صالحی: اقدامات تدریجی اتحادیه اروپا برای حفظ برجام رهیافت مناسبی نیست
علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با انتقاد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام در مورد تلاشهای اتحادیه اروپا برای حفظ این توافق گفت: «ضروری است این گامها با اقدامات عملی و محکمتری تکمیل شود و رهیافت "اقدامات تدریجی" مکانیزم مناسبی در پاسخ به شرایط ناشی از سیاست لجبازانه آمریکا در تضعیف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست.»
برپایه گزارشهای منتشر شده اتحادیه اروپا درصدد ایجاد یک کانال مالی برای ایران است تا مشمول تحریمهای آمریکا نشود.
عباس عراقچی معاون وزارت خارجه ایران گفته است اتحادیه اروپا تا ۱۴آبان، یعنی زمان اعمال تحریمهای نفتی آمریکا، فرصت دارد که راهحل عملی برای حفظ ارتباط مالی و تجاری با ایران را ارائه دهد.
سیل در رودخانههای نیجریه بیش از ۱۰۰ کشته برجای گذاشت
مقامهای نیجریهای میگویند سیل در این کشور بیش از ۱۰۰ کشته برجای گذاشته و هزاران نفر نیز به خاطر سیل بی خانمان شده مجبور به ترک خانههای خود شدهاند. این مقامات نسبت به بروز سیلهای او دیگر در این منطقه هشدار دادند.
کشته شدن دو کودک یمنی در حمله هوایی ائتلاف عربستان
رسانههای رسمی و رسانههای شورشیان حوثی روز دوشنبه خبر دادند که دست کم هفت غیرنظامی بر اثر حمله هوایی ائتلاف به رهبری عربستان در یمن کشته شدهاند.
بنابر این گزارش راکتهای این حمله هوایی به خانهای در منطقه هوران در استان بیضا در مرکز یمن اصابت کرده که بر اثر آن یک مرد، چهار زن، و دو کودک کشته شدهاند.
روحانی به نیویورک میرود
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در نشست هفتگی خود با رسانهها اعلام کرد که حسن روحانی، رئیس جمهوری، به نیویورک میرود و افزود که «تصور من این است که رئیسجمهور امسال به مانند سالهای گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت و در حاشیه آن با تعدادی از همتایان خود دیدار و رایزنی خواهد کرد.»
قاسمی همچنین در پاسخ به پرسشی در ارتباط با احتمال دیدار نخستوزیر ژاپن با حسن روحانی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: «این احتمال وجود دارد که چنین دیداری در نیویورک انجام شود.»
هفتاد و سومین نشست شورای امنیت روز چهارم مهر (۲۶ سپتامبر) به ریاست دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، برگزار میشود و نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، گفتهاست که دونالد ترامپ در این نشست به دنبال فرصتی است که آشکارا دربارهٔ نقض حقوق بینالملل از سوی ایران و همچنین سیاستهای منطقهای جمهوری اسلامی صحبت کند.
اخیراً مخالفتهایی با سفر روحانی به نیویورک بین مقامهای جمهوری اسلامی ابراز شده و حتی احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری هشدار داده بود که ترامپ «با شیطنت» میخواهد در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با روحانی دیدار کند.
این امر از سوی دولت روحانی تکذیب شده و بهرام قاسمی هم روز دوشنبه در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا ایران شروطی برای مذاکره با آمریکا دارد و آیا این احتمال وجود دارد که ایران با آمریکاییها در ارتباط با مسائل موشکی مذاکره کند، گفت: «با توجه به اقدام ناشیانه و غیرمتمندانه دولت کنونی آمریکا در خروج از برجام و سیاستهایی که این کشور علیه ایران دنبال میکند، ما به مذاکره با آمریکا فکر نمیکنیم چه برسد در ارتباط با شروط آن صحبت کنیم. چنین موضوعی در دستور کار ما نیست. پس قطعاً بحثی در مورد شروط آن نیز وجود ندارد. همانطور که گفتم ما به این موضوع یعنی مذاکره با آمریکا فکر نمیکنیم.»
اعمال فشار به دختر نسرين ستوده
بنا به گفته منابع مطلع، روز یکشنبه ۲۶ شهریور ماه فرزندان نسرین ستوده، وکیل زندانی، جهت ملاقات با مادرشان در سالن منتظر بودند اسامی آنان جهت ملاقات خوانده شود، بجای صدا زدن اسم فرزندان نسرین ستوده، فردی که خود را مدیر کل سالن ملاقات معرفی میکرد، مهراوه خندان را تهدید کرد، که اگر حجابت را رعایت نکنی از ورودت به سالن ملاقات جلوگیری بعمل میآورم.
حمله به سفارت ایران در یونان
رسانههای یونانی گزارش دادهاند اعضای یک گروه یونانی، صبح امروز به سفارت ایران در یونان حمله کردهاند.
به نوشته وبسایت گریک ریپورتر، مهاجمان از اعضای یک گروه آنارشیست یونانی موسوم به «روویکوناس» بودند.
یک سخنگوی این گروه در صفحهاش در فیسبوک گفته این حمله در اعتراض به «سرکوبگری ایران علیه کُردها» انجام شدهاست.
بنا بر این گزارش، مهاجمان حدود ۱۰ نفر بودهاند و بعد از انجام این حمله با موتورسیکلت از صحنه متواری شدهاند. به نوشته وبسایت گریک ریپورتر، پلیس تا کنون فردی را در ارتباط با این حادثه دستگیر نکردهاست.
عصر روز جمعه نیز حدود ۱۵ نفر به ساختمان سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس حمله کردند و با پرتاب سنگ و اشیای مختلفی همچون کپسول اطفای حریق، کیس کامپیوتر به سمت ساختمان، شیشههای ساختمان سفارت را شکستند.
در گزارش شبکه خبر تلویزیون ایران، حملهکنندگان اعضای حزب کومله کردستان ایران معرفی شدهاند. یک فعال سیاسی کرد در پاریس در گفتوگو با رادیو فردا از ارتباط مهاجمان با حزب کومله ابراز بیاطلاعی کرد.
در روزهای اخیر، حمله موشکی هفته گذشته سپاه به مقر حزب دموکرات کردستان ایران و اعدام سه فعال سیاسی کرد زندانی در ایران، تجمعات اعتراضی احزاب ایرانی کُرد را در پی داشته است.
«۱۳ هزار ایرانی» به سرطان پستان مبتلا هستند
دکتر مریم انصاری، عضو پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی تهران میگوید بنا بر گزارش آماری سال ۹۳ وزارت بهداشت، ۱۳ هزار نفر در ایران به سرطان پستان مبتلا هستند.
از اظهارات خانم انصاری بر میآید که این آمار طی چهار سال گذشته روزآمد نشده و یا تغییری نکردهاست.
مریم انصاری به خبرگزاری دولتی ایران گفته سابقه فامیلی، مصرف هورمون در طولانیمدت، شیرده نبودن و باردار نبودن، افزایش وزن و کم تحرکی، دخانیات، الکل و در معرض اشعه بودن بیشترین عوامل در ایجاد این بیماری هستند.
خانم انصاری یاآور شده است که با پیشرفت علم پزشکی و تشخیص زودهنگام می توان به درمان سرطانها امیدوار بود.
دو سال پیش نایبرییس انجمن سرطان ایران گفته بود از حدود ۳۵۰ هزار مرگ سالانه در ایران، ۳۰ هزار نفر بهخاطر ابتلا به سرطان جان خود را از دست میدهند. بنا بر این آمار کشندهترین سرطان در ایران سرطان معده و پس از آن سرطان پستان بود.
صدها هزار تن در چین با نزدیکشدن توفان خانههای خود را رها کردند
با رسیدن توفان شدید منگهوت به چین، حدود دو و نیم میلیون شهروند چینی، در استان گوانگدونگ، واقع در جنوبشرقی آن کشور، خانههای خود را ترک کرده و به مناطق امن انتقال داده شدهاند.
این توفان از فیلیپین آغاز شده و با گذشتن از تایوان و هنگکنگ به چین رسیدهاست. در هنگکنگ مقامها از ۳۰۰ زخمی و خسارتهای «شدید» خبر دادهاند.
در خود فیلیپین نیز منگهوت جان دستکم ۶۴ نفر را گرفتهاست که بیشتر آنها قربانی ریزش آوار و رانش زمین شدهاند. ۴۳ نفر نیز ناپدید شدهاند. شمار قربانیان توفان معمولا بارها تغییر میکند، چراکه خسارتهای توفان عمدتا در دو گروه خسارتهای آنی، مانند آوار و رانش، و خسارتهای بعدی، مانند قطع برق بیمارستانها، سیلاب و موارد شبیه به این طبقهبندی میشوند.
تاکید پومپئو: از ۴ نوامبر قوانین متفاوتی در مورد داد و ستد با ایران اجرا میشود
وزیر خارجه آمریکا تاکید کردهاست با بازگشت دور دوم تحریمها علیه تهران، قوانین متفاوتی علیه داد و ستد با حکومت ایران، اجرا میشود.
مایک پومپئو ۲۶ شهریور ماه در توئیتر خود نوشته است «با آمدن چهار نوامبر، قوانین متفاوتی در مورد هرکسی که بخواهد دست به داد و ستد با رژیم ایران بزند، اجرا میشود».
او سپس افزوده «همین الان هم کشورهای بسیاری دست به اقداماتی برای تـرک ایران، زدهاند».
دونالد ترامپ، که مانند تقریبا همه جمهوریخواهان مخالف توافق اتمی با ایران بود، در بهار گذشته از «برجام» خارج شد.
دور نخست تحریمهای آمریکا در مرداد ماه بازگشتند و دور دوم و شدیدتر تحریمهای آمریکا، از جمله تحریمهای نفتی نیز قرار است در ۱۳ آبان ماه بازگردند. این همان تاریخیست که در توئیت آقای پومپئو به آن اشاره شده و تاکید شده از آن زمان «قوانین متفاوتی» اجرا خواهند شد.
تنش بین سوئیس و مسکو در پی انتشار گزارش «خرابکاری توسط جاسوسان روس»
وزارت خارجه سوئیس در بیانیهای گفته از مسکو خواسته «فورا به اقدامات غیرقانونی خود در خاک سوئیس یا علیه اهداف مربوط به این کشور پایان دهد».
این بیاینه پس از یک گزارش رسانهای منتشر شده که مدعیست «جاسوسان روس» یک آزمایشگاه در شهر «سپیه»، که در حال انجام آزمایشهایی مربوط به جریان مسمومیت سرگئی اسکریپال بود و سلاحهای شیمیایی در سوریه بود، را هدف قرار دادهاند.
حال تنشهای لفظی بین دو کشور بالا گرفته و وزارت خارجه سوئیس نیز روز یکشنبه اعلام کرد سفیر روسیه در «برن»، سرگئی گارمونین، را برای اعتراض به اقدمات مسکو فراخوانده است.
این سومین بار در سال جاری میلادیست، که وزارت خارجه سوئیس سفیر روسیه را در اعتراض به «فعالیتهای مخرب» علیه نهادهایش، فرامیخواند.