در زمینلرزه ۶٫۷ ریشتری شمال ژاپن ۹ نفر کشته و ۳۵ نفر ناپدید شدهاند
مقامات دولتی میگویند بر اثر زمینلرزه نیرومندی که در هوکایدو در شمال ژاپن خ داده دستکم ۹ نفر کشته و ۳۱ نفر نیز ناپدید شدهاند.
زمینلرزه ۶٫۷ ریشتری هوکایدو بامداد پنجشنبه رخ داده باعث رانش زمین و قطع آب و برق شده و زخمی شدن حدود ۳۰۰ نفر را نیز در پی داشته است. هماینک بیش از ۴۰۰۰ نفر نیز در پناهگاههای موقت پناه گرفتهاند.
صف طولانی در تهران برای صرفهجویی در هزینهها
گزارش یک شهروند و فیلمی که امروز در شبکههای اجتماعی منتشر شده نشان میدهد که افراد زیادی برای تعویض روغن ارزانتر در محله طرشت تهران با خودروهای خود صفی طولانی تشکیل دادهاند.
آزادی پیام درفشان و فرخ فروزان، وکلای دادگستری
وبسایت روزنامه اعتماد از آزادی پیام درفشان و فرخ فروزان، دو وکیل دادگستری، با قرار وثیقه خبر داده است.
این رسانه به نقل از ابوذر نصراللهی، وکیل آقای درفشان و آقای فروزان، نوشت که آنها روز پنجشنبه به ترتیب با قرار وثیقه ۱۱۰ و ۱۲۰ میلیون تومانی آزاد شدند.
پیام درفشان و فرخ فروزان روز ۹ شهریور به بازداشت نیروهای امنیتی درآمدند. دلایل بازداشت آنها اعلام نشده اما در روزهای اخیر به جز این دو، چندین وکیل مدافع حقوق بشر در ایران بازداشت شدهاند که از جمله آنها میتوان قاسم شعلهسعدی و آرش کیخسروی را نام برد.
ابراز تاسف فرانسه از بازداشت رضا خندان، همسر نسرین ستوده
وزارت خارجه فرانسه روز پنجشنبه از بازداشت رضا خندان، همسر نسرین ستوده، وکیل مدافع حقوق بشر در تهران ابراز تاسف کرد.
انگس واندرمول، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، در بیانه خود از وضعیت نسرین ستوده که در ۱۲ روز گذشته در اعتصاب غذا به سر میبرد، ابراز نگرانی کرده و خواستار آزادی این زن و شوهر فعال مدنی شده است.
خبرگزاری رویترز در گزارش خود نوشته است که دولت فرانسه درباره مسائل حقوق بشری و نقض آن در ایران به ندرت اظهارنظر میکند و این میتواند موجب تنش با ایران شود.
روابط تهران و پاریس در پی اظهارات امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه، در مورد اقدامات ایران در منطقه و برنامه موشکی بالستیک رو به سردی گذاشت. فرانسه و ایران هنوز سفیران جدید خود در پایتختهای یکدیگر را معرفی نکردهاند.
جان کری: دولت بوش غنیسازی توسط ایران را پذیرفته بود
جان کری، وزیر خارجه سابق آمریکا و چهره موثر در توافق هستهای با ایران، در کتاب خاطرات خود با عنوان «هر روز فرصتی دیگر است» که به تازگی منتشر شده، میگوید جورج دبلیو بوش، رئیسجمهوری اسبق آمریکا، به صورت غیرعلنی و در خفا پذیرفته بود که ایران مجاز به غنیسازی اورانیوم است.
در این کتاب آمده که موضع آمریکا برای مدتها مخالفت با غنیسازی اورانیوم در ایران بود و واشینگتن بر این امر پافشاری میکرد که حتی کمترین حد غنیسازی اورانیوم نیز مانع دستیابی به توافق با ایران خواهد بود، اما شرکای آمریکا در گروه ۵+۱ به اتفاق آرا این موضع را کنار گذاشتند و به این نتیجه رسیدند که ایران نیز میتواند مانند بقیه کشورها چنین کند اما باید درباره غنیسازیهای بیشتر در آینده بحث شود.
آقای کری اضافه میکند که او در مکالمههای خصوصی خود متوجه شده بوده که جورج دبلیو بوش علیرغم موضع علنیاش، در خفا با موضع ۵+۱ موافقت کرده بود اگرچه آنها هیچ وقت درباره سطح غنیسازی به تصمیم نرسیده بودند.
شهرام ناظری: صداوسیما زور میگوید
شهرام ناظری، خواننده نامدار موسیقی سنتی، به حکم دادگاه درباره شکایت محمدرضا شجریان از صداوسیما واکنش نشان داده و این رسانه را به «زورگویی و رفتار غیرعادلانه» نسبت به هنرمندان متهم کرده است.
آقای ناظری به خبرگزاری ایلنا گفته است: «الان ۴۰ سال است که آثار مرا پخش میکند و هیچ حق و حقوقی به من نداده است، هیچ قراردادی نبسته است و هیچ اجازهای هم نگرفته است. شهرِ زور چگونه است؟! اینجا هم زورگیری است و غیر از این هم انتظاری نمیرود».
وی افزوده است: «خود من هم جزو شاکیان از صداوسیما هستم و اعلام میکنم اگر کسی باشد که کارهای شکایت قانونی مرا از صداوسیما پیگیری کند با کمال میل، از همین لحظه حاضر به انجام شکایت هستم».
محمدحسین آقاسی وکیل محمدرضا شجریان روز ۱۳ شهریور خبر داد که دادگاه پس از ۹ سال شکایت موکلش از صداوسیما مبنی بر پخش بدون مجوز آثارش را رد و اعلام کرده که انتشار این آثار در رادیو و تلویزیون ایران «موجب شهرت» آقای شجریان شده است.
محمود صادقی: رهبر با تصویب لوایح مبارزه با پولشویی موافقت کرده
محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، میگوید که رهبر جمهوری اسلامی با تصویب لوایح مبارزه با پولشویی موافقت کرده است.
آقای صادقی در صفحه توئیتر خود نوشته است: «از منابع موثق شنیدم که رهبری نظر موافق خود را با لوایح مبارزه با پولشویی اعلام کردهاند».
این نماینده مجلس توضیح بیشتری در این زمینه نداده است.
دولت حسن روحانی چهار لایحه «پیوستن به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمانیافته»، «پیوستن به کنوانسیون مبارزه با تأمین مالی تروریسم»، «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» و «اصلاح قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم» را به مجلس ارائه کرده ولی تنها اصلاح قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم تصویب شده است.
سه لایحه مرتبط با این قانون به دلیل مخالفت اصولگرایان و رهبر جمهوری اسلامی هنوز بلاتکلیف مانده است.
«گروه ویژه اقدام مالی» تا پاییز امسال به ایران مهلت داده است تا در نظام مالی خود دست به اصلاحات بزند که با هنجارها و قواعد جهانی در این زمینه مطابق باشد و در غیر این صورت باید تبعات آن، از جمله انصراف سرمایهگذاران خارجی از سرمایهگذاری در ایران را بپذیرد.