گزارش تایید نشده از «قتل عام سگهای اهواز»
خبرگزاری ایلنا به نقل از یکی از فعالان محیطزیست گزارش داده که حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ سگ، شب گذشته ۱۳ آبان ماه، توسط شهرداری اهواز پس از قتلعام، سوزانده شدهاند. خبرگزاری ایلنا تصاویر و ویدئوی تکاندهنده دریافتی درباره این موضوع را منتشر کرده اما رادیو فردا از بازنشر آن خودداری میکند.
با این حال مسئولان روابط عمومی و اجرائیات شهرداری اهواز در گفتوگو با ایلنا، این خبر و انتصاب آن به شهرداری اهواز را کذب دانستند.
با درخواست خبرگزاری ایلنا بازرس ویژه استاندار خوزستان به این ماجرا ورود کرده است.
در سالهای اخیر سگکشی و حیوانآزاری در ایران با تقبیح و انزجار عمومی مواجه بوده است.
ظریف: آمریکا رویکردش را تغییر دهد تا گفتوگو را مدنظر قرار دهیم
وزیر خارجه ایران گفته است که اگر آمریکا «رویکرد» خود را در قبال توافق هستهای تغییر دهد تهران گفتوگوهای دیپلماتیک با ایالات متحده را برای یک توافق جدید مدنظر قرار میدهد.
محمدجواد ظریف در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «یو اس تودی» گفته که حکومت ایران دیپلماسی تازهای را در دستور کار قرار میدهد در صورتی که «مبناهایی برای گفتوگوی ثمربخش» درباره توافق هستهای وجود داشته باشد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز ۱۸ اردیبهشت این کشور را از توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران خارج کرد و گفت آماده مذاکره برای یک توافق جدید است که نقش منطقهای و برنامه موشکی ایران را نیز در برگیرد.
به نوشته «یو اس تودی»، اظهارات آقای ظریف از معدود علائمی است که نشان میدهد رهبری جمهوری اسلامی آماده بررسی گفتوگو با آمریکا است در صورتی که برخی شرایط مشخص دیپلماتیک فراهم شود.
آقای ظریف تصریح کرده است: «اعتماد متقابل لازمه آغاز گفتوگو نیست- لازمه آن احترام متقابل است».
رزمایش پدافندی ارتش و سپاه
رزمایش مشترک نیروی هوافضای سپاه پاسداران و نیروی هوایی ارتش در منطقهای به وسعت نیم میلیون کیلومتر مربع در بخشهایی از شمال، غرب، شرق و مرکز ایران آغاز شد.
در این رزمایش که همزمان با دور دوم تحریمهای آمریکا صورت گرفته از جمله از سامانه توپخانهای پدافند هوایی سراج، سامانه موشکی سوم خرداد و سامانه موشکی تلاش استفاده شده است.
کشف و شناسایی رهگیری و انهدام اهداف متخاصم، اجرای عملیات پدافندی در محیط جنگ الکترونیک، بهرهبرداری از سامانههای اکتشافی غیرفعال، بکارگیری سامانههای پدافند هواپایه باسرنشین و بدون سرنشین مقابله با موشکهای ضد رادار و موشکهای کروز از جمله اهداف این رزمایش عنوان شده است.
تلاش سوئیس برای تضمین امکان پرداختهای مرتبط با تجارت غذا و دارو با ایران
سوئیس روز دوشنبه اعلام کرد که در حال گفتوگو با ایالات متحده و ایران است تا امکان پرداختهای مرتبط با تجارت با ایران در زمینههای بشردوستانه از جمله غذا و دارو تضمین شود.
بر اساس گزارش رویترز، وزارت اقتصاد سوئیس در بیانیهای تأکید کرد که این کشور ضمن تعهد به تضمین منافع اقتصادی خود، شرایط متأثر از بازگشت تحریمهای ایران را از نزدیک دنبال میکند، و به طور مستقیم با مقامهای آمریکا، اتحادیه اروپا و ایران در تماس است.
در این بیانیه که ایمیلی در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته، تصریح شده که دولت سوئیس به طور ویژه متعهد به تضمین تداوم تأمین محصولات غذایی و دارویی است و در زمینه تضمین راهی برای امکان پرداختهای مرتبط با اقلام بشردوستانه با مقامهای آمریکا، ایران و نیز شرکتهای سوئیسی در تماس است.
وزارت اقتصاد سوئیس یادآور شده که در سازوکار ویژه اتحادیه اروپا برای تضمین تجارت با ایران مشارکت ندارد اما گفتوگوها در این زمینه را از نزدیک دنبال میکند.
دور دوم تحریمهای ایالات متحده علیه ایران از روز دوشنبه اجرایی شد، گرچه مقامهای آمریکایی تأکید کردهاند که اقلام بشردوستانه از جمله محصولات دارویی و غذایی شامل استثناهایی خواهند بود.
تجارت ایران و سوئیس در سال گذشته میلادی، رشدی قابل توجه داشت، به طوری که میزان صادرات این کشور به ایران با رشد ۷.۶ درصدی به ۵۳۴ میلیون دلار رسید و همزمان واردات این کشور از ایران با رشدی ۳۰۰ درصدی، بالغ بر ۸۵ میلیون دلار بود.
با این حال آمار مربوط به ۹ ماهه سال جاری میلادی حاکی از کاهش تجارت میان دو کشور است به طوری که صادرات سوئیس به ایران نزدیک به ۳۱۱ میلیون دلار بوده و وارداتش از ایران هم ۱۷ میلیون دلار بوده است.
علی لاریجانی: نظر شورای نگهبان درباره لایحه سیافتی «در موعد مقرر» دریافت شد
محمود صادقی، نماینده مجلس، اخطار داده است بر خلاف توئیت عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، اخبار دیگری مبنی بر عدم دریافت نظر شورای نگهبان درباره سیافتی منتشر شده است.
اما علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه در پاسخ به این اخطار تاکید کرد که شورای نگهبان نظر خود را «در موعد مقرر» به مجلس ارائه کرده است.
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، موسوم به سیافتی، در جلسه جنجالی ۱۵ مهر در مجلس به تصویب رسید و مطابق قوانین جمهوری اسلامی، شورای نگهبان باید نظر خود درباره این مصوبه را در مهلتی ۲۰ روزه اعلام میکرد.
از سوی دیگر محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به خبرگزاری ایرنا گفته است ایران باید «به صورت مشروط» سیافتی را بپذیرد «چرا که اگر به آن نپیوندیم با تحریمها و مشکلات بیشتری مواجه میشویم».
وزیر ارتباطات ایران از «دفع یک حمله سایبری به ایران» خبر داد
وزیر ارتباطات ایران میگوید یک حمله سایبری که به گفته او با هدف صدمه به زیرساختهای ارتباطی در روز دوشنبه انجام شده بود، دفع شد.
محمدجواد آذری جهرمی در پیامی توئیتری مسئول این حمله را رژیمی معرفی کرد که به نوشته او «سابقهاش در به کارگیری سلاح سایبری در پروندههایی چون استاکسنت مشخص است».
وزیر ارتباطات ایران توضیح بیشتری درباره ابعاد این حمله و جزئیات آن نداده اما نوشته است که موضوع را از طریق مجامع بینالمللی پیگیری میکنیم.
همزمان معاون آقای جهرمی و رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، تلویحاً اسرائیل را به این اقدام متهم کرد و عامل حمله را «یک رژیم غاصب» معرفی کرد. در ادبیات مقامهای جمهوری اسلامی اسرائیل به عنوان «حکومتی غاصب» معرفی میشود.
ایران کشورهای اسرائیل و آمریکا را مسئول انتشار بدافزار استاکس نت میداند که در سال ۱۳۸۹ با هدف اخلال در برنامه هستهای ایران منتشر شد.
آمریکا و اسرائیل واکنشی به این خبر نشان ندادهاند.
چاینا دیلی: هراس از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران
روزنامه دولتی چین، چاینا دیلی، در مقالهای که صبح دوشنبه منتشر کرده میگوید تصمیم دولت آمریکا برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران «با مخالفت و نگرانیهای جهانی روبهرو شدهاست».
این روزنامه دولتی سپس خلاصهای از رخدادهای ماههای اخیر میان ایران و آمریکا را بازتاب داده و به نقل از کارشناسی در آکادمی علوم اجتماعی چین میگوید تحریمها، تهران را وا میدارد که صنایع داخلی خود را گسترش دهد و از اتکای خود به نفت بکاهد و به مسیر خود ادامه دهد.
چاینا دیلی همزمان به نقل از یک پژوهشگر دیگر گفته تحریمها پیامدهای گستردهای بر اقتصاد ایران گذاشته و بسیاری از شهروندان را ناامید کردهاست. این پژوهشگر میگوید با در نظر گرفتن شرایط فعلی برای دو کشور در نهایت هیچ راه دیگری به جز مذاکره و توافق بر سر راهحل مورد توافق هر دو طرف وجود ندارد.
چین مهمترین خریدار نفت ایران است و تصمیم پکن در مورد نحوه مراودات با تهران میتواند بر وضعیت اقتصادی و سیاسی فعلی پیامدهایی داشته باشد.
روحانی: رهبران چهار کشور واسطه شدند با ترامپ ملاقات کنم
رئیسجمهوری ایران میگوید زمانیکه برای شرکت در مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک بهسر میبرد «رهبران چهار کشور بزرگ آمدند واسطه شدند که با رئیس جمهوری آمریکا ملاقات کنم. این موضوع واسطه نمیخواهد. ما برای حرف زدن مشکلی نداریم به شرطی که طرف ما برای حرف، قول و عهد خودش ارزش قائل باشد».
آقای روحانی صبح دوشنبه گفت «شما به تعهدات خود عمل کنید آنگاه صحبت خواهیم کرد، ما برای حرف زدن مشکل نداریم، طرف ما اگر طرفی باشد که برای حرف و قول و عهد و پیمان خود ارزش قائل باشد حرف زدن که مشکل ندارد».
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، پیشتر گفته بود حاضر است بدون پیششرط با مقامهای ارشد جمهوری اسلامی به مذاکره بنشیند. آقای ترامپ دو روز پیش گفت «زمانی خواهد رسید که مقامهای جمهوری اسلامی بسیار باهوش میشوند و بازمیگردند که مذاکره کنند. برای توافقی واقعی و منصفانه و توافقی که به شکوفاییشان منجر شود؛ ما خواهان شکوفایی آنها هستیم».
دولت آمریکا خواستار توافقی جامعتر از «برجام» با ایران است که مسائل مختلف از برنامه اتمی تا برنامه موشکی و فعالیتهای تهران در منطقه را در برگیرد. مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، ۱۲ شرط را برای دستیابی به توافق تازه با ایران مطرح کردهاست.
رهبر جمهوری اسلامی تا کنون چند بار مخالفت خود را با گفتوگو با آمریکا اعلام کردهاست.
دور دوم تحریمهای آمریکا از صبح دوشنبه اجرایی شدهاند.
حسن روحانی روز دوشنبه در باره بازگشت تحریمها گفت: «امروز کاری که آمریکاییها انجام میدهند، صرفاً فشار به مردم است، فشار به هیچ جای دیگر نیست. به مردم و به ملتهای دیگر و به شرکتهای دیگر و به دولتهای دیگر است.»
وزیر اقتصاد ایران: کمتر دورهای پس از انقلاب به حساسیت این دوره بوده
فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد ایران، در جریان جلسهای با حسن روحانی گفته «در دوران پس از انقلاب، کمتر دورهای از نظر حساسیت مشابه این دوره بوده است».
جلسه مدیران اقتصادی و روحانی در نخستین روز از بازگشت دور دوم تحریمهای آمریکا علیه ایران برگزار شدهاست.
وزیر اقتصاد ایران میگوید جمهوری اسلامی «برنامههای مشخص» و «عزم آهنی» دارد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دو روز پیش با تأکید دوباره بر اِعمال «شدیدترین تحریمها» علیه ایران گفت که مقامات جمهوری اسلامی بالاخره «بسیار باهوش میشوند» و برای مذاکره درباره توافق جدید اتمی بازخواهند گشت.
روحانی: معافیتهای نفتی یک پیروزی برای ایران است
رئیسجمهوری ایران در نشستی با مدیران ارشد اقتصادی گفتهاست «آمریکا منزوی» شده و جمهوری اسلامی «بخشی از مسئولیت بانکها را باید به تدریج به بازار سرمایه منتقل میکند».
حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، میگوید معافیتهای نفتی آمریکا در مورد هشت مشتری ایران، «یک پیروزی» برای تهران است. او در عین حال گفته است صادرات در هفت ماه گذشته در مقایسه با سال قبل «بیشتر شدهاست».
ساعاتی پیش وزیر خارجه ایالات متحده گفته بود «در حال حاضر بیش از یک میلیون بشکه از صادرات نفت ایران کاسته شده است و این رقم بیشتر کاهش مییابد». مایک پومپئو در عین حال گفته «کشورهایی هستند که هم اکنون از میزان واردات نفتی خود از ایران کم کردهاند ولی نیاز به زمان بیشتری دارند تا آن را به صفر برسانند، و داریم به این سمت پیش میرویم».
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفته است «مرتب برای ما پیغام میدهند که که بیایید مذاکره کنیم، مذاکره برای چه؟ شما به مذاکرهای که انجام دادیم و به نتیجه رسید احترام بگذارید تا زمینه برای مذاکره بعدی فراهم شود».
دو روز پیش دونالد ترامپ گفته بود مقامهای جمهوری اسلامی روزی «بسیار باهوش خواهند شد» و پای میز مذاکره برمیگردند.