ترامپ: ایران اکنون در آشفتگی کامل است
رئیسجمهوری آمریکا روز چهارشنبه گفت نمیتواند پیشبینی کند که در ارتباط با ایران چه اتفاقی رخ خواهد داد و برایش هم مهم نیست که رهبران ایران بخواهند با او صحبت کنند یا نه.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ این اظهارات را پیش از ملاقات با امیر کویت در واشینگتن بیان کرد.
وی گفت: «ایران در حال حاضر در آشفتگی کامل است. و آنها تنها به فکر نجات خودشان به عنوان کشور هستند».
رئیسجمهوری آمریکا تصریح کرد: «باید ببینیم چه اتفاقی در ارتباط با ایران میافتد. اینکه بخواهند صحبت کنند یا نه، بستگی به خودشان دارد، نه به من. من همیشه در دسترس خواهم بود ولی مهم نیست بشود یا نشود».
با این حال وی گفته که پیشنهادش برای ملاقات احتمالی با حسن روحانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل هنوز پابرجاست.
رئیسجمهوری آمریکا هشتم مرداد اعلام آمادگی کرده بود که حاضر است بدون قیدوشرط با رهبران ایران درباره اختلافات میان دو کشور مذاکره کند. مقامهای جمهوری اسلامی بویژه آیتالله علی خامنهای این پیشنهاد را رد کردند.
آقای ترامپ ۱۸ اردیبهشت امسال آمریکا را از برجام خارج کرد و در اواسط مرداد دور اول تحریمهای تعلیق شده علیه ایران را بازگرداند. وی گفته که خواهان توافقی جامع با ایران درباره برنامه هستهای، موشکی و نقش تهران در منطقه است.
کاهش ارزش سهام فیسبوک و توئیتر پس از انتقاد کنگره
مدیران فیسبوک و توئیتر روز چهارشنبه در جلسه یکی از کمیتههای مجلس سنا در برابر اظهارات تند قانونگذاران که معتقدند این شبکههای اجتماعی برای جلوگیری از دخالت خارجی اقدامات لازم را انجام ندادهاند از عملکرد شرکتهای خود دفاع کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در آغاز این جلسه مارک وارنر، معاون دمکرات کمیته امور امنیتی مجلس سنا، گفت این شرکتها برای جلوگیری از تاثیرگذاری خارجیها بر سیاست کشور اقدامات لازم را انجام ندادهاند. وی سپس تهدید کرد که کنگره در این زمینه اقداماتی انجام خواهد داد.
به دنبال این اظهارات بهای سهام شرکت توئیتر ۵.۷ درصد، سهام فیسبوک حدود ۱.۸ و سهام آلفابت صاحب گوگل نیز حدود ۲.۷ درصد کاهش یافت.
حمله افراد مسلح به برجک مرزی سراوان در سیستان و بلوچستان
یک مقام دولتی ایران روز چهارشنبه ۱۴ شهریور گفته است، یک برجک مرزی ایران در منطقه سراوان در جنوب شرق سیستان و بلوچستان مورد حمله افراد مسلح قرار گرفته است.
به گزارش ایرنا، درویش نارویی، فرماندار سراوان، گفته است: ساعتی قبل برجک های میل ۱۶۰ و ۱۶۱ میل مرزی شهرستان سراوان «مورد هدف حمله کور» نیروهای گروه جیش اسلام قرار گرفت که با «هوشیاری نیروهای مرزبانی و سپاه ناکام ماند.»
فرماندار سراوان اضافه کرده است:« بر اساس گزارش های اولیه خوشبختانه این حمله تروریستی هیچ گونه تلفات جانی و مالی نداشت»
گروه جیش العدل که تاکنون بارها با مرزبانان ایران در این استان درگیر شده است، تعدادی از آنها را گروگان گرفته یا به قتل رسانده است، خود را مدافع «اهل سنت» در استان سیستان و بلوچستان میداند.
این در حالی است که مقامهای ایران این گروه را «تروریستی» و وابسته به کشورهای خارجی معرفی میکنند.
متیس: شواهدی درباره توانایی شورشیان در سوریه برای تولید بمب شیمیایی وجود ندارد
جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه ۱۴ شهریور گفته است، هیچ گونه اطلاعات در خصوص توانایی گروههای مخالف حکومت بشار اسد در ادلب برای ساخت و تولید سلاح شیمیایی در دست نیست و این ادعای روسها در این زمینه را رد می کند.
