رفته بودند که برتری نصیب لهستان میزبان شده بود.

والیبال ایران با سرمربیگری ایگور کولاکوویچ از کسب نتایج مطلوب بازماند و در جایگاه سیزدهم ایستاد. ایران با فاصله‌ای کوتاه پس از قهرمانی در بازی‌های آسیایی عازم بلغارستان شده بود.

در نوزده دوره‌ای که از قهرمانی جهان سپری شده، روسیه (و شوروی سابق) با شش جام قهرمانی صدرنشین است.

برزیل، ایتالیا و لهستان با سه قهرمانی در رده بعدی قرار دارند. چکسلواکی سابق نیز دو قهرمانی را به خود اختصاص داده است.

شورشیان سوری گزارش‌ها در مورد انتقال سلاح از منطقه حائل در ادلب را رد کردند

در حالی که مهلت تعیین‌شده برای خروج سلاح و نیروهای افراطی از منطقه حائل در ادلب نزدیک می‌شود، شورشیان سوری گزارش‌ها در مورد اجرای این توافق را رد کرده‌اند.

«جبهه آزادی‌بخش ملی» که از حمایت آنکارا برخوردار است، از توافق روسیه و ترکیه استقبال کرده، اما سخنگوی آن در گفت‌وگویی با خبرگزاری فرانسه تاکید کرده آن‌ها هنوز هیچ یک از جنگ‌افزارهای سنگین خود را از هیچ‌یک از مناطق تحت کنترل خود بیرون نبرده‌اند.

سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه که در لندن مستقر است گفته گروه «فیلق الرحمن»، که تا ۱۰ هزار نیرو دارد، از سه شهر در منطقه حائل مورد توافق روسیه و ترکیه خارج شده‌است. اما یک سخنگوی این گروه نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه این گزارش را رد کرده‌است.

دو هفته پیش، رجب طیب اردوغان، و ولادیمیر پوتین، در جریان دیداری در سوچی توافق کردند که در مناطق تحت کنترل شورشیان سوریه در شمال آن کشور «منطقه عاری از سلاح» ایجاد شود. بر پایه این توافق ترکیه مراکز نظارتی خود در ادلب را تقویت می‌کند و منطقه عاری از سلاح‌های سنگین بین نیروهای اسد و شورشیان، فاصله‌ای بین ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر را در بر می‌گیرد.

ابراز شگفتی پژوهشگران از قدرت ویران‌گر سونامی در اندونزی

شماری از پژوهشگران در گفت‌وگو با روزنامه نیویورک‌تایمز در مورد قدرت سونامی مرگبار در جزیره سولاوسی اندونزی ابراز شگفتی کرده‌اند.

پژوهشگران به نیویورک‌تایمز گفته‌اند زمین‌لرزه‌ای که اطراف شهر پالو در سولاوسی رخ داده، قاعدتا نباید به ایجاد سونامی بزرگی مانند آن‌چه رخ داد، می‌انجامید.

مرکز زمین‌لرزه روز جمعه، پالو کورو در جزیره سولاوسی از مجمع‌الجزایر اندونزی، بود. این منطقه پیشتر نیز مرکز زمین‌لرزه‌های شدیدی بوده‌است. زمین‌لرزه امواج شش متری سونامی را نیز راهی ساحل کرده‌است.

پرفسور جیسون پتون، یکی از این پژوهشگران ژئوفیزیک دانگشاه «هامبولد» می‌گوید «ما انتظار ایجاد سونامی را داشتیم، ولی نه به این بزرگی».

پرفسور لوئیز کامفورت، از دانشگاه پیتسبورگ نیز می‌گوید اندونزی هنوز از سیستم‌های قدیمی برای رصد سونامی استفاده می‌کند که عملکرد آن‌ها محدود است. پرفسور کامفورت می‌گوید گفت‌وگوهایی برای انتقال سیستم‌های پیشرفته زیر دریا به اندونزی انجام شده‌است.

اندونزی صاحب مجموعه‌ای از آتش‌فشان‌های فعال است و تقریبا در تمامی جزایر آن زمین‌لرزه‌های بزرگ رخ می‌دهد.

حمله موشکی سپاه پاسداران به محلی در سوریه به تلافی حمله اهواز

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای کوتاه گفته «مقر سرکردگان» حمله مرگبار اهواز، در شرق فرات در سوریه، را «با چندین فروند موشک بالستیک زمین به زمین» هدف قرار داده‌است.

بنا بر آن‌چه روابط عمومی سپاه می‌گوید «شمار زیادی از تروریست های تکفیری و سرکردگان جنایت تروریستی اهواز» کشته و زخمی شده‌اند.

در این بیانیه به جزئیات این حملات، محل دقیق انجام آن و نوع دقیق موشک‌ها اشاره‌ای نشده‌است. مشخص نیست دقیقا چه گروه یا گروه‌هایی هدف قرار گرفته‌اند و شمار دقیق کشته‌ها و زخمی‌ها چه اندازه است.

این بیانیه بامداد دوشنبه ۹ مهر ماه منتشر شده‌است.

حمله به رژه نظامی در اهواز در روز ۳۱ شهریور به کشته‌شدن دست‌کم ۲۵ نفر انجامید. شورای امنیت سازمان ملل متحد دوم مهرماه در بیانیه‌ای آن را «حمله تروریستی» نامید و محکوم کرد.

