چاینا دیلی: هراس از بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران
روزنامه دولتی چین، چاینا دیلی، در مقالهای که صبح دوشنبه منتشر کرده میگوید تصمیم دولت آمریکا برای بازگرداندن تحریمها علیه ایران «با مخالفت و نگرانیهای جهانی روبهرو شدهاست».
این روزنامه دولتی سپس خلاصهای از رخدادهای ماههای اخیر میان ایران و آمریکا را بازتاب داده و به نقل از کارشناسی در آکادمی علوم اجتماعی چین میگوید تحریمها، تهران را وا میدارد که صنایع داخلی خود را گسترش دهد و از اتکای خود به نفت بکاهد و به مسیر خود ادامه دهد.
چاینا دیلی همزمان به نقل از یک پژوهشگر دیگر گفته تحریمها پیامدهای گستردهای بر اقتصاد ایران گذاشته و بسیاری از شهروندان را ناامید کردهاست. این پژوهشگر میگوید با در نظر گرفتن شرایط فعلی برای دو کشور در نهایت هیچ راه دیگری به جز مذاکره و توافق بر سر راهحل مورد توافق هر دو طرف وجود ندارد.
چین مهمترین خریدار نفت ایران است و تصمیم پکن در مورد نحوه مراودات با تهران میتواند بر وضعیت اقتصادی و سیاسی فعلی پیامدهایی داشته باشد.
وزیر ارتباطات ایران از «دفع یک حمله سایبری به ایران» خبر داد
وزیر ارتباطات ایران میگوید یک حمله سایبری که به گفته او با هدف صدمه به زیرساختهای ارتباطی در روز دوشنبه انجام شده بود، دفع شد.
محمدجواد آذری جهرمی در پیامی توئیتری مسئول این حمله را رژیمی معرفی کرد که به نوشته او «سابقهاش در به کارگیری سلاح سایبری در پروندههایی چون استاکسنت مشخص است».
وزیر ارتباطات ایران توضیح بیشتری درباره ابعاد این حمله و جزئیات آن نداده اما نوشته است که موضوع را از طریق مجامع بینالمللی پیگیری میکنیم.
همزمان معاون آقای جهرمی و رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت، تلویحاً اسرائیل را به این اقدام متهم کرد و عامل حمله را «یک رژیم غاصب» معرفی کرد. در ادبیات مقامهای جمهوری اسلامی اسرائیل به عنوان «حکومتی غاصب» معرفی میشود.
ایران کشورهای اسرائیل و آمریکا را مسئول انتشار بدافزار استاکس نت میداند که در سال ۱۳۸۹ با هدف اخلال در برنامه هستهای ایران منتشر شد.
آمریکا و اسرائیل واکنشی به این خبر نشان ندادهاند.
علی لاریجانی: نظر شورای نگهبان درباره لایحه سیافتی «در موعد مقرر» دریافت شد
محمود صادقی، نماینده مجلس، اخطار داده است بر خلاف توئیت عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان، اخبار دیگری مبنی بر عدم دریافت نظر شورای نگهبان درباره سیافتی منتشر شده است.
اما علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه در پاسخ به این اخطار تاکید کرد که شورای نگهبان نظر خود را «در موعد مقرر» به مجلس ارائه کرده است.
لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم، موسوم به سیافتی، در جلسه جنجالی ۱۵ مهر در مجلس به تصویب رسید و مطابق قوانین جمهوری اسلامی، شورای نگهبان باید نظر خود درباره این مصوبه را در مهلتی ۲۰ روزه اعلام میکرد.
از سوی دیگر محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به خبرگزاری ایرنا گفته است ایران باید «به صورت مشروط» سیافتی را بپذیرد «چرا که اگر به آن نپیوندیم با تحریمها و مشکلات بیشتری مواجه میشویم».
تلاش سوئیس برای تضمین امکان پرداختهای مرتبط با تجارت غذا و دارو با ایران
سوئیس روز دوشنبه اعلام کرد که در حال گفتوگو با ایالات متحده و ایران است تا امکان پرداختهای مرتبط با تجارت با ایران در زمینههای بشردوستانه از جمله غذا و دارو تضمین شود.
بر اساس گزارش رویترز، وزارت اقتصاد سوئیس در بیانیهای تأکید کرد که این کشور ضمن تعهد به تضمین منافع اقتصادی خود، شرایط متأثر از بازگشت تحریمهای ایران را از نزدیک دنبال میکند، و به طور مستقیم با مقامهای آمریکا، اتحادیه اروپا و ایران در تماس است.
در این بیانیه که ایمیلی در اختیار خبرگزاری رویترز قرار گرفته، تصریح شده که دولت سوئیس به طور ویژه متعهد به تضمین تداوم تأمین محصولات غذایی و دارویی است و در زمینه تضمین راهی برای امکان پرداختهای مرتبط با اقلام بشردوستانه با مقامهای آمریکا، ایران و نیز شرکتهای سوئیسی در تماس است.
وزارت اقتصاد سوئیس یادآور شده که در سازوکار ویژه اتحادیه اروپا برای تضمین تجارت با ایران مشارکت ندارد اما گفتوگوها در این زمینه را از نزدیک دنبال میکند.
دور دوم تحریمهای ایالات متحده علیه ایران از روز دوشنبه اجرایی شد، گرچه مقامهای آمریکایی تأکید کردهاند که اقلام بشردوستانه از جمله محصولات دارویی و غذایی شامل استثناهایی خواهند بود.
تجارت ایران و سوئیس در سال گذشته میلادی، رشدی قابل توجه داشت، به طوری که میزان صادرات این کشور به ایران با رشد ۷.۶ درصدی به ۵۳۴ میلیون دلار رسید و همزمان واردات این کشور از ایران با رشدی ۳۰۰ درصدی، بالغ بر ۸۵ میلیون دلار بود.
با این حال آمار مربوط به ۹ ماهه سال جاری میلادی حاکی از کاهش تجارت میان دو کشور است به طوری که صادرات سوئیس به ایران نزدیک به ۳۱۱ میلیون دلار بوده و وارداتش از ایران هم ۱۷ میلیون دلار بوده است.
رزمایش پدافندی ارتش و سپاه
رزمایش مشترک نیروی هوافضای سپاه پاسداران و نیروی هوایی ارتش در منطقهای به وسعت نیم میلیون کیلومتر مربع در بخشهایی از شمال، غرب، شرق و مرکز ایران آغاز شد.
در این رزمایش که همزمان با دور دوم تحریمهای آمریکا صورت گرفته از جمله از سامانه توپخانهای پدافند هوایی سراج، سامانه موشکی سوم خرداد و سامانه موشکی تلاش استفاده شده است.
کشف و شناسایی رهگیری و انهدام اهداف متخاصم، اجرای عملیات پدافندی در محیط جنگ الکترونیک، بهرهبرداری از سامانههای اکتشافی غیرفعال، بکارگیری سامانههای پدافند هواپایه باسرنشین و بدون سرنشین مقابله با موشکهای ضد رادار و موشکهای کروز از جمله اهداف این رزمایش عنوان شده است.
ظریف: آمریکا رویکردش را تغییر دهد تا گفتوگو را مدنظر قرار دهیم
وزیر خارجه ایران گفته است که اگر آمریکا «رویکرد» خود را در قبال توافق هستهای تغییر دهد تهران گفتوگوهای دیپلماتیک با ایالات متحده را برای یک توافق جدید مدنظر قرار میدهد.
محمدجواد ظریف در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «یو اس تودی» گفته که حکومت ایران دیپلماسی تازهای را در دستور کار قرار میدهد در صورتی که «مبناهایی برای گفتوگوی ثمربخش» درباره توافق هستهای وجود داشته باشد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، روز ۱۸ اردیبهشت این کشور را از توافق هستهای شش قدرت جهانی با ایران خارج کرد و گفت آماده مذاکره برای یک توافق جدید است که نقش منطقهای و برنامه موشکی ایران را نیز در برگیرد.
به نوشته «یو اس تودی»، اظهارات آقای ظریف از معدود علائمی است که نشان میدهد رهبری جمهوری اسلامی آماده بررسی گفتوگو با آمریکا است در صورتی که برخی شرایط مشخص دیپلماتیک فراهم شود.
آقای ظریف تصریح کرده است: «اعتماد متقابل لازمه آغاز گفتوگو نیست- لازمه آن احترام متقابل است».
گزارش تایید نشده از «قتل عام سگهای اهواز»
خبرگزاری ایلنا به نقل از یکی از فعالان محیطزیست گزارش داده که حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ سگ، شب گذشته ۱۳ آبان ماه، توسط شهرداری اهواز پس از قتلعام، سوزانده شدهاند. خبرگزاری ایلنا تصاویر و ویدئوی تکاندهنده دریافتی درباره این موضوع را منتشر کرده اما رادیو فردا از بازنشر آن خودداری میکند.
با این حال مسئولان روابط عمومی و اجرائیات شهرداری اهواز در گفتوگو با ایلنا، این خبر و انتصاب آن به شهرداری اهواز را کذب دانستند.
با درخواست خبرگزاری ایلنا بازرس ویژه استاندار خوزستان به این ماجرا ورود کرده است.
در سالهای اخیر سگکشی و حیوانآزاری در ایران با تقبیح و انزجار عمومی مواجه بوده است.
افزایش ۱۲۴۱ واحدی شاخص کل بورس تهران
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز دوشنبه ۱۴ آبانماه با افزایش ۱۲۴۱ واحدی به رقم ۱۸۴ هزار ۱۵۹ واحد رسید.
به گزارش نود اقتصادی اقبال به خرید سهام بانکها از جمله عوامل رشد شاخص بورس در روز دوشنبه بود.
اسامی بانکها و موسسههای مالی و سرمایهگذاری تحریمشده از سوی آمریکا
وزارت خزانهداری آمریکا روز دوشنبه در دور دوم تحریمهای خود بخش بانکداری ایران را نیز هدف قرار داد.
بانک ملی، بانک آرین، بانک آینده، بانک توسعه صادرات ایران، بانک قوامین، بانک سپه، بانک صنعت و معدن، بانک ایرانی-اروپایی هاندلز بانک وابسته به بانک صنعت و معدن، پست بانک، بانک تجارت و بانک دی، بانک سپه اینترنشنال، بانک کشاورزی، بانک بینالمللی کیش، بانک قرضالحسنه رسالت، موسسه مالی و اعتباری قوامین، بانک خاورمیانه، بانک شهر و بانک رفاه کارگران، از جمله بانکهای تحریمی هستند. شاخههای خارجی و داخلی این بانکها نیز تحریم شدهاند.
شماری از موسسات مالی و سرمایهگذاری نیز در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند: موسسه آتیهسازان دی، شرکت سرمایهگذاری بوعلی، شرکت هلدینگ توسعه دیدار ایرانیان، شرکت تجارتگستر فرداد، صرافی دی، شرکت لیزینگ دی، شرکت کارگزاری بانک دی، شرکت سرمایهگذاری رویای روز کیش، شرکت بازرگانی الکترونیکی دی، شرکت توسعه دنیا شهر کهن، شرکت تولید نیروی برق دماوند، شرکت خدمات بیمه امید بنیان دی، شرکت عمران و مسکن آباد دی و شرکت خدمات مالی و حسابداری دی ایرانیان.
بانک بینالمللی پرشیا، بانک فرست ایست اکسپورت، شرکت سهامی خاص بانک ملت از دیگر موسسههای مالی و بانکهای ایرانی هستند که هدف تحریم قرار گرفتهاند.
سوئیفت خدمات به شماری از بانکهای ایرانی را تعلیق کرد
همزمان با اجرای دور دوم تحریمهای آمریکا سیستم سوئیفت (جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی) دسترسی شماری از بانکهای ایرانی به خدمات خود را به حال تعلیق درآورد.
این شرکت بلژیکی ضمن ابراز تاسف از این اقدام، اعلام کرد این تصمیم برای انسجام در سیستم مالی جهانی اتخاذ شده است.
آمریکا سوئیفت را تهدید کرده بود در صورت ادامه همکاری با ایران مجازات خواهد شد.