لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۱۵

آمريکا برای ليبی نيروگاه هسته ای می سازد


آمریکا در ساخت اولین نیروگاه هسته ای لیبی مشارکت خواهد کرد
آمریکا در ساخت اولین نیروگاه هسته ای لیبی مشارکت خواهد کرد

بر اساس قراردادی که به زودی ميان ايالات متحده آمريکا و ليبی امضا خواهد شد، آمريکا در ساخت اولين راکتور هسته ای ليبی مشارکت خواهد کرد.


مجمع جماهيری خلق ليبی روز يکشنبه به وزارت امور خارجه اين کشور اختيار داد که قرارداد همکاری های هسته ای ميان ليبی و آمريکا را امضا کند.


در متن پيش نويس قرارداد که توسط پارلمان تاييد شده، به ايجاد نيروگاه هسته ای برای توليد برق، شيرين کردن آب و فعاليت های مربوط به مرکز تحقيقات انرژی اشاره شده است. واشنگتن هنوز اين توافق را تاييد نکرده است.


بر اساس پيش نويسی که روز يکشنبه توسط پارلمان ليبی تاييد شده، برای دانشجويان ليبيايی، امکان آموزش در زمينه تکنولوژی هسته ای در خاک آمريکا فراهم می شود

بر اساس پيش نويسی که روز يکشنبه توسط پارلمان ليبی تاييد شده، برای دانشجويان ليبيايی، امکان آموزش در زمينه تکنولوژی هسته ای در خاک آمريکا فراهم می شود. ايجاد يک مرکز منطقه ای پزشکی هسته ای نيز جزو موارد ديگر اين توافق است.


کشور ليبی سال ها از سوی دولت های غربی به تلاش برای توليد سلاح کشتار جمعی متهم می شد. در پايان سال ۲۰۰۳ ميلادی، معمر قذافی رهبر ليبی، با چشم پوشی از زرادخانه سلاح های غير متعارف، در راستای تلاش برای برقراری روابط ديپلماتيک با واشنگتن گام برداشت و اين روابط در ماه مه سال گذشته ميلادی، از سر گرفته شد.


قرارداد هسته ای ميان واشينگتن و ليبی، همزمان با تنش ها بر سر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی اعلام می شود.


برنامه هسته ای جمهوری اسلامی، باعث شده که تعدادی از کشورهای عربی نيز تمايل خود را به ايجاد نيروگاه های هسته ای ابراز کنند.


شش کشورعرب حوزه خليج فارس در آبان ماه اعلام کردند که برای يک برنامه هسته ای صلح آميز مشترک همکاری خواهند کرد.


بر پايه اعلاميه اين کشورها که در پايان نشست دو روزه در عربستان سعودی توسط عبدالرحمن العطيه دبير کل شورای همکاری خليج فارس خوانده شد، «منطقه خاورميانه نيز حق برخورداری از فن آوری هسته ای دارد و اين خواست هيچ مغايرتی با مقررات بين المللی ندارد».


کشورهای عرب، تا کنون ابراز تمايلی به برخورداری از تکنولوژی هسته ای نشان نداده بودند. اين کشورها، همچنين فاقد دانش لازم در اين زمينه و امکانات لازم برای آغاز يک برنامه هسته ای هستند، اما به گفته وزير امور خارجه عربستان سعودی، قرار است در اين زمينه، تحقيقاتی برای تدوين يک برنامه مشترک هسته ای صورت گيرد.


آژانس بين المللی انرژی اتمی، در ماه اکتبر سال سال ۲۰۰۶ (در حدود پنج ماه پيش) اعلام کرد که تعدادی از کشورهای عربی، به دنبال برنامه هسته ای در آينده نزديک هستند.


XS
SM
MD
LG