گروه «حکومت اسلامی» مسئولیت حمله اهواز را بر عهده گرفت، ویدئویی نیز منتشر کرد و مدعی شد تصاویر و اظهارات سه مهاجم از چهار عامل حمله به رژه نظامی در اهواز است. از سوی دیگر وزارت اطلاعات ایران که می‌گوید چندین نفر را در رابطه با حمله اهواز بازداشت کرده، گفته مهاجمان و بازداشت‌شدگان «وابسته به گروه‌های تجزیه‌طلب تکفیری تحت حمایت کشورهای مرتجع عربی» بودند.

توافق بر سر پیمان جدید به‌جای نفتا

مذاکره‌کنندگان کانادا و ایالات متحده موفق شدند در مورد یک پیمان تجارت آزاد جدید که شامل مکزیک خواهد شد به توافق برسند.

این پیمان جدید که توافقنامه ایالات متحده-مکزیک-کانادا (یواس‌ام‌سی‌ای) نام گرفته جایگزین پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی (نفتا) خواهد شد که حدود ۲۵ سال پیش امضا شده بود.
دونالد ترامپ همواره از پیمان نفتا انتقاد کرده و خواستار بازبینی در این پیمان شده‌است. نفتا بین کشورهای آمریکا، مکزیک، و کانادا در سال ۱۹۹۴ امضا شد.

مذاکرات بر سر پیمان نفتا بیش از یک سال پیش بین آمریکا، کانادا و مکزیک آغاز شد. در این مدت تهدیدهای مکرر دونالد ترامپ در مورد فسخ این معاهده، بازار مالی را آشفته کرد و باعث کاهش ارزش واحد پول مکزیک و کانادا شد.

موافقت دادگاه آلمانی با استرداد دیپلمات ایرانی به بلژیک در ارتباط با «طرح بمب‌گذاری»

یک دادگاه آلمان روز دوشنبه اعلام کرد که با تحویل دادن یک دیپلمات ایرانی مظنون به دست داشتن در طرح بمب‌گذاری همایش مجاهدین خلق به مقام‌های بلژیکی موافق کرده است.

دادگاه عالی منطقه‌ای بامبرگ در بیانیه‌ای اعلام کرد که این دیپلمات که «اسدالله اسدی» نام دارد به این خاطر که در تعطیلات چندروزه خارج از کشور میزبان خود یعنی اتریش به‌سر می‌برده نمی‌تواند از قانون مصونیت دیپلماتیک استفاده کند.

دادستانی کل آلمان گفته بود، «اسدالله اسدی» متهم است که در ماه مارس سال جاری «حمله انفجاری» به همایش مجاهدین خلق را به یک زوج ساکن در آنتورپ در بلژیک سفارش داده بود.

در واکنش جمهوری اسلامی ایران این پرونده را «سناریویی» برای تخریب رابطه ایران و اروپا خوانده است.

تکذیب سقوط موشک سپاه در کرمانشاه

به نوشته خبرگزاری ایرنا، هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه، سقوط یکی از موشک‌های سپاه در حمله شب گذشته به گروه داعش، در نقطه‌ای از این استان را رد کرد.

شب گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای گفت که «مقر سرکردگان» حمله مرگبار اهواز، را در منطقه البوکمال سوریه «با شش فروند موشک بالیستیک میان‌برد» هدف قرار داده‌است.

همزمان با انتشار این خبر، برخی در فضای مجازی نوشتند که یکی از موشک‌ها در نقطه‌ای در استان کرمانشاه سقوط کرده‌است.

استاندار کرمانشاه روز دوشنبه در این مورد که «گویا تصاویری از آتش‌سوزی در این منطقه منتشر شده‌است»، گفت: «خیر؛ مطلقاً اتفاقی در این منطقه رخ نداده‌است.»

در همه کلاس‌های مدارس ایران مسئول «امر به معروف» گمارده می‌شود

علیرضا کاظمی، معاون پرورشی آموزش و پرورش، از ابلاغ دستورالعمل «امر به معروف و نهی از منکر» به مدارس خبر داد که بر طبق آن قرار است در هر کلاس درس در ایران افرادی برای تذکر دینی به دانش‌آموزان گمارده شوند.

به نوشته خبرگزاری ایسنا، علیرضا کاظمی گفت که در هر کلاس یک نفر با عنوان «یاور معروف» عمل می‌کند و در این ارتباط «ساختار» دیگری هم تحت عنوان «یادآور معروف» تعریف شده‌است.

محمدرضا مسیب‌زاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، در روزهای اخیر گفته بود که «یاوران امر به معروف و نهی از منکر» از میان دانش‌آموزان و گروه‌های «یادآوران امر به معروف» از میان مربیان انتخاب می‌شوند.

او افزود که برای سازماندهی این برنامه، «دبیرخانه پایگاه اطلاع‌رسانی و پوشش مناسب محتوایی احیای امر به معروف و نهی از منکر نیز در وزارت آموزش و پرورش تشکیل شده‌است.»

آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه، به تازگی خواستار تشکیل «گشت امر به معروف و نهی از منکر» و آموزش این موضوع در«همه مقاطع تحصیلی» شده و گفته بود که اگر وزارتخانه‌ای برای این موضوع تشکیل شود «جای تعجب نیست».

در میان کشورهای اسلامی تنها افغانستان در دوره حکومت طالبان وزارتی با عنوان «وزارت امر به معروف» و پلیسی به همین نام داشت که پس از سقوط طالبان، هم وزارت و هم پلیس امر به معروف منحل شد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG