لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۹:۰۲

ابراز نگرانی شدید پنج کشور اسکاندیناوی از توطئه «سوءقصد» وزارت اطلاعات ایران


اندرس ساموئلسن، وزیر خارجه دانمارک
اندرس ساموئلسن، وزیر خارجه دانمارک

وزیران خارجه پنج کشور اسکاندیناوی که روز چهارشنبه ۹ آبان در نروژ با یکدیگر ملاقات کردند، با انتشار بیانیه مشترکی از اخبار مربوط به تلاش وزارت اطلاعات ایران برای انجام «سوءقصد» در خاک دانمارک علیه مخالفان جمهوری اسلامی شدیدا ابراز نگرانی کردند.

این مقامات گفته‌اند که این موضوع را «به شدت» جدی تلقی می‌کنند و تاکید کردند که «این گونه اقدامات کاملا غیرقابل قبول است».

وزیران خارجه سوئد، نروژ، فنلاند، ایسلند و دانمارک اعلام کردند: «ما اطلاعات ارائه شده از سوی دانمارک درباره توطئه برای سوءقصد توسط یک عامل اطلاعاتی ایران را با نگرانی زیاد مورد توجه قرار دادیم. در این برهه، همبستگی کامل خود را با دوستان و متحدان دانمارکی خود اعلام می‌کنیم».

وزیران یاد شده هرگونه تهدید علیه امنیت کشورهای اسکاندیناوی را «تقبیح» کرده و گفته‌اند: «مهم است که کشورهای اسکاندیناوی شانه به شانه یکدیگر در برابر تهدیدات پیش‌روی جوامع خود بایستند».

سرویس امنیتی دانمارک روز سه‌شنبه خبر داده بود که یک شهروند نروژی ایرانی‌تبار در این کشور به ظن همکاری با وزارت اطلاعات ایران و تلاش برای حمله به اعضای «جنبش الاحواز» بازداشت شده است.

در همین زمینه، لارس لوک راسموسن، نخست‌وزیر دانمارک اقدام منتسب به دستگاه امنیتی ایران را غیرقابل قبول خواند و تأکید کرد که موضوع را در اتحادیه اروپا طرح خواهد کرد.

دانمارک در واکنش، سفیر خود را برای مشورت از تهران فراخوانده است و مقام‌های این کشور تأکید کرده‌اند که به دنبال اقدامی مشترک در اتحادیه اروپا برای تحریم ایران هستند.

این در حالی است که محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهوری ایران، روز چهارشنبه اعلام کرد که حسن روحانی دستور «بررسی دقیق» این ماجرا را صادر کرده و نتایج این تحقیقات پس از پایان آن اعلام خواهد شد.

آقای واعظی طرح این اتهام در آستانه ۱۳ آبان، زمان آغاز تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را «مشکوک» خواند و بدون ذکر نام مدعی شد که برخی به دنبال ضربه زدن به مذاکرات ایران و اروپا درباره حفظ برجام هستند.

دانمارک اما تنها کشور اروپایی نیست که در ماه‌های اخیر نهادهای امنیتی ایران متهم به طراحی حمله در خاک آن شده‌اند.

پیشتر بلژیک از بازداشت چند ایرانی‌تبار به اتهام طراحی حمله به نشست شورای ملی مقاومت در پاریس خبر داده بود و همزمان اعلام شد که آلمان هم یک دیپلمات ایرانی مأمور در اتریش را در این رابطه بازداشت کرده است.

در همین زمینه فرانسه هم از دستگیری‌هایی در ارتباط با این پرونده خبر داد، گرچه امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه اخیراً گفت که مشخص نیست کدام بخش از حاکمیت ایران مسئول این اقدام بوده است.

علاوه بر این هلند نیز اخیراً دو تن از کارکنان سفارت ایران در این کشور را اخراج کرد.

با استفاده از وب سایت وزارت خارجه دانمارک و گزارش رادیو فردا؛ خ
XS
SM
MD
LG