لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۱:۳۰

کره شمالی: در این شرایط پرسش این است که جنگ چه زمانی آغاز خواهد شد


جنگنده‌های اف-۳۵ و اف-۱۶ ارتش آمریکا در حال تمرین، بر فراز شهر گونسان در کره جنوبی
جنگنده‌های اف-۳۵ و اف-۱۶ ارتش آمریکا در حال تمرین، بر فراز شهر گونسان در کره جنوبی

در حالی‌که ایالات متحده و کره جنوبی دست به انجام بزرگ‌ترین رزمایش هوایی خود برای «آمادگی در برابر تهدیدهای کره شمالی» زده‌اند، پیونگ‌یانگ می‌گوید آغاز جنگ در شبه‌جزیره کره به «واقعیتی خلل‌‌ناپذیر» تبدیل شده‌است.

وزارت خارجه کره شمالی، پنج‌شنبه ۱۶ آذر، در بیانیه‌ای ضمن حمله به اظهارات مقام‌های آمریکایی در محکومیت برنامه موشکی و اتمی آن کشور، هشدار داده‌است که هرچند به‌دنبال جنگ نیست، ولی در صورت وقوع، از آن دوری نخواهد کرد.

سخنگوی این وزارت‌خانه افزوده‌است، اظهارات مقام‌های آمریکایی و نیز رزمایش بزرگ فعلی با حضور ایالات متحده و کره جنوبی، نشان‌دهنده این است که آمریکا -به گفته پیونگ‌یانگ- «گام‌به‌گام» به جنگ در شبه‌جزیره کره نزدیک‌تر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی، این مقام وزارت‌ خارجه گفته‌است «ما به دنبال جنگ نیستیم، ولی از آن فرار نخواهیم کرد. آمریکا نباید بردباری ما را در بوته آزمایش قرار دهد، اگر آتش جنگ اتمی را شعله‌ور کند، ما حتما با نیروی اتمی توانای خود که روز به روز در حال پیشرفت است، کاری خواهیم کرد که آمریکا تاوان بدهد».

وزارت خارجه کره شمالی در بخشی از بیانیه خود می‌گوید «پرسشی که اکنون باقی مانده، این است که جنگ چه زمانی آغاز خواهد شد».

این بیانیه سه روز پس از آغاز بزرگ‌ترین رزمایش هوایی ارتش‌های ایالات متحده و کره جنوبی برای آمادگی در برابر آن‌چه واشینگتن و متحدانش «تهدیدهای» کره شمالی می‌نامند، منتشر شده‌است.

بنا بر گزارش‌های رسمی بیش از ۲۳۰ هواپیمای نظامی و ۱۲ هزار پرسنل در رزمایش پنج‌روزه آمریکا و کره جنوبی شرکت دارند؛ از جمله شـش جنگنده اف-۲۲ و شش‌ جنگنده اف-۳۵. حضور شش جنگنده فوق‌پیشرفته اف-۳۵ به‌معنی گسترده‌ترین حضور جنگنده‌های نسل پنجم در رزمایش اخیر است. در روز چهارشنبه رسما اعلام شد که یک فروند هواپیمای راهبردی بی-۱بی نیز به رزمایش پیوسته‌است.

ساعاتی پیش از آغاز این رزمایش، اچ آر مک‌مستر، مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری آمریکا، کره شمالی را «بزرگ‌ترین تهدید کنونی علیه ایالات متحده» نامیده و از افزایش خطر جنگ میان دو کشور سخن گفته‌ بود.

مقام‌های کره شمالی، از جمله کیم جونگ‌اون رهبر آن کشور بارها آمریکا و متحدان آن را تهدید به انجام حمله پیشگیرانه اتمی کرده‌اند.

مقام‌های ایالات متحده می‌گویند همچنان عقیده‌ دارند راه‌های سیاسی و دیپلماتیک ممکن است راه‌گشا باشد، اما تاکید کرده‌اند در صورتی که جنگی آغاز شود، حکومت کره شمالی نابود خواهد شد.

مایک پومپئو، رئیس سی‌آی‌ای، هفته گذشته در جریان یک سخنرانی گفته بود، کیم جونگ‌اون واقف نیست که جایگاهش در جهان تا چه اندازه در مخاطره قرار دارد: «کسانی که اطراف او هستند واقعیت را در مورد وضعیتی که در آن قرار دارد به او نمی‌گویند… احتمالا کار آسانی نیست که خبرهای بد را به اطلاع کیم جونگ‌اون رساند».

تنش‌ها در شبه‌جزیره کره شمالی در ماه‌های گذشته رو به فزونی گذاشته‌است. پیونگ‌یانگ بر خلاف قعطنامه‌های شورای امنیت به آزمایش‌ موشک‌های بالیستیک خود ادامه داده و بر بـرد آن‌ها افزوده، و بر خلاف خواسته‌های سازمان ملل دست به آزمایش‌های هسته‌ای تازه‌ای نیز زده‌است.

کره شمالی می‌گوید هدف از رزمایش‌ها و اقدامات آمریکا و متحدان آن در منطقه، تغییر رژیم این کشور است. واشینگتن و متحدان آسیایی آن می‌گویند به‌دنبال افزایش توان دفاعی خود در برابر اقدامات پیونگ‌یانگ هستند.

XS
SM
MD
LG