در حالی که گفته می شود که ارتش سوریه و متحدانش به طور گسترده آماده حمله به ادلب میشوند، مقامهای روسیه مدعی شده اند که گروه های شورشی در استان ادلب در صدد هستند با انجام یک نمایش دروغین حملهای شیمیایی، نیروهای دولتی سوریه را به حمله شیمیایی به ساکنان ادلب متهم کنند.
آقای متیس در جریان سفر خود به هند در گفت وگو با خبرنگاران اظهار داشت: براساس اطلاعات ما، احتمال این که مخالفان (حکومت سوریه) سلاح شیمیایی داشته باشند، صفر است.
وزیر دفاع آمریکا اضافه کرده است: ما هیچ شواهدی نداریم که نشان دهد که مخالفان چنین توانایی را دارند.
طی روزهای اخیر گزارشهایی در خصوص آمادگی گسترده نیروهای دولتی سوریه و متحدانش برای تصرف آخرین استان تحت کنترل شورشیان مخالف حکومت بشار اسد منتشر شده است. این در حالی است که کشورهای غربی در خصوص بروز فاجعه انسانی در صورت عملیات نظامی حکومت سوریه در این منطقه هشدار دادند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا سال گذشته میلادی در واکنش به استفاده از سلاحهای شیمیایی در سوریه دو بار دستور حملات نظامی به مواضع حکومت سوریه را صادر کرد.
دیدبان حقوق بشر: سرشناسترین وکلای حقوق بشری در ایران اکنون در بند هستند
سازمان دیدبان حقوق بشر در بیانیهای هشدار دادهاست که جمهوری اسلامی بر شدت سرکوب کنشگران و مدافعان حقوق بشر افزوده است. این بیانیه در حالی منتشر شده که طی تنها یک هفته، چهار فعال و وکیل حقوق بشری در ایران به دیگر کنشگران و وکلای زندانی افزوده شدهاند.
سارا لی ویتسون، مدیر بخش غرب آسیا در سازمان دیدهبان حقوق بشر، ۱۴ شهریور ماه به وبسایت این سازمان گفته «مقامهای ایران با حبس دهها وکیل و فعال به خاطر «جرم» دفاع از حقوق بنیادین شهروندان بیش از پیش از اعتبار داخلی و بینالمللی خود میکاهند.» خانم ویتسون افزوده است «حکومت [ایران]، در دورانی که زندگی روزمره برای میلیونها ایرانی رو به سختتر شدن است، بهجای اینکه مدافعان حقوق بشر را هدف اولیه سرکوب قرار دهد، باید آنها را بهعنوان بخشی حیاتی از راه حل مشکلات جمعی بداند».
این مقام ارشد سازمان دیدبان حقوق بشر میگوید «خوشنامترین مدافعان حقوق بشر که بازتابدهنده پیام نارضایتی میلیونها ایرانی هستند، اکنون در زندان به سر میبرند». دیدبان حقوق بشر هشدار دادهاست که مقامهای ایرانی «با ساکت کردن صدای اعتراض مسالمتآمیز صرفا به بیثباتی کمک میکنند».
ایران هنوز واکنشی به این بیانیه سازمان دیدبان حقوق بشر نشان ندادهاست.
اظهارات کمالوندی در مورد «سطوح پیشرفتهتر هستهای» در صورت خروج از برجام
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، گفته است: در صورت خروج طرف مقابل از برجام به سطح گذشته فعالیتهای هستهای باز نخواهیم گشت بلکه سطوح پیشرفتهتری را پیشرو داریم.
در اظهارات منتشرشده از آقای کمالوندی در رسانههای ایرانی، مشخص نیست منظور از «طرف مقابل» دقیقا کدام یک از طرفهای باقیمانده در برجام است. دولت آمریکا مدتیست که از برجام خارج شده و بخش نخست تحریمها علیه ایران نیز بازگشتهاند.
بهروز کمالوندی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفتههای مجتبی ذوالنور، رئیس کمیته هستهای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در مورد آغاز بهکار یک آزمایشگاه و «افزایش توان علمی ایران» در فعالیتهای هستهای در صورت «خروج طرف مقابل» از برجام را تائید کرده و گفته: «در شرایطی هستیم که به مراتب پیشرفتهتر از زمان پذیرش برجام قرار داریم و هیچگاه در صورت خروج طرف مقابل از برجام به سطح گذشته فعالیتهای هستهای باز نخواهیم گشت بلکه سطوح پیشرفتهتری را پیشرو داریم».
«۲۶ زخمی» در جریان سرنگونی موشک حوثیها توسط پدافند عربستان
بنا بر گزارشها مقابله پدافند هوایی عربستان با یک موشک بالیستیک شلیکشده از سوی حوثیها به نجران ۲۶ زخمی برجای گذاشتهاست.
آنطور که رسانههای عربستان سعودی به نقل از بیانیه ائتلاف به رهبری ریاض گزارش دادهاند دو تن از زخمیشدگان کودک هستند.
بنا بر این گزارشها پدافند هوایی عربستان موشک حوثیها را بر فراز شهر نجران سرنگون کردهاست.
ائتلاف به رهبری عربستان میگوید این ۱۸۵مین حمله موشکی حوثیها از سال ۲۰۱۵ به این سو، یعنی از زمان حمله ائتلاف برای بازگرداندن قدرت به عبد ربه منصور هادی است. حوثیها از حمایت ایران برخوردار هستند.
تلویزیون المسیره، وابسته به شبهنظامیان حوثی مدعی شده هدف از حمله موشکی اخیر اردوگاه گارد سلطنتی عربستان در مرز دو کشور بود.
مسئول دادستانی: ظاهر شیک بچهها عامل تحریک کودکآزاران است
نیره عابدینزاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی، روز پنجشنبه در چهارمین همایش سلامت مادر و فرزند در مشهد گفت: «در بخش زیادی از پروندههای کودکآزاری، لباسها و پوشش و ظاهر شیک بچهها عامل محرک برای کودکآزارها است.»
او افزود: «به عنوان نمونه در پرونده کودکآزاری و قتل دختر هفت ساله افغانستانی که هفتم فروردین گذشته در شهرک شهید رجایی مشهد رخ داد قاتل موهای زیبای این دختر را عامل محرکی برای انجام کودکآزاری بیان کرده بود.»
خامنهای: راه علاج مشکلات کشور، خالی کردن پشت دولت نیست
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه در دیدار با رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان با تأکید بر اینکه «ویروس بدبینی نسبت به دولت، مجلس، قوهٔ قضائیه و نهادهای انقلابی، بد است»، گفت: «راه علاج مشکلات کشور، خالی کردن پشت دولت و ابراز برائت از فعالیت دستگاههای مسئول نیست.»
او با تأکید مجدد بر «لزوم دیده شدن نکات مثبت و منفی دولت و دیگر دستگاهها در کنار یکدیگر» گفت که «نباید اعتماد مردم از دستگاههای دولتی، قضائی و نیروهای مسلح سلب شود.»
آیتالله علی خامنهای روز پنجشنبه در این دیدار همچنین اینگونه اظهار نظر کرد که «کشور در حال پیشرفت است و افزود که «با اطلاع دقیق میگوییم که کشور در حال حرکت به سمت مفاهیم و آرمانها و حقایق انقلابی است، اگرچه ممکن است سرعت حرکت، آنگونه که انتظار میرود نباشد اما نظام در زمینههای گوناگون علمی، صنعتی، عزت سیاسی، رشد فکری و معنوی، حرکت روبهجلو دارد و پیشرفتهای خوبی روی دادهاست.»
او اضافه کرد: «امروز نظام اسلامی با یک جنگ همهجانبهٔ اقتصادی مواجه است که از یک اتاق جنگ و با دقت و اهتمام کامل هدایت میشود اما در کنار این جنگ، یک جنگ مهم رسانهای و تبلیغاتی نیز در جریان است که بیشتر اوقات از آن غفلت میشود.»
او افزود: «بر اساس اطلاعاتی که در اختیار داریم، دستگاههای جاسوسی آمریکا و رژیم صهیونیستی با حمایت مالی قارونهای منطقهٔ اطراف کشور ما، تشکیلاتی را برای این جنگ رسانهای راهاندازی کردهاند و بهطور جدی در حال برنامهریزی و تلاش برای آلوده کردن فضای تبلیغاتی و فکری جامعه هستند.»
رهبر جمهوری اسلامی در ادامه گفت: «اهداف این جنگ رسانهای، ایجاد اضطراب، یأس، ناامیدی و احساس بنبست و بدبین کردن مردم نسبت به یکدیگر و نسبت به دستگاههای مسئول و همچنین بیشتر و بزرگتر نشان دادن مشکلات اقتصادی در ذهن جامعه است.»