لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۲۳

ترامپ می‌گوید که به دنبال کند کردن آهنگ تحریم نفتی ایران است

لحظه به لحظه با مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

۲۳:۳۳ ۱۳.۸.۱۳۹۷

خبرهای روز یکشنبه سیزدهم آبان را در اینجا بخوانید.

۲۳:۳۴ ۱۳.۸.۱۳۹۷

«سپیده‌دم با آمریکا» در شیراز

شهرداری شیراز با نصب بنری به مناسبت روز ۱۳ آبان که سالروز اشغال سفارت آمریکا در تهران است، به جای عبارت انگلیسی down with USA «مرگ بر آمریکا» از dawn with USA استفاده کرده که معنی آن «سپیده‌دم با آمریکا» است.

روز ۱۳ آبان در تقویم جمهوری اسلامی با عنوان «روز ملی مبارزه با استکبار جهانی» ثبت شده است و نصب این بنر با این اشتباه فاحش در عبارت انگلیسی آن با انتقاد نیروهای حزب‌الله در فضای مجازی و رسانه‌های محافظه‌کار در ایران مواجه شده است.

واحد تبلیغات شهری شهرداری شیراز پیش از این نیز به مناسبت سالگرد آغاز جنگ ایران و عراق تابلویی را در میدان نمازی این شهر نصب کرده بود که به جای تصویر سربازان ایرانی از عکس سربازان اسرائیلی در آن استفاده شده بود.

انتشار تصاویر این تابلو در فضای مجازی جنجال‌برانگیز شد و بر اساس اعلام دادستان شیراز، مدیر روابط عمومی سازمان فرهنگی شهرداری شیراز و دو نفر از دست‌اندرکاران تهیه این تابلو بازداشت شدند.

۰۰:۳۱ ۱۴.۸.۱۳۹۷

لایحه «تابعیت ایرانی فرزندان دارای همسر خارجی» به مجلس می‌رود

معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهوری ایران در امور زنان و خانواده، از تصویب لایحه تابعیت ایرانی فرزندان دارای همسر خارجی در هیأت دولت خبر داد.

خانم ابتکار یکشنبه شب در صفحه توئیتر خود نوشت که «بعد از مدت‌ها در جلسه امشب دولت تصویب شد: زنان ایرانی دارای همسر خارجی می‌توانند برای فرزندان زیر ۱۸ سال خود تقاضای تابعیت ایرانی کنند».

بر اساس اعلام وی، «این مصوبه به صورت لایحه جهت اصلاح قانون فعلی به مجلس می‌رود».

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سال ۹۴ با طرح «اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی و فرزندان شهدای غیرایرانی» مخالفت کرده بودند.

مجلس ایران در سال ۸۵ قانونی را تصویب کرده بود که فرزندان «حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی» که پیش از آن در ایران متولد شده یا حداکثر تا یکسال پس از تصویب این قانون در ایران متولد می‌شدند، می‌توانستند بعد از رسیدن به سن هجده سال تقاضای تابعیت ایرانی کنند.

اما از سال ۸۶ به بعد و پس از پایان مهلت تعیین شده در این قانون، فرزندان زنان ایرانی که با مردان خارجی ازدواج کرده‌اند، دیگر امکان درخواست تابعیت ایرانی را ندارند.

۰۵:۱۴ ۱۴.۸.۱۳۹۷

بریتانیا خواستار پایان جنگ در یمن شد

پس از آن‌که مقام‌های ارشد دولت آمریکا خواستار پایان فوری جنگ در یمن شدند، بریتانیا نیز خواسته مشابهی را مطرح کرده و در عین حال می‌گوید پرونده جنگ را بار دیگر به شورای امنیت سازمان ملل می‌برد تا طرف‌ها پای میز مذاکره برگردند.

کم‌تر از یک هفته پس از آن‌که وزیر خارجه و وزیر دفاع ایالات متحده خواستار توقف درگیری‌ها و احیای مذاکرات صلح برای پایان دادن به خشونت‌ها در یمن شدند، حال وزیر خارجه بریتانیا می‌گوید با نماینده سازمان ملل در امور یمن هم‌عقیده‌است: «اکنون زمان آن است که شورای [امنیت] دست به کار شود تا روند تحت هدایت سازمان ملل (برای صلح در یمن) جان تازه‌ای بگیرد».

جرمی هانت، وزیر خارجه بریتانیا، ۱۳ آبان ماه گفته است لندن «از تمام نفوذ خود استفاده می‌کند» تا «هر دو طرف»ِ درگیری‌های یمن را پای میز مذاکره بیاورد و به خشونت‌های مرگبار در این کشور پایان دهد.

دیپلمات‌های سازمان ملل به خبرگزاری رویترز گفته‌اند این کشور و آمریکا در حال آماده‌کردن پیش‌نویس قطعنامه‌ای برای توقف درگیری‌ها هستند.

۰۵:۴۴ ۱۴.۸.۱۳۹۷

قوانین ایران در مورد تبلیغات لاتاری گرین‌کارت در داخل کشور «حاکمیت ندارد»

ولی تیموری، معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، در پاسخ به پرسش خبرگزاری ایسنا در مورد تبلیغات لاتاری کارت سبز اقامت در آمریکا در آژانس‌ها و موسسات گردشگری، می‌گوید «لاتاری در کشور یا مقصدی خاص اتفاق می‌افتد و در صنعت گردشگری، این قوانین مقصد است که حاکمیت دارد نه مبدأ».

آقای تیموری می‌گوید «توصیه‌ها در موضوع گردشگری در سطح دنیا بیشتر حالت حقوقی است تا قانونی. یعنی آن‌قدر گردشگری را منعطف می‌دانند که خیلی سفت و سخت با آن برخورد نمی‌کنند».

به گفته این مقام سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، دولت ایران به آژانس‌های مسافرتی در مورد گرفتن روادید «کشورها و مقاصد خاص» سیاست‌هایی را «ابلاغ کرده که انتظار داریم رعایت شود».

ولی تیموری می‌گوید «برای کشورهایی چون انگلیس (بریتانیا)، کانادا و آمریکا چارچوب و خط مشی مشخصی تعریف شده که به دفاتر خدمات مسافرتی ابلاغ شده تا در حیطه آن عمل کنند».

او اما توضیح بیشتری در مورد این چارچوب یا خط مشی‌ها نداده‌است. در عین حال می‌گوید در آیین‌نامه فعلی دولت نمی‌توان حق اخذ روادید تکی را از آژانس‌ها گرفت.

روادید موسوم به «گوناگونی» یا «لاتاری گرین‌کارت» یکی از انواع روادید مهاجرتی ایالات متحده است که طی بیشتر از دو دهه گذشته، به دستور کنگره آن کشور، برای شهروندان کشورهایی که مشمول می‌شوند صادر می‌شود. قرعه‌کشی گرین‌کارت سال ۲۰۱۹ برای متقاضیان ایرانی در پاییز سال گذشته انجام شد. در آن زمان گفته شده بود بنا بر محدودیت‌های اعمال شده از سوی دونالد ترامپ، شهروندان ایرانی، چه به‌شکل مهاجر یا غیرمهاجر، فعلا از ورود به خاک آمریکا منع می‌شوند؛ به جز شهروندانی که روادید دانشجویی «اف» و «ام» و روادید مبادله «جـِی» دارند. ولی این افراد نیز باید به‌طور خیلی دقیق مورد بررسی قرار گیرند.

دیوان عالی آمریکا، پنجم تیرماه به نفع فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، درباره ممنوعیت سفر اتباع چند کشور عمدتا مسلمان از جمله ایران به آمریکا رای داده بود.

۰۸:۰۴ ۱۴.۸.۱۳۹۷

بازگشت دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران

با خروج دولت آمریکا از توافق اتمی و اعمال دور نخست تحریم‌ها، دومین و شدیدترین دور تحریم‌های ایالات متحده، از جمله تحریم‌های نفتی، از روز دوشنبه آغاز می‌شود.

