لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۱۸

افزایش صد در صدی قیمت متادن در بازار آزاد


معتادان در حال دریافت سرنگ در جنوب تهران
معتادان در حال دریافت سرنگ در جنوب تهران

عدم کنترل و نظارت بر توزيع قرص متادن، يکی از داروهای درمان اعتياد، باعث شده است که قيمت اين دارو در ايران در بازار آزاد صد درصد افزايش يابد.


خبرگزاری ايسنا از تهران به نقل از يک مسئول سازمان بهزيستی گزارش می دهد که افزايش قيمت باعث شده که مافيای متادن، روند توزيع اين دارو را در ايران در دست بگيرد.


فروش متادن با قيمت های گزاف در بازار آزاد درمان اعتياد را از طريق اين دارو با مشکل مواجه کرده است .


متادن ساختار شيميايی و عملکردی شبيه به مورفين دارد و در ترک اعتياد، به عنوان جايگزينی برای مواد مخدر از جمله هرويين به کار می رود.


درمان بامتادن به دو صورت انجام می شود. درمان طولانی ماه ها و سال ها و درمان کوتاه مدت بين ۵ تا ۱۵ روز طول می کشد. اين درمان به طور معمول به صورت سم زدايی انجام می شود و هدف از آن کاهش رنج های ناشی از قطع مواد مخدر است.


معاون فرهنگی سازمان بهزیستی از وزارت بهداشت خواسته که در توزیع متادن و برای از بین بردن مافیای متادن، هم کاری بیشتری کند

معاون فرهنگی و پيشگيری سازمان بهزيستی از فروش متادن در بازار آزاد با يک صد برابر قيمت دولتی خبر داده است و با توجه به اين که اين مسئله شديدا به درمان اعتياد آسيب می رساند از وزارت بهداشت خواسته است در توزيع اين ماده دارويی و نيز برای از بين بردن مافيای متادن، با سازمان بهزيستی بيشتر هم کاری کند.


پيش از اين نيز عبدالرضا مصری رييس وقت کميسيون اجتماعی مجلس،و وزير کنونی رفاه و تامين اجتماعی، سياست دولت را در زمينه متادن درمانی نادرست خوانده و آن را به نفع شبکه های قاچاق ارزيابی کرده بود.


به گفته او متادن توليدی کاملا داخلی است و قيمت تمام شده هر قرص ۵ ميلی گرمی آن ۹ هزار تومان است، درحالی که به گفته اين نماينده پيشين مجلس اين قرص در ناصر خسرو تهران به مبلغ ۹۰۰ هزار تومان هم خريدو فروش می شود.


عبدالرضا مصری با انتقاد از عملکرد مسئولان به ويژه وزارت بهداشت ودرمان در توزيع اين ماده دارويی، به دولت پيش نهاد کرده است برای کمک به درمان اعتياد از طريق متادن، از پزشکان عمومی که شمار زيادی از آن ها بی کار هستند کمک بگيرد. از راه های ديگر درمان اعتياد، آقای مصری، از توزيع کافی متادن در مراکز درمانی نام برده است.


در حال حاضر فقط ۴۷۵ مرکز خصوصی درمان اعتياد در کل کشور زير پوشش سازمان بهزيستی فعاليت می کنند که به گفته مسئولان اين سازمان نسبت به مراکز تحت پوشش وزارت بهداشت از گستردگی بيشتری برخوردارند.


XS
SM
MD
LG