ارتش کره جنوبی میگوید کره شمالی بامداد دهم مهر ماه اقدام به پرتاب دستکم دو موشک کوتاهبرد به سمت دریای ژاپن کردهاست. سخنگوی دولت ژاپن نیز گفته بهنظر میرسد یکی از موشکها در آبهای منطقه ویژه اقتصادی این کشور فرود آمدهاست.
ارتش کره جنوبی میگوید موشکها از شهر «وونسان» در ساحل خاوری کره شمالی پرتاب شدهاند.
ستاد مشترک ارتش کره جنوبی تاکید کرده اوضاع زیر نظر است، تا چنانچه آزمایش دیگری انجام شود بتوان آن را رصد کرد.
یوشیهیده سوگا، سخنگوی دولت در توکیو، نیز گفته است آزمایش تازه پس از ساعت هفت صبح از ساحل شرقی کره شمالی انجام شدهاست.
اما آنچه ممکن است بر حساسیتها از آزمایش تازه بیافزاید احتمال فرود آمدن یکی از موشکها در نزدیکی مرزهای دریایی ژاپن است.
دولت ژاپن گفته یکی از پرتابهها در آب افتاده و دیگری احتمالا وارد آبهای منطقه ویژه اقتصادی آن کشور شدهاست. با این حال گزارشی از آسیب احتمالی به شناور یا هواپیما در منطقه گزارش نشدهاست.
شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن، از کابینه خود خواسته تا در مورد گزارشها تحقیقات لازم را انجام دهد.
آقای آبه آزمایشها را «شدیدا محکوم» کرده و گفته آنها «ناقض قطعنامههای ملل متحد هستند».
آزمایش تازه درست یک روز پس از آن انجام میشود که چویی سونهویی، معاون اول وزیر خارجه کره شمالی، اعلام کرد پیونگیانگ و واشینگتن در مورد از سرگیری مذاکرات گروههای کاری در مورد پاکسازی اتمی شبهجزیره کره، توافق کردهاند.
آنطور که آقای چویی گفته دو طرف قرار است در روز جمعه پیشرو «تماسهای اولیه» را برقرار کنند.
با این حال وزیر خارجه ایالات متحده تنها گفته است که دو طرف قرار است د ر هفته آینده دیدار کنند.
آزمایش روز چهارشنبه ۱۱مین مورد از آزمایشهای موشکی کره شمالی در سال جاری میلادیست؛ کره شمالی از ماه مه به این سو، پس از ماهها توقف آزمایشهای موشکیاش، اقدام به انجام پیدرپی آزمایشهایی کرده که مربوط به موشکهای کوتاهبرد و یا موشکاندازهای چندگانه میشود.
پرتاب قبلی موشک توسط کره شمالی به ۱۹ شهریور ماه باز میگردد. یک روز بعد پیونگیانگ اعلام کرد آزمایش مربوط به یک موشکانداز چندگانه «بسیار بزرگ» میشد.
در آن زمان خبرگزاری دولت کره جنوبی بهنقل از شماری از کارشناسان گفته بود احتمالا یکی از موشکهای روز سهشنبه موفق به اصابت به هدف فرضی نشدهاست. از سوی دیگر شبکه خبری سیانان به نقل از کارشناسان گفته بود پیونگیانگ بهشکل موفقیتآمیزی در حال انجام آزمایش برای هدف قرار دادن «نقطه ضعف» سیستم پدافندی پیشرفته محافظ کره جنوبی، ژاپن و آمریکا است.
پیشتر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، در واکنش به آزمایشهای مربوط به موشکهای کوتاهبرد آنها را چندان حائز اهمیت ندانسته بود. هرچند جان بولتون، مشاور امنیت ملی برکنار شده او، تاکید کرده بود آنها در تقابل با قطعنامههای شورای امنیت ملل متحد هستند.