استیو منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا گفته است، درچارچوب بازگشت تحریم‌ها، بیش از ۷۰۰ فرد حقیقی یا حقوقی، از جمله، تعدادی بانک و خطوط هوایی و کشتیرانی هدف تحریم قرار خواهند گرفت.

مقام‌های آمریکایی هدف خود را به صفر رساندن صادرات نفت ایران اعلام کردند، اما در برخی موارد فعلاً معافیت‌هایی را برای برخی از متحدان خود جهت وارد کردن نفت از ایران قائل شده‌اند.

اخبار و گزارش‌های مربوط به این تحریم‌ها و پیامدهای آن را در رادیو فردا دنبال خواهید کرد.

در این جا می‌توانید برخی اطلاعات لازم در مورد این تحریم‌ها، تحلیل‌ها و نیز تازه‌ترین خبرهای مربوط را پی‌گیری کنید:

گزارش‌

تازه‌ترین خبرها

مایک پومپئو: بیش از یک میلیون بشکه از صادرات نفت ایران کاسته شده است

رویترز: معافیت‌های موقت آمریکا برای مشتریان ایران از بهای نفت کاسته است

ترامپ: مقامات ایران بالاخره «هوش به خرج می‌دهند» و مذاکره می‌کنند

حمله رهبر جمهوری اسلامی به آمریکا، یک روز پس از اعلام بازگشت کامل تحریم‌ها

ستایش نتانیاهو از ترامپ به‌خاطر اعمال دوباره تحریم‌ها علیه ایران

تحلیل‌

یادداشتی از رضا تقی‌زاده:
بازگشت تحریم‌های آمریکا با رعایت «تخفیف ویژه» برای کشورهای دوست!

یادداشتی از جمشید اسدی:
تحریم‌ها دلیل جایگاه فروپاشیده ایران در اقتصاد جهانی نیست!

یادداشتی از فریدون خاوند:
آمریکا و اروپا بر سر «بزنگاه چهاردهم آبان ماه»

یادداشتی از حبیب حسینی‌فرد:
تحریم ایران، نقطه عطف در مناسبات آمریکا و اروپا؟

یادداشتی از احمد علوی:
موج دوم تحریم‌ها و سرمایه‌گذاری خارجی در ایران

۰۸:۳۹ ۱۴.۸.۱۳۹۷

جلسه مدیران اقتصادی با حسن روحانی

خبرگزاری دولتی ایرنا می‌گوید صبح روز دوشنبه جلسه‌ای با حضور حسن روحانی، وزیر اقتصاد ایران و مدیران وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شده‌است.

آن‌طور که ایرنا گزارش داده قرار است ۹ تن از معاونین وزارت اقتصاد گزارشی از برنامه‌های خود را به رئیس‌جمهوری ایران ارائه کنند.

این جلسه در آغاز دور دوم تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران برگزار شده‌است.

۰۹:۳۵ ۱۴.۸.۱۳۹۷

روحانی: معافیت‌های نفتی یک پیروزی برای ایران است

رئیس‌جمهوری ایران در نشستی با مدیران ارشد اقتصادی گفته‌است «آمریکا منزوی» شده و جمهوری اسلامی «بخشی از مسئولیت بانک‌ها را باید به تدریج به بازار سرمایه منتقل می‌کند».

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، می‌گوید معافیت‌های نفتی آمریکا در مورد هشت مشتری ایران، «یک پیروزی» برای تهران است. او در عین حال گفته است صادرات در هفت ماه گذشته در مقایسه با سال قبل «بیشتر شده‌است».

ساعاتی پیش وزیر خارجه ایالات متحده گفته بود «در حال حاضر بیش از یک میلیون بشکه از صادرات نفت ایران کاسته شده است و این رقم بیشتر کاهش می‌یابد». مایک پومپئو در عین حال گفته «کشورهایی هستند که هم اکنون از میزان واردات نفتی خود از ایران کم کرده‌اند ولی نیاز به زمان بیشتری دارند تا آن را به صفر برسانند، و داریم به این سمت پیش می‌رویم».

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفته است «مرتب برای ما پیغام می‌دهند که که بیایید مذاکره کنیم، مذاکره برای چه؟ شما به مذاکره‌ای که انجام دادیم و به نتیجه رسید احترام بگذارید تا زمینه برای مذاکره بعدی فراهم شود».

دو روز پیش دونالد ترامپ گفته بود مقام‌های جمهوری اسلامی روزی «بسیار باهوش خواهند شد» و پای میز مذاکره برمی‌گردند.

۰۹:۳۹ ۱۴.۸.۱۳۹۷

وزیر اقتصاد ایران: کمتر دوره‌ای پس از انقلاب به حساسیت این دوره بوده

فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد ایران، در جریان جلسه‌ای با حسن روحانی گفته «در دوران پس از انقلاب،​ کمتر دوره‌ای از­ نظر حساسیت مشابه این دوره بوده است».

جلسه مدیران اقتصادی و روحانی در نخستین روز از بازگشت دور دوم تحریم‌های آمریکا علیه ایران برگزار شده‌است.

وزیر اقتصاد ایران می‌گوید جمهوری اسلامی «برنامه‌های مشخص» و «عزم آهنی» دارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دو روز پیش با تأکید دوباره بر اِعمال «شدیدترین تحریم‌ها» علیه ایران گفت که مقامات جمهوری اسلامی بالاخره «بسیار باهوش می‌شوند» و برای مذاکره درباره توافق جدید اتمی بازخواهند گشت.

۰۹:۵۸ ۱۴.۸.۱۳۹۷

روحانی: رهبران چهار کشور واسطه شدند با ترامپ ملاقات کنم

رئیس‌جمهوری ایران می‌گوید زمانی‌که برای شرکت در مجمع عمومی ملل متحد در نیویورک به‌سر می‌برد «رهبران چهار کشور بزرگ آمدند واسطه شدند که با رئیس جمهوری آمریکا ملاقات کنم. این موضوع واسطه نمی‌خواهد. ما برای حرف زدن مشکلی نداریم به شرطی که طرف ما برای حرف، قول و عهد خودش ارزش قائل باشد».

آقای روحانی صبح دوشنبه گفت «شما به تعهدات خود عمل کنید آنگاه صحبت خواهیم کرد، ما برای حرف زدن مشکل نداریم، طرف ما اگر طرفی باشد که برای حرف و قول و عهد و پیمان خود ارزش قائل باشد حرف زدن که مشکل ندارد».

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، پیشتر گفته بود حاضر است بدون پیش‌شرط با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی به مذاکره بنشیند. آقای ترامپ دو روز پیش گفت «زمانی خواهد رسید که مقام‌های جمهوری اسلامی بسیار باهوش می‌شوند و بازمی‌گردند که مذاکره کنند. برای توافقی واقعی و منصفانه و توافقی که به شکوفایی‌شان منجر شود؛ ما خواهان شکوفایی آنها هستیم».

دولت آمریکا خواستار توافقی جامع‌تر از «برجام» با ایران است که مسائل مختلف از برنامه اتمی تا برنامه موشکی و فعالیت‌های تهران در منطقه را در برگیرد. مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، ۱۲ شرط را برای دستیابی به توافق تازه با ایران مطرح کرده‌است.

رهبر جمهوری اسلامی تا کنون چند بار مخالفت خود را با گفت‌وگو با آمریکا اعلام کرده‌است.

دور دوم تحریم‌های آمریکا از صبح دوشنبه اجرایی شده‌اند.

حسن روحانی روز دوشنبه در باره بازگشت تحریم‌ها گفت: «امروز کاری که آمریکایی‌ها انجام می‌دهند، صرفاً فشار به مردم است، فشار به هیچ جای دیگر نیست. به مردم و به ملت‌های دیگر و به شرکت‌های دیگر و به دولت‌های دیگر است